gydytoju teigimu yra daryti tyrimai apie tai, kad nedidelis kiekis alkoholio teigiamai įtakoja nėštumą (antroje nėštumo pusėje, aišku), nes mažina gimdos tonusą ir slopina apsitraukinėjimus. rekomenduojama iki 50g konjako - toks kiekis tikrai lėliuko nepasiekia, nes juk "filtro" darbą atlieka placenta. jei tai taip baisiai sukeltų apsigimimus, ligoninėse sąrėmių slopinimui nelašintų nėštukėms į veną gryno spirito.
Mielėse ir alaus mielėse yra vitaminų, kurie didina organizmo atsparumą daznai nesciosioms pasireiskianciai pienligei. Med.dr.V.Klimas
Alkoholis, jei jo padauginame, kenkia. Tačiau jo saikingas vyno ir alaus vartojimas gali duoti teigiamą efektą.
Negalima nuvertinti maisto produktų, kurie gaunami rūgimo procesų eigoje. Daug
šimtmečių buvo vertinamas raugintas pienas, alus, jogurtas, nes jie teigiamai veikia
žmogaus virškinimo sistemą.
Išgerta vyno taurė padidina taip vadinamojo gerojo cholesterolio (HDL-cholesterolis) kiekį organizme bei pagerina mūsų kraują. Vynas taip pat sumažina riziką susirgti Alzhaimerio, Parkinsono bei širdies ir kraujagyslių ligomis.
Raudonojo vyno sudėtyje yra daugiau resveratrolio. Resveratrolis - tai stiprus antioksidantas, mažinantis galimybę susirgti vėžiu. Vynas turi stiprų priešuždegiminį poveikį, taip pat mažina cholesterolio kiekį kraujyje. Mokslininkai ištyrė, kad būtent šio augalinio estrogeno dėka sumažėja rizika susirgti krūties vėžiu. Taigi išgerti taurę raudonojo vyno visai naudinga. Svarbiausia jo nepadauginti!
Reguliarus, saikingas šokolado ir vyno vartojimas gerokai sumažina kardiologinių susirgimų riziką ir prailgina gyvenimo trukmę 5-6 metais.
okias išvadas padarė medikai, visus metus stebėję 4 tūkst. Ispanijos vyrų. Tokį vyno poveikį jie sieja su polifenoliais, kurių labai daug raudonajame sausame vyne. Jie teigiamai veikia imuninę sistemą – stiprina apsaugą nuo virusų. Tos pačios medžiagos apsaugo širdį ir kraujagysles. Žodžiu, raudonojo vyno nauda akivaizdi, tik būtina jo neperdozuoti, nes tokiu atveju atsiranda neigiamų reiškinių. Beje, naudingoji vyno dozė moterims perpus mažesnė – 1 taurė vyno per dieną.
raudonojo vyno naudą žinoma seniai - taurė vyno kas vakarą padeda sumažinti stresą, riziką susirgti plaučių vėžiu, stiprina širdį ir imuninę sistemą.
toliau, manyciau turetum idemiau skaityti ka as rasau, nes nesakiau apie nesciasias nieko, bet kad jau uzgavai sia tema, tai klausykis. pirmiausia, saikingas alkoholio vartojimas nedaro dideles zalos zmogui, vadinasi nesciai moterei, kuri toliau nevartoja alkoholio, vaisiui tai nekenkia. beto uz toki alkoholio vartojima yra daug daugiau medziagu, kurios kenkia. taigi jei kaip tu sakai moteris negerianti yra geresne vaisiaus nesiotoja, tai tu labai klysti, nes vaikui ji gali perduoti genetine liga arba apsigimima, taip pat aplinkos veiksniai gali tai padaryti, pries nestuma naudoti stiprios xemines sudeties vaistai, buvimas salia cigareciu dumu (jis kaip zinai kenkia labiau nei surukyta cigarete), taip pat hormonines ar kontraceptines tabletes... net ir sveika, kaip tu vadini "normali" mergina nera apsaugota nuo ivairiu aplinkos veiksniu, pvz, stresas, yra didesnis kenkejas, kenkiantis ne tik nervu sistemai, bet ir sukeliantis skidliaukes, vezio ligas ir taip pat dvigubai kenkiantis vaisiui, o kur dar maistas kuri mes valgome, mes nezinome kas ji sudaro, nes valstybes dar nera iteisinta pavbiesinti esamus modifikuotus prodyuktus, jei jie nevirsija leistino kiekio, o tai taip pat gali sukelti salutini poveiki, o kur kjofeino naudojimas, maistiniu papildu, skatinanciu raumenu augima, gazuotieji gerimai...
galiu tau vardinti ir daug daugiau, bet pirmam kartui tau pakaks, kad man skelti antraji antausi