Re: Kokie vaikinai patinka merginoms?
moralės pasakos turi savo gilią prasmę. kuri seniai suvulgarinta ir pritaikyta žmonių valdymui.
tavo pavyzdys - tikslus ir teisingas. kažkada man tai buvo labai įdomu.
deja, su savo atmintimi nepacituosiu, kieno tai pasakojimas (induistų arba budistų, tūkstanmečių senumo), bet ten yra būtent tavo nupasakota situacija:
sėdėjo jogas, meditavo. pamatė, kad skrenda balandis, kurį persekiojo erelis. žinoma, jogas priglaudė balandį ir išgelbėjo, nes manė, kad padarė gerą darbą. tada erelis jam pasakė, kaip kad tu - joge, o aš? o mano alkani ereliukai? tu išgelbėji vieną balandį ir atimi gyvastį iš kelių būsimų erelių ir manai, kad tai teisinga?
jogas susimąstė, kad ir taip, ir taip - blogai. tuomet jis paėmė peilį, iš savo blauzdų išpjovė mėsos ir padavė ereliui. nes jogas IŠ TIESŲ norėjo išsaugoti ir balandžio, ir erelio gyvybes.
pasakojime sakoma, kad jogui mėsa ataugo akimirksniu.
tai štai - taip ir suprantu, kas yra tikras pasiryžimas būti prieš žudymą. tu pats nieko nežudai ir nesmerki žudančių. tiesiog, jei labai skauda širdį, kad kažkas žus - paaukoji kažką savo. ne dėl atlygio.
taip, man gaila peles gaudyti su spąstais, ir tau pasakysiu atvirai, kodėl - kai kurių pelių žvilgsnyje yra daugiau proto nei pas žmones. ir tai mano atsakomybė, kad sudarau pelėms sąlygas pakliūti į mano namus. o paskui jas žudau, nes jos, matai, man kliudo.
ir kodėl tu manai, kad nužudyti Hitlerį būtų gerai?