21

Re: Argalima paciam rinktis buti laimingu?

jega radau siokiu tokiu bendraminciu, sakykite zmones, kiekknygu per metus perskaitote??? as mazdauk apie 100 smile turiu drauga, na jis buve smano direktorius ir labai egras druagas, jis per savo gyvenime yra perskaites virs 4000 knygu apie sekme, nezinau kodel bet noriu ji vytis ir aplenkti, beja jam 39 metai smile

22

Tadai tau patinka knygas skaityti? tu ka nesveikas? tau juk tik 21!!!  As nekenciu knygu man nua skaitymo jau bloga darosi bet mokantis privalai daug skaityti kaip kurso literatura pavyzdziui debar tai einam psichiatrija  tai 10 cei savaiciu 8 knygos is ju dvi stalo arba darbo knygos + mokslinei straipsnei. ir tua paciu metu praktika psichiatriniam skyriui 4 dienas per savaite 6 savaites ir dar rasomieji darbai kad yrodyti jog pagavai kampa. Vadinasi ismoksti knyga neskaityti nua a iki z bet vartyti ir atsirinkti aktualias temas kurios veliau naudojamos egzaminu straipsniuase  nes viskas ka teigi turi buti pagrysta literaturos arba mokslinio straipsniu nuasavos mintys atskiram skyrelije. neuztenka nurodyti knyga kuria skaitei reikia dar ir puslapy kur tas ar kitas teiginys parasytas.

priestai turejom antropologija ir sociologija 19 knygu ir du filmai, na zinoma kad visu neperskaitysi bet ismoksti atskirti pelus nua grudu ir naudoti tik tai ka reikia.

23

ir ka tuo norejai pasakyti zilvinai smile  kad esi kiets? na o, to zmogaus gyvenime ne reikia darbo labui knygu grauzti, tai jis balansa palaiko smile  as irgi kadaise daug skaiciau, labai,o dabar isvis ne, gaila laiko ir siaip labai sunku rasti knyga kuri uzkabliuotu.

24

Tadas, 21 parašė:

visaiskai neutinku, likimas ira musu paciu kuryba,  kvailiausia yra daryti ta pati ir galvoti kad kadanor sbus geriau, ir tik zmone skurie sako jog likimas yra kiekvienam sukurtas, todel nereikia stengtis yra tikru tikriausiai tinginiai. gaqlvok vaidink ka snori buti ir toks busi, taip kad andezlina tau reiketu perskaityti keleta knygui ir pakeistum savo nuomone smile

tadai as nesakau kad reikia laukti ateities sudejus rankas taip daro tik tinginiai zinoma siek tiek ji kontroliuoti galima ir keisti bet ne viska...

25

Zilvinas, 37 parašė:

Sis forumas mane paskatino pradeti sy skirely “psichines sveikatos vardan” .
Cia prisiskaiciau apie suduzuses meiles likimus savizudzius ir nepykanta . Nors skustis ir verkslenti aplamai yra lietuviu tautos nacionalinis bruazas. Bet kaip be butu blogai visada visada galima rasti iseity.
Kas daro zmones laimingais? Pinigai? karjera ? daiktai ? turtas ? valdzia?
Well tai zinoma suvokiama kaip pozityvus prieskonei gyvenime, bet istikruju tai didziausia laime tai santykiuase tarp zmoniu. (ir nebutinai sexualinei ar romantinei, reiskia visi kiti irgi skaitosi)
Ysivazduak kad visi aplinkui atviri tyri be pykcio ar baimes … (taip tai rojus nors tu dar nenumirei)
Sventas rysys tarp dvieju ar keleto zmoniu neturi nei krislelio abejones baimes ar pykcio tai galima pamatyti tarp futbolo zaideju kai viskas eina kaip ”sviestu” ir yvartis! Tarp senu geru draugu , tarp motinos ir kudikio, tarp dvieju ysimilejeliu.
Mano atsakymas TAIP! galima paciam pasirinkti ir buti laimingu.
Gal as nusisneku? o ka mano jieskok skaitytojas? Gal kas turit pavyzdy kada neymanoma buti laimingu?
Kad cia nepradet ”bedu turgaus” apsiribokime santykeis tarp zmoniu nes juk tai ir yra pagrindinis laimes saltinis.

