41

Re: Gėjų ir lesbiečių santuokos

nepulkite i krastutinumus.jei gejus tai butinai turi nepaleisti is savo glebio kito vyro,jei lesbijiete-tai ji niekada gink dieve nepazvelgs i joki jaunuoli?o pamacius priesingos lyties atstova uzeis agresijos priepuolis?

42

Vilija, 33 parašė:

nepulkite i krastutinumus.jei gejus tai butinai turi nepaleisti is savo glebio kito vyro,jei lesbijiete-tai ji niekada gink dieve nepazvelgs i joki jaunuoli?o pamacius priesingos lyties atstova uzeis agresijos priepuolis?

Vilija... esi labai tolerantishka ir tai labai puiku! As taip pat siek tiek tolerantishkas bet viskas turi savo ribas... Taip, jie nebutinai sedes ant suoliuku ir buciuosis.. cia sutirstinau spalvas.. bat tai tebuvo situacija kuria turejot isivaizduoti. Tu pasiruosus kad tos santuokos butu iteisintos.. as irgi pasiruoses.. pasiruose gal dar kokia 1 500 000 lietuvaiciu. O VISI LIKE ???

43

tai puiku ,jei 1,5 mln-vadinas 50/50.juk musu tik 3 mln. smile

44

kiek daugiau nei 3 mln.
tai reishkai tik kas antras lietuvis i juos ziures kreivai! VALIO!!! big_smile:D:D:D

45

tu dar neatmetei tu tikruju sio neapykantos zvilgsnio kaltininku-tai geju ir lesbieciu,vat.vadinasi dar kazkiek atsimeta-ir i tu pritarianciuju puse:))))

46

na taip. smile bet leituviu yra apie 3,5 mln. (ar net 3,6) nznau tikslai. wink taip kad visvien santykis islieka nemazas.. big_smile

47

smile tai reiskias mes uz ? big_smile smile

48

as uz. Ir manau, gal po simo metu ar daugiau bus visiskai normalu- ar seima susideda is vyro-moters, vyro-vyro, moters-moters. O vaikai gyvendami homoseksualu seimose nebutinai bus tokie pat, jie juk matys ne tik savo seima, o visa visuomene, zinos, kad yra ivairiu seimu, tad ir jie veliau pasirinks sau i partneri ta lyti, kuri ji labiau trauks. Taip kaip ir heteroseksualiu tevu vaikai buna homoseksualus, taip ir homoseksualiu tevu vaikai bus heteroseksualus. Tik iki to dar toli grazu.. Tikrai pasaulis dar per daug homofobiskas.

49

man netrukdyti homiku santuokos. tik nereik jiems isivaikinimo teises, nes vaikus nezhinia kokius ishaugins:-(

50

Man asmeniskai tai nepatinka... Bet neturiu nieko pries ir sugebu tai toleruoti cia kiekvieno zmogaus apsisprendimas ir ju reikalas. Tik jei jau iteisins geju ir lesbieciu santuokas, tai tegu jas bent jau pavadina kitaip... Nes tai issityciojimas is senu tradiciju butu... As esu praktiskai ateistas.. ir tikrai man dzin ant tos krikscionybes.. bet is pagarbos kaip religijai nu tai butu nesamone... tegu sugalwoja sava pavadinima tam dalykui ir "tuokiasi" jie kiek nori

51

Blem jaj lietuwoj tj ytejsintu tj wapsie ce nesamone butu...Lietuwoj tuoj nelix gywentuoju tj dar santuokas ytejsintu tj wapsje nieko neliktu.... zmogu Dievas sukure tam kad daugintusi... su priesingos lyties atstovu... o ne su tos pacios... O del santuoku tj jie tegu smaginasi o kam jiems tuoktis?

