1

Tema: Vakarų kultūros tamsioji pusė

Blogio atakos ir alternatyva

Ar pagrįstai mėginama žiūrėti į Vakarus iš geros pusės, o Rytuose esančius dalykus traktuoti tik blogus. Dvasingumo įžvalgomis plačiose masėse yra akivaizdžiai atvirkščiai. Iš vakarų skilndanti holivudo produkcija, svaiginančią ekstazę kelia šou ir pop kultūra, sumenkina ir primityvina jauną žmogų tik vaipytis ir kraipytis. Brutalus blogis - puikybė, išnaudotojiškoji valdžia, griovimo galia, pinigai, seksas, demonai, narkotikai, autanazija, abortai, savižudybės smagiai įsitaisė vartotojiškoje kultūroje, kur beja kaip ir rytuose dar įsišaknyjęs alkoholizmas. Tuštybė žemina žmogų, išnyksta kilnūs idealų siekiniai, neįprasminamas gyvenimas meilėje. O vis dėlto sugebėti duoti, dalintis ir daryti gera yra ir tikėjimui, ir vilčiai, ir meilei būtina. Siūlau alternatyvą - įtikėti ir pasitikėti Dievu. Dievo vaikas labai dažnai šypsosi iš širdies gelmių, kupinas geranoriškumo ir yra santarvėje su savimi, Dievu ir visais. Šiuo keliu einant galimi geriausi pasirinkimai ir sutinkama dvasinė sklaida - žmogiškas tobulumas teisinguose bei prasminguose pasirinkimuose.

2

Re: Vakarų kultūros tamsioji pusė

kelis kart skaiciau..ir taip nesupratau apie ka si tema? apie blogi?ar apie Dieva?ar zmoniu tustejima?ar dar kaska?

3

Blogai,kad siais laikas nebera priverstinio gydymo nuo psichiniu negaliu...

4

;D gerai cia skeliai... o gal yra? :?

5

Kiek zinau, Vaida, nebegydo. Nebent artimieji raso prasymus, kviecia policija...Gydymas dabar brangus...
Man jau juokas nebeima is sito zmogaus pasisakymu. Sizofrenikas turbut...

6

Geras...kaskaip niekada apie tokius zmones as nepagalvojau..mano kaime ir yra toks ne viso protelio,tai jei jau uzeina tai ir vaiksto diena nakti po visa kaima pas viena zmogu pas kita...
beto as ne Vaida.. o del juoko tai ne is jo, o is tavo pasisakymo smile

7

Tema suformuluota aiškiai. Tai, kad kiek persistengta su pirmu pasisakymu (kas nebeturėtų stebinti), jau visai kitas reikalas. Tik kažin, ar tai kliūtis diskusijai. Nors jos eigą nesunku nuspėti...

O Vaivai su Loreta reikėtų susimąstyti apie šiokią tokią toleranciją žmogui. Spėju, kad kitomis aplinkybėmis nė nemirktelėjusios pasisakytumėt už tai, kad "psichiniai ligoniai irgi žmonės".
Apskritai tokiais pareiškimais reikėtų švaistytis kiek atsargiau. 

8

Martyna>as pasakiau ka mastau o apie si zmogu kuris sukure cia tema nieko nesakiau..:P ir man tema neaiski..

9

Noreciau atkreipti demesi,kad sitas zmogus ,Linas 37. jau ne pirma ir ne antra karta stebina, svelniai tariant, savo temomis ir pasisakymais. be to, labai kategoriskais. Ir tas jo nesveikas Dievo kisimas visur ir visada  labai jau nuvalkiotai skamba... Tikrai nesijuokiu is ligonio ir jo nesmerkiu. Tik vis dar abejoju, ar jis tikrai turi diagnoze.Man atrodo,kad tai didybes manija susirges ir Dievo pamirstas zmogus.

10

o kas pasakė, kad negalima juoktis iš ligonio? smile ir ką daryt jeigu juokinga? smile

11

Mane labai stebina, kad čia kai kurios raganaitės nesitveria noru įkasti ir paniekinti tą, kuris žadina sąžinę. Kai kas net lietuvių kalbos nesupranta. Aišku jūs pasipūtusios manote esančios protingos, gudrios, sumanios, šmaikščios, išradingos... ir daugelį kitų savybių prisiskiriate, kurios taikytinos ypatingos psichinės pažangos žmonėms. Tačiau ne kartą apie Dievą žinoję tiesą ir niekinantys Jį ir Jo žmones pabaigė būtent psichiatrinėje ligoninėje savižudybe. To jums nelinkiu, aukit mergužėlės, nes užsirausite ant kokio psicho ir sugrius perdėtas pasitikėjimas savimi...
Ačiū Martyna, na aš apsiginu nuo tokių "puolėjų", kas turi vidinių problemų tas ir keršyja arba visiškas nebrandumas. Panaši diagnozė yra tikrai, tik kas iš to... Deja, joms žemė arčiau dangaus...

