1

Tema: Rusija vs Ukraina

Ką manote apie padėtį Kryme? Kurią pusę palaikote?

2

Re: Rusija vs Ukraina

nesidomiu ,,,

3

Dede putinas isprotejo,matyt norėtu vietoj euro mums rubli gražinti big_smile o rimtai cia diskutuot nera ko situacija kiekviena diena vis kaitaliojasi ir vargu ka mes cia galetumia apie tai padiskutuoti.

4

Visi velnio smala apipilti,tiek rytai-tiek vakarai,visi siekia savo:...-tai nauju teritoriju,tik skirtumas tas,kad vakarai su milijardais ima teritorijas,o rytai su tankais,o tikslas vienas visu kaip ir masonu,tai paįmti visa pasauli i savo gniaužtus ir ikurti pasauline valdžia.

5

Kestuti, gera skanka rukai, kad taip kliedi...

6

Nera cia ka palaikineti jau... Ukraina pabande pasokineti pries ES dermokratine diktatura (arba amerikenine... tas pats tik kitoje rankoje...) Turime rezultata pagal ta pacia sena pasaka kaip ir visos staiga is niekur (tipo)  atsiradusios revoliucijos... Taigi teisingiau butu keisti temos pavadinima i JAV VS Rusija... Kaip kad visada ir buvo....
O Rusija ir taip jau daug nuleido amerikenams visus artimuosius rytus su ju nafta, si karta manau taip neisdegs i Ukraina ji visada kaip minimum viena iltimi buvo. Taip kad velniai zino kuo cia tas cirkas uzsibaigs...

7

"Krymas per savo istoriją buvo ne kartą užkariautas ir valdytas įvairių tautų ir valstybių. Ankstyvojoje istorijoje jį valdė graikai, gotai, hunai, bulgarai, chazarai, Kijevo Rusia, Bizantija, kipčiakai, Osmanai, Aukso Orda ir mongolai. XIII a. dalį Krymo valdė Venecija ir Genuja, po jų čia gyvavo Krymo chanatas, kuris atiteko Osmanų imperijai. Rusija Krymą valdė nuo XVIII iki XX a. Antrojo pasaulinio karo metu buvo užimtas vokiečių."
nu ka as manau apie tai ? kryme gyvena dabar beveik 100 procentu rusai , jie balsavo ir nori prisijungti prie Rusijos manau turi tokia teise ir ja reikia gerbti. Noriu paklausti kas nors bandete klausti savo tevu ar jie balsavo uz istojima i europos sajunga ? As prisimenu kad tokio referendumo nebuvo isvis kai kurie sako kas jo ir nereikejo! Zinot ka as manau zmones po sovietusajungos buvo tokie buki kad kai pamate kad **** is tos laisves jei mirsi is bado geriau kai buvo ruskis buvo darbas duona uz talonus gazolys uz dyka ir nereikejo galvoti o ka valgysim rytoj . Cia toks mentalitetas lietuviu buvo ir politikai gerai zinojo ir tokio referendumo isvis nedare manau ta pati situacija ir ukrajinoje isvis jei toks referendumas butu ne kryme o visoj ukrajinoi tai pamatytumet kad minimum 60-70% nori buti prie ruskio nes juos visalaik islaike  , o dabar kai vamzdzius uzkims bus ne piragai kai krosnis kurens eurais ir doleriais ziema :::035

8

Teo parašė:

"Krymas per savo istoriją buvo ne kartą užkariautas ir valdytas įvairių tautų ir valstybių. Ankstyvojoje istorijoje jį valdė graikai, gotai, hunai, bulgarai, chazarai, Kijevo Rusia, Bizantija, kipčiakai, Osmanai, Aukso Orda ir mongolai. XIII a. dalį Krymo valdė Venecija ir Genuja, po jų čia gyvavo Krymo chanatas, kuris atiteko Osmanų imperijai. Rusija Krymą valdė nuo XVIII iki XX a. Antrojo pasaulinio karo metu buvo užimtas vokiečių
nu ka as manau apie tai ?

Aš manau, kad Krymas pats turi nuspręsti, kieno sudėtyje jis turi būti, bet ne įremto į smilkinį automato sąlygomis. smile) Jeigu užsiminėt apie įstoriją, truputį papildysiu. Teisingai, per paskutinius 2000 metų, minėtos šalys valdė Krymą, valdė jį ir Rusija. Tačiau Rusija jį valdė ne taip ir ilgai - tik 166 metus, per 2000 metų istorijos. Ir tai iš kelių laikotarpių susumavus smile) Kur kas ilgiau ten šeimininkavo ukrainiečiai ir osmanų imperija, t.y. totorių protėviai.   

