121

Re: Kas esu: ar idealistas, ar materialistas?

Martyna kaip tu drysti abejoti kad as neesu Karalius? Zilvinas zalciu karalius gyvenantis vidury baltijos juros galintis atplaukti pas Egle vasara "Baltijos tamsaus" alaus putele (piena ir krauja palieku vaikam ir pasakom) smile

iskreiptas realybes suvokimas arba iliuzija yra rimtas psikozes simtomas, Psikoze kaip po reiskinys aplamai traktuajamas kaip shizofrenijos simptomas. Tarptautiniu sutarimu religingume yra daleistini nukrypimai nua normos, kaip kad kulturos tradicijos ir pacios religijos labui ir supratimui.

Bet man kai studijuajanciam medicina yra 100% aisku kaip diena kad sveiki zmones negyvena ilizijom.

Lino atveju jis zaidzia idiota dankstydamasis biblija arba (labai maza tikimybe) pas jy pasireiskia psikotinei simtomai. Bet as galiu uztikrinti kad net popieziui religija yra tik zodziu zaismas maniera bendrauti ir atsakyti y klausimus ir be abejones jis tikintis tai jo kultura ir gyvenimo budas.

Bet as esu sedejas simtuase pokalbiuase su ligoneis ir gyditoju ir galiu be dvejones atskirti tikraja psikose ir Lino vaidinima "sventuaju" kaipsakant perlenkta apsimetinejima ir dangstymasi biblija.

Taip as pazystu zmogaus prigimty ir pazystu religija labai is arti as pats gyvenau baznycioi 1,5 metu mano draugas yra pastorius ir musu draugyste susiejusi bendru tikslu padeti zmonems jis organizuaja pagalba moldavijos benamems vaikams, ziuri kad tarp kliju uastymo kartais ir koses butu.

Diagnoze: Linas nera nei kunigas nei påastorius ir aplamai nemanau kad turi teologiny issilavinima ir jis nera psikozes ligonis

Tai ka jis cia forume daro  yra tyras zmogiskas zaidimas su tikslu paglostyti savo savimeile detis tuam kuam nesi bet gal noretusi pabuti nors forume... smile

Pamenat rasiau visi negali buti karaleis bet galime detis karaleis ir jausmas tai tikras smile 

P.S.
Linai atsiprasau uz isliejima mano atviros nuamones deja tu ne mano pacijantas o as aplamai neturiu licenzijos praktikuati taip kad siua atveju as esu laisvas nua ligonio paslapties saugojimo

122

aš materialistė-idealistė;D

123

Martyna, 20 parašė:
Auris, 21 parašė:
Martyna, 20 parašė:

Tarsi dar prieš šitos temos sukūrimą nebuvo aišku, kad nėra ko tikėtis jūsų taip geidžiamų atsakymų...
O ar akivaizdi tiesa reikalauja įrodymų?

Akivaizdi tiesa taip pat turi irodymus, antraip nebutu akivaizdi.

Aš ir nerašiau, kad neturi, o tik kad nereikalauja: kas ir kam prašys įrodyti, kad vanduo yra šlapias?
Teisingai, Žilvinai, niekas tau neįrodytų, kad tu ne karalius, jei tokiu imtum save laikyt, būtent dėl to aš ir stebiuos, kodėl Lino pasaulėžiūra vis dar kelia kažkokių diskusijų ar pasipiktinimą tiems, kurie čia dažniau užsuka.

visu pirma nesuprantu, ka sitame forume darai. Beje, diskusija vyksta visai ne apie tai kalbi. Beje, ne Lino pasauleziura kelia pasipiktinimus. Na as manau, kad jus turite daug ko bendro, ir galite jau abu rimtai susirasineti su Linu 37 smile Gal jis tave apsvies ir tu jau is zemes purvo pakilsi iki padanges aukstybiu su savo prasvieteju Linu. Teatranda palaima tavo paklydusi sirdis wink ir palaimos saltinis buna Linas, nes iki to tu gyvenai zemes kirvinio gyvenima, o po jo patepimo, stovesi sala Lino ir bus pamirsti nudienos vargai.

124

Esu paprastas tikintis žmogus. Turiu ir gerų, ir blogų savybių - ir dorybių, ir ydų, todėl nepretenduoju būti dvasiniu lyderiu. Neesu ir joks sektantas. Noriu, kad kuo daugiau jaunų žmonių nebūtų viliojami vien sekuliaraus pasaulio madų ir tuštybės, bet verčiau atrastų Bažnyčios bendruomenėje asmeniškai tikėjimo jėgą ir grožį - turėtų dvasingumo kraitį. Jei už mane jaunesni šventesni žmonės puoselėja dorą gyvenimą, lenkiuosi ir linkiu Dievo palaimos, prasmingos ateities!

Martyna - ne iš tų žmonių, kurie lengvabūdiškai spjautų į šulinį iš kurio gyvenime prireiks gerti. Idealizmo šalininkai turi kilnius idealus (didžiausia iš jų: meilė Dievui ir dėl Jo - artimam žmogui), kurių vertės ir aprašymo nesuvokia materialistai. Didžiausias idealistas yra Jėzus, kuris bylojo: "– Kas iš aukštybių ateina, tas už visus viršesnis, o kas iš žemės gimė, – žemiškas pats ir žemiškai kalba. Kas iš dangaus ateina, tas už visus viršesnis."(Jn 3,31)

125

nepanasus tu man i Jezu kristu smile

126

Giedrius, 27 parašė:
Martyna, 20 parašė:
Auris, 21 parašė:
Martyna, 20 parašė:

Tarsi dar prieš šitos temos sukūrimą nebuvo aišku, kad nėra ko tikėtis jūsų taip geidžiamų atsakymų...
O ar akivaizdi tiesa reikalauja įrodymų?

Akivaizdi tiesa taip pat turi irodymus, antraip nebutu akivaizdi.

Aš ir nerašiau, kad neturi, o tik kad nereikalauja: kas ir kam prašys įrodyti, kad vanduo yra šlapias?
Teisingai, Žilvinai, niekas tau neįrodytų, kad tu ne karalius, jei tokiu imtum save laikyt, būtent dėl to aš ir stebiuos, kodėl Lino pasaulėžiūra vis dar kelia kažkokių diskusijų ar pasipiktinimą tiems, kurie čia dažniau užsuka.

visu pirma nesuprantu, ka sitame forume darai. Beje, diskusija vyksta visai ne apie tai kalbi. Beje, ne Lino pasauleziura kelia pasipiktinimus. Na as manau, kad jus turite daug ko bendro, ir galite jau abu rimtai susirasineti su Linu 37 smile Gal jis tave apsvies ir tu jau is zemes purvo pakilsi iki padanges aukstybiu su savo prasvieteju Linu. Teatranda palaima tavo paklydusi sirdis wink ir palaimos saltinis buna Linas, nes iki to tu gyvenai zemes kirvinio gyvenima, o po jo patepimo, stovesi sala Lino ir bus pamirsti nudienos vargai.

Apgailestauju, kad nesupranti, gal kad pats iš savo aukštybių žiūrėti mėgsti.
O ir šį tą paaiškinti jaunai nesusipratusiai mergaitei galėtum pamėginti užuot iškart nurašęs. Pabūk gi tu mano "prašvietėju", a?
Savaime suprantama, atsakyti į visa tai nėra reikalo, išties man jau graudu darosi, kad taip nevykusiai sujaukiau rimtas rimtų vyrų kalbas.
Tai jūs tęskite, tęskite, aš jau tyliu.

127

Eh tos merginos.. Kaip visada per jautriai i viska... ;D

128

tai gali dabar vykusiai sujaukti rimtu vyru kalbas wink

129

Jauni zmones linke idealizuati, grazu, bet tarpkitko tarent Martina nera blogai tiketi, nors as renkuasi zinoti. Todel tau patariu: tikek visa sirdim bet elkis vadovaudamasi saltu protu ir naudok prezervatyvus kad tau "sventos dvasios" nepripustu.

