1

Тема: Inteligentai

Kaip manote,ar dar gyvuoja inteligentyja šiais laikais?
Galbūt nergi esate sutikę kokių nors inteligentų?
Jūsų nuomone,koks žmogus yra inteligentas?
O čia jums pabandymui pagalvoti outside the box: ar gali inteligentas užaugti šeimoje,kuri yra,pavyzdžiui, neišsilavinusi/asociali ar panašiai? C:

2

Re: Inteligentai

inteligentas tai yra socialine klase. kaip sovietu laikais buvo darbininku klase ir inteligencija. tai inteligentas tai zmogus su aukstuoju issilavinimu (ne su aukstesniuoju o butent su aukstuoju) dirbantis protini darba. tuom jis ir skiriasi nuo darbininku klases. dazniausiai tarp siu dvieju visuomenes klasiu buna ideologiniai priestaravimai atsirade del turto algos ir gyvenimo salygu skirtumu

3

visos savokos tera iliuzija, taip kad ir inteligentija yra iliuzija, taigi inteligentijos niekada nebuvo ir nera

4

Konstantinas пишет:

inteligentas tai yra socialine klase. kaip sovietu laikais buvo darbininku klase ir inteligencija. tai inteligentas tai zmogus su aukstuoju issilavinimu (ne su aukstesniuoju o butent su aukstuoju) dirbantis protini darba. tuom jis ir skiriasi nuo darbininku klases. dazniausiai tarp siu dvieju visuomenes klasiu buna ideologiniai priestaravimai atsirade del turto algos ir gyvenimo salygu skirtumu

Bet ne visi turintys aukštąjį išsilavinimą yra inteligentai. Be to,aš manau,kad jeigu inteligentas iš tiesų yra inteligentas jis mokės rasti kalbą su kiekvienu žmogumi,nepaisydamas jo statuso visuomenėje.

5

Bitinas пишет:

visos savokos tera iliuzija, taip kad ir inteligentija yra iliuzija, taigi inteligentijos niekada nebuvo ir nera

Kažkaip labai neargumentuotai skamba, be to,remiantis tavo atsakymu,galima teigti,kad ir gravitacijos nėra,nes tai irgi savoka,arba kosmoso nėra,nes tai taip pat sąvoka. C:

6

Mantė пишет:
Konstantinas пишет:

Bet ne visi turintys aukštąjį išsilavinimą yra inteligentai. Be to,aš manau,kad jeigu inteligentas iš tiesų yra inteligentas jis mokės rasti kalbą su kiekvienu žmogumi,nepaisydamas jo statuso visuomenėje.

jeigu zmogus dirba protini darba reiskia jis inteligentas. taigi viskas paprasta. o inteligentui ir nereikia ieskoti bendros kalbos su kiekvienu zmogumi) kam jam to reikia?) inteligentai gyvena savo bendravimo aplinkoje o darbininkai savo aplinkoje ir daznai ju keliai nesusikerta arba susikerta labai minimaliai. be to darbininkai daznai pavydi inteligentams nes inteligentu darbas svaresnis ir lengvesnis

7

Mantė пишет:
Bitinas пишет:

Kažkaip labai neargumentuotai skamba, be to,remiantis tavo atsakymu,galima teigti,kad ir gravitacijos nėra,nes tai irgi savoka,arba kosmoso nėra,nes tai taip pat sąvoka. C:

mazyle, viskas yra tik priemones, kede yra priemone patogiau pasidet kunui, o man dabar aiskint is ko ji sudaryta koks tikslas?
o kas yra kosmosas kas yra gravitacija? gali man paaiskint kur kosmoso pabaiga? ar isvis ta pabaiga yra? tai jei tu nezinai visumos tai ka tu gali pasakyt apie kosmosa? tu kalbi tik apie dali. cia tas pat kas aiskint kas yra masina aiskinant kas yra sedyne. tai kol tu nezinosi visumos tai sedynes aiskinimas apie masina bus iliuzinis, taigi taip gravitacija ir kosmoso savoka yra irgi iliuzines pritaikytos mum suvokti musu ribota realybe, nes supratime visu reiskiniu savoku nera, taigi kol yra savoka, tol negali buti tiesos smile

8

Mantė пишет:

Kažkaip tu čia priskyrei inteligentus visagaliams smile Yra asmenų, kurių statusas visuomenėje yra beprotis, psichopatas, žudikas, vagis, neadekvatus ar pan. Yra tokių, su kuriais net ponas Dievas neranda bendros kalbos smile

9

Mantė пишет:
Bitinas пишет:

Just in case, bandai diskutuot su biču, kuris kalbasi su Dievais smile Ir man rods, kad Dievai jam neatsako smile

10

Tomas пишет:
Mantė пишет:
Bitinas пишет:

Just in case, bandai diskutuot su biču, kuris kalbasi su Dievais smile Ir man rods, kad Dievai jam neatsako smile

kaip ten sako? jei rodos tai zegnokis? big_smile

11 (2016-01-08 00:10 отредактировано Vilden)

Mantė пишет:

Kaip manote,ar dar gyvuoja inteligentyja šiais laikais?
Galbūt nergi esate sutikę kokių nors inteligentų?
Jūsų nuomone,koks žmogus yra inteligentas?
O čia jums pabandymui pagalvoti outside the box: ar gali inteligentas užaugti šeimoje,kuri yra,pavyzdžiui, neišsilavinusi/asociali ar panašiai? C:

Manau truputį painioji intelektualumo ir inteligentiškumo sąvojas.
Asoc.šeimoj gali gimti vaikas, kuris (būdamas intelektualiu) su laiku taps inteligentišku asmeniu, jei tam susiklostys palankios aplinkybės.
Jei ne - jo gebėjimai ir aplinka (iš)ves jį iš proto.

"miego brolis" panašia tema  wink

12

o kaip mum kitaip but jei neklystumem? big_smile

13

Konstantinas пишет:
Mantė пишет:
Konstantinas пишет:

jeigu zmogus dirba protini darba reiskia jis inteligentas. taigi viskas paprasta. o inteligentui ir nereikia ieskoti bendros kalbos su kiekvienu zmogumi) kam jam to reikia?) inteligentai gyvena savo bendravimo aplinkoje o darbininkai savo aplinkoje ir daznai ju keliai nesusikerta arba susikerta labai minimaliai. be to darbininkai daznai pavydi inteligentams nes inteligentu darbas svaresnis ir lengvesnis

Gal sovietmečiu taip ir buvo (inteligentai,darbininkai ir kit.),bet dabar yra visiškai kitaip. Tiesiog ne visi tai dar įsikerta.
Okay,paimkim tarkim Antano Smetonos laikotarpį ir pažiūrėkim kokie tada būdavo inteligentai. Taip,jie labai daug kuo skirsis nuo šių laikų inteligentų,bet esmė iš liks vis tiek tokia pati.
Tai tu nori pasakyti,kad visi mūsų profesoriai,doktorantai ir docentai yra inteligentai? Kaip ten sakoma,žmogų iš kaimo gali išvaryti,bet kaimo iš žmogaus ne. Tai yra jeigu į univera įstoja dundukas,tai labai tikėtina,kad net ir baigęs visus tris aukštuosius jis ir liks dunduku.
Nenoriu nieko įžeisti,bet manau,jog nesi sutikęs jokių inteligentų,todėl ir sakai,jog jie nebendrauja su kitais. O gaila,inteligentiškas žmogus yra labai įdomus žmogus. Kuris dažniausiai yra protingesnis,turintis didesnį akiratį už tave,bet ar tai yra blogai?
Visi mes sakom: "oi,koks tu inteligentas,jei nebaigei univero..". Bet gi aukštasis išsilavinimas tikrai nėra jokia magija ir jeigu tu esi durnas,tai univeras iš tavęs genijaus nepadarys.
Aš pati pažįstu pora žmogelių,kurie yra baigę daugių daugiausiai kolegijas,bet kai su jais pasikalbi,kai pamatai,kiek jie daug žino,kokį platų akiratį jie turi supranti,jog nereikia baigti magistro ar doktorantūros,svarbiausia yra tai,kiek tu pats nori siekti ir plėsti savo žinias.

14

Tomas пишет:
Mantė пишет:

Kažkaip tu čia priskyrei inteligentus visagaliams smile Yra asmenų, kurių statusas visuomenėje yra beprotis, psichopatas, žudikas, vagis, neadekvatus ar pan. Yra tokių, su kuriais net ponas Dievas neranda bendros kalbos smile

Aš turėjau omenyje normalius žmones,o ne žudikus,ar psichopatus C:

15

Tomas пишет:
Mantė пишет:
Bitinas пишет:

Tai gal ne su tais Dievais kalbasi? big_smile

16

Bitinas пишет:
Mantė пишет:
Bitinas пишет:

mazyle, viskas yra tik priemones, kede yra priemone patogiau pasidet kunui, o man dabar aiskint is ko ji sudaryta koks tikslas?
o kas yra kosmosas kas yra gravitacija? gali man paaiskint kur kosmoso pabaiga? ar isvis ta pabaiga yra? tai jei tu nezinai visumos tai ka tu gali pasakyt apie kosmosa? tu kalbi tik apie dali. cia tas pat kas aiskint kas yra masina aiskinant kas yra sedyne. tai kol tu nezinosi visumos tai sedynes aiskinimas apie masina bus iliuzinis, taigi taip gravitacija ir kosmoso savoka yra irgi iliuzines pritaikytos mum suvokti musu ribota realybe, nes supratime visu reiskiniu savoku nera, taigi kol yra savoka, tol negali buti tiesos smile

Wow,tu toks protingas,kad net aš negaliu suprasti,ką visu šitu tu nori pasakyti.
Gali eiti bandyti tokiomis temomis diskutuoti su pasaulio šviesuoliais,gal žiūrėk vieną dieną tapsi ir tu toks. smile
Žinai,dabar pamąsčiau,galėtum rašyti scenarijus filmams tokiomis temomis.

17

niekuo nenoriu tapti, as esu ir man to uztenka

18

Bitinas пишет:

niekuo nenoriu tapti, as esu ir man to uztenka

Then good for you mate.

19

for you too

20 (2016-01-08 01:18 отредактировано Aivaras)

''Intelegente'' kalbose kurios kile nuo lotynu kalbos reiskia tiesiog protynga ir nieko daugiau.
Anksciau intelegentais buvo vadinami tiesiog apsisviete, ar issilavine zmones, tik nereikia pamirsti kad tada ne visi net 4 klases baige budavo. Taigi koks profesorius ar mokslu daktaras is miesto palygint su kaimo zmogumi kuris geriausiu atveju tik 4 klases tebaiges be abejo buvo laikomas protyngu. Dar vienas niuansas kad issilavinima galejo igyti tiktai pasiturincios seimos, dvarininkai, bajorai pvz, automatiskai pasiturinciose seimose ir auklejjami jie budavo manieru ir viso kito nuo mazens kai tuo tarpu kaimo vaikai jau nuo mazens budavo priversti ukio darbus dirbti.
Sovietmeciu kai prie valdzios priejo tie patys vargu baige 4 klases, jie apsisvietusius zmones laike kaip nepatikimu elementu kadangi apsisvietes ar protingas zmogus is karto suvoke kad tai ka bolsevikeliai skiedzia yra utopija.... Taigi zodis intelegentas tapo kaip ir keiksmazodziu, ir ta vadinama intelegentija buvo uoliai retinama.
Kas liecia siuos laikus tikrai galiu garantuoti kad ne kekvienas zmogus turintis aukstojo mokslo diploma galetu buti pavadintas intelegentisku arba protyngu. Pasiziureti uztenka kartais kad ir i musu seimunus, kurie kartais tokiu veju prisneka kad protyngas zmogus vargu ar taip pasakytu.... jau nekalbant siaip apie paprastus mirtinguosius su aukstuoju.
Anksciau mes turejome dvarininkus pramoninkus ar kitka ka galima buvo pavadinti aukstuomene ar aristokratija, sovietmeciu ta klase buvo isnaikinta. O siu dienu tas vadinamas elitas tai tera tie patys muzikeliai tik tam tikru tarpu staiga pralobe. Tai yra tie kas Prancuzijoje buvo pavadinti nuvorisais...