Teo parašė:

kryme gyvena dabar beveik 100 rusai , jie balsavo ir nori prisijungti prie Rusijos manau turi tokia teise ir ja reikia gerbti.

Čia truputį nusikalbėjote. Rusai tesudaro 58 proc.: http://lt.wikipedia.org/wiki/Krymo_auto … respublika

Teo parašė:

Noriu paklausti kas nors bandete klausti savo tevu ar jie balsavo uz istojima i europos sajunga ? As prisimenu kad tokio referendumo nebuvo isvis kai kurie sako kas jo ir nereikejo!

Žinote, Jūs pakankamai jaunas žmogus, vargu ar prieš 11 metų turėjote teisę balsuoti, tai kaip jį galite atsiminti? smile) Dar sakote, kad tėvų reikia klausti smile) O man nereikia klausti, aš pats tą referendumą puikiai pamenu smile)    http://lt.wikipedia.org/wiki/2003_m._re … %85jungoje

Teo parašė:

Zinot ka as manau zmones po sovietusajungos buvo tokie buki kad kai pamate kad **** is tos laisves jei mirsi is bado geriau kai buvo ruskis buvo darbas duona uz talonus gazolys uz dyka ir nereikejo galvoti o ka valgysim rytoj .

Sakote nereikėjo galvoti ką valgyti rytoj. Papasakosiu savo atsiminimus iš tarybinės parduotuvės laikų. Gyvenome prie parduotuvės, o sujudimas reikšdavo, kad kažką atvežė. Su mama iškart bėgdavom žiūrėti. Kažkaip dažniausiai įsiminė dabar analogų neturinčios eilės prie mėsos skyriaus. Mama palikdavo mane  stovėti eilėje, o pati maždaug kas 20min. ateidavo pažiūrėti, kiek dar liko eilės (gyvenome priešais parduotuvę). Pabandykite įsivaizduoti, kiek reikėdavo laukti eilėje, norint nusipirkti dešros ar žalios mėsos. Aš tai puikiai atsimenu, nes būdavo, jog eilė prieina, o mamos nėra big_smile Tada užleisdavau kitus, kad nereiktų stot iš naujo į aštuonetais išsirangusią eilę parduotuvėje smile)

Teo parašė:

Cia toks mentalitetas lietuviu buvo ir politikai gerai zinojo ir tokio referendumo isvis nedare manau ta pati situacija ir ukrajinoje isvis jei toks referendumas butu ne kryme o visoj ukrajinoi tai pamatytumet kad minimum 60-70% nori buti prie ruskio nes juos visalaik islaike  , o dabar kai vamzdzius uzkims bus ne piragai kai krosnis kurens eurais ir doleriais ziema :::035

