41

Re: Privalomoji karo tarnyba

Viena parašė:
alekas parašė:

taip taip.seima iki kokiu 14-16 metu.o paskuj aplinka.kai nuo papo atsiplese tai ir priklauso nuo aplinkos.o 19meciu sportinis kruvis nepakenks.juolab jai mokisis tai niekas jo 19mecio ir nelies.o jai jis 19 dirba,reiskias ir patarnaut gali

O gal 19 metis dirba, nes jo seimai valgyt reikia? Gal jo seima neturi pinigu isleisti jo i mokslus? ir nesakykit, kad mokslas nemokamas... Kaip ir gydymas nemokamas....

ce kalbi apie vienetinius atvejus,kai 19metis islaiko visa seima.armija irgi mokslas.savo laiku karyba man labai padejo.nuo 17 metu istojau i savanoriu pajegas,eidavau i mokymus i budejimus ir uz tai gaudavau pinigus,tapau nepriklausomas.ir mokslams tai netrukde nes norejau tuo uzsiimti.

42

Viena parašė:
Darius parašė:

tai va tuos lepsius armija uzgrudina ir padaro tikrais vyrais,armija moko atsakomybes,moko ginti uz save pastoveti,moko prisitaikyti prie ivairiu gyvenimo salygu.
tikriausiai ne vienas turime pavyzdziu kai pries armija drebanciu balseliu kalbejes berniukas,grizta ir prabyla vyrisku,pasitikinciu balsu.

...arba grizta suluosinti, arba visai negrizta, nes neatlaiko vadu ir kolegu spaudimo.

musu tevai sovietine armija isgyveno,o ce tik gelytes.nebe tie laikai kad ten kas duchintu labai smarkiai ar luosintu. aisku kaip ir visur visko pasitaiko,bet tikimybe ne didesne nei iprastam gyvenime. juk ir mokykloj letesnius vaikus visada uzgaulioja ir saiposi,tik skirtumas tas jog mokykloj gali skustis tevams,mokytojams.armijoj nera kam pasiskusti,tada zmogus pradeda daryti isvadas kad pritaptu ir isgyventu.

43

Darius parašė:

ce kalbi apie vienetinius atvejus,kai 19metis islaiko visa seima.armija irgi mokslas.savo laiku karyba man labai padejo.nuo 17 metu istojau i savanoriu pajegas,eidavau i mokymus i budejimus ir uz tai gaudavau pinigus,tapau nepriklausomas.ir mokslams tai netrukde nes norejau tuo uzsiimti.

Ir tavo paskutiniai zodziai pasake viska. TU TO PATS NOREJAI. O ka daryti tiems, kurie to nenori? Nesu nusiteikusi nei pries armija, nei pries karius, bet manau viskas turi vykti savo noru, o ne priverstinai.

44

Viena parašė:
Darius parašė:

Ir tavo paskutiniai zodziai pasake viska. TU TO PATS NOREJAI. O ka daryti tiems, kurie to nenori? Nesu nusiteikusi nei pries armija, nei pries karius, bet manau viskas turi vykti savo noru, o ne priverstinai.

norejau nes pinigu reikejo,seima skurdziai gyveno.siekiau tapti nepriklausomu.aisku labai sunku buvo is pradziu,bet viskas kas naudinga ateina tik sunkaus darbo idejus.dabar kai pagalvoju,kariuomene labai teigiamai itakojo mano gyvenima,dave uzsispyrimo,valios,ryzto.

45

Viena parašė:
Darius parašė:

Aš tai biški nesuprantu ko čia taip dėl tų šauktinių pergyvenat, pati kažkur Anglijoje sėdit ir turbūt net gryžt neplanuojat..

Mano nuomonė yra tokia, kad kiekvienas vaikinas turi tą praeiti. Šaunuoliai tie kurie mokosi ir taip išvengia prievolės, prieš mokslą aš nk blogo neturiu, pats po tarnybos mokytis tik nuėjau, bet kiek yra dykaduonių kurie po mokyklos kampais šlaistosi ir nk doro nedaro. Patarnaus nors kažką gal išmoks..

46

Darius parašė:

norejau nes pinigu reikejo,seima skurdziai gyveno.siekiau tapti nepriklausomu.aisku labai sunku buvo is pradziu,bet viskas kas naudinga ateina tik sunkaus darbo idejus.dabar kai pagalvoju,kariuomene labai teigiamai itakojo mano gyvenima,dave uzsispyrimo,valios,ryzto.

As neabejoju, kad yra begale vyru, kurie pritartu tau. Kad kariuomene tik i nauda. Galbut is tiesu taip ir yra. Bet as esu uz teise rinktis. Ir su siaubu pagalvoju apie grizima i sovietiniu laiku armija.... Tai ka teko isgyventi tiems jaunuoliams...

47

Egidijus parašė:

Aš tai biški nesuprantu ko čia taip dėl tų šauktinių pergyvenat, pati kažkur Anglijoje sėdit ir turbūt net gryžt neplanuojat..

Mano nuomonė yra tokia, kad kiekvienas vaikinas turi tą praeiti. Šaunuoliai tie kurie mokosi ir taip išvengia prievolės, prieš mokslą aš nk blogo neturiu, pats po tarnybos mokytis tik nuėjau, bet kiek yra dykaduonių kurie po mokyklos kampais šlaistosi ir nk doro nedaro. Patarnaus nors kažką gal išmoks..

Atsiprasau, kad turiu savo nuomone. Ir kad pergyvenu ne del nuluzusio nago smile o del vaikinuku, kuriuos bando isgrusti ten, kur jiems galbut ne vieta.

48

Viena parašė:
Egidijus parašė:

Atsiprasau, kad turiu savo nuomone. Ir kad pergyvenu ne del nuluzusio nago smile o del vaikinuku, kuriuos bando isgrusti ten, kur jiems galbut ne vieta.

:::037 as tau atleidziu :::037

49

Viena parašė:
Egidijus parašė:

Tai, brangioji, pergyvenk del tu vaikinu, gal iseis jiems isvengt tarnybos su tavo palaikymu... Tik poto nesistebekit, tokie gailetojai ir atjautejai, kad tiek Concitu(geju ir transvestitu) aplink sukinejasi. Vyras turi buti vyriskas, jis turi buti drasus, o ne lepsis,- kuriam armijoje ne vieta. Sakykit man, ar vyrui vieta- mamai po sijonu..? Ar yra daug merginu, kurioms patinka apgailetini vyriskoksios gimines atstovai?.. Jei taip, tai tikrai pakankamai issigime pasaulis... Mano sunui tik 15,, jam i tarnyba anksti, bet jis lanko jau senai saulius ir ten daznai turi disciplinu ir kariniu stovyklu... Jam paciam yra onoras jaustis vyru, tai i privalomaja tarnyba nori kurkas labiau, nei mergas glamzyt laiptinese... Ir tikrai ji palaikau, nes gera jausti, kad augini ne vistgaideli, ne siltnamio gelele... wink

50 (redagavo Viena 2015-02-25 13:43)

Hmmm... Jo... Nenuejai i armija ir is karto tampi gejum, transvestitu ir py****. Puikus vertinimo kriterijai...
Taigi, darom isvadas... 7metai be privalomos karines tarnybos...18+7=25... Isvada visi kam iki 25m vyrai yra nevyriski ir turi iskrypelisku polinkiu...

51

Rasa parašė:

Mano sunui tik 15,, jam i tarnyba anksti, bet jis lanko jau senai saulius ir ten daznai turi disciplinu ir kariniu stovyklu... Jam paciam yra onoras jaustis vyru, tai i privalomaja tarnyba nori kurkas labiau, nei mergas glamzyt laiptinese... Ir tikrai ji palaikau, nes gera jausti, kad augini ne vistgaideli, ne siltnamio gelele... wink

tuoj sukaks 18 pakvies ir tavo sunu. ka veiksi jei tavo vaika nuzudys kare? kariavimas pavojingas gyvybei)

52

Viena parašė:
Darius parašė:

tai va tuos lepsius armija uzgrudina ir padaro tikrais vyrais,armija moko atsakomybes,moko ginti uz save pastoveti,moko prisitaikyti prie ivairiu gyvenimo salygu.
tikriausiai ne vienas turime pavyzdziu kai pries armija drebanciu balseliu kalbejes berniukas,grizta ir prabyla vyrisku,pasitikinciu balsu.

...arba grizta suluosinti, arba visai negrizta, nes neatlaiko vadu ir kolegu spaudimo.

o tai jau naturali atranka. Jeigu neturi stuburo isgyvent, neisgyveni. Kad isgyventum ir istvertum, privalai besalygiskai but stiprus. Armija grudina.

53

Na juk ne i kara o i tarnyba ims,pavojinga dabar eiti ir per perėja gali nutrenkt ar dar kur smile Apie ta kara jau per daug chebra jus cia,Nepradekit tik kastis apkasu ir sluot prekybos centru ,maisto atsargom big_smile

54

Sigis parašė:

Na juk ne i kara o i tarnyba ims,pavojinga dabar eiti ir per perėja gali nutrenkt ar dar kur smile Apie ta kara jau per daug chebra jus cia,Nepradekit tik kastis apkasu ir sluot prekybos centru ,maisto atsargom big_smile

apkasu gal ir nekasime bet sodyboje turiu gera bunkeri issikases ir isbetonaves) net su vedinimo sistema) tinka ir darzoves laikyti ir karo atvejui tinka)

55

Kartais nelabai mąsto tokius sprendimus bandant priimti, kaip kad ką darys su įsipareigojimų turinčiais vyrais, kodėl neims moterų į karo tarnybą (lygios teisės?), kokia praktinė nauda imti žmogų, kuris to nenori, vietoj to kad imti savanorius? Kodėl nenori imti iš darbo biržos registruotų asmenų? (jie vistiek nieko nedirba), kodėl tik 9mėn., ar tiek laiko užtenka kamnors dorai pasiruošti ir t.t. wink ten sprendimų svarstymas kaip svajojimas vaikų darželyje.. jokios aplinkybės ir t.t. nieko nedomina..

56

O gal reiktu ivesti privaloma karini parengima mokyklose? Visiems. Kaip sovietiniais laikais. Ir lyciu lygybes teises nebus pazeistos, ir karini pasirengima gaus, ir nereiks palikti namu 9men.

57

Viena parašė:
Darius parašė:

kazkoks idiotizmas.kalba apie nieka.ji greiciau diskotekoj sulosins atsitraukusi nuo motynos papo.

58

Viena pritariu 100%,bet musu valdzia tikrai nepriimtu nes tai sovietinis palikimas(Blogis Totalus),nenores susimazinti reitingu tikrai big_smile

59

Viena parašė:

O gal reiktu ivesti privaloma karini parengima mokyklose? Visiems. Kaip sovietiniais laikais. Ir lyciu lygybes teises nebus pazeistos, ir karini pasirengima gaus, ir nereiks palikti namu 9men.

nebuvo mokykloje privalomo karinio parengimo. buvo tik civilines saugos pratybos

60 (redagavo Stasys 2015-02-25 20:24)

Tie ''vyrai'' kurie jau persigando kariuomenės-gali nusiraminti.Už juos savanorėmis ketina eiti moterys.