21

Re: patinka vienatvė?

Danila, supratau, nesijaudink smile Ir temą rašiau tikrai ne tam kad sukelti gailestį, jei kažkas taip suprato, tai vadinasi nesuprato smile Tiesiog filosofuoju apie vienatvę ir tai, kad ji mane traukia, kad patinka, kad be jos nemokėčiau išlaikyti sveiko proto.

Žmonių stengiuosi nevertinti blogas geras, kvailas protingas, bet tiesiog kiti erzina ir mintyse pasakai "velniop tas durnius" ir geriausia ką gali padaryti, tai nekreipti dėmesio į tuos, kurie erzina, nes aiškinantis ir kovojant su jais, tik gadinsi sau nervus. Jei tave kas nors apspjauna, kyla vaikiškas nors atsilyginti, bet tada nebūsi niekuo geresnis, tad gal nekurstykim čia žodžių mūšio ir spjaudymo viens ant kito.

22

visu pirma mielieji susikoncentruokime link tuom ,kad is prigmties esame vieni ,turiu omenije savije ir visa kita susikoncentruojantis sriciu srautas yra skirtas taip pat tik tau paciam ,tai yra vel vienas, visiskai nesvarbu ar tu su draugais ,seima ,darbe ar poilsio vietoje,... buti vienam tai parasta ,tai prigimtine zmogaus busena ir visi virsuje isvardinti varijantai tavo vientaves niekaip nepakeis ,tai tik jiuk tavo paties pasirinkimas i gyvenimo kelia,jo skoni ,jo stiliu ir jio paties gyvenima, o kad del to imti ir pradeti save tarkime spausti ,tai is vis apsurdiska, ta vadinama baime likti vienam skamba taip jokingai ,tai pats ta momenta patiriau budamas keturiu metuku ir tik fantazija ir jos uzimtumas visa tai uzmarina o kai paugi gali pats be jiokios kitos nuomones puikiai suprasti save,savo nora,ir aplinka prijimti taip kaip tau jinai yra ir butu maloni,kiekvienas is musu esame unikalus ,tobulas,idealus ir orginalus, ir kazkam itikti tai ne mano gyvenimo klausimas,taip pat ir kiekvieno kito, ir visas uzduotis kurios kyla tariamai nuo venatves tiesiog pavadinciau gyvenimo skonio trukumu, fantazijos neturejimu ir nezinojimu savies paties, ir tokia smulkmena kaip vienatve krikscioninia kalba pasakyciau   tiesiog mylek ja.

23

Robertas пишет:

Danila, supratau, nesijaudink smile Ir temą rašiau tikrai ne tam kad sukelti gailestį, jei kažkas taip suprato, tai vadinasi nesuprato smile Tiesiog filosofuoju apie vienatvę ir tai, kad ji mane traukia, kad patinka, kad be jos nemokėčiau išlaikyti sveiko proto.

Žmonių stengiuosi nevertinti blogas geras, kvailas protingas, bet tiesiog kiti erzina ir mintyse pasakai "velniop tas durnius" ir geriausia ką gali padaryti, tai nekreipti dėmesio į tuos, kurie erzina, nes aiškinantis ir kovojant su jais, tik gadinsi sau nervus. Jei tave kas nors apspjauna, kyla vaikiškas nors atsilyginti, bet tada nebūsi niekuo geresnis, tad gal nekurstykim čia žodžių mūšio ir spjaudymo viens ant kito.

24

Roberatai, Danila.... stop... viskas gerai su jūsų filosofijom, visi mes galim jas turėti, pasaulis aplink nėra vien tik jūsų pasaulis, jūs mieli su savo, bet ne ką mažiau mielesni ir kitų... tik kiekvienam savo-kas? jūs? nusprendėt kieno teisingas?