Kadangi jau išsiaiškinome, kad referendumas LT visgi buvo, pakalbėkime apie patį referendumą Kryme. Jums neužkliūna, kad rezultatas beveik 97proc.? smile) Man užkliūna. Kur kas įtikinamiau būtų 60-70proc., "referendumo" organizatoriai ryškiai persistengė smile) Niekada jokia visuomenė nebūna tokia 100procentaliai vienalytė. Kaip jie tai padarė, nužvelgsiu kelis momentus (nebūkit skeptiški mano atžvilgiu, paskaitykit iki galo). Pirmiausia, visi turbūt skaitėte, kad sąrašai buvo seni, dar praeito šimtmečio pabaigos. Iš pirmo žvilgsnio, atrodo nu kas čia keista, bardakas plius kai taip greitai reikia "referendumą" padaryt. Seni sąrašai yra paimti tam, kad juose jau yra visa armija mirusių žmonių smile) O pastarieji, neabejokit, ne tik atėjo į rinkimus, bet ir nubalsavo "tinkamai" (t.y. link 97 procentų) big_smile Kuo senesni sąrašai, tuo juk geriau, ar ne? big_smile Antras momentas, buvo pabrėžta, kad nebuvo sutikrinimo, ar žmogus prieš tai nebalsavo kitoje apylinkėje. Tai reiškia, kad tu nueini į bet kurią apylinkę (o dažnam užteks naglumo į visas esančias aplinkui) ir pasakai "noriu balsuot ne savo apylinkėj" ir tu gauni balsavimo biuletenį. Taip gali per dieną apeit 20, 30 ar kiek spėsi apylinkių ir prabalsuot "za matušku" (t.y. link 97proc.). Nenustebčiau, jog ir autobusai kursavo maršrutu po kuo daugiau apylinkių, nes niekas to netikrino. Nes organizatoriai buvo tuo suinteresuoti. Trečias niuansas. Buvo galima balsuot be dokumentų. Jei žinai, kad kaimynas Vania išvažiavęs ar aplamai balsuoti neis, tai atėjai už jį, pasakei "Aš Vania Durakovas noriu balsuot" ir leisdavo, jeigu toks yra sąrašuose. Psichuškėse irgi "padėjo" užpildyti biuletenius (aišku teisingai). Tai koks gi čia referendumas, mielieji? smile)  Vien tas niuansas, kad gali apeit (ar apvažiuot) per dieną 20-30 apylinkių ir jose prabalsuot "tinkamai", leidžia iš kokių 5proc. norinčių išpūst vos ne iki 100 (šimtas aišku neišeis, nes visgi yra ir prieš balsavusių). Tai čia dar kiek visokių būdų nebuvo paskelbta, nes tarptautiniai stebėtojai nebuvo įsileisti stebėti referendmo.
Perskaičius šiuos faktus daugeliui susidarys nuomonė, kad aš prieš Rusiją arba už Ukrainą. Žinot aš už tą trečią pasirinkimą, kurio sąmoningai prorusiški referendumo organizatoriai neįdėjo. Jei būčiau krymietis, ko gero nenorėčiau nei Rusijos, nei Ukrainos sudėtyje būti smile) Krymas galėtų būti atskira respublika, kodėl ne? Panašaus dydžio juk yra Slovėnija, Estija šiek tiek mažesnė, Latvija truputį didesnė, ir gyvena jos sau visos atskirai. Bet tai manau dar ateityje, Škotai juk irgi tik nesenai apie nepriklausomybę prabilo smile)

9

Gintas parašė:
Teo parašė:

"Krymas per savo istoriją buvo ne kartą užkariautas ir valdytas įvairių tautų ir valstybių. Ankstyvojoje istorijoje jį valdė graikai, gotai, hunai, bulgarai, chazarai, Kijevo Rusia, Bizantija, kipčiakai, Osmanai, Aukso Orda ir mongolai. XIII a. dalį Krymo valdė Venecija ir Genuja, po jų čia gyvavo Krymo chanatas, kuris atiteko Osmanų imperijai. Rusija Krymą valdė nuo XVIII iki XX a. Antrojo pasaulinio karo metu buvo užimtas vokiečių
nu ka as manau apie tai ?

Aš manau, kad Krymas pats turi nuspręsti, kieno sudėtyje jis turi būti, bet ne įremto į smilkinį automato sąlygomis. smile) Jeigu užsiminėt apie įstoriją, truputį papildysiu. Teisingai, per paskutinius 2000 metų, minėtos šalys valdė Krymą, valdė jį ir Rusija. Tačiau Rusija jį valdė ne taip ir ilgai - tik 166 metus, per 2000 metų istorijos. Ir tai iš kelių laikotarpių susumavus smile) Kur kas ilgiau ten šeimininkavo ukrainiečiai ir osmanų imperija, t.y. totorių protėviai.   

Teo parašė:

kryme gyvena dabar beveik 100 rusai , jie balsavo ir nori prisijungti prie Rusijos manau turi tokia teise ir ja reikia gerbti.

Čia truputį nusikalbėjote. Rusai tesudaro 58 proc.: http://lt.wikipedia.org/wiki/Krymo_auto … respublika

Teo parašė:

Noriu paklausti kas nors bandete klausti savo tevu ar jie balsavo uz istojima i europos sajunga ? As prisimenu kad tokio referendumo nebuvo isvis kai kurie sako kas jo ir nereikejo!

Žinote, Jūs pakankamai jaunas žmogus, vargu ar prieš 11 metų turėjote teisę balsuoti, tai kaip jį galite atsiminti? smile) Dar sakote, kad tėvų reikia klausti smile) O man nereikia klausti, aš pats tą referendumą puikiai pamenu smile)    http://lt.wikipedia.org/wiki/2003_m._re … %85jungoje

Teo parašė:

Zinot ka as manau zmones po sovietusajungos buvo tokie buki kad kai pamate kad **** is tos laisves jei mirsi is bado geriau kai buvo ruskis buvo darbas duona uz talonus gazolys uz dyka ir nereikejo galvoti o ka valgysim rytoj .

