Tai labai subjektyvu. Yra tokių situacijų, kad nebūtinai teigiamos savybės labiausiai padeda siekti kažkokio tikslo. Pirmas dalykas, kaip sako, visi žmonės turi agresijos geną, bet pas kai kuriuos jis miega. O pas tuos pas ką jis nemiega jis gali būti irgi visaip panaudotas. Pvz. nukreiptas į agresiją prieš aplinkinius žmones, toks žmogus gali visiškai degraduoti ar labai mažai gyvenime pasiekti ar būti pastovus kalėjimų klientas.
Tačiau jeigu šį agresijos geną nukreipti teisinga linkme, į konstruktyvų tikslo siekimą, naudoti kaip atramą savo tikslui siekti, tai jis gali atnešti daug naudos. Kaip aš seniau gyvenimą įsivaizduodavau kaip kovą ir jeigu kažkas nepasisekdavo, tai manyje sukeldavo didžiulį įniršį ir dar atkakliau to siekdavau. Sakydavau tada, gyvenimas sudavė man stiprų smūgį, dabar mano eilė jam jį duoti atgal... Daugelis iš žymių verslininkų ar politikų, ypač visokių valdovų, jį administruoja teisingai ir be abejo jis pas juos nemiega.
Taip pat, net pvz. tokios savybės kaip tingėjimas, gali irgi vesti į kažkokį tikslą ar sėkmę. Kaip ir bet kuri neigiama savybė. Aišku ir teigiamos į tai veda. Pvz. žmogus tingi, dėl to išranda kažkokį išradimą, kaip kompensuoti savo tingėjimą ir tai tampa koks nors labai naudingas daiktas iš ko jis pvz. pasakiškai praturtėja...
Arba per pvz. savo EGO, užsispiria nedirbti juodo darbo. Ar taip negyventi, kaip jo tėvai, kurie šitiek daug vargo, kad jį išauginti ir su laiku, užsispyrus to siekiant, jis savo vistiek pasiekia... Kiti gal krušosi kaip nežinau kas dėl to pačio, o jis dėl savo EGO pasirinko daug lengvesnį kelią ir laimėjo daug daugiau... Geras to pavyzdys būtų multi milijardierius Rokfeleris, tiksliau pats primasis Rokfeleris, kuris turtus susikrovė iš naftos. Jo tėvas jį vertė dirbti savo malkinėje ir kalė jam į galvą, kad už jo malkinės verslą nieko geriau nėra ir kad reikia dirbti labai daug, kad kažką uždirbti. Jis po to, dėl to, labai stipriai susipyko su savo tėvu ir išėjo iš namų. Investavo viską į naftos verslą. O vėliau, su keliais banditais, ginkluotais koltais reketavo Teksaso gyventojus, iš jų atiminėjo žemes, kurios buvo turtingos nafta, kol susirinko beveik visus tos vietovės naftos telkinius ir su laiku tapo vienu turtingiausių žmonių planetoje... Aišku, jis nemažai būtų pasiekęs ir be koltų pagalbos... Jo įžvalgumas, kad nafta ateityje bus labai paklausi ir jo EGO, kad jis nesiruošia art kaip jo tėvas jį ir pavertė tuo kuo jis tapo.
Yra toks posakis iš psichologijos, mes visada gauname tokią algą, kiek jaučiamės esame verti. O tas priklauso nuo mūsų EGO, kas irgi neigiama savybė.
Arba pvz. žmogus daug giriasi. Viena iš geriausių savybių karjeristui. Pvz. jo kolega daug daugiau už jį padaro, bet tyli. O tą kuris giriasi visada valdžia pastebi ir jis kyla karjeroje, kai jo darbštus kolega lieka kur ir buvo. Vien dėl savo kuklumo, kas yra kaip ir gera savybė.
Dėl to, tai labai subjektyvu. Net ir visokios knygelės, kur duodamos rekomendacijos, kaip tapti milijonieriumi, 99% tikimybė, kad jums nieko neduos jas paskaičius. Nes jūs esate kitoks žmogus, jūsų pliusai ir minusai kitokie ir tas kas subjektui, parašiusiam knygelę, jo atveju buvo minusas, jūsų atveju net gali būti pliusas.
Visur visokių žmonių reikia ir čia surasti kažkokią universalią panacėją neįmanoma. Pvz. Billas Gatesas, prastai mokėsi, dėl to nebaigė universiteto. Kaip jis sakė, dabar tik gerai nepamenu ar tai neišlaikė egzamino ar jį labai prastai išlaikė, bet už tai kitas jo kursiokas jį gerai išlaikė ir dabar dirba jo sukurtoje korporacijoje Microsoft. Tai daug pasako, keliais žodžiais. O kas būtų buvę, jeigu Billas būtų mokęsis gerai? Gal nebūtų įkūręs tada savo korporacijos, o dabar būtų labai geras kieno nors darbuotojas, pvz. Apple ar kokio IBM.
Kritinės situacijos, nesėkmės, net nesvarbu, pliusai ar minusai, visai nesvarbu koks jūs žmogus, gali duoti jums daug daugiau, jeigu liksite savimi. Kaip aš pats ilgokai gyvenau pagal principą, ne aš prisitaikau prie gyvenimo, bet jis prie mano dėsnių ir sekėsi gan neblogai. Dabar tik kažkaip primiršau šį dėsnį, o gal be reikalo.
Ieškokite ne kaip save perdaryti kad įtikti sistemai, bet nišos, kur jūs su visais savo pliusais ir minusais geriausiai derate. Jeigu tokios nišos neegzistuoja, visada ją galima įkurti. Kaip pvz. netekus darbo, galima visada įkurti savo įmonę ir sukurti darbo vietą ne vien sau, bet ir kitiems. Tada jums suteikiamas toks šansas... Lengva aišku nebūna. Bet kaip sakoma, sekasi tik užsispyrusiems...
Tas pats, jeigu tai nebūtinai apie pinigus. Pvz. moteris paliko, matyt taip reikėjo, toks likimas. Susirasite dar geresnę. O gerumas ne visada išvaizdoje.