52

Eglė, 20 parašė:

o as pries. ir net labai pries, gali kazkas pavadinti konservatyvia ar dar kazkokia, bet manau, kad santuoka turi buti tik tarp skirtingos lyties atstovu (jau nekalbant apie isivaikinima). manau seima yra visko pagrindas, todel jin turi buti normali tarp vyro ir moters. ir taip jau pasaulis issigimsta, jeigu dar suteiktume visiskai lygiavertes teises gejams/lesbietems, tai apskritai pasaulis pavirstu i zombiu planeta...
o del itakos, tai jinai buvo ir bus, nes tarp tu paciu aukstus postus uzimanciu zmoniu galima rasti ne viena geju/lesbiete. asmeniskai nesu nusistaciusi pries juos, ka jie nori tegul ta daro, svarbiausia nekenktu kitiems, bet esu kategoriskai pries ju santuoka ir isivaikinima smile

pritariu,dėl santuokos...
esu taip pat kategoriškai prieš

53

o as uz ju santuoka. jie irgi zmones ir jeigu jie sugeba myleti, tai kas, kad ne priesingos lyties asmeni, kodel negali teisetai buti su juo kartu?.. jeigu jie taip nori, jeigu jiems taip geriau, o kitiems kas nuo to pasikeis? nieko. absoliuciai nieko. bet vat isivaikinimas.. jokiu budu. jei jiems isivaikinimas butu iteisintas, tai ju skaicius gerokai padidetu, nes jei vaikas uzaugtu tokioje seimoje ir nuolat matytu tai kaip pavyzdi, jam tai atrodytu normalu. zodziu bendra isvada: tegul daro ka nori, kol tai liecia tik juos, o ne aplinkinius.
P.S. kazkas cia minejo gimstamumo mazejima;D nebijokit, nesumazes, nes gejai ir lesbietes, nesvarbu susituoke ar ne, nei vienu, nei kitu atveju vaiku negimdo:D taip kad gimstamumas nepasikeis:D o jei ir sumazetu, tai turbut tik i nauda butu - gal maziau zmoniu badu mirtu, gi arteja demografine krize:p

54

tegu tuokiasi juk niekam nekenkia. bet nemalonu butu man jei mane vyras kabintu. slykstu ir tiek.
o ivaikinimas... teko pabuvot vaiku namuose. jie labai imlus. ty greit pripras prie tos seimos statuso.
kazkas minejo pvz dvi mamytes. vaikui atrodys normalu ir sulaukus musu metu cia formuose desperatiskai aiskins kad taip yra ir nekitaip wink
nezinau tiksliai bet zmogaus visa ta vidu kaip cia issireiskus formuoja aplinka(didele dalis). ta mazoji tai genai.

55

As esu praktiskai ateistas.. ir tikrai man dzin ant tos krikscionybes.. bet is pagarbos kaip religijai nu tai butu nesamone... tegu sugalwoja sava pavadinima tam dalykui ir "tuokiasi" jie kiek nori

na mano kuklia nuomone, jiems giliai dzin ant baznytines santuokos, cia greiciau kalbama apie civiline santuoka, su tam tikrom socialinem garantijom ir ect.

Lietuwoj tuoj nelix gywentuoju tj dar santuokas ytejsintu tj wapsje nieko neliktu

tai tiipo jei iteisintu homoseksualu santuokas ju skaicius (t.y. homoseksualu) smarkiai isaugtu? smile non-sequitur

zmogu Dievas sukure tam kad daugintusi... su priesingos lyties atstovu

na va, kaip paprastai ir aiskiai buvo paaiskinta egzistencijos prasme ir esme smile paaiskink, man nesusiprateliui, kaip tos pacios lyties atstovai gali "daugintis"? smile

O del santuoku tj jie tegu smaginasi o kam jiems tuoktis?

na tokiu atveju, o tai kodel tuokiasi heteroseksualios poros?

56

o kam tos santuokos?

57

Linas, 21 parašė:

Lukai, pasaulis neapsivers aukstyn kojom. Visais laikais buvo ir bus tokiu zmoniu. Asmenisaki, man jie netrukdo. Tik esu pries vaiku isivaikinima. Ka pasakys vaikutis savo tevams? Vietoj iprasto mamