21

Re: Karas - ką darytumėt?

Kas is vyresniu turetu atsiminti sena bet labai teisynga multika apie drakona...
"Drakonas mire-tegyvuoja drakonas" ten sakoma. Manote i Kubiliaus vieta kitokie ateitu? Visu pirstai pirmiausia i save lenkti...
Bus va rinkimai isrinkite ne Kubiliu. Tik ar pasikeis kas nuo to...

22

Kariauti jau vaikiska i teisma paduos big_smile
O jeigu rimciau, Lietuvele jau parduota (prisiskolinusi-isiskolinusi) iki kaklo....
Per mazas pas mus plotas, kad koks nors karas, vyktu smile cia praeis bet kas ir nepastebesi... As manau ir skirtumo mazai bus.. Ar kalbes Angliskai ar Rusiskai..
O jeigu bus karai, tai tik virusiniai - kaip gripas, epidemiai....  Mes kaip dulkeles esame pries visa tai....

23

Ei, vyrai (ir dvi mergaitės), pala, ir aš užsidėsiu folijos kepuraitę!
*šiugžda folija*
Na va!
Be ruso niekas nėra patogioje situacijoje mus pult. Latvis - braliukas, lenkas - BFF, Baltarusijoj... šarvuoti traktoriai neužsiveda? Bet kuriuo atveju.
Tačiau jei Medvedevas kada repečkodamas į drevę medaus kopinėt nukristų ir iš pykčio nuspręstų, kad reikia pult (ir niekas meškučio nenuramintų), būtų dvi situacijos:
1) Mūsų negina NATO, nes visi užsiėmę, paskutinę Twilight dalį žiūri. Rusai ateina ir užima mus. Tik oms noms noms ir Kaunas turi naują tanką-išvaduotoją. Nebe tie laikai, kad patys galėtume nuo Rusios apsigint. Nėra tiek pinigų, kad turėtume, kaip čia minėjot, tankų. Britų Challenger II  kainuoja - remsimiems wiki, nes čia per paika diskusija ieškot geriau - 7 limonus dolerių. Prancūzų Leclerc - 17 limonų eurų,  vokiečių Leopard 2 - po 6 milijonus dolerių. Kiek mes tokių galim turėt ir išlaikyt? Rusai turi virš 600 T-90. Ir net jei mūsų tankas išriedės iš garažo, jį iškart subombarduos Mi-28 ar Su-25. O kai, tarkim, Eurofighter Typhoon kainuoja nuo 65 milijonų svarų, tai lėktuvų niekad neišvaikysim. Priešėktuvinėmis sistemomis tingiu domėtis. Mes finansiškai negalim ir niekad negalėsim pastatyt armijos prieš Rusiją. Be to, Lietuva - ne Čečenija ar Afganistanas, kad teroriristiną karą pakovotų, ypač kai visi nulaikantys šautuvą pabruko uodegas Airijon laisvės bulvės laikyt.

2) Mus gina NATO. Vienu metu „WikiLeaks“ paviešino dokumentus apie planuojamą pabaltijo gynybą, tai kad kilo užas, rusai kad įsižeidė, kad stvėrė už liniuotės ir lėkė penio su NATO matuotis... Pagal idėją, lietuvių kariai darytų žvalgybą ir zapadlo (va čia ir ateina mūsų spec. pajėgų eilė), o lenkai savo sukarintus polonzus siųstų. Estijon britų ir dar kieno kariai plauktų išsilaipint. Vokietis, nors pas juo armija gynybinė, turi turbūt didžiausias pajėgas Europoje. Pridėkime rusų technologinį atsilikimą kaip kuriose srityse... ir mūsų vaikai tarp degančių T-90.

Ir vienu, ir kitu atveju, civilis nieko nepakeis, ypač kadangi dažnas šautuvą gavęs net Counter Strike lygio išsilavinimo neturės.