Sakote nereikėjo galvoti ką valgyti rytoj. Papasakosiu savo atsiminimus iš tarybinės parduotuvės laikų. Gyvenome prie parduotuvės, o sujudimas reikšdavo, kad kažką atvežė. Su mama iškart bėgdavom žiūrėti. Kažkaip dažniausiai įsiminė dabar analogų neturinčios eilės prie mėsos skyriaus. Mama palikdavo mane  stovėti eilėje, o pati maždaug kas 20min. ateidavo pažiūrėti, kiek dar liko eilės (gyvenome priešais parduotuvę). Pabandykite įsivaizduoti, kiek reikėdavo laukti eilėje, norint nusipirkti dešros ar žalios mėsos. Aš tai puikiai atsimenu, nes būdavo, jog eilė prieina, o mamos nėra big_smile Tada užleisdavau kitus, kad nereiktų stot iš naujo į aštuonetais išsirangusią eilę parduotuvėje smile)

Teo parašė:

Cia toks mentalitetas lietuviu buvo ir politikai gerai zinojo ir tokio referendumo isvis nedare manau ta pati situacija ir ukrajinoje isvis jei toks referendumas butu ne kryme o visoj ukrajinoi tai pamatytumet kad minimum 60-70% nori buti prie ruskio nes juos visalaik islaike  , o dabar kai vamzdzius uzkims bus ne piragai kai krosnis kurens eurais ir doleriais ziema :::035

Kadangi jau išsiaiškinome, kad referendumas LT visgi buvo, pakalbėkime apie patį referendumą Kryme. Jums neužkliūna, kad rezultatas beveik 97proc.? smile) Man užkliūna. Kur kas įtikinamiau būtų 60-70proc., "referendumo" organizatoriai ryškiai persistengė smile) Niekada jokia visuomenė nebūna tokia 100procentaliai vienalytė. Kaip jie tai padarė, nužvelgsiu kelis momentus (nebūkit skeptiški mano atžvilgiu, paskaitykit iki galo). Pirmiausia, visi turbūt skaitėte, kad sąrašai buvo seni, dar praeito šimtmečio pabaigos. Iš pirmo žvilgsnio, atrodo nu kas čia keista, bardakas plius kai taip greitai reikia "referendumą" padaryt. Seni sąrašai yra paimti tam, kad juose jau yra visa armija mirusių žmonių smile) O pastarieji, neabejokit, ne tik atėjo į rinkimus, bet ir nubalsavo "tinkamai" (t.y. link 97 procentų) big_smile Kuo senesni sąrašai, tuo juk geriau, ar ne? big_smile Antras momentas, buvo pabrėžta, kad nebuvo sutikrinimo, ar žmogus prieš tai nebalsavo kitoje apylinkėje. Tai reiškia, kad tu nueini į bet kurią apylinkę (o dažnam užteks naglumo į visas esančias aplinkui) ir pasakai "noriu balsuot ne savo apylinkėj" ir tu gauni balsavimo biuletenį. Taip gali per dieną apeit 20, 30 ar kiek spėsi apylinkių ir prabalsuot "za matušku" (t.y. link 97proc.). Nenustebčiau, jog ir autobusai kursavo maršrutu po kuo daugiau apylinkių, nes niekas to netikrino. Nes organizatoriai buvo tuo suinteresuoti. Trečias niuansas. Buvo galima balsuot be dokumentų. Jei žinai, kad kaimynas Vania išvažiavęs ar aplamai balsuoti neis, tai atėjai už jį, pasakei "Aš Vania Durakovas noriu balsuot" ir leisdavo, jeigu toks yra sąrašuose. Psichuškėse irgi "padėjo" užpildyti biuletenius (aišku teisingai). Tai koks gi čia referendumas, mielieji? smile)  Vien tas niuansas, kad gali apeit (ar apvažiuot) per dieną 20-30 apylinkių ir jose prabalsuot "tinkamai", leidžia iš kokių 5proc. norinčių išpūst vos ne iki 100 (šimtas aišku neišeis, nes visgi yra ir prieš balsavusių). Tai čia dar kiek visokių būdų nebuvo paskelbta, nes tarptautiniai stebėtojai nebuvo įsileisti stebėti referendmo.
Perskaičius šiuos faktus daugeliui susidarys nuomonė, kad aš prieš Rusiją arba už Ukrainą. Žinot aš už tą trečią pasirinkimą, kurio sąmoningai prorusiški referendumo organizatoriai neįdėjo. Jei būčiau krymietis, ko gero nenorėčiau nei Rusijos, nei Ukrainos sudėtyje būti smile) Krymas galėtų būti atskira respublika, kodėl ne? Panašaus dydžio juk yra Slovėnija, Estija šiek tiek mažesnė, Latvija truputį didesnė, ir gyvena jos sau visos atskirai. Bet tai manau dar ateityje, Škotai juk irgi tik nesenai apie nepriklausomybę prabilo smile)