JEI NEPATIKO ANAS VARIJANTAS PASKAITIK KAIMIETISKA big_smile\
pinigai,daiktai,turtas ...palengvina gyvenima nu bukai mastant ,nereikia eiti zmones zudyti arba sunkiai dirbti... kai kam taip atrodo ..nors ir labai banaliai bet kaip kazkas sake muila reikia nusipirkti... kad nesmirdetum . tai tik tiems kas mazai reikia is sio gyvenimo.
\\\ bet yra tokiu kas nori vazineti mersu ir vakscioti po restoranus ... nu tai noras tureti,,, pinigai ir tik pinigai gali duoti laisve veikti tai ka nori net jei tavo pramoga neatnesa naudos ...pinigai uzglaisto trukumus ir pan.
VALDZIA tai net nezinau kaip ja apibudinti .jos nori zmones kurie siekia pakeisti aplinka paprocius ir kazkam patarnauti TAUTAI arba valdzios pagalba zmnes galima vesti  teisingu keliu i klestejima ir turta... tik nvisada tai gaunasi norimas  efektas,asitinka ir atvirksciai ... kas juokinga kiti nori valdzios kad pasipujkuoti  ...
kam as cia kalbu???... ogi zmones nori to ,sieka ... o ka veikti ? nezino kitu uzsiemimu ir galvoja kad dar vienas milionas atnes dar daugiau "dirbtines" laimes o kai gauna uzsinori kito valdzia tokia pati kuo auksciau sedesi tuo geriau (atseit) nereikia i tai ziureti psihologo akimis reikia zeti  buko urvinio akimis ir suprasit viska, psihologai prideda visokiu zodziu ir terminu kad netaip pakenktu savo savimeilos klientams sergantiems nuo baimes, kad kazkas juos nukonkuries ir tt tai atnesa tik nelaime jei labai sureiksminam siuos dalykus valdzia ir pinigai tai yrankis del tikslo ,bet neturi buti patis pinigai ir valdzia tikslas ... tai bus nelaime ,o laime tai visai netas dalykas jis nieko nesusijes su pinigais ir valdzia ... tie kas kitaip mano nei as  klysta ir patys save apgaudineja
isdalies sutinku kad galima pasirinkti buti laimingu ,bet tai ne tema o pareiskimas ir isvada apie wisa ieskoka big_smile todi ir gavai geltona ... patikek manim as beveik veteranas geldonuose kortelese ,.

Zilvinas, 37 parašė:

Tomai dekui uz paaiskinima del korteliu, sutinku tema neverta demesio ir laiko. Matau tu labai ryskei issireiski ir gal net kontraversiskai: meslo kruveles tarp sypseneliu.  Zmones mus daznai suvokia tokeis kaip mes issireiskiam. Jei rasom piktai vadinas pikciurna jei linksmai tai linksmualis jei liudnai tai paniurelis ir taip toliau. Tomai kaip tau atrodo kaip reiktu tavo samenybe suvokti?  Linksma meslo kruva....ar linksmas iki apsishikimo smile tik neysizeisk nes as cia manau juakinga gavosi...

Mano paties atsakymas i tema tai tik mano nuamone gal vienitele is tukstancio kitokiu ir nebutinai teisinga.   

Todel man ydomu o ka tu manai?

Tadai dziugu kad tau patiko, bet debato esme yra priestarauti smile … Na panasei kaip ringe ysivaizduk kad po pirmo smugio priesiningas tau atsuka kita zanda…. smile

Na bent jau pasistenkti pazvelgt i problema kitu kampu. Kaipsakant priesas yra geriausias mokytojas jei tik zvelksime i ji kaip ”atsiusta” uzdavinuka kury reikia ispresti.

Mielai pratesiu savo mintis jei kam ydomu…

**** tai perkeltine prasme pavadinau darbą už kuri gavai geltona ;D nes darbus ne visad mato žmonės todėl ir geltonom pažymima
                                                 ...ir dėkui už palyginimą ,vienas kita supratom smile
Aš  skęstančiam trenkiu su maišių per galva ne todėl kad paskandinčiau greičiau ,o kad įgautu  pykčio  ir pats išplauktu iš bėdos .
Aš žinai ""čia"" tipo blogietis :=D
Ir apie tuos boksininkus tai man nereikia aiškinti aš daugkartinis čempionas įvairiuose svorio kategorijose tai jei pasieksi mano konknkolus NUMUST ,SĖKMĖS :=D
Vat tai ir atneša siek tiek laimės bendraujant ir varžantis su siek tiek stipresniais priešininkais ir ačiū už tema ,db lauksim kitu nuomonių .

26

Giedriau as tikrai kad nekietas + dislexikas ir man labai sunkei sekasi bet as uzsispyres ir vis dar laikausi. Ismusu 18 liko tik 9 man dar metus su puse mokintis ir as abejoju ar atlaikysiu. Na bet meginsiu baigti vistiek nors ir veliau smile Jauni zmones dar ir dirbti susspeja tua paciu metu va cia tai tikrai kietumas.

