1. Kalti yra tie, kurie uzuot skirdami lesas naujoms darbo vietoms, kad zmones po univeru kurie neturi patirties galetu pradeti dirbti. O siaip as nieko nekaltinu. Bet pateisinu tuos kurie iesko ilga laika, nes IESKO. O bezdoriai, aisku liks bezdoriais. Del issilavinimo tai cia tu labai klysti. Ne issilavinimo populiarume esme, juk kokius 5 metus specialybe bus populiari, po to ne. Cia kaip su ekonomika, 80 buvo nepopuliaru, kai prasidejo 90's buvo labai populiari specialybe.
2.Tu dabar ciniskai sakai, kad kalti tie kas renkasi nepopuliarias specialybes. O tu zinai, kad darbo vietu neuztenka tiems zmonems su populiariom specialybem? Kad ir jiems reikalavimai tureti staza pagal specialybe, nors zmogus tik dabar baige ta populiaria specialybe. Be to, kodel visi turi rinktis kas populiaru? Jei zmogaus pasaukimas yra geografija arba muzika, tai ka, jis kaltas kad tai jam idomu? Kad jis norejo tapti geografu arba muzikantu? Zmones kurie istodavo pries 7 metus i univerus ir baige kokias istorijas ar filologijas nezinojo, kad po 7 metu ju specialybes bus nepaklausios. Tad savo ciniska poziuri gali nerodyt, ciniku ir taip pakanka.
3.Dar karta kartoju tai, pas kuria matyt vistakumas. Mokesciai nemazi, su tuo reiktu sutikti, ypac tiems kurie dirba pagal individualia veikla ar turi savo versla. Niekas nesako, kad reikia sedeti ir tiketis, kad darbas pats ateis. Kur tu randi tokias nesamones? Kur apie tai buvo rasyta?????? Zmones kurie nori darbo, jie ir iesko to darbo, ir randa, kad ir nelabai greitu laiku, bet vistiek. Nieko smerktino dirbti uz 600 litu, ypac tiems kuriu tai pirmas darbas. O vat dirbusiam zmogui, kuriam reikia ir pavalgyt, ir saskaitas apmoket, ir dar kam nors, o jei studentas, tai dar ir uz studijas atiduot. Niekas neraso, kad reikia iskart direktoriumi buti, direktoriai negauna 1000 litu, LOL, cia musu minimali, paprastu zmoniu minimali tokia ir turi buti 1000 litu, nebent tu neskaitai laiksrasciu visai, ziniu neziuri. Man pvz patirties pakanka, ir as zinau, kas yra darbas uz 600 litu, pats esu dirbes toki darba ir grizdavau veliau nei tureciau grizti, nes virsvalandziai buvo, uz kuriuos nieko negauni, bet atidirbau, po to perejau ant kitokio darbo kur moka daugiau. Tai kokiam reikia buti idiotui, kad padirbeti kazkur uz 1000 ir po to ieskotis darbo kur moka 600? Isivaizduoju kaip jauna seima, vyras visus savo 600 litu atiduos uz komunalines, zmona visus savo 600 atiduos, kad kelis kartus i parduotuve nueit, o jei cia jauni zmones ir dar su vaiku, tai tie vargani 600 litu yra niekas.
Nereikia girtis kokia tu darbsti, cia be taves tokiu pilna. As irgi daug kur padirbejau, tad nereikia is saves statyti nezinia ka.
''Darbo rinkoje esu jau 10 metu, dirbu nuo 19 metu. Per 10 metu darbu darbeliu turejau n. Darba susirasdavau sunkiai, bet be jokiu pazinciu. Per krize darbo netekau, 2 metus sedejau be darbo. Mano antras issilavinimas daugumos stojanciuju svajone ir bedarbiu specialybe, teise , bet darba sioje srityje, per pacia krize sugebejau susirasti ir be pazinciu.'' -------- nu tai dziaukis, kad krizes metu radai darba, vat cia tau as pritariu. Jei zinai ka reiskia ieskotis darbo 2 metus, tada manau jau issiaiskinom viska.
''Puikiai zinau, kas yra bedarbyste, ka reiskia dirbti uz minimuma ir kai darbo ieskai turedamas nepaklausia specialybe, zinau ka reiskia buti darbininku, ir zinau ka reiskia tureti savo versla, ir kurti darbo vietas kitiems.
Ir tu dar mane vadini princese ieskancio tik turtingo uzsieniecio baik Ponaiti verkslenti ir teisinti save, ir kitus, ir eik dirbti , nes galiu aplenkti, bet kuri besibedavojanti vyra savo darbo rezultatais ir darbo uzmokesciu .'' ------ kad tu puikiai zinai, kas yra bedarbyste, puiku, pagaliau supranti, jei susiduriai su tokiom pat sunkiom situacijom kaip dauguma, tada gerai, kad supranti. Del verkslenimo ir saves teisinimo jau uzknisai tiesa sakius, nei as teisinuos, nei verkslenu o diskutuoju, DISKUTUOJU, trecia kart pakartot? Man nerupi ka tu gali aplenkti savo pasiekimais, darbo rezultatais, man maziausiai rupi tu ir tavo pasiekimai. Darbas yra ne lenktynes, nebent nuo mokyklos laiku ipratusi lenktyniaut kurio geresnis mobilusis telefonas.