O dėl emigracijos jei prakalbom - nors nederėtų - patys kalti, kad yra kaip yra. Nieko nedarom! Va, prancūzai riaušes ant riaušių kelia. O pas mus bamba ir važiuoja Anglijon policininkių peniais badyt. Kaip sakė JFK "Neklausk, ką valstybę gali padaryti tau, o klausk, ką tu gali padaryti valstybei". Tai reiškia ir plytos jamimą rankon, jei žiūri, kad valdžia šalį į griovį suka. Valstybė yra suneštiniai pietūs, o ne tai, kas atsitinka be tavo įsikišimo (o jei ir atsitinka - patys kalti, kad leidot). Bet verkt, skųstis ir nieko nedaryt  (išskyrus susigrūdimą autobusiukan ir Lenkijos duobėm išvažiavimą laimės ieškot) lengviau. Taip kad jei ir kas kaltas, kad valstybė yra tokia, kokia yra, tai tu.

Ko aš į tuos forumus lendu, pradedu iškart rašyt kaip „Delfi.lt" komentarų skyriaus garbės absolventas.

24

Lenkiau skersa ant tokiu diskusiju sitoj temoj, bet atsakant i klausima ka daryciau?.... Tai pirmoi eilej nepatikeciau ka matau, kad bubilius ar grybauskaite dalina ginklus... kitu atveju, betkokie veiksmai butu priklausomi nuo esamos situacijos ir nelabai tikiu kad kas tiksliai gali speti ka darytu vienokioje ar kitokioje situacijoje... big_smile

25 (redagavo Aivaras, 100 2012-05-01 21:17)

Cia nors vienas is rasanciu kariuomeneje tarnavo?  Kazkaip susidare vaizdas kad visi apie kara supratimo turi tik is filmo 2 pasaulinio laiku....  Na as nors ir ne reguliariojoje tais laikais bet per 5 metus nei karto negirdejau zodzio frontas tankai lektuvai ir panasiai... Visa ko mokino tai isskirtinai partizaninis karas su mobiliais nedideliais buriais. Jokiu frontu kur mus per 5 minutes kaip patys rusai juokauja kepuremis negyvai uzmetytu, nieko... Tas partizaninis karas su siuolaikine palydovine ir kita iranga zinoma irgi daugiau idejinis o ne realus bet svarbu ne tai.... Manau siais laikais dar del ko karas neivyktu tai va kaip ir is cia kai kuriu pasisakiusiuju nuomuones matosi kad rusam atejus visai kaip ir 39 nebutu paleista nei vieno suvio pries juos... o kai kurie dar ir visai kaip tais laikais su gelytem sutiktu... Nes vieniem ''zapadlo'' ginti Lietuva kuri jiems nedave po milijona ir jiems daug skolynga yra, kiti nes uz tai nemokes tyodel begs ten kur daugiau moka, treti apsirukys, o ketvirti sakys ne neapsimoka pas juos tankai po 6 milijonus evru yra o pas mus ne, na o 5 isvis teps slides i anglija rekdami Lietuva gaidys... Ir paskui rusai visai kaip tais laikais vel galetu sakyti kad mes jusu ne okupavome o isvadavome (siais laikais pvz nuo NATO) kad jus juk patys prasetes isvaduojami nes pvz kokia Prunskiene pries tai vaziavo i Maskva Putino saules parvezti... Ir kad mes juk patys juos su gelytemis sveikinome kaip isvaduotojus. Tai ko mes tada dar is ju dabar norime? Na o tie ten keli kurie i miska isejo tai jokie jie ne kovotojai uz Tevyne. Tai tik banditai, nusikalteliai ir teroristai...

26

Aivaras, 100 parašė:

Velgi kazkur buvau uzdaves klausima o kas tai yra Tevyne. vienas zmogus labai protyngai atsake kad ''Man tevyne prasideda nuo mano seimos, mano namo, mano kiemo, mano gatves mano miesto ir t.t.." Taigi apie tai ir reiktu galvoti o ne apie teritorija. Mama tau parode, teisyngai. O jei tavo mama butu is dabartiniu lietuvuku ir gyventumete kur Anglijoje ar esi garantuotas kad bent jau gimtaja kalba moketum? Ar esi garantuotas kad bent jau is paveiksleliu zinotum kaip atrodo Traku pilis, pievos, miskai lietuviski?
Nereikia nei tu airiu. Paimk kad ir pirmos antros kartos lietuviskus emigrantus kurie i amerika ar kitur vaziavo del tu paciu ekonominiu priezasciu. Jie iki dabar gimtaja kalba issaugoje yra tradicijas, kultura, sukurtos lietuviu bendruomenes ir jie sako kad yra lietuviai.
Kartoju, kodel tu esi isikales sau kad tau kazkas kazka turi duoti? Valstybe taip tau turetu ir privaletu duoti tai kas deklaruojama konstitucijoje nes tu jai moki mokescius ir taikos atveju to is taves pakanka. O Tevyne cia prie ko? Tevyne tai mes o ne zemes gabalas kuriame mes gyvename. O kai masto visi panasiai kaip tu tai ir tos Tevynes greitai nebeliks...

Tai kaip ir sakiau...niekas niekam nieko nedave (nei tevyne man, nei as tevynei), ir vienas kitam skolingi nesijauciam. Mano tevyne, mano seima, kuria as myliu. Jeigu, kas nors, kadanors paskelbs mano seimai kara, tada imsiuos ginklo. Ginsiu seima, draugus, artimuosius.

27

Danila, 33 parašė:
Donatas, 29 parašė:

o kaip pasikeistu tavo poziuris, jeigu turetum vaiku ir zmona? Jiems irgi leistum ramiai patvory padvest nuo denaturato? Visu pirma manyciau reik sugebet but zmogum, su atsakomybe pries artimuosius, o tik po to jau patriotu.

Brangus Donatai! Zinau, kad jai ir nusirauciau galva ir i skrandi prisideciau fekaliju, visuomenes robotukam, kurie gyvena sistemoje nieko neirodysiu savo nusistatymu, bet bent jau galiu juos paerzint ir pashiurpint. Pasakysiu va shitaip: PATS KALTAS, KAD TURI ZMONA IR VAIKU. Tai ishkrypelishka, bet ishsiskyriau su zmona ir stengiausi, gyvendamas santuokoje, ishvenkti vaiku, taip, isigandau atsakomybes, zinojau, kad nesugebesiu ishlaikyt sheimos, bet.... Buvau atviras sau ir aplinkiniams, dabar nereikia versti saves vaziuoti i uzsieni ir ten pavirsti darbo irankiu, dirbti kazkokiems urodams su taukuota pabarzde. Aishku cia mane belekuom galima ishvadinti, bet robotukams tai budinga, pripratau. Taip, kad patvory mirsiu vienas ir neverkiu del to, kaip tie, kurie visuose atvejuose prikisha sheima ir vaikus. Ir dar, patriotizmas- tai jausmas, kurio tu(kiek suprantu) niekad nesuprasi, arba bus per velu, kai tai isikirsi. O tie uzsieniniai man tikrai idomus(draugu rate) pvz.: grizau ish Londono, vaikas bijo prieiti, tevo nepazista.... nu ka tokiems kovotojams uz sheima: BRAVO!!!! Ka cia daugiau bepasakysi. Ir Aivarai, iki kitataucio man labai labai toli..... Gal nikas nevykes....

O kas tau primelavo, kad uzsienyje butinai turi buti irankiu (o pvz Lietuvoj ne)? Furistas (pvz) jis ir afrikoj furistas. Jam moka pinigus, uz tai, kad fura vairuoja. Kodel pas juos pabarzde taukuota, o pas mus ne? Juk pas mus kinieciai gyvena ir juodaodziu nemazai. Taikai dvigubus standartus sakyciau. Nesazininga smile

28

Donatas, 29 parašė:
Aivaras, 100 parašė:

Velgi kazkur buvau uzdaves klausima o kas tai yra Tevyne. vienas zmogus labai protyngai atsake kad ''Man tevyne prasideda nuo mano seimos, mano namo, mano kiemo, mano gatves mano miesto ir t.t.." Taigi apie tai ir reiktu galvoti o ne apie teritorija. Mama tau parode, teisyngai. O jei tavo mama butu is dabartiniu lietuvuku ir gyventumete kur Anglijoje ar esi garantuotas kad bent jau gimtaja kalba moketum? Ar esi garantuotas kad bent jau is paveiksleliu zinotum kaip atrodo Traku pilis, pievos, miskai lietuviski?
Nereikia nei tu airiu. Paimk kad ir pirmos antros kartos lietuviskus emigrantus kurie i amerika ar kitur vaziavo del tu paciu ekonominiu priezasciu. Jie iki dabar gimtaja kalba issaugoje yra tradicijas, kultura, sukurtos lietuviu bendruomenes ir jie sako kad yra lietuviai.
Kartoju, kodel tu esi isikales sau kad tau kazkas kazka turi duoti? Valstybe taip tau turetu ir privaletu duoti tai kas deklaruojama konstitucijoje nes tu jai moki mokescius ir taikos atveju to is taves pakanka. O Tevyne cia prie ko? Tevyne tai mes o ne zemes gabalas kuriame mes gyvename. O kai masto visi panasiai kaip tu tai ir tos Tevynes greitai nebeliks...

Tai kaip ir sakiau...niekas niekam nieko nedave (nei tevyne man, nei as tevynei), ir vienas kitam skolingi nesijauciam. Mano tevyne, mano seima, kuria as myliu. Jeigu, kas nors, kadanors paskelbs mano seimai kara, tada imsiuos ginklo. Ginsiu seima, draugus, artimuosius.

Ta prasme kol iki tavo krastines chatos neprieis tai ramiai sedesi ir lauksi kol prieis ane? O jei visi taip lauks kad ginti tik savo nama ir seima po viena? Jau ir taip visi sako kad net valstybiniu mastu ginant be sansu. O tai ka tada sneketi kai kekvienas po viena tik savo nama su kokiu medziokliniu ar dujiniu ar byta gins pries ju T-90 uz milijonus evru?

29

Donatas, 29 parašė:
Danila, 33 parašė:
Donatas, 29 parašė:

o kaip pasikeistu tavo poziuris, jeigu turetum vaiku ir zmona? Jiems irgi leistum ramiai patvory padvest nuo denaturato? Visu pirma manyciau reik sugebet but zmogum, su atsakomybe pries artimuosius, o tik po to jau patriotu.

Brangus Donatai! Zinau, kad jai ir nusirauciau galva ir i skrandi prisideciau fekaliju, visuomenes robotukam, kurie gyvena sistemoje nieko neirodysiu savo nusistatymu, bet bent jau galiu juos paerzint ir pashiurpint. Pasakysiu va shitaip: PATS KALTAS, KAD TURI ZMONA IR VAIKU. Tai ishkrypelishka, bet ishsiskyriau su zmona ir stengiausi, gyvendamas santuokoje, ishvenkti vaiku, taip, isigandau atsakomybes, zinojau, kad nesugebesiu ishlaikyt sheimos, bet.... Buvau atviras sau ir aplinkiniams, dabar nereikia versti saves vaziuoti i uzsieni ir ten pavirsti darbo irankiu, dirbti kazkokiems urodams su taukuota pabarzde. Aishku cia mane belekuom galima ishvadinti, bet robotukams tai budinga, pripratau. Taip, kad patvory mirsiu vienas ir neverkiu del to, kaip tie, kurie visuose atvejuose prikisha sheima ir vaikus. Ir dar, patriotizmas- tai jausmas, kurio tu(kiek suprantu) niekad nesuprasi, arba bus per velu, kai tai isikirsi. O tie uzsieniniai man tikrai idomus(draugu rate) pvz.: grizau ish Londono, vaikas bijo prieiti, tevo nepazista.... nu ka tokiems kovotojams uz sheima: BRAVO!!!! Ka cia daugiau bepasakysi. Ir Aivarai, iki kitataucio man labai labai toli..... Gal nikas nevykes....

