Kamile parašė:<...>bet šį kartą tai negaliu susilaikyt pamačius Olos komentarą..
Pritariu, Ola mėgsta pertirštinti spalvas, bet teisybės jos žodžiuose nemažai.
Kamile parašė:<...>va per tokius komentarus po to vaikinukai bijosi žodžio "modelis", močiutės pakraupsta išgirdusios, kad anūkėlės modeliauja, o mamos kiekvieną kartą kiekvienam tenka aiškinti, kad jų dukrelės - tikrai ne jokiems suteneriams dirba ir tikrai "per lovą" neuždarbiauja.
Žinot, kai aš buvau beveik Jūsų amžiaus, o mano 90m. močiutė kalbėdavo visokias nesąmones apie gyvenimą, turėjo praeiti dešimtmetis, jog įsitikinti, kad tuo metu absurdiškai atrodančios kalbos buvo ne tokios ir kvailos
Kamile parašė: <...> Taigi uždarytų visas agentūras vos BENT VIENAS skandalėlis ar nutikimas būtų.
Sakote bent vienas? Kaip tik vieną labai puikiai atsimenu. Kai viena modelių agentūra realiai aprūpindavo eskorto merginom kažkokius arabus. Merginos ne juokais išsigasdavo, kad jei arabas išsirenka tave, kai gali tekti ir permiegoti, ir negali jam atsakyti NE. Čia maždaug 5 metų senumo plačiai nuskambėjusi byla.
Kamile parašė:Ką jūs čia pezat apie turtingų tėvelių dukrytes tai išvis nesuprantu, nes nei viena normali modelių agentūra neima modelių be duomenų tik už pinigus, todėl, kad tai kenkia agentūros įvaizdžiui (netinkamos merginos rodo, jog agentūra nesugeba atsirinkti modelių ir apskritai niekam tikusi)
Neįsivaizduokit šio proceso taip primityviai. Niekas už pinigus ir nestums storų ar visiškai parametrų neatitinkančių kandidačių. Kadangi aš pats žinau tikrų pavyzdžių iš sporto pasaulio, galiu atskleisti, kaip subtiliai tai vyksta. Tarkim, atrenkama 10 manekenių kelionei į Milaną. Iškart po atrankos, į agentūrą atvyksta koks nors A.Zuokas (čia tik kaip pvz. paėmiau) pasidomėti kaip sekėsi jo dukrai. Jam pasako, kad jo dukra buvo 11a ar 12a, o važiuoja tik 10. Tada jis paklaus ko pritrūko. Jam atsakys centimetro kūno apimčių ar kokia laikysena vos vos ne taip, kaip pas konkurentes. Tada jis paduos voką ir pasakys "žinot, mano dukra yra neeilinių sugebėjimų. Šiandienpat aš nusamdysiu repetitorius ir per tą savaitę iki išvažiavimo mes tikrai datemsim iki 10 pozicijos". Ir viskas, niekas niekuom čia nerizikuoja. Vizualinis skirtumas tarp 10 ir 11 ar 12 labai mažas. Vienam atrodo ta geresnė, kitam kita. Žmogiškas faktorius. Niekas nestumia į pirmas pozicijas, o tik truputį perstumdo. Bet tas truputis iš esmės keičia visą žmogaus karjerą.
Kamile parašė:Taip kad išlįskit iš to savo tarybinio bukumo kiauto ir pasidomėkit kaip iš tiesų yra, nes per tokias kaip jūs man savo močiutei ir tetos ilgai aiškinti, kad aš modelis ir uždirbu pinigus švariai, bei visus mokesčius taip pat susimoku
Čia vėlgi, niekas ir nesako, kad manekenės, lyg kokios pusnuogės prostitutės sustoja į vitrinas, kurias pasirenka arba nepasirenka užsakovai. Be abejo, gali dirbti ir su niekuo nemiegoti. Ir tikrai manau, kad didesnė dalis nemiega. Ypač nepilnametės. Nes už tai galima labai stipriai įstatimiškai įklimti. Bet matote, žmonės metams bėgant nesikeičia. Tai puikiai žino Jūsų mama ir močiutė. Sistema taip užsukta, kad tu natūraliai nubyrėtum, jeigu ilgą laiką ir niekam, dovanokit, "nečiulpsi". Kad ir kaip šlykščiai skambėtų Olos išsireiškimas. Visa tai galima užsukti taip subtiliai ir nekaltai, kad tu pati prašytum leisti kažkam "pačiulpti" jeigu norėsi rimtesnės karjeros. Kai mes šnekam apie didelius pinigus, moralė pasibaigia ir užsieniečiui, o lietuviui dar greičiau. Kaip pvz. kaip tai galėtų būti. Tarkim, modelio karjera trunka 10metų, po to rinkai bereikalinga tik 20proc. manekenių, vyresnių nei 25 metai (Skaičius aš išgalvojau, tikslių nežinau). Na štai, tu niekada su niekuo nemiegojai, ir tavo karjera baigta. O ta kuri "čiulpė", sėkmingai tęsia karjerą tarp tų 20proc. dar kelis metus ). O paskui ir dar kelis metus, nes tarp tų "čiulpusių" "čiulpė geriausiai". Arba. Tarkim, eilinės manekenės atlyginimas keli tūkst. eurų/mėn. Yra užsakymų, kur galima uždirbti dvigubai ir trigubai daugiau. Tas, kuris sprendžia kam tie užsakymai atitenka, yra tik žmogus ) , beje geismų ir nuodėmių valdomas ) Tad jam perstumti per 1-2 pozicijas atrankoje dalyvaujančias kandidates, įžvelgiant "perspektyvesnes" - juokų reikalas. Daugybė svertų yra taip padaryt.
Ir pabaigai. Netikėkite, kad visi vyrai gėjai modelių industrijoje. Gėjiškumas yra madų pasaulio mada. Tarkim, Gianni Versace. Taip, jis miegojo su vyrais. Bet jis nebuvo gėjus iš prigimties. Jis aplamai gėjum tapo tik vidurio amžiaus krizės ir sunkios depresijos formos prispaustas. Ir netgi dažnai sakydavo, kad manekenės jam jau nebeįdomios, nes jos labai vienodos, miega tik dėl karjeros, net nebeįdomu.. Taigi, gėjus dėl mados ir noro patirti kažką naujo, dar neįprasto.. nes manekenės jau nusibodo.. Puikiai suprantate, kad ne klube jis jas nusikabindavo, o visos tos kalbos apie "čiulpiančias" manekenes nėra iš piršto laužtos Tokia svarbi madų pasaulio ikona gali labai stipriai pakeisti kažkurios manekenės karjerą, uždarbį ir visą gyvenimą. Aišku, kaip klišę taikyti kiekvienai irgi yra labai jau siauras mastymas )