"medikai gandonu uzveze, katalikai juas su sakem iskrove"

Tikejimas gerai, bet perlenktas idealizavimas pavojingas. Kaip gi atskirti ta pktnaudziavimo riba?

Tikejimo deka mes motivuati elgtis dorai darbais ir mintim tai gerai. Bet kai kreipiesi y zmogu su zemiskais buitineis klausimais o jis issisukineja/atsakineja tau nurodidamas evangelijos pastraipas. Tai klasikinis pavyzdys kaip yra piktnaudziaujama sv. rastu.

afganistane Talibano rezimas piktnaudziauja Korano mokymu tam kad siekti savo tikslu ir intresu.

Mes galime sakyti: karui ne, zudymui ne, bet labai sunku sakyti ne dievo zodziui.... musu demesys nukreipemas nua temos ir paveikiamas sv. rasto ideologijos (kuri yra tikrai nuastabi ir grazi ir teisinga)

Bet mano akyse yra grazus kataliku tikejimas ir ponas  Linas du labai skirtingi dalykai. Kaip gi taip?

Ogi visai paprastai As ir be Lino pagalbos zinau kas yra biblija ir mazdaug jos turiny.

Bet as neperskaiciau nei vienos eilutes semia forume originaliu Lino minciu isskyrus kai jis sislieja savo pykty

is to ka as cia perskaiciau tai Linas piktas ir manipuliatyvus tipas dangstantis biblija, gal as klystu?

dori zmones daznai turi doras mintis ir tikslus. Man butu labai malonu jei Linas padetu biblija y saly ir pasidalintu savo mintimis ir idejomis (ir jeigu jos grazios ir doros vadinasi jam biblija y nauda)

Bet debar tai tureciau teigti kad Linas yra ne dialistas bet ryskus ir aiskus materialistas.

Labai materielistinis priemone: nukreipeme demasy y biblija ir sildomes sussizavejimo spinduliukais (ja kelis spinduliukus galime priskirti savajam ego)

Idealistinis poziuris: Mes elgemes dorai darbais ir mintimis ykvepti biblijos ideju

Skelbti biblijines tiesas yra patiketa kunigam (ju  issilavinimas 7 metai seminarijos). Lino meginimus pamokslauti sulyginciau su: na as juk nesishvaistau su skalperiu pasiguldes ant operacinio lengvatike Martyna.... smile 

Manau butu teisinga is manes atimti skalpery taip kaip Linui pasakyti: uzsiciaupk neturi patirties ir issilavinimo pamokslauti.

130

Na, Žilvinai, kaip čia tau pasakius... nesu aš tikinti, deja. Panašu, kad netgi ir tau nevisada teisingai pavyksta perskaityti tarp eilučių. Nieko baisaus, visko pasitaiko.
Bet kuriuo atveju, dėkoju už išmintingą patarimą, išties man pačiai iki tokių šalto proto aukštumų kaip kad iki Veneros, bet aš jau pasistengsiu, idealizmo stoka nesiskundžiu.
Ir, jei teiksiesi išklausyti, aš tau taip pat norėčiau duoti vieną patarimą, labai praktišką ir neskausmingą. Kodėl tau nepradėjus vietoj "ua" tokiuose žodžiuose kaip "idealizuati", "renkuasi", "nua" ir taip toliau rašyti "UO"? Būtų pirmas žingsnis (galbūt netgi ne paskutinis) žmoniškos lietuvių kalbos link. Jei prisilaikysi šito mano patarimo, pažadu laikytis tavojo. Abu būsim patenkinti, ar ne fantastika

131

as blogai rasau visom kalbom ir deja taip ir bus ... sad na stengtis galima  bet as jau 37 metai kaip stengiuasi reiskia reikia prisipazinti kad yra kaip yra. As zinau kodel ir zinau kad to neymanoma pakeisti Yra dalis zmoniu kuriu smegenys veikia  truputi kitokiu principu  ne kaip visu smile

Bet man rasyti reiskia svarbu kad suprastu, perduati informacija. Grazbilybiu paskirtis tai tradicijos reikalas. Deja nevisos tradicijos turi praktine logine reiksme ir priezasty.