Siaip man 31 metai ir referendume neteko dalyvauti ir neprisimenu tokio ,zinau kad po to kai lietuva atsiskyre nuo rusijos ne piragai buvo .Manau kiekvienas sovietini laika prisimena savaip , kas senesni prisimena lageri jaunesni vel kitaip ziuri i ta nepaprasta laika.
Ka manau apie balsavima manau kad tikrai keistas rezultatas , bet jei ziureti i esama situacija ir tai kad nepasirode negativiu ziniu apie balsavima manau kad rinkimai yra svarus. Nemanau kad imtu ir rizikuotu visko del poros balsu ...
58,5 % tikrai rusai 24,4 %ukrainieciai dabar skaiciuok 2,4 ruskiai ir 0.9  ukrainietis  susiporuoja kas bus ruskio ar ukrainiecio daugiau jei + tas tik=  rusiskai ir tekalba big_smile ?
Saip visiskai sutinku kad Krymas gerai butu jei pats sau ponas butu  bet bijau kad nepasikartoru ta situacija kaaip Pietų Osetijoj . Tikiuosi kad sitacija issisperes ir niekas nenukentes , siaip jau atsibodo karai ...

10

Na aš pati esu gimusi Krime, bet esu užaugusi lietuvoje,  man dar tėvas sakė kad Krime gyvena daug rusų ir kad privartos jokios nebuvo dėl refirendimo

11

Kestutis parašė:

Visi velnio smala apipilti,tiek rytai-tiek vakarai,visi siekia savo:...-tai nauju teritoriju,tik skirtumas tas,kad vakarai su milijardais ima teritorijas,o rytai su tankais,o tikslas vienas visu kaip ir masonu,tai paįmti visa pasauli i savo gniaužtus ir ikurti pasauline valdžia.

12

Viktorija parašė:

Ką manote apie padėtį Kryme? Kurią pusę palaikote?

Palaikyti geriau ne Ukraina ar Rusija, o tave uz kai kurias vietas smile
ir naudos ir malonumo daugiau smile

13

Marija parašė:

Na aš pati esu gimusi Krime, bet esu užaugusi lietuvoje,  man dar tėvas sakė kad Krime gyvena daug rusų ir kad privartos jokios nebuvo dėl refirendimo

Jei butu dabar ten butu bardakas , cia italijoj visa ziniasklaida ,medija zmonems smegenis plauna neva putinas isprotejeo didybes manija susirgo armija paruose treciam pasauliniuj :::044

14

Cia daug protingesni zmones renkasi nei Delfio ar 15minuciu komentatoriai smile respect

15

Marija parašė:

tevas gyvena kryme? mano rusui bendradarbiui irgi gimines is krymo sako kad viskas ten gerai big_smile visi rusai matyt taip sako, nes patiems rusams ten ir yra gerai.

pudrina smegenis zodziu tie rusai.. Oj bus juoko jei atsitiks kaip pietu osetijoj, kad zmoniu gyvenimo kokybe dar pabloges ten smile

siaip man nelogiska kazkokius referendumus daryt salies teritorijoj kai nesavas esi.

Tai gal ir lietuviai anglijoj kur kokia lietuviu rajone gyvena, tegu surengia referenduma ir ta dali zemes prijungia prie lietuvos? big_smile logiska butu ar ne? smile

16

Teo parašė:

Siaip man 31 metai ir referendume neteko dalyvauti ir neprisimenu tokio ,zinau kad po to kai lietuva atsiskyre nuo rusijos ne piragai buvo .<...>

Na wat, pasirodo nesat labai jaunas. Kad balsuot nėjot nepagirsiu, praleidot istorinį momentą smile)

Teo parašė:

Ka manau apie balsavima manau kad tikrai keistas rezultatas , bet jei ziureti i esama situacija ir tai kad nepasirode negativiu ziniu apie balsavima manau kad rinkimai yra svarus. Nemanau kad imtu ir rizikuotu visko del poros balsu ...

