Re: Forex blog'as
Kitas pastebėjimas, nežinau ar tos išvardintos kainos tikslios, tačiau nusipirkus verslą niekas negarantuoja jo sėkmės. Konkurencija, prastas verslo valdymas gali per keletą mėnesių atnešti didelių nuostolių, o atlyginimus darbuotojams vis tiek reikės mokėti, prekes pirktis irgi reikės, o už ką? Jei pelnas neigiamas arba pakibęs vietoje, tad tektų iš savo kišenės imti papildomų investicijų su viltimi kad kas nors pasikeis ir pradės nešti pelną.
pirkdamas versla tu visiskai neprivalai ji ismanyti. tu turetum buti geras buhalteris. uztenka paziureti i perkamos imones praejusiu 3 o geriau 12 menesiu finansinius rodiklius ivertinti jos pajamu srautus ir padaryti prielaida kad tie patys pajamu ir kliejntu srautai isliks tau nusipirkus ta imone. jeigu savininkas atsisako pateikti tokia informacija tada uzsiemi imones stebejimu. skaiciuoji kiek per diena joje apsilanke klijentu kiek vidutininskai jie paliko pinigu ir tada gali prognozuoti savo busimas pajamas is tokios nusipirktos imones. jei pajamos didesnes nei islaidos tada perki toki versla o jei mazesnes tada neperki. net ir visiskai prastai vadovaujant tam tikra laika tokia imone nes pajamas visiskai is inercijos ir tik po truputi tos pajamos prades mazeti.
ka as noriu pasakyti kad prekiauti forexe turi ismanyti ta rinka ir veikti joje tik pats nepasitikedamas jokiais zmonemis ar bankais. as skeptiskai vertinu isorini kapitalo valdyma kai tavo pinigeliais prekiauja kitas asmuo. tam tikra laika tokie prekiautojai gali nesti tau pelna bet kazkodel anksciau ar veliau jie pralosia visus pinigus forexo saskaitoje. kai as pats einu i minusa as galiu kaltinti tik save. kai mano pinigais prekiauja kitas asmuo gali kaltinti velgi tik save del savo kvailumo kad patikejai pinigus kitam asmeniui. man daznai skambina visokie aferistai siulo inesti nuo 1 iki 10 tukst euru i forexo saskaita ir zada kad prekiaujant pagal ju prekybos signalus as is karto pratrurtesiu tai tokius aferistus ignoruoju. o del banku tai kazkodel tai ju investiciniai fondai susije su forexu rodo tikrai labai maza pelninguma. didziausias ju investiciniu fondu pelningumas kiek esu mates apie 20% per metus. tuo tarpu jeigu pats prekiausi nors ir su 5% pelnu per menesi tai per metus turesi jau +60% joks bankas tiek nesumokes. kitas dalykas banke sedi tokie patys gyvi zmones. as abejoju kad banko treideriai yra kazkuom protingesni uz mane ar uz tave geriau lavinti savo prekybos igudzius nors letai per klaidas bet judeti i prieki. ir ne is forexo bankai uzdirba didziausia pelna o is tavo pinigu perskolinimo. tu inesi indeli jie tuos pinigus kazkam perskolina uz 12% palukanu bankas gauna +12% o po metu tau sumoka tik +0.5% ir bankas pasiima sau apie 11.5% gryno pelno uz nieka tik kad patarpinikavo. todel kai man skambina visokios jaunos merginos konsultantes is banku ir siulo inesti indeli as jom isaiskinu sia sistema tai is karto pasimeta nezino ka pasakyti.
o perkant jau veikla vykdanti versla tau nebutina taip ismanyti rinka kaip forexe. nes tu kapitalo savininkas. pries perkant isanalizavai imones rodiklius nusipirkai su jau esamais darbuotojais ir visais klijentais ir tik minimaliai priziuri bei kas menesi skaiciuoji pajamas.