O kas tau primelavo, kad uzsienyje butinai turi buti irankiu (o pvz Lietuvoj ne)? Furistas (pvz) jis ir afrikoj furistas. Jam moka pinigus, uz tai, kad fura vairuoja. Kodel pas juos pabarzde taukuota, o pas mus ne? Juk pas mus kinieciai gyvena ir juodaodziu nemazai. Taikai dvigubus standartus sakyciau. Nesazininga smile

Cia tai pilnai sutinku. Ir jei ten uz darba bent jau alga moka tai cia uz ta pati darba nezinau net ismalda nepavadintum ka gauni nes tie kurie sedi gatvese ismaldos prasydami tiek pat ir dar daugiau susirenka...

30

Aivarai, tikiu kad is cia rasanciu yra labai ir labai mazai tarnavusiu Lietuvos kariuomeneje... ir siais laikais tarnauti joje nebuvo jokios naudo nei zmogui nei Lietuvai...

31

Aivaras, 100 parašė:

Cia nors vienas is rasanciu kariuomeneje tarnavo?  Kazkaip susidare vaizdas kad visi apie kara supratimo turi tik is filmo 2 pasaulinio laiku....  Na as nors ir ne reguliariojoje tais laikais bet per 5 metus nei karto negirdejau zodzio frontas tankai lektuvai ir panasiai... Visa ko mokino tai isskirtinai partizaninis karas su mobiliais nedideliais buriais. Jokiu frontu kur mus per 5 minutes kaip patys rusai juokauja kepuremis negyvai uzmetytu, nieko... Tas partizaninis karas su siuolaikine palydovine ir kita iranga zinoma irgi daugiau idejinis o ne realus bet svarbu ne tai.... Manau siais laikais dar del ko karas neivyktu tai va kaip ir is cia kai kuriu pasisakiusiuju nuomuones matosi kad rusam atejus visai kaip ir 39 nebutu paleista nei vieno suvio pries juos... o kai kurie dar ir visai kaip tais laikais su gelytem sutiktu... Nes vieniem ''zapadlo'' ginti Lietuva kuri jiems nedave po milijona ir jiems daug skolynga yra, kiti nes uz tai nemokes tyodel begs ten kur daugiau moka, treti apsirukys, o ketvirti sakys ne neapsimoka pas juos tankai po 6 milijonus evru yra o pas mus ne, na o 5 isvis teps slides i anglija rekdami Lietuva gaidys... Ir paskui rusai visai kaip tais laikais vel galetu sakyti kad mes jusu ne okupavome o isvadavome (siais laikais pvz nuo NATO) kad jus juk patys prasetes isvaduojami nes pvz kokia Prunskiene pries tai vaziavo i Maskva Putino saules parvezti... Ir kad mes juk patys juos su gelytemis sveikinome kaip isvaduotojus. Tai ko mes tada dar is ju dabar norime? Na o tie ten keli kurie i miska isejo tai jokie jie ne kovotojai uz Tevyne. Tai tik banditai, nusikalteliai ir teroristai...

kaip matau is sito posto: Aivaras supyko, kad su juo niekas neitu tevynes gint.

32

Donatas, 29 parašė:
Aivaras, 100 parašė:

Tai nieko.... manau neuzilgo atpyks atgal ir vel daug mums prirasys....