Sakote nepasirodė negatyvių žinių? Ar Jūs žiniasklaidą aplamai žiūrite, skaitote? Ko gero nelabai tegirdėjote, kad Sevastopolyje balsavo 123% procentai rinkėjų (palyginimui, kiek realiai galėjo balsuoti - lietuvoje labai panašiame referendume dėl stojimo į ES, aktyvumas buvo 63%). Iš kur gaunasi 123%, kai viso yra tik 100%, jau rašiau prieš tai. R i z i k u o t ų? big_smile Prieš ką? big_smile Prieš vakarus, visą tarptautinę bendruomenę? Ir kuom rizikuoja? Kad paskambins močiutė Merkel ir pagrumos Volodiai "niu niu, niekas taip nedaro, kaip tu dabar darai? big_smile Dovanokit, aš matau Jūs viso šito reikalo cinizmo nesuvokiat smile) Jokia rizika čia niekam neįdomi (išskyrus tikimybės JAV kariuomenės įsikišimo į šį konfiktą). Jeigu turi galingą kariuomenę, valdomas agresyvių, grobuoniškų, viduramžiškų instinktų - ateini pas tą, kurį gali nugalėt, t.y. silpnesnį, pasiėmi kas tau patinka, ir kas ne taip? smile) Ką tu, būdamas silpnesnis, gali pakeist? O jeigu dar pasakysi "aš gyniau Rusijos piliečių interesus, referendume taip norėjo liaudis" (gaunasi, jog Putinas aplamai čia ne prie ko - čia liaudis!) - tu netgi šalies didvyriu tapsi smile) Rizika yra tik Putino ir Rusijos tarptautiniame įvaizdyje (pvz. paskelbimas nepageidautina G8). Tokius veiksmus pasmerkė ne tik amžini priešai - vakarų europa ir Amerika, bet netgi draugai - Kinija ir Baltarusija aiškiai visiems pareiškė, kad nepalaiko tokių Rusijos metodų Kryme. Bet netgi tai, kad Rusija liko be draugų, jai visiškai vienodai smile) Putinui nereikia draugų pasaulyje, jam reikia reitingų Rusijoje smile) Kuriais jis dabar ir mėgaujasi wink)

Teo parašė:

58,5 % tikrai rusai 24,4 %ukrainieciai dabar skaiciuok 2,4 ruskiai ir 0.9  ukrainietis  susiporuoja kas bus ruskio ar ukrainiecio daugiau jei + tas tik=  rusiskai ir tekalba big_smile ?

Žinot, kalba, kuria tu kalbi svetimoje šalyje, nesuteikia teisės prisijungti teritorijos prie tavo gimtosios smile Tarkim Anglijoj, lietuvių bedruomenė apie 200tūkst., gal mes kokį anglišką miestą privatizuokim? big_smile Arba tų pačių rusų Londone gyvena ~>400tūkst.,. Gal ir ten "referendumą" jie kokį padaro ir įsikuria kokį nors.. Londonogradą, aišku, su strateginėm raketom ir šimtais tankų jame big_smile Manau Cameronas skubos tvarka išleistų įstatymą, tikrinti visus emigrantus, kokiu pagrindu ne ES piliečiai vieši UK teritorijoje ilgiau nei 2-3 savaites, ir didžioji dalis skristų į "matušką rosiją", nespėję netgi krymiško "referendumo" sulaukt. big_smile

17

Gintas parašė:
Teo parašė:

Siaip man 31 metai ir referendume neteko dalyvauti ir neprisimenu tokio ,zinau kad po to kai lietuva atsiskyre nuo rusijos ne piragai buvo .<...>

Na wat, pasirodo nesat labai jaunas. Kad balsuot nėjot nepagirsiu, praleidot istorinį momentą smile)

Teo parašė:

