Nezinau tiksliai istatymo subtilybiu del draudimo viesai vartoti alkoholinius gerimus, bet man atrodo jei buteli isideti i nepermatoma paketa gali gerti kiek tik nori.. Kaip kad pvz JAV.. Nors konkreciai teigti kad galima ir negaliu...
O ir ten kur leidziama gerti yra uzdrausta rukyti, taip kad jei jau viesai nori uzdrausti rukyti tai tada tegul leidzia tai daryti ten kur ir leidziama gerti.
O ir kas is tu draudimu? Zole pardavineti uzdrausta, ar mazai vietu kur jos galima isigyti? Rukyti zole kaip ir vartoti kitus narkotikus yra istatymo leidziama... Jei jau ta kuris ruko zole, ar badosi pripazysta ligoniu kuria jiems valstybes remiamas visokias programas ir t.t... Tai pries drausdami rukyti turetu lygiai ta pati padaryti rukantiems. Nikotinas yra narkotine medziaga kuria vartojanat issaukiama priklausomybe. Kas neruko bergzdia aiskinti kaip ilgesni laika neuzsirukius norisi ta duma uztraukti. Ir jei jau tie kurie badosi turi teises ir juos valstybe remia metadonu ir kitomis adatapcijos ir pan programomis. Jei jau nerukantys apeliuoja i teise neuostyti dumu.Tai as kaip rukantis ir noriu tureti konstitucijos man garantuota teise i laisva pasirinkima rukyti ar ne ir kur tai daryti.. Jau ir taip uzdrausta rukyti daugumoje viesu vietu kaip barai, lektuvai, aerouostai, viesos patalpos ir pan. Ir tas nera blogai. Bet drausti tai daryti gatveje, gryname ore... Nesamone ir tiek..
Ir kaip cia kazkas pasake man irgi daug kas nervina gal ar slykstu... O ir kur tu dusti nuo tu dumu? Gatveje, gryname ore, atviroje erdveje? Nenusisnekek. Tai uzdraudziame naudoti vidaus degimo varikli ir kitka kas tersia atmosfera... Jie tikrai tersia ora daugiau nei rukantys. Uzdrauskime mobiliuosius telefonus, uzdrauskime apskritai elektrinius prietaisus kuriu pilni musu namai ir kurie visi neigiamai veikia musu organizma. Uzdrauskime deti i maista visokius E 621 ir panasiai. Uzdrauskime genetiskai modifikuotus produktus. Ir dar daug, daug, ka kas pridaro daug daugiau zalos siai dienai musu organizmui nei salia praejes zmogus su cigarete kurio dumo gryname ore net neikvepei o tik kvapa pajutai, bet apie ka tylima... O uzdarose viesose erdvese jau senai uzdrausta rukyti. Kas pazeidzia mano kaip rukanciojo teise. Pvz Vokietijoje kavine yra vietos rukantiems ir nerukantiems, kekvienas pasirenka kas jam geriau ir niekas nuo nieko nedusta.
Ir isvis idomiai gaunasi. Jei kitus narkotikus draudziama platinti bet leidziama vartoti tai alkoholi ir cigaretes platina tiktai taip, bet nori uzdrausti vartoti.. Kitaip tariant valstybe pati gamina narkomanus visu pajegumu ir pati nori kad jie pirkdami ju platinamus narkotikus ir nesdami jai pelna ju nevartotu.. Tiksliau oficialiai daro vaizda jog tam nepritaria ir tipo ji su tuo kovoja... Pgrindine tiek cigareciu tiek alko kainos dali sudaro mokesciai ir akcizas, savikaina palygint su tuo ka mes uz tai mokama yra tiesiog juokyngai maza..