101

Re: Įvertink savo loginį mastymą :)

na taip, aš ir pritariu, db daug kas išspręstų, o tuos uždavinukus Aha žurnaliuke ir aš mėgstu smile

102

oho,kokiu mes protu turim..
saunuole Violeta!! :::035

103

Gabija, 21 parašė:

oho,kokiu mes protu turim..
saunuole Violeta!! :::035

dekui dekui... kam tos geles big_smile

104

loginis uždavinys:

Yra dviejų aukštų namas, kuriame antrame aukšte kabo lemputė.

Tikslas - įjungti šviesą antrame aukšte.

Jungtukas lemputei įjungti yra pirmame aukšte, be to, šalia jo yra ir du fiktyvus jungtukai, kurie nedaro nieko.
Ar šviesa užsidegė, esant pirmame aukšte pasakyti neįmanoma, o užlipti pažiūrėti galima tik viena karta. Vienu metu paspausti galima kiek norima jungtukų, esmė, kad nulipus reikia pasakyti kuris tiksliai jungtukas uždega šviesą.

Taigi, kaip sužinoti, kuris tiksliai jungtukas uždega šviesą? smile

105

Nuspaudi pirma mygtuka, ji ilgiau palaikai (tipo menama ijungta sviesa), tada ijungi antra mygtuka ir uzlipi paziuret ar dega sviesa. Jei sviesa nedega, bet lempute karsta, vadinasi mygtukas bus pirmas, jei sviesa dega, vadinasi mygtukas antras, o jei sviesa ir nededa, ir lempute salta, vadinasi mygtukas trecias.

106

na arba dar galima taip, jei ziuret pagal salyga: salia tinkamo jungiklio yra  du fiktyvus, kitaip sakant - jie stovi vienas salia kito, tai jei taip, tuomet jis bus pirmas arba paskutinis

107

smile na tas pirmas tai teisingas atsakymas, šaunuolė wink žinojai?

108

čia truputį pralinksmėjimui apie loginį mąstymą wink

Loginis mąstymas

Eina zuikis iš bibliotekos,nešasi knygą ir sutinka vilką.Šis klausia:
-Kokią čia knygą turi?
-Apie loginį mąstymą.
-O kas tai yra,tas loginis mąstymas?
-Kaip tau ,vilkeli, geriau paaiškinti?Na tarkim aš klausiu:ar turi degtukų?
-Turiu.
-Vadinasi-rūkai.Jei rūkai, reiškia ir išgeri.Jeigu išgeri,vadinasi ir pas panas nueini,o jei pas panas vaikštai,tai tu ne gėjus.
Vilkui patiko,nubėga ir jis į biblioteką,pasiima knygą,o grįždamas sutinka liūtą.Šis teiraujasi:
-Ką nešiesi,vilke?
-Knygą apie log.mąstymą.
-O kas tai tokio?
-Na,pvz.aš klausiu:ar tu turi degtukų?
Liūtas atsako:
-Ne,neturiu.
-Tada tu ****..ras.

109

na gerai, štai dar vienas uždavinukas wink

Sirgo viena bobutė skleroze. Gydytojas jai išrašė dviejų rūšių tablečių. Ir prisakė kiekvieną dieną išgert po vieną, kiekvienos rūšies tabletę. Bet griežtai įspėjo, kad nei daugiau, nei mažiau nemėgintu išgerti, kitaip visai praras atmintį. Tablečių indeliai buvo skirtingi, tačiau pačios tabletės nesiskyrė tarp savęs nič niekuom. Abiejų rūšių tablečių spalva, forma, dydis, skonis buvo absoliučiai toks pat. Taigi bobutė gėrė, gėrė tas tabletes, bet vieną dieną atsitiko painus dalykas: iš vieno indelio į ranką įsibėrė vieną tabletę, o iš kito netyčia įbiro dvi. Susipainiojo bobutė, kuri tabletė, kurios rūšies ir nežino ką daryti.

Ką reikia bobutei daryt, kad nesuvartou nei per daug, nei per mažai?

110

na jei mociute zino is kurios bonkutes iskrito tos dvi tabletikes, tai tada is kito indelio tegu paima dar viena, kad butu keturios, o jas padalina per puse ir isgeria puseles, kitas pasilieka kitai dienai...
kitaip nezinau kaip... nebent tegu sedi ir skaiciuoja tabletikes, jei abiejuose bonkutese vienodas tabletikiu skaicius

111

siūlau bobutei tas tris tabletes mest laukan ir pasiimt per naujo big_smile big_smile big_smile

112

pritariu linai19, arba tegu geria po pusele arba skaiciuojasi, bet tada kyla pavojus visai sumaisyt tas tabletikes wink

113

na Lina pateikė gerą atsakymą smile buvau ne online, taigi negalėjau parašyt smile

114

Aurelija, 19 parašė:

na Lina pateikė gerą atsakymą smile buvau ne online, taigi negalėjau parašyt smile

kuri Lina? big_smile cia rase dvi ir abi itikinamus atsakymus ,bent jau mano galvai :::937

115

Gabija, 21 parašė:
Aurelija, 19 parašė:

kuri Lina? big_smile cia rase dvi ir abi itikinamus atsakymus ,bent jau mano galvai :::937

neatkreipiau dėmesio smile Lina 19 wink

116

JI TŲ TABLEČIŲ gali išvis neišgert ,nes vistiek pamiršta kur stovi

117

gal dar kas koki uzdavinuka? visai smagu galvele palauzyt big_smile

118

aš ir norėčiau smile žinau dar vieną tik tiksliai neatsimenu, vat ten tai man galvosūkis buvo, ryt gal pasitikslinsiu ir parašysiu (pas mane grupiokai tik ir tokius mėgsta), iki šiol dar nesu išsprendusi..

119

oooo... lauksiu lauksiu smile
o as kazkaip nei vieno nepamenu kur nereiktu piest ar uzrasyt kaip nors specifiskai, zodziu cia parasyt neiseina :V

120

atsakykite, o veliau pateiksiu atsakyma ka reiskia jusu pasirinkimas smile