Sakote nepasirodė negatyvių žinių? Ar Jūs žiniasklaidą aplamai žiūrite, skaitote? Ko gero nelabai tegirdėjote, kad Sevastopolyje balsavo 123% procentai rinkėjų (palyginimui, kiek realiai galėjo balsuoti - lietuvoje labai panašiame referendume dėl stojimo į ES, aktyvumas buvo 63%). Iš kur gaunasi 123%, kai viso yra tik 100%, jau rašiau prieš tai. R i z i k u o t ų? big_smile Prieš ką? big_smile Prieš vakarus, visą tarptautinę bendruomenę? Ir kuom rizikuoja? Kad paskambins močiutė Merkel ir pagrumos Volodiai "niu niu, niekas taip nedaro, kaip tu dabar darai? big_smile Dovanokit, aš matau Jūs viso šito reikalo cinizmo nesuvokiat smile) Jokia rizika čia niekam neįdomi (išskyrus tikimybės JAV kariuomenės įsikišimo į šį konfiktą). Jeigu turi galingą kariuomenę, valdomas agresyvių, grobuoniškų, viduramžiškų instinktų - ateini pas tą, kurį gali nugalėt, t.y. silpnesnį, pasiėmi kas tau patinka, ir kas ne taip? smile) Ką tu, būdamas silpnesnis, gali pakeist? O jeigu dar pasakysi "aš gyniau Rusijos piliečių interesus, referendume taip norėjo liaudis" (gaunasi, jog Putinas aplamai čia ne prie ko - čia liaudis!) - tu netgi šalies didvyriu tapsi smile) Rizika yra tik Putino ir Rusijos tarptautiniame įvaizdyje (pvz. paskelbimas nepageidautina G8). Tokius veiksmus pasmerkė ne tik amžini priešai - vakarų europa ir Amerika, bet netgi draugai - Kinija ir Baltarusija aiškiai visiems pareiškė, kad nepalaiko tokių Rusijos metodų Kryme. Bet netgi tai, kad Rusija liko be draugų, jai visiškai vienodai smile) Putinui nereikia draugų pasaulyje, jam reikia reitingų Rusijoje smile) Kuriais jis dabar ir mėgaujasi wink)

Teo parašė:

Žinot, kalba, kuria tu kalbi svetimoje šalyje, nesuteikia teisės prisijungti teritorijos prie tavo gimtosios smile Tarkim Anglijoj, lietuvių bedruomenė apie 200tūkst., gal mes kokį anglišką miestą privatizuokim? big_smile Arba tų pačių rusų Londone gyvena ~>400tūkst.,. Gal ir ten "referendumą" jie kokį padaro ir įsikuria kokį nors.. Londonogradą, aišku, su strateginėm raketom ir šimtais tankų jame big_smile Manau Cameronas skubos tvarka išleistų įstatymą, tikrinti visus emigrantus, kokiu pagrindu ne ES piliečiai vieši UK teritorijoje ilgiau nei 2-3 savaites, ir didžioji dalis s kad  kristų į "matušką rosiją", nespėję netgi krymiško "referendumo" sulaukt. big_smile

Jo siaip senis beveik :::034 tikrai kazkaip keista kad neteko balsoti nors ir ruskiu nelabai myletojas buvau net jei tevas uzkietejes komunistas ,o as pats cocacolos ir blue jens myletojas .... nu zodziu amerikietiska svejone isimylejes ,bet tikriausiai kazkas tai nezinojo ir nusprende kad "avdrug" tas rusas balsuos pries istojima? ir avdrug 0.000001 procentoas tai nau nebe 100% o jau 100,000001 pagalvos kas blogai? Zodziu netik as nebalsavau bet ir brolis ... nieko apie balsavima ir nezinojau ... gal but kad kaimas
O kas liecia esama G7 tegu isiplauna galva pati kinija tibeta tai be jokiu priezasciu ? Irake JAV PIENO FABRIKA IR MAISTO ATSARGAS SUBONBARDAVO  TAI SUPROVOKAVO MASINE NAUJAGIMIU MIRTI !
EUROPOS SAJUNGA ? KAS ITALIJA IR VOKIETIJA KA JIEMS JAU KALBETI TEGU PASIZIURI IR PREEITI JUOKIASI PUODAS KAD KATILAS JUODAS !
ZINAI KA MANAU APIE UKRAINA? Stalinas atidave Krima putinas atime ,namudarbus blogai atliko. Tai  dabar ukraina  ramiai gali stoti i europos sajunga su plika subiune . Gytas gelesi siuos urainiecius svetaineje "po stalu stabeliuoti ".Krumas naftotiekis ir duju vamzdziai + naikintuvu gamykla reikalinga labiau rusams nei Jaw jei jie nori tures verztis per putino lavona ir branduolini kara .Ko labai nenoreciau matyai pora tanku jei pravaziuos lietuva man gali darza saugadinti ir tikriausiai jei pradesiu rusiskai kalbeti viesitek mane nusaus tie patys rusai jei ir nekalbesiu jav ir patys lietuviai ruskius megsta :::034         
Tu zinai kodel kinu komunistai geraai sutaria su Jav ?Bapkes ir valdzia . O rusai ir visi kiti ? Nafta ir kontrole .Ruskiai nafta tai dalinasi je parduoda uz doleri kuris nieko vertas kerti medi spauzdini doleri perki nafta .Viskas gerai tik va yra problemele neftos neuztenka tai ir nori jav tureti kontrole su visa nafta kuria kontroliuoja rusija .Kad tai padaryti reikia kad rusijoje butu normalus demokratiniai rinkimai , bet kol fsb neprileidzia pasaulio banko savinikus  Rockefeller ir Rosheld  .Cia dvi seimos viena susitare su kita jos veikia kartu ir sprendzia .Jos kontruolioja pasaulio banka ,pacias stambiausias korporacijas , ne vien ginklu ir farmacija bet ir banku tiknkla ir kitas smulkesnes korporacijas . Kai jie nori nuvertina doleri arba pakelia priklausomai nuo to ka reikia pirkti arba parduoti , as cia nekalbu apie bananus ar mandarinus ir tikrai ne apie miliardus.Kaip jau keistai ten ukrainoi kilo tas bardakas butent per olimpines zaidynes . Nu cia nenuostabu , siaip tyikejausi kokio terorizmo nu kur jau ten seimynele ims ten smulkintis su tokiais menkniekais , kai galima vienu suviu viska gauti .