12

Linai, jeigu tau vaidenasi, kad tave persekioja, tau keršija ir pan. - tai pirmas požymis, kad psichika pradeda krikti... O jeigu dar pradedi grąsinti "mergužėlėms" visokiom baisybėm - tai reiškia, kad tavo psichinė sveikata tik blogėja... Susiimk, Linuk... o tai taip ir iki savižudybės psichiatrinėj ligoninėj nusivažiuosi... smile

13

Na va, pirmi protingi zodziai is Lino lupu.Pasirodo reikejo isprovokuoti.:):):)

14

o čia tipo protingi žodžiai iš Lino lūpų buvo?

15

Man pasirode protingi lyginant su ankstesniais jo kliedesiais. Bent jau supyko.O tai jau sveiko proto pozymis.;):)

16

Na gal ir nereikia čia Dievo kaišioti.....

Bet sutikit visi kad Vakarų kultura yra žalinga

17

Nedaugiau zalinga,kaip ir bet kuri kita svetima kultura.:) Jau vien zodis "kultura" rodo,kad tai ne zala,o tautos vertybe.

18

nemaišyk kultūros su tautos įpročiais ar papročiais.
kultūra gali priklausyti nevienai tautai ir valstybei...

19

Linas, 37 parašė:

Mane labai stebina, kad čia kai kurios raganaitės nesitveria noru įkasti ir paniekinti tą, kuris žadina sąžinę. Kai kas net lietuvių kalbos nesupranta. Aišku jūs pasipūtusios manote esančios protingos, gudrios, sumanios, šmaikščios, išradingos... ir daugelį kitų savybių prisiskiriate, kurios taikytinos ypatingos psichinės pažangos žmonėms. Tačiau ne kartą apie Dievą žinoję tiesą ir niekinantys Jį ir Jo žmones pabaigė būtent psichiatrinėje ligoninėje savižudybe. To jums nelinkiu, aukit mergužėlės, nes užsirausite ant kokio psicho ir sugrius perdėtas pasitikėjimas savimi...
Ačiū Martyna, na aš apsiginu nuo tokių "puolėjų", kas turi vidinių problemų tas ir keršyja arba visiškas nebrandumas. Panaši diagnozė yra tikrai, tik kas iš to... Deja, joms žemė arčiau dangaus...

Tamsta... Uzpykdet dabar mane tai as su jumis pasigincyti uznorau.

a) Apie dieva zinoje tiesa (kokia ji? Kad jis yra ar kad jo ne kvapo nera?) pasibaige psichiatrineje ligonine / savizudybe ? Irodymus prasyciau. Antravertus, galiu taip pat teigti, kad fanatiskai tikintys i Dieva taip pat ne ka geriau nusibaigia psichiatrineje ligonine su savo: "As kalbuosi su Dievu!".

b) SAZINES zadinimas nelygus propogandiniam DIEVO pirsimui kiekviename sakinyje ir GASDINIME. Taip - issigande zmones yra lengviausiai kontroliuojami ir Krikscionybe tai ne karta praktikavo ir praktikuoja. Taciau nepatarciau tau, mielas Linai, imtis sios taktikos nes tavo "geris" tampa vilkas avies kailyje. Patarciau savo geri nesti tolerantiskesniais budais, be kategorisku pasisakymu, rasistiniu ar anti-kulturisku (aka anti-vakarietisku) sukiu ir be jokiu kitu bruozu, kurie izeistu kitus zmones, juos uzpykdytu ar isgasdintu tavo mazai kam svarbios snektos.

20

Linai, o kaip pasitiketi Dievu jei jo tarnai-tarpininkai-kunigai (nevisi aisq) sodinami i kalejima uz pedofilija, kai lietuvoj kunigai dosniai priima fiksuotas aukas uz savo paslaugas, kai prabangiai remontuojami tualetai parapijose ir parduodami varpai ar kitas baznycio turtas? Baznycia pirma turi pasivalyt nuo visu siu blogybiu, kad zmones pradetu pasitiketi ja ir Dievu. As nepuolu, as tik konstatuoju fakta.