Donatas parašė:Visų pirma citatų nekuria, o jas išrenga iš protingų žmonių pasisakymų, visų antra šios citatos tu nė velnio nesupratai, tad sakyti, kad ji neskani...kvaila.
Vyruti, tai tu jos nesupratai. Cituoji grožinę literatūrą, kitaip tariant, poeziją, kuri gali turėt kokią nori reikšmę, nes yra abstrakti. Visų pirma, kas tas citatas, tas protingas frazes sukuria, kad kiti po to galėtų "išrengti"? Antra, jei tavo citatą komentuoti taip, kaip pateikei, tai ji klaidinga. Tai, kad ne visi žmonės vienodai protingi, yra faktas. Kai ištrauki abstrakčią frazę iš konteksto, jos reikšme gali manipuliuoti. Tavo citatoje protingumas įvardintas perkeltine prasme, norint pasakyti, kad vienos srities specas gali būti kvailas kitoje srityje ir tai yra tiesa. Bet tai nėra dėsnis. Talentingų, kažkurioje srityje "protingų" žmonių yra pilni pakampiai, bet yra ir turinčių daug talentų.
Jeigu nesupranti paaiškinsiu - protas savo mato vieneto neturi,
Jei nesupranti, paaiškinsiu – priklauso nuo to, ką įvardini protu. Jei protas "matavimo vienetų" neturėtų, nebūtų beprotnamių ir kalėjimų. Nebūtų net policijos.
O vienam protui vertint kitą protą yra neįmanoma, nes vertinimas niekada nebus objektyvus,...
Dar ir kaip įmanoma. Objektyvumas priklauso nuo pateiktų skaičių.
Čia tema apie mane? Kažką praleidau?
aš nedrįsčiau pasakyt, kad tu kvailas,
Gali sakyt ką nori, svarbiau kuo tavo pasakymas bus paremtas.
aš drįsiu tau pasakyti, kad supratimo ir suvokimo ratas tamstos yra labai siauras, ...
Kalbi apie žmogų, kurio nepažįsti. Kai nagrinėjama siaura sritis, kuria nors viena reikšme, tai reiškia konkretumą arba tikslumą, tai neturi nieko bendro su asmens suvokimo rato platumu ar siaurumu. Ekonomistai patys nesupranta ekonomikos, pjauna grybą kaip turi būt. Kai jie bando lįst į kitas sritis... geriau patylėtų. Fizikai tiria kaip pasaulis veikia, todėl gali nusimanyti ir kitose srityse. Bet čia vėl... apie ką kalbam? Apie konkretų atvejį, ar apie poeziją?
nes visa tai, ko nežinai ir nesupranti, priimi kaip sapaliones.
Sapaliones priimu kaip sapaliones, bet tavo teiginių, kiek pamenu, nevadinau sapalionėm.