18

Mano nuomone Krymo  gyventoju dauguma yra rusakalbei. Tutoriu ten gyvena labai mazai, nes Stalinas beveik visus deportavo i sibira,ir po Stalino mirties mazai ju liko gyvu ir gryzo i Kryma, ir gryzusiu tutoriu dauguma tapo jau rusakalbeis, o Ukraonieciu ten irgi mazuma ir dar ir ta mazuma dar suskilusi i dvi dalis.Valdant Krima Ukrainai, Krymo gyventoju saligos buvo nepavydetinos. Pensijos labai mazos, pasalpu beveik jokiu negavo,Ttudel suzibus mazai ugnelei atsiskirti nuo Ukrainos jie ir pasinaudojo, Vieniems isgyventi jokiu sansu neturejo, tudel ir paprase pono PUTINO,kad juos uztartu,o Putinas juos ir priglaude po savo sparneliu, o referendumas buvo tik pasiteisinimas, apraminti priestaraujantiems, Nes Ukraina tapo verdanciu katilu, ir kuris, dar greitai neataus, o KRYMO zmones nori gyventi ramiau, nes jie pamate kas darosi KIJEVE.Irpo rinkimu UKRAINOJE  naujo prezidento padetis nepageres, nes ,ko gero taps kitas OLIGARKAS ne geresnis uz buvusi, o eilinems zmogelems geresnis gyvenimas kolkas dar nenusimato,o EUROPOS sajunga Ukrainoje tik vandeni drumscia, bet negerina eiliniu zmoniu gyvenimo

19

tikrai kazkaip keista kad neteko balsoti

kiek pamenu tai buvo, as gal kokioj 6 klasej buvau. Pats turbut negalejau balsuot ,bet mokykloj buvo siaip tarp mokiniu balsavimas as dar atsimenu, matyt norejo paziuret ka mokiniai galvoja.

Matai istikro krymas nebuvo ukrajinos dalimi neveltui ten gyvena tiek daug ruskiu, ir moldavijoj tas pats + is dabartines moldavijos dar viena dalis nori atrsiskirti ir prisijungti prie turchijos (zodziu moldavijos nebera ir visiems pohuj ),

nu jei atidave tai buvo ukrainos dalimi keliasdesimt metu. Kai gauni dovana, tai jos atiduot nebereik paprastai. O jei tai buvo teiseta, tai kokio velnio tankus ir kareivius varyt? tegu parodo dokumentus kad buvo dovanojama su galimybe atsiimt tai gal nieks nieko nesakytu.

20

Darius parašė:

nu jei atidave tai buvo ukrainos dalimi keliasdesimt metu. Kai gauni dovana, tai jos atiduot nebereik paprastai. O jei tai buvo teiseta, tai kokio velnio tankus ir kareivius varyt? tegu parodo dokumentus kad buvo dovanojama su galimybe atsiimt tai gal nieks nieko nesakytu.

Matau visi kažkaip nutyli, iš kur pati Rusija gavo tą Krymą, prieš jį dovanojant Ukrainai smile) Čia reikėtų Krymo totorių paklausti, jie Jums atsakytų smile)
Kam reikalingi tankai ir kareiviai, labai paprastas dalykas - tai brutuali jėga tikslui pasiekti. Pas ką didesnė (ir stipresnė) armija - to ir teisybė smile)