33

Aivaras, 100 parašė:
Donatas, 29 parašė:
Aivaras, 100 parašė:

Ta prasme kol iki tavo krastines chatos neprieis tai ramiai sedesi ir lauksi kol prieis ane? O jei visi taip lauks kad ginti tik savo nama ir seima po viena? Jau ir taip visi sako kad net valstybiniu mastu ginant be sansu. O tai ka tada sneketi kai kekvienas po viena tik savo nama su kokiu medziokliniu ar dujiniu ar byta gins pries ju T-90 uz milijonus evru?

cia supranti, kaip paziuresi. Jeigu eisiu su visais "gint", tai mirtis 100% laukia. Jeigu liksiu gint namie, tai galbut iki mano chatos ir neateis, reiskias lieka 95% tikimybe mirciai. Lietuva pralaimes 100%, betkuriuo atveju, o as pasilikciau 5% paciam likt gyvam, savo motina isgelbet, pusesere ir dukterecia. Kaip pagalvoji, tie 5% ne taip ir mazai, ane?

34

Na as pvz nesigailiu nei viena diena praleista ten. Tiesa kaip jau sakiau as ne reguliarioje kariuomeneje tarnaves o SKAT, taigi gyvenau namie, dirbau darba ir mokejau mokescius valstybei kaip ir bet kuris kitas netarnaves ten todel valstybei nuostolio nuo manes tikrai nebuvo. Amunicija visa praktiskai taip pat uz savo pinigus pirkta buvo nes is valstybes apart seno AK dar afgano laikus menancio ir 6 sovinius du kartus per metus planiniam atsisaudymui  nieko taip ir nebuvo duota. Naudos as is ten gavau taip pat nemazai. Ne pinigines zinoma. Nors kazkokius grasius uz apmokimus ir mokedavo. Taigi bent jau as nematau nuostolio nei sau nei Lietuvai del to kad tarnavau Lietuvos kariuomenei.

35

Sigitas, 29 parašė:
Donatas, 29 parašė:

Nemanau, kad reikia sito sarkazmo. Jis yra visiskai teisus. As sutinku, kad as neteisus, tiesiog as nejauciu patriotiskumo jausmo, ir man del to geda ir gaila. Aivaras ji jaucia, tai yra pagirtina ir turetu but pavyzdys.

36

Aivaras, 100 parašė:

Na as pvz nesigailiu nei viena diena praleista ten. Tiesa kaip jau sakiau as ne reguliarioje kariuomeneje tarnaves o SKAT, taigi gyvenau namie, dirbau darba ir mokejau mokescius valstybei kaip ir bet kuris kitas netarnaves ten todel valstybei nuostolio nuo manes tikrai nebuvo. Amunicija visa praktiskai taip pat uz savo pinigus pirkta buvo nes is valstybes apart seno AK dar afgano laikus menancio ir 6 sovinius du kartus per metus planiniam atsisaudymui  nieko taip ir nebuvo duota. Naudos as is ten gavau taip pat nemazai. Ne pinigines zinoma. Nors kazkokius grasius uz apmokimus ir mokedavo. Taigi bent jau as nematau nuostolio nei sau nei Lietuvai del to kad tarnavau Lietuvos kariuomenei.

o as ir netarnaves nuostolio nematau. Cia sakyciau kiekvienam individualiai.

37

Donatas, 29 parašė:
Aivaras, 100 parašė:
Donatas, 29 parašė:

cia supranti, kaip paziuresi. Jeigu eisiu su visais "gint", tai mirtis 100% laukia. Jeigu liksiu gint namie, tai galbut iki mano chatos ir neateis, reiskias lieka 95% tikimybe mirciai. Lietuva pralaimes 100%, betkuriuo atveju, o as pasilikciau 5% paciam likt gyvam, savo motina isgelbet, pusesere ir dukterecia. Kaip pagalvoji, tie 5% ne taip ir mazai, ane?