Martyna, 20  kvieciu tave papietauti, rinkis kur tau patinka, bet kava gersim pas tave OK?

Man patinka tavo mintis apie abipusy pasitenkinima ...  smile smile smile 

132

man patinka kur linksta sitas pokalbis ;D

133

Auris, 21 tu bedievi zemes kirmine! smile As juk bla bla bla (pasirinkit patys istrauka is biblijos). O Martyna, 20 juk irgi su kilneis norais padeti man gramatikoi kaip kad bla bla bla (pasirinkit patys dar viena l. grazia biblijine istrauka)

Esme juk susitikti nueiti kurnors papietauti, poto intensyvei pasimokyti visu lietuviu kalbos au! oh! ah! ou! garsu po to isryto pakartoti,  kartu atsigerti kavos ... Na kaip kad evengelijos ... bla bla bla (cia pasirinkite pacia graziausia citata) 

Matote dievas myli mus visus jis viska mato ir mums atleidzia. "Mylek savo artima kaip paty save"...  Oh ! sese Martyna! Tu net neysivaizduaji kaip as save myliu mhmmm.... smile

134

Zilvinas, 37 parašė:

Matote dievas myli mus visus jis viska mato ir mums atleidzia. "Mylek savo artima kaip paty save"...  Oh ! sese Martyna! Tu net neysivaizduaji kaip as save myliu mhmmm.... smile

;D ;D ;D ;D neturiu zodziu cia tai isvertei is koto ;D ;D ;D ;D

Man, zemes kirminui, belieka remtis teorija bla bla bla (pasirinkti populiarios fizikos teorijos istrauka) ir nusizeminus stebeti tolimesnius sios temos vingius. ;D

135

mano ir Martynos net avtarai sutinka: mano reiskia "nekaltas avinelis", Martynos "kiekvienas turi teise tiketi".

Visoi EU yra pripazinta tikejimo laisve! 

Auris, 21 tikek manim ir as tau pazadu kad tau kalejime niekada apelsinu nepritruks smile

136

duociau bana visiskai uz sias nesamones

137

Ha ha ha smile  Erika tu su tais vejais pasidairyk po afrikos arba ciukciu arba dar kitokiu atsilikeliu respublikas smile  As maniau kad tos kvailumo bangos jau praejo ...  Juk lietuva lenkija nuvilnijo simtais tokiu ir panasiu "verslo " pasiulymu smile

Uzdyka tik suris spastuase.  Bent jau ydomiau sugalvotum. Man asmeniskai labjau patinka spam laiskai su pusnuagem merginom kurios meilei prisipazysta ir ...t.t.  smile  Tai bent nuatrauku pasiziuriu

Zaidimas vadinasi "durniu laivas" . Erica tavo banko saskaitos numeris tai tavo "vizitine kortele" visoi EU tu niekada negausi rimto atsakingo darbo papualus i "gudriu verslininku" registra. Tai cia geriausiu atveju, blogiausiu viena diena atsibusi skolinga labai daug anstoliu kontorai. "Nezinojimas" nua baudziamosios atsakomybes neatleidzia.

Mano patarimas investuak i savo ateity debar ir nelaukdama bek pas jurista kol dar nevelu, manau kad pasverus visas savo veiksmu pasekmes atsibusi.

Arba tau vienodai rodo ir ant narkotiku truksta? Tada atsisesk viesam vyru tualete tarp pisuaru issiciok ir ank kaklo kaina pasikabing, pinigai patys ateis... lengvi pinigai + pavalgiusi busi.