27

Zilvinai sakai, jog jai jau knygas skaitai tai nesveikas big_smile tikuosi cia buvo jumoras, matai knyga yra mano narkotikas,  i savaite perskaitau minimum viena knyga, kartais 3, seip vasara po viena budavo o va kai atsala ir tenka vakarus leisti namie tada pasipila knygos big_smile seip baiges 12 dar nebuvau perskaites nei vienos knygos na gal 2 kokias dabar as jau 3 metai kaip baiges mokykla ir pas mane ant lentynu puikuojasi apie 200 knygu big_smile narkomanai susileidzia, alchoholikai gere bonkas, o as skaitau knygas smile baiktu Zilvinai pabaiksi tuos mokslus, kad sunku tai sunku, bet pamatysi po kai viskas baiksis sakysi gal ir nebuvo jau taip baisu smile

28

as nemegstu skaityti ir manau esu ligonis net diagnoze galiu sau pasistatyt:) jei pasirinksi gyvenime viena nesvarbu ka ir puaselesi visa gyvenima tai busi labai didelis zmogus to reikalo profesionalas
Tadas, 21 gilinkis i betka bet viena 20 metu ir 40ties tu gali buti kas tik nori muzikantas gyditojas juristas pamastyk pats jei visas knygas rinksiesi ta  pacia tena arba padedancias ta viena tiksla siekti ...?

tada busi profesorius betkurioi srity

29

zmogus visada pats renkasi laime. tik ne visada ji renkasi zmogu.

30

Mano pagrindine ideja tam kad paciam rinktis laime reikia giliau suprasti kas tai yra laime? ka reiskia jaustis laimingu?

Mano primesta tiesa: laime yra santykiuasia tarp zmoniu. Na o kadangi neuztenka pasakyti buk geras ir busi laimingas tai as prdejau  truputy iliustruati detalei kaip gimsta pyktis jo priezastis
pagrindines santikiu  klaidos. Kai zinai kaip ir kas veikia yra lengviau sispresti ko tau reikia ir daryti konkrecius pokycius kurie veda link geresnes savijautos ir santikiu.

Konfliktai sukelia panika zmoguje su kuria jis tvarkosi dviem budais:

1. tai elgsenos  strategija (couping) prisitaikymo machanizmas asmenybes formavimasis
2. neuroses arba yvairus budai kaip isvenkti panikos arba streso yra apie dvidesimt yvairiausiu budu gynybos mechanizmas

kaip pavizdys: istikus avarijai zusta artimasis med sesua skambina is ligonines namo zmonai ir pranesa naujiena (ir stai vienas is gynubos budu  neigimas)  Moteris isgirdus pribloskencia situacija negali jos pakelti ir kaip strategija neigai : - ne ne  ne jus cia kazka sumaisete cia ne mano vyras ir aplamai jus skambinate klaidingu numeriu, ir padeda ragely. praejus 10 minuciu neramios mintys vel aplanko moteriske debar ji pati skambina atgal pasitikslinti ir pasiteirauti vos isgirdus kad tai tiesa ir kad tai tikrai jos vyras meta ragely. Ir galvoja siaubas koks ziaurus sutapimas bet ta juk negali buti tai ne tiesa ir pradeda jieskoti betko kas patvirtintu ta nesusipratimo verisija. Skambina vyro bendradarbiui ir pasakoja koks kvailas nesusipratimas yvyko it t.t.

Cia tik vienas ist 20 "saviginos" budu ir as visu nevardinsiu bet vienas is dazniausei pasitaikanciu tai projekcija (jei tai tik Lt teisingai) Projekcija tai kai susi kaupusius jausmus projektuajame ant kito  objekto ar asmens.

projekcijos daznai buna santykiu gadinimo priezastis Pavizdys:

Zmogus mokina vaika slidineti aiskina kaip dirbti kojom ir lasdom, bet vaikas neklauso ir slidziu lazdos jam tik nasta. Zmogus paaiskina viena karta antra ... 5  6. kol pagaliau neistveres: - tu idioto gabale ar gali  nors karta daryti kaip tau skau!  vaikas pradeda zliumbti sekanty karta paklaustas ar nori slidineti atsako paniures ne nenoriu. 5 metuku vaiku motorika dar nera pilnai issivyscius todel jiem sunku daryti sinkronizuatus judesius, ir aplamai ispradziu meginama be lazdu ir tik po to...  Zmogus savo nesugebejima mokinti savo problema nemokejima valdytis  projektavo kalte ant visiskai nekalto vaiko. Teisinga butu: zmogus atsipraso vaiko ir paaiskina kad tai nieko bendro su vaiku ar slidinejimu neturi tai paprasciausia zmogus savo pykti bloga psichine pusiausvyra suverte ant jo.

problema visada gludi rekianciame, pykstanciame,ar kitaip pualanciame asmenyje.(projekcija)

Kaip pasitikti zmones blogos nuataikos pavisdys:

vyras pareina namo is darbo pasiilges zmonos ir tikisi  praleisti mielai vakara su seima. deda termosa ant stalo megina apkabinti zmona, bet ji suirzus drebe termosa y siuksliu deze ir rekia as ji nupirkau specialei vaiko maistui nakcei, o tu ten prisipylei kavos  jos skonio jau neina isnaikinti debar jau daiktas niekam tinkamas...

