1

Tema: Po komunizmo?

ar rusija privalo atlyginti lietuvai padaryta zala? kaip komunizmas paveike mus, kaip visuomene?

2

Re: Po komunizmo?

jokie pinigai neatlygins komunizmo zalos. milijonai nuzudytuju..ir milijonai istremtuju... ar gi zmogaus kunas ikainuojamas??? ar imanoma atlyginti uz ziauruma kuri patyre ir mate musu salies gyventojai? Aciu Dievui visa to as nemaciau, taciau senoliu pasakojimai siurpina..

3

Niekas tikrai neatlygins, na bent jau rusai

4

neimanoma atlyginti to ko neimanoma apskaiciuoti. be to uz tai atsakingu zmoniu jau nera gyvu, tad kodel dabartiniai rusai turetu buti  uz tai atsakingi.

5

taaaip.. žalos čia jau neišmatuosi.. užtenka paskaityti pvz "amžino įšalo žemėj" arba "dievų mišką".. juo labiau, turint omeny rusiją ir jos kai kurių veikėjų viešus pasisakymus baltijos šalių atžvilgiu.. realiau būtų tikėtis kažkokio rimto konflikto (galbūt ir karinio), o ne žalos atlyginimo:)

6

nemanau kad atlygins zala,bet manau ir nesistengia ka nors atlyginti!

7

manau, praeis tukstanciai metu, kol rusai susivoks, kokia zala padare aplinkinems salims, nes db ten yra varoma tokia propaganda ir apskritai, tai nera ta salis, kuri moketu ir galetu pripazinti savo klaidas ir padarytus blogus dalykus. o kaip ir kazkas sake, vos ne kasdien yra pareiskiami tokie netaktiski pareiskimai is rusijos puses, kad labiau gilinantis i rusijos politine padeti apima neviltis

8

pvz.: lietuva yra gresme rusijai...
arba zhirinovsky, rusijos liaudies isrinktas klounas: reikia pastatyti baltarusijoje didziulius ventiliatorius ir pusti radiacija i lietuva, jei neleis vazineti rusijos pilieciams pro lietuva i kaliningrada be vizu... ir tt

9

nu joa.. rusiskas mentalitetas labai savotiskas.. ne tik kad nieko negausim, bet dar i duda galim gaut ;] gaila napoleonas maskvos nepaeme big_smile ir dar lietuviams nepavyko hmm

10

gerai o kodel negalvojat apie fashizmo padaryta zala? kodel is vokieciu nereikalaujat nieko?

11

Piotr, 21 parašė:

gerai o kodel negalvojat apie fashizmo padaryta zala? kodel is vokieciu nereikalaujat nieko?

kaskada rase apie vokieciu atlyginama zala bet kaskaip nesigilinau i tai..man atrodo kad jie emesi kaskokiu tai veiksmu,ar tik planai,nepamenu!

12

Taip, vokieciai mokejo kompensacijas, zmonems kurie buvo isvezti i darbo stovyklas, arba ju artimiesiems

13

Piotr, 21 parašė:

fasistai tiek zalos konkreciai lietuvai nepridare, kiek komunistai, turint omeny, kad fasistai lietuvoje buvo nedaug laiko ir daugiausia pakenke zydu tautai, taciau jie issireikalavo kompensacijos is vokietijos ir niekas pacioje vokietijoje del to per daug neburbejo.
ir isvis, kodel kalbant apie viena dalyka persokate prie fasizmo?

14

Piotr, 21 parašė:

sorry, kad taip puolu, taciau kodel jusu tone jauciamas atskyrimas: JUS ir MES. Jus LR pilietis, ar ne?

15

as manau kad vie del rusu mes esame ne gerai issivysciusi salis... nes per juos praradome daug laisves metu per kuriuos mes butume tape tikrai stipri valtybe ekonominiu ir socialiniu atzvilgiu... o darbar ka zmones ismoko is sovietu laiku: prisigrobt, pasukciaut ir nieok daugiau, del to Lietuva gyvens blogai kol zmonese dar bus islikes sovietinis idealizmas

16

as lietuvos pilietis bet esu rusas.....ir mano senelis tapo invalidu kariaudamas su fasistais......is jo pasakojimu supratau koks blogis buvo fashizmas......kazin kaip butu jei gitleris butu mus pasiemes....

17

Piotr, 21 parašė:

as lietuvos pilietis bet esu rusas.....ir mano senelis tapo invalidu kariaudamas su fasistais......is jo pasakojimu supratau koks blogis buvo fashizmas......kazin kaip butu jei gitleris butu mus pasiemes....

Tai kas mano senelis per vikiecius i lagerius pateko atkentejo gryzo bet rusu jis labiau nekenčia nes daug ko neteko per juos....

18

Piotr, 21 parašė:

is vakaru fornto puole amerikieciai su D. Britanija ir lietuvius butu islaisvine amerikieiciai ir tada mes butu laisvi, bet dabar pirmoji mus ,,isgelbejo" SSRS tai vel mus okupavo. ir tikrai nebutu tas fasizmas ilgai uzsiteses... ir beto tas tavo giteris buvo mus prisijunges kai uzkariavo musu zemes

19

Piotr, 21 parašė:

del to, kad vokieciu padaryta zala lietuvai buvo dvigubai mazesne negu, rusu ir lietuvai butu buve daug lengviau gyventi vokieciu okupacijoje negu rusu, o kas atsitiko, kaip hitleris suzinojo, kad lietuviai buvo zudomi concentracijos stovyklose? viskas buvo sustabdyta.....

20

Piotr, 21 parašė:

zinote, del blogio tai galima pasigincyti. mano vieni seneliai buvo zydai (is mamos puses), tai jie nekente vokieciu, suprantama.
is tecio puses jie yra lietuviai ir taip pat esu girdejusi, kad vokieciai naciai nors ir dare daug ziauriu dalyku, taciau buvo labiau issilavine, gerbiantys bent minimalias zmogaus teises.
rusu raudonoji armija (nekalbant apie aukstesnius karininkus) buvo sudaryta bet kaip, rusai badavo, uzsukdami i miestelius isvogdavo - tiksliau - atimdavo viska, kas tik papuole, zmones palikdavo be duonos kriauksles, nes nuo tos propagandos, bado ir pan buvo visai suzvereje, elgdavosi kaip gyvuliai ir pan.
pvz tokia gyvenimiska situacija, kuria papasakojo senelis:
kai i ju miesteli uzsuko vokieciai ir apziurinejo visus namus, pamate, kad mano senelis tvarkingai gyvena, gerai priziuri arklius, pagyre ji uz tvarkinguma ir paprase siek tiek pinigu, o kai atejo rusai isvoge viska, isdauze langus, vos ne isprievartavo visas moteris. nu vnz. ziauru.
bet turbut nereikia greziotis i praeiti, nes is rusijos kompensaciju tiketis NEVERTA IR KVAILA. hmm