Tema: Ką manote apie "tyčinį" pastojimą?
Norėčiau paklausti, ką manote apie panelių iš pastojimą specialiai, meluojant vaikinui, kad vartoja kontraceptines, su tikslu pririšti jį prie savęs ir pabėgti iš šeimos? Ar tai moralu, protinga, ir ar vaiko tėvas gimus vaikui vis vien privalėtų jį išlaikyti, net jei žinotų, kad yra apgautas?
Aš pati pažįstu nelaimėlę, kuri 19-os taip apgavo vaikiną, kad, kaip pati sakė, paspruktų iš tėvų namų. Jie negirtaujantys, padorūs, tvarkingi, tik labai neturtingi, o jų butas vieno kambario. Taigi užsimanė ji iš ten dingt, nes esą jai ten per ankšta ir psichologinė atmosfera nekokia-nuolat su tėvais pykstasi. Dabar nei studijuot, nei dirbt negali, amžinai jai visko trūksta, pinigų nėra... Ir karjerą vargu ar pasidarys, nes nei pati ką nors turi, nei yra, kas jai padėtų. Vaikinas irgi be išsilavinimo, verčiasi atsitiktiniais darbais, ir, beje, stebiuosi, kaip jos nemeta-juk tai nesunku... Jie abu nuolat riejasi, nesutaria, bet vis vien gyvena kartu jau virš metų.
Ką manote apie tokias paneles? Mano nuomone, jos tiesiog vėplos paskutinės-gi kad išeit iš tėvų, galima susirasti darbą, išsinuomot butą kartu su kokia drauge, kad būtų pigiau gyvent, ir valio, aš savarankiška... Kodėl jos nesirenka protingesnio varianto problemoms išsispręsti?