Visada sakiau ir sakysiu, kad greičio pedalą kiekvienas yra "gudrus" paspausti, daug proto tam nereikia Reiktų žiūrėti į viską kiek kitaip.
Nors ir sena tema, bet straipsno autoriui ir kitiems rekomenduosiu, geriau galvoti ne kaip spausti iki dugno, o KAIP valdyti mašiną, kaip ji elgiasi posūkiuose ir išmokti valdyti ją posūkiuose, kaip gerai ir taisyklingai "išimti" pasūkį, ne pačiu didežiausiu greičiu. Būtina važiuoti į "open track" dienas, dalyvauti slalomuose ir kituose šviečiamuosiuose renginiuose apie vairavimą, DAUG važinėt ir skirtingose trasose kartingais, tuomet ir kitoks suvokimas ateis, kad ne vien pedalo iki dugno spaudimas yra "kaifas".
Išmokus pajausti mašiną kaip ji elgiasi tam tikrose situacijose, bus dar didesnis malonumas nei spausti iki dungo.
Kaip ir daugelius vairuotojų, esu patyres krikštą ir nulėkęs nuo kelio. Tuomet aš ant savęs supykau smrkiai, pradėjau analizuoti aplinkybes, kaip ir kodėl aš nuo jo nulėkiau, tuomet ir ėmiausi jau aukščiau vardintų priemonių, kad kitą kartą to išvengti.