25

Danila пишет:

Gali buti, kad ne taip supratau tave, Robertai, bet toliau reiksiu mintis taip kaip man pasivaideno. Kadangi tavo kasdienybe labia panasi I mano, tai drisiu pakomentuot. Jaigu nieko cia neprikurei vien tam, kad sukeltum gailesti ar intriga panoms kabinti- tada tikrai sveikinu!!!! Esi is tu retu zmoniu, kuriuos vadinu atsibudusius is komos, esi is tu, kuriems gamta suteike sansa mastyti giliau, daugiau suprasti, atskirti tikras vertybes, kitaip tariant gebejima filosofuot. Bet.... tai greiciau ne dovana o prakeiksmas, nori buti laimingas- nefilosofuok(net nezinau kas tai pasake) Cia tokia zmogaus stadija kai atrodo, kad aplink visi durniai tik tu vienas protingas, zinau ta jausma, todel ir ima erzulys kai uzkalbina debilnavotas pilietis. Nieko cia nepadarysi, Robertai, liudna statistika rodo, kad debilu procentas gerokai lenkia mastanciuju. Todel nereikia stebetis vienatve, tai nesamoningas begimas nuo kancios(bendravimo su durniukais) Bet labia nesiparink, kas liecia ta neistrinama inkstinta tureti antraja puse, imanomas dalykas, nors ir su salygom. Is savo skurdzios patirties galiu tik tiek pastebeti. Nezinau kokios lytys tave domina, nors tai ir nelabai svarbu, bet tas zmogus turi buti pirmiausia aukstesnio lygio nei dibilai, toliau: labia kantrus, atlaidus, mokantis klausytis, nereiskiantis savo nuomones per daznai, mokantis labia gerai apsimesti kad tavo pasakojimai idomus ir, kad jis juos supranta, na ir aisku MYLINTIS. Jo, skamba ziauriai ir savanaudiskai, bet jau taip yra ir be viso to tai nereiskia, kad busit kartu ilgai ir laimingai, nes ateis diena ir mus tokius genijus(kabutese) vel pakvies vienatve ir mes nesuabejoje galime spjauti I tokia draugyste, prigalvoje milijona antos puses trukumu, nors tai ne trukumai, o paprastas zemiskas zmogiskumas... Tiesa, pamirsau prie visu salygu prirasyti taip pat svarbu dalyka, buvimas su antra puse tokiems zmonems kaip mes kiekviena diena - nepakenciamas, turi buti santykiu atostogos, grizimas I vienatve- I save.... Nezinau ka cia galima suprasti is to mano parasymo, nes rasytojas is manes sudinas, tai jai skaitydamas tik susierzinai, sorry, reikstu, kad as is tu debiliuku rato:::034

Vienišiams   gali  būti  nepakenčiamas ,kasdien  buvimas  su  antraja  puse .Iš  karto  net  nesuprasdavau  ,kodėl  mane  nervina ,atrodo  žmogus  puikus  ir  patiko  iš  pradžių ,bet  jis  kiekviena  diena  lekia  paskui   mane,baigi  darbą  ,o  jis  prie  jo  laukia,sakau :- gi  susitarėm  susitikti  rytoj ,tai  ko  čia  tu? .O  jis ;- aš  nors  palydėsiu   tave  iki  namų .Jaučiausi  lig  persekiojama .Galvoju  geras  žmogus  ,o  kodėl  mane  pradėjo  purtyti  nuo  jo.Tada  dar  nesupratau,kad  man  reikia  ir  vienai  pabūti ,nes  to  trūksta  lig  oro.Todėl  svarbu  pažinti  save  ir  kitą  pusę.  O  jei  rašai  ,kad  reikia  apsimesti,kad  mylimojo  pasakojimai  yra  nuobodūs  ,vadinasi  požiūriai  ir  interesai   skiriasi . Pavyzdžiui  Roberto  nuomonę  gerai  suprantu  ,nes  labai  daug  kartų  mūsų  nuomonės  sutampa .Taip  ,kad  jis  irgi  susiras  merginą  kuri  supras  ,kad  jo  noras  pabūti  vienam  jam  reikalingas ,o  jei  užimtas  žmogus  ,tai  dėl  to  net  džiaugsis.O  jei  ji  dar  domėsis  filosofija  ,tai  su  įdomumu  pasidalins  savo  pamastymais. Kaip  sakoma  kiekvienam  savo.

26

Robertas пишет:

Visų pirma, stengiuosi per daug į forumus nelysti, nes žinau, jog pilna žmonių, kurie visą dieną aktyviai skaito forumą ir komentuoja vos ne kiekvieną temą, aiškina savo nuomonę ir bando patarinėti, o tai baisiai erzina. Pats kažkada toks buvau smile Ir nenoriu matyti, tų aktyviai bandančių parodyti savo išmintį, komentatorių.

O dabar į temą. Tokia durna situacija susidarė, o gal veikiau gyvenimo būdas. Vienatvė turbūt visiems kažkiek pažįstama. Galima jaustis vienišam tarp būrio žmonių taip pat, kaip ir būnant vienam dykumoje. Regis nesąmoningai susikūriau tokią aplinką, kurioje galėčiau būti vienas. Galiu numesti telefoną į stalčių nesijaudindamas, kad praleisiu skambutį ar nepamatysiu sms, mano veikla taip pat individuali, sportuoju namie vienas, vaikštau vienas, mėgaujuosi muzika vienas, į kiną neinu, nes žiūriu filmus namie vienas, problemas sprendžiu tik pats, o kitų patarimai dažniausia erzina, nors labai nemėgstu būti suirzęs, su artimaisiais bendrauju mažai, gimtadienių nešvenčiu, nes be alkoholio niekas regis nemoka linksmintis, labai pasistengęs turbūt galėčiau prisiminti kiekvieną žodį kurį pasakiau tą dieną big_smile Su bendravimu problemų lyg ir nėra, nebent būčiau suirzęs, o tai nutinka gana dažnai, nes atrodo niekas nesupranta arba kaip tie aktyvūs komentatoriai bando prikaišioti savo "tiesas" (karma? tiek to smile ). Vaikystėje viskas buvo paprasčiau, susipyksti, sugriauni draugo pilį, o po 5 min vėl statot naują smile Dabar visi man greitai nusibosta arba pradeda erzinti ir tada nusibosta ir vėl galvoju, kad geriau būti vienam, neturėti nei draugų, nei kažkokių virtualių pažinčių. Kam save erzinti? Juk taip mėgstu ramybę. Tik bėda, kad po kurio laiko jaučiasi trūkumas, na turbūt kiekvienam normaliam žmogui norisi kažkokiu būdu bendrauti, susijungti su kitais. Pažinčių portalai ir forumai, labai tinka vienišiams ir jie daro meškos paslaugą. Pabendrauji tuščiai apie orą arba apie gyvenimą ir atrodo, kad tam kartui užpildei bendravimo deficitą, o vieną dieną pradedi galvoti, kiek žmonių facebooke, skypėje ar kitur, su kuriais nepalaikai jokio ryšio ir vienintelis atgalinis ryšys, tai komentarai arba "labas, kas naujesnio?", o dar kiek panašių kaip tu, kurie sėdi ir virtualiu bendravimu bando išsklaidyti savo vienatvę ar užmušinėti laiką, kurį galėtų skirti savo tikslams.

Koks temos tikslas? Nežinau, gal įdomu ar yra panašiai mąstančių ar esančių panašioje situacijoje.

27

suprantu tave,nes pati tokioje situacijoje.aplink daug liaudes,bet nera zmogaus.vakumas.jau keliolika metu gyvenu tarp gimtinrs ir uzsienio,pasimeciau realybej,net lietuviskai pradejau rasyt klaidomis,nepaisant kad kitom kalbom kalbu ir rasau be klaidu.paradoksas.liudna.kazka norejau dar parasyt,bet uzmirsau.

28

Anaolijus Pranciskus Vygantas пишет:

visu pirma mielieji susikoncentruokime link tuom ,kad is prigmties esame vieni ,turiu omenije savije ir visa kita susikoncentruojantis sriciu srautas yra skirtas taip pat tik tau paciam ,tai yra vel vienas, visiskai nesvarbu ar tu su draugais ,seima ,darbe ar poilsio vietoje,... buti vienam tai parasta ,tai prigimtine zmogaus busena ir visi virsuje isvardinti varijantai tavo vientaves niekaip nepakeis ,tai tik jiuk tavo paties pasirinkimas i gyvenimo kelia,jo skoni ,jo stiliu ir jio paties gyvenima, o kad del to imti ir pradeti save tarkime spausti ,tai is vis apsurdiska, ta vadinama baime likti vienam skamba taip jokingai ,tai pats ta momenta patiriau budamas keturiu metuku ir tik fantazija ir jos uzimtumas visa tai uzmarina o kai paugi gali pats be jiokios kitos nuomones puikiai suprasti save,savo nora,ir aplinka prijimti taip kaip tau jinai yra ir butu maloni,kiekvienas is musu esame unikalus ,tobulas,idealus ir orginalus, ir kazkam itikti tai ne mano gyvenimo klausimas,taip pat ir kiekvieno kito, ir visas uzduotis kurios kyla tariamai nuo venatves tiesiog pavadinciau gyvenimo skonio trukumu, fantazijos neturejimu ir nezinojimu savies paties, ir tokia smulkmena kaip vienatve krikscioninia kalba pasakyciau   tiesiog mylek ja.

29

bet is tikro.mane labai erzina kitu zmoniu buvimas.noriu but viena.kai noriu kompanijos,einu pas zmones.kartais labai uzslopina vienatve,bet noriu but viena,su savo knygom,paveikslais,ir vienatve

30

o man kaip tik tokia mergina tiktu, kuri noretu ramybes vienatves.. as netrukdyciau, nes ir pats toks...

31

ateity bus tik du keliai : 1. kuo toliau, tuo bus baisiau, Robertai smile
2. ateis nušvitimas:)

32

Is visu atsiliepusiu tik dvieju komentarai vertingi - Ginto ir Violos. Visa kita tustybe. Roberto tema isreiskia jo sauksma: "mylekite ir imkite mane toki vat netobula" (vien buvimas tokiame puslapyje kalba apie nenora buti vienam). Gaila, bet pats Robertas dar nepajuto dalijimosi dziaugsmo. Visa ateina su laiku.

33

Vienatvei sakau - NE. Dievas sukure Adoma ir Ieva tam, kad dviese linksmiau, tad ir gyvenkime po du bei linksminkimes! wink

34

na jolantos komentaras irgi nieko vertas.. tongue

35

Jolanta пишет:

Is visu atsiliepusiu tik dvieju komentarai vertingi - Ginto ir Violos. Visa kita tustybe. Roberto tema isreiskia jo sauksma: "mylekite ir imkite mane toki vat netobula" (vien buvimas tokiame puslapyje kalba apie nenora buti vienam). Gaila, bet pats Robertas dar nepajuto dalijimosi dziaugsmo. Visa ateina su laiku.

Ziuriu I nuotrauka kelis kartus, I zinute, I nuotrauka..... Ir, zinot, buna balsas neatitinka isvaizdos.... Cia man taip pat.... Toks is virsaus zvilgsnis: "Visa kita tustybe", net siurpas nuejo..... Kad ir tu teisi butum del visko aplamai, vistiek kazkaip negrazu kito nuomone tuscia isvadint....
O toliau, niekaip negaliu suprasti sito, kai laikai rankoj plaktuka, sakai kitam zmogui, kad va, as laikau rankoj plaktuka, o jis tau atsauna: "Nesaaamone, taip nebuna!" Is kur toks fenomenas.... Nes is Jolantos pasisakymo supratau tik tiek, ramiai ramiai, Robertai, uzaugsi, suprasi..... Negi taip sunku susitaikyt, kad zmogus toks ir tiek? Ne, is kart istayt I remus ir pagrasint, kad ka bedarytum, tu vistiek busi kaip visi ir elgsies kaip dauguma..... Taip ir pakratysiu kojas to nesuprates....

36 (2014-11-23 18:13 отредактировано rima)

Robertas пишет:

Visų pirma, stengiuosi per daug į forumus nelysti, nes žinau, jog pilna žmonių, kurie visą dieną aktyviai skaito forumą ir komentuoja vos ne kiekvieną temą, aiškina savo nuomonę ir bando patarinėti, o tai baisiai erzina. Pats kažkada toks buvau smile Ir nenoriu matyti, tų aktyviai bandančių parodyti savo išmintį, komentatorių.

O dabar į temą. Tokia durna situacija susidarė, o gal veikiau gyvenimo būdas. Vienatvė turbūt visiems kažkiek pažįstama. Galima jaustis vienišam tarp būrio žmonių taip pat, kaip ir būnant vienam dykumoje. Regis nesąmoningai susikūriau tokią aplinką, kurioje galėčiau būti vienas. Galiu numesti telefoną į stalčių nesijaudindamas, kad praleisiu skambutį ar nepamatysiu sms, mano veikla taip pat individuali, sportuoju namie vienas, vaikštau vienas, mėgaujuosi muzika vienas, į kiną neinu, nes žiūriu filmus namie vienas, problemas sprendžiu tik pats, o kitų patarimai dažniausia erzina, nors labai nemėgstu būti suirzęs, su artimaisiais bendrauju mažai, gimtadienių nešvenčiu, nes be alkoholio niekas regis nemoka linksmintis, labai pasistengęs turbūt galėčiau prisiminti kiekvieną žodį kurį pasakiau tą dieną big_smile Su bendravimu problemų lyg ir nėra, nebent būčiau suirzęs, o tai nutinka gana dažnai, nes atrodo niekas nesupranta arba kaip tie aktyvūs komentatoriai bando prikaišioti savo "tiesas" (karma? tiek to smile ). Vaikystėje viskas buvo paprasčiau, susipyksti, sugriauni draugo pilį, o po 5 min vėl statot naują smile Dabar visi man greitai nusibosta arba pradeda erzinti ir tada nusibosta ir vėl galvoju, kad geriau būti vienam, neturėti nei draugų, nei kažkokių virtualių pažinčių. Kam save erzinti? Juk taip mėgstu ramybę. Tik bėda, kad po kurio laiko jaučiasi trūkumas, na turbūt kiekvienam normaliam žmogui norisi kažkokiu būdu bendrauti, susijungti su kitais. Pažinčių portalai ir forumai, labai tinka vienišiams ir jie daro meškos paslaugą. Pabendrauji tuščiai apie orą arba apie gyvenimą ir atrodo, kad tam kartui užpildei bendravimo deficitą, o vieną dieną pradedi galvoti, kiek žmonių facebooke, skypėje ar kitur, su kuriais nepalaikai jokio ryšio ir vienintelis atgalinis ryšys, tai komentarai arba "labas, kas naujesnio?", o dar kiek panašių kaip tu, kurie sėdi ir virtualiu bendravimu bando išsklaidyti savo vienatvę ar užmušinėti laiką, kurį galėtų skirti savo tikslams.

Koks temos tikslas? Nežinau, gal įdomu ar yra panašiai mąstančių ar esančių panašioje situacijoje.

Esame kokie esame. Gera mylėti save tokius netobulus kokie esame. Tuomet tampame tolerantiškesni, mažiau erzina kitų pasisakymai. O jei dar pavyksta norėti juos suprasti, o ne kovoti su keistai, kitaip mąstančiais, neretai nustebina tai ką sužinai, bet būna ir taip, kad supranti -yra ir tokių, visiškai infantilių žmonių.
Pažįstama ir man vienatvė tarp žmonių ir buvimo vienumoje suteikiama palaima. Normalu jaustis gerai ir kartais blogai. Noras leisti laiką vienatvėje nėra blogas, tačiau tas kartais atsirandantis nemalonus vienišumo jausmas.....Tenka rinktis arba daliniesi savimi, privalomai skiri laiko kitiems ir gauni dėmesį, kai tau reikia arba būni vienas ir jautiesi retkarčiais vienišas.

37

Štai ką rašo profesionalai http://www.straipsniai.lt/vienisumas/puslapis/13453
Gal kiek ir silpnokai smile

38

Vienatvė ir vienišumas yra du skirtingi dalykai. Vienatvė man patinka ir man jos reikia (pastarajį pusmetį jos neturiu, ir kai gaunu progą, atsijungiu nuo visų, kad ir kaip visi manęs reikalautų. Bet būnant tarp žmonių, tarp draugų, prie reto kurio nesijaučiu vieniša.:)

39

rima пишет:

profesionalūs vienišiai? big_smile

40

tommas пишет:
rima пишет: