Re: Kas esu: ar idealistas, ar materialistas?
Martyna kaip tu drysti abejoti kad as neesu Karalius? Zilvinas zalciu karalius gyvenantis vidury baltijos juros galintis atplaukti pas Egle vasara "Baltijos tamsaus" alaus putele (piena ir krauja palieku vaikam ir pasakom)
iskreiptas realybes suvokimas arba iliuzija yra rimtas psikozes simtomas, Psikoze kaip po reiskinys aplamai traktuajamas kaip shizofrenijos simptomas. Tarptautiniu sutarimu religingume yra daleistini nukrypimai nua normos, kaip kad kulturos tradicijos ir pacios religijos labui ir supratimui.
Bet man kai studijuajanciam medicina yra 100% aisku kaip diena kad sveiki zmones negyvena ilizijom.
Lino atveju jis zaidzia idiota dankstydamasis biblija arba (labai maza tikimybe) pas jy pasireiskia psikotinei simtomai. Bet as galiu uztikrinti kad net popieziui religija yra tik zodziu zaismas maniera bendrauti ir atsakyti y klausimus ir be abejones jis tikintis tai jo kultura ir gyvenimo budas.
Bet as esu sedejas simtuase pokalbiuase su ligoneis ir gyditoju ir galiu be dvejones atskirti tikraja psikose ir Lino vaidinima "sventuaju" kaipsakant perlenkta apsimetinejima ir dangstymasi biblija.
Taip as pazystu zmogaus prigimty ir pazystu religija labai is arti as pats gyvenau baznycioi 1,5 metu mano draugas yra pastorius ir musu draugyste susiejusi bendru tikslu padeti zmonems jis organizuaja pagalba moldavijos benamems vaikams, ziuri kad tarp kliju uastymo kartais ir koses butu.
Diagnoze: Linas nera nei kunigas nei påastorius ir aplamai nemanau kad turi teologiny issilavinima ir jis nera psikozes ligonis
Tai ka jis cia forume daro yra tyras zmogiskas zaidimas su tikslu paglostyti savo savimeile detis tuam kuam nesi bet gal noretusi pabuti nors forume...
Pamenat rasiau visi negali buti karaleis bet galime detis karaleis ir jausmas tai tikras
P.S.
Linai atsiprasau uz isliejima mano atviros nuamones deja tu ne mano pacijantas o as aplamai neturiu licenzijos praktikuati taip kad siua atveju as esu laisvas nua ligonio paslapties saugojimo