O paciam ne juokingai skamba tas "o gal iki manes nedaeis'' ? big_smile Zuves su visais tu bent jau nematysi kaip buvo visos kuopos is kart prievartaujama tavo zmona ar dukra o paskui tavo akyse nusauta....  O ir kodel 100% Po antro pasaulinio (kuris deklaruojamas kaip pats baisiausias zmonijos istorijoje)  paziurek kiek vyru gyvu liko netgi partizanu kurie ir po karo ilgus metus miskuose sedejo. Va kas liecia seima, tai ja tikrai grusciau lauk is Lietuvos ir kuo toliau tokiu atveju.

38

Donatas, 29 parašė:
Sigitas, 29 parašė:
Donatas, 29 parašė:

Nemanau, kad reikia sito sarkazmo. Jis yra visiskai teisus. As sutinku, kad as neteisus, tiesiog as nejauciu patriotiskumo jausmo, ir man del to geda ir gaila. Aivaras ji jaucia, tai yra pagirtina ir turetu but pavyzdys.

Sarkazmas del geros nuotaikos palaikymo, ir nemanau, kad Aivaras tai priims netinkamai...  O kas liecia nauda ir nenauda, tai vel pasikartosiu.... siais laikais Tarnauti kariuomeneje, tikrai nera jokios naudos... del ankstesniu laiku as tikrai nesigincysiu ir net nepriestarausiu pasisakantiems... big_smile

39

Donatas, 29 parašė:
Sigitas, 29 parašė:
Donatas, 29 parašė:

Tiesa pasakius nepastebejau as tu postu. Tikrai neuzpykau. Pries tai jau pasakes buvau kad kuo daugiau tokiu dings is Lietuvos tuo Lietuvai geriau bus o ir visada sakau kad kekvienam savo arba tai kekvieno sazines reikalas. O rasau as daug nes manau kad dviem zodziais nenusakysi objektyviai kodel as eiciau ar neiciau ginti Tevynes.
Bent jau geda del to jauti ir gailiesi. O tai jau nera taip blogai. Vadinasi kazkada dar nuomone gali ir pasikeisti smile

40 (redagavo Aivaras, 100 2012-05-01 22:12)

Sigitas, 29 parašė:
Donatas, 29 parašė:
Sigitas, 29 parašė:

Sarkazmas del geros nuotaikos palaikymo, ir nemanau, kad Aivaras tai priims netinkamai...  O kas liecia nauda ir nenauda, tai vel pasikartosiu.... siais laikais Tarnauti kariuomeneje, tikrai nera jokios naudos... del ankstesniu laiku as tikrai nesigincysiu ir net nepriestarausiu pasisakantiems... big_smile

Tarnauti kariuomeneje yra nauda jau vien del to. Kad ten drausmes ismoksti Ko daugumai siuolaikinio jaunimo truksta. Ismoksti tokiu dalyku kaip tarpusavio pagalba ko taip pat siai dienai labai truksta. Netgi elimentaraus elgesio viesoje vietoje ismoksti ko irgi siai dienai truksta jau nekalbant apie karinius dalykus kurie reikalyngi butu jei taip ivyktu. Zinoma jei ne profisionalas tai mazai kad duotu bet bent jau minimaliai.
As va pvz didesni nuostoli matau musu misijoje Afganistane, Irake ir apskritai NATO negu musu kariuomeneje. Nes vien tik musu misija Afganistane kur amerkenai musu rankomis daro savo nesvarius darbelius atseina musu mokesciu moketojams jei neklystu 4 000 000 litu per metus. Kai tuo tarpu butu galima tuos pinigus panaudoti kad ir pensiju didinimui ar pvz kelius uzlopyti.
O ir kuo senesni laikai jau tokie geresni nuo dabartiniu jei tada buvo nauda o dabar nera? Paklausius senoliu ar paziurejus istorija tai visais laikais buvo blogai, visada didelis meskinas ar dar kas po musu sali vaiksciojo kaip norejo ir taip toliau ir panasiai. Ir isisvaizduok jei caro kariuomenei uzejus butu visi snekeje kaip kad dabar... Ar ta visu keikiama Lietuva apskritai egzistuotu siai dienai? Ar kaip kokia Karaliauciaus sritis butu...