Vyras galvoja jo "aciu uz vakariene" na ir ragana visa vakara sugadino ir susiraukes nebekalba veliau eina miegoti vienas.

Kiekvienas pyktis pualimas ant kito sukelia kaltes jausma tam kad to jausmo atsikratyti  zmones daznai racionalizuaja jieskodami pateisinimo savo pykciui. Na ir sakoma kas jiesko tas randa taip pat ko jieskoma to ir randama. o atradus galima toliau pasipiktinti ir t.t.

pamokele: niekas negali manes yskaudinti be mano paties sutikimo nes tik as pats renkuasi kaip reaguati y yvikius. Man nebutina jaustis blogai vien del to kad kazkas neishlaiko pusiausvyros kad kazkam nera gerai. Juk zmona suirzus ne todel kad gerai jauciasi bet atvirkscei.

Todel vyras pirmiausia nepriklausomai ar jis sutinka su zmonos veiksmais ar ne ar aplamai ja supranta arne pirmoi eilej patvirtina jos jausmus : -matau tau sendien buvo sunki diena?
Ir leidzia zmonai isilieti issipasakoti nesigilinant y kas teisus ar detales pasitinka su paguada:
   -oi na tau tikrai teko nemazai isgyventi, na pats laikas pasiulyti glebi kur ji gali jaustis saugi ir "suprasta".  smile

Daznai konfliktu priezastis tai skirtumas tarp vyrisko ir moterisko poziurio

Vyrui svarbu pasiekti tiksla, nugaleti. Draugyste tai daryti kanors kartu arba bendradarbiauti.

Moterei svarbu jausti emociny vieninguma ir supratima. Kad boti geriausiom draugen nebutina aplamai ka nors veikti kartu, uztenka plurpti per telefona, ne pats veiksmas bet emociju vieningumas skaitosi.

pavyzdys: moteris pasakoja dienos rupescius, vyras stengiasi padeti konkreceis patarimais kaip veikti ka daryti , Moteris supyksta ir apsaukia ji kad jis jos negirdi, nes jei nereikia problemos sprendimo (veiksmo) jei reikia buti suprastai ir palaikytai emociskai.

31

Kartais taip, o kartais ne

32

laimingas tas kuris dziaugiasi naujos dienos atejimu, lietumi, saule, debesimis, saulelydziu, dziaugiasi gamtos groziu ir tobulumu, dziaugiasi, kad turi skonio receptorius, kad turi klausa, dziaugiasi kad turi uosle, dziaugiasi, kad jo draugas dziaugiasi, dziaugiasi kai liudinciam gali praskaidrint nuotaika... kai dziaugiasi viskuom kas tyra. laimingas yra tas kuris dega meiles ugnimi, kuris supranta, kad egzistuoti yra laime.
sakyciau laimė renkasi tuos, kurie yra tyros sirdies, jie skleidzia ir aplinkiniams dziaugsma, tiesa. tyrumo mums truksta ir tiesos iki laimes.

33

ar galima patciam ringtis buti laimingu? "Kartais taip, o kartais ne"  as parasiau atvejus kada "kartais taip" Bet mintys  kad "kartais ne"  parodo tik kad mes juk zmones zmogishki ir netobuli ir visada yra prasme ugdyti save. Parasykit atveju kai "kartais ne"

Ka daryti kai "kartais ne"?

visi kartais pykstames nera juk trobos be dumu ar ne? Rytas rutina laikas y darba isdygo kicircas pasikeiciame kietais "komplimentais " trenkiam is pykcio durim ir vaziuajam darban.

Bet net cia galima kaiko pasimokinti pakeliui y darba turime minute  ir galime apgalvoti kas yvyko "atsukti filma atgal" ir uzduati sau klaisima: ar as galejau pasielgti kitaip?

O kas jeigu as buciau isvazeves is kiemo sustabdes masina uz 20 metru gilej ygvepes pergalvojes o poto sugryzes namo minutei ir pasakes as nenoriu kad mes issikitumem iki vakaro sitaip ir pabuciuati "isiutuse ragana/niu" ir tada vaziuat y darba? smile

Parasyk atveji "kai kartais ne" ir pamatysi kaip reaguas kiri forumo skaitytojei kiek zmoniu tiek ir nuamoniu vadinasi yra platus spektras ir visada galime rinktis.