Lietuvoje, kaip ir visur kitur, įmanomas geras gyvenimas. Kas stengiasi tas gerai ir gyvena
Niekada nesuprasiu tokių žmonių kurie dėl nieko nesistengia ir į viską numoja ranka. Tarkime, man labai juokinga kai lietuviai peikia valdžią, nors patys tokią išsirenkia, o dar geriau - peikia, bet balsuoti neina, nes gi ''nieko nepasikeis''. Arba dirba panelė maximoje, na tarkime kasoje, sėdi, verkia, kad maža alga, viskas blogai. Jos vietoje reikėtų eiti stengtis, eiti šnekėti pas vadovus, išsilaikyti galbūt kokius papildomus kursus, prašyti, kad paaukštintų laikui bėgant iki kažkokių pareigų, tarkim kokios vadybininkės ir panašiai. Tikrai žinau tokių žmonių kurie patys prasimuša nuo žemesnių iki labai aukštų pareigų, nes jie stengiasi, keičia darbus, ieško galimybių, šneka su vadovais. Ne, ne su pažintimis. Apie pažintis nešneku, nes ne visi jų turi.
Emigrantai. Gerbiu ir nieko blogo negaliu pasakyti apie tuos, kurie net ir būdami svetur stengiasi, bando kažkur prasimušti, nustato sau tikslą ir eina jo link. Gaila, bet dauguma emigrantų emigruoja iš Lietuvos nes yra niekam tikę. Dirba ant minimumo, jie visus peikia, visko visiems pavydi, dėl visko kaltina seimą ar prezidentę, viskas jiems yra blogai. Juokingiausia tai, kad išvažiavę į UK jie nieko geresnio gyvenime nepasiekia. Dirba ant to pačio minimumo (tik angliško), iš kurio kaip ir Lietuvoje nieko ypatingo sau leisti negali, nei tu iš jo normaliai pakeliausi, nei tu nusipirksi ko nors brangesnio. Gyvena kažkokiame prasmirdusiame kambaryje su kitais žmonėmis name, gauna anglišką minimumą, na susitaupo ten kelis šimtus ir kas toliau? Argi čia normalus gyvenimas? Dauguma emigrantų gyvena vieni kitoje šalyje, neturi nei draugų nei pažįstamų, tik dirba, valgo ir miega. Koks čia gyvenimas? Ar čia yra tas ale išsvajotas gyvenimas? Aš asmeniškai, geriau LT uždirbsiu mažiau, bet būsiu laiminga ir džiaugsiuosi gyvenimu nei UK uždirbsiu daugiau bet būsiu visiškai vieniša, gyvensiu neaišku kur ir neaišku su kuo.
Dar gražiau, kai nuvažiavę, nieko neveikia ir sėdi ant pašalpų, nes gi apsimoka!!! Tokių žmonių yra ir Lietuvoje. Nes gi gauni ten truputį mažiau nei algos gautum, stengtis nereikia, gi taip gerai. Fui, nemėgstu tokių žmonių.
O aplamai atsakant į temą, man LIETUVOJE GYVENTI YRA LABAI GERAI. Esu gyvenusi ir užsienyje (JAV (8 mėnesius) IR ISPANIJOJE (2 metus)). Ten gyvenau ne iš blogo gyvenimo Lietuvoje, o šiaip, tiesiog norėjosi, buvo kontraktai ir tiek. Norėčiau pagyventi dar kokius porą metų kokiame Singapūre arba Tokijuje, na, o poto vėl grįžti į Vilnių, nes kaip bebūtų gerai kitur, Vilniuje geriausia.