241

Re: Patriotizmas šiais laikais

RS parašė:

Kur tie patriotai yra? Visi skundžiasi kokia ta musu Lietuva. Nieko neduoda tik atima viska. Bet man yra tik vienas klausimas jums. O KA JUS DAVETE LIETUVAI? KA JUS PADARETE DEL JOS?  Neskaitant skundų ir smerkiat sali.

242

Manau patriotizmas Lietuvoje nera skatinamas.Proteguojamas kosmopolitizmas.Zmogum,kuris nejaucia savo saknu,nesijaucia seimininku savo zemeje lengviau manipuliuoti.

243

Tiesos jusu zodziuose yra, bet , manau visur reikia siekti balanso. Siaip, sveikas patriotizmas kaip ir pilietiskumas yra butini.

244

baikit apie kokius čia marazmus šnekate.Žmonės jaučiasi nereikalingi niekam o jus apie aukštas materijas.

245

Kad jauciasi, tai dar nereiskia, kad tai yra tikra. Kazkam patinka manipuliuot jausmais. Lietuvai mes visada reikalingi, bent jau teritoriniu poziuriu, nes kas mes butume be savu namu...Klajokliai amzini ?

246

klausimas tik kas geriau patriidiotas ar normalus save gerbiantis žmogus.

247

Jeigu save gerbia, tai gerbia savo krasta, jo zmones ir tai jau patriotizmas, manau.

248

As jauciu stiprų rysi su mane supanciu pasauliu. Myliu Žemė. Esu linkes save laikyti Zemes pilieciu o ne kazkokio atskiro jos lopinio uzgrobto ciuwu su ginklais, privatizavusiu visa mano intellektualine nuosavybe (vandeni, agrikultura etc) ir vercianti mane moketi jiems i kisene kad man leistu ramiai gyventi mano namuose.  Patriotizmas - psihine liga. Kaip ir religija, tai isivaizduojamu vertybiu garbinimo kultas,  del kurio jau nukentejo, mire ir toliau kencia bei mirsta zmones visame pasaulyje. Patriotizmas nera naudingas niekam isskyrus valdanciaja klase, kurio pagalba jie kontroliuoja mases. Sukelia karus. Veda nuolatine kova su save laisvais laikanciais zmonem. Siuo metu zmonija issivaduoja po truputį nuo sito gilaus fetisho. Tai gerai, nes seniai laikas skirti energija svarbesnesms problemoms nei valdzios ir jos samdiniu ispaikymuj. Bent jau as taip manau

249

Jus gerai manot Jurij, bet tai utopija, deja...:::008

250

visiskai nesu patriotas)

251

nebėra to kraujo nuo kiekvieno didesnio miesto apibrėžkite dešimties kilometru spinduli. ir už jo ribu apsilankykite esančiuose kaimuose ir suprasite kad jie tušti yra .

252

Turiu nedideli lopineli zemes,kuris man svarbus,Cia jau gyveno kelios musu gimines kartos.Nezinau,ar tai patriotismas,ar kaimietiskas primitivizmas,bet cia man gerai.Neturiu noro tapti pasaulio pilieciu.

253

Jurij parašė:

As jauciu stiprų rysi su mane supanciu pasauliu. Myliu Žemė. Esu linkes save laikyti Zemes pilieciu o ne kazkokio atskiro jos lopinio uzgrobto ciuwu su ginklais, privatizavusiu visa mano intellektualine nuosavybe (vandeni, agrikultura etc) ir vercianti mane moketi jiems i kisene kad man leistu ramiai gyventi mano namuose.  Patriotizmas - psihine liga. Kaip ir religija, tai isivaizduojamu vertybiu garbinimo kultas,  del kurio jau nukentejo, mire ir toliau kencia bei mirsta zmones visame pasaulyje. Patriotizmas nera naudingas niekam isskyrus valdanciaja klase, kurio pagalba jie kontroliuoja mases. Sukelia karus. Veda nuolatine kova su save laisvais laikanciais zmonem. Siuo metu zmonija issivaduoja po truputį nuo sito gilaus fetisho. Tai gerai, nes seniai laikas skirti energija svarbesnesms problemoms nei valdzios ir jos samdiniu ispaikymuj. Bent jau as taip manau

Zeme reikia pajausti,paciupineti rankomis,puoseleti darbu ir gerai palaistyti prakaitu.Tuomet tai tampa kazkuotai svarbiu.Kitaip meile tera tik filosofine apstrakcija.

254

gedukas parašė:

nebėra to kraujo nuo kiekvieno didesnio miesto apibrėžkite dešimties kilometru spinduli. ir už jo ribu apsilankykite esančiuose kaimuose ir suprasite kad jie tušti yra .

tai kad nera kaimai tusti) kad labai nuskurde ir prasigere tai tikiu bet ir kaimuose yra kazkiek gyvybes.  kas netingi dirbti ir negeria tie ir kaime gerai gyvena. bet ne apie kaima sita tema) o apie patriotiskumo nebuvima)

255

Turbut juokaujat Anna. Lietuva ir yra musu teritorija ir joje gyvenantys zmones, kurie tai brangina ir puoseleja, o kai kazkas is salies primetineja gruobuoniskas salygas, tai sugeba apginti save.Tai ir yra patriotizmas kaip as ji suprantu...:::008

256

Taip, Tevynes meile, bet kadangi mes ir musu teritorija yra Tevyne, tai , kai mums - Tevynei gerai, tai viskas ok. Cia ne paveikslas, kuriam meldziamasi...:::008

257

Konstantinas parašė:
gedukas parašė:

tai kad nera kaimai tusti) kad labai nuskurde ir prasigere tai tikiu bet ir kaimuose yra kazkiek gyvybes.  kas netingi dirbti ir negeria tie ir kaime gerai gyvena. bet ne apie kaima sita tema) o apie patriotiskumo nebuvima)

Vilnius su aplinkinėmis fazendomis,kaimo tipo sodybomis nesiskaito.Taip pat ir visos kitos gražios vietos ir draustiniai.

258

gedukas parašė:
Konstantinas parašė:
gedukas parašė:

Vilnius su aplinkinėmis fazendomis,kaimo tipo sodybomis nesiskaito.Taip pat ir visos kitos gražios vietos ir draustiniai.

Ka turit omenyje, nesiskaito ?

259

Jus tikra saunuole, Anna. Ar susiskynet sau kupole is 9 augalu ? :::008

260

Marina II parašė:
gedukas parašė:
Konstantinas parašė:

Ka turit omenyje, nesiskaito ?

Atvažiuokite pas mus į kelme ir parodysiu ką turiu omenį.Taip yra dubysos pakrantės gausiai apgyvendintos grožio puoselėtoju,taip yra ir beveik kurortinis tytuvėnu miestelis.bet viskas baigiasi pasibaigus to grožio riboms.Kai tolimesni kaimai kuriu susisiekimas su centru yra komplikuotesnis faktiškai tušti like tik pasiligoje ju šeimininkai juose gyvena jaunu žmoniu juose nėra ir nebus.Okai kurios sodybos iš vis tuščios ir niekam nereikalingos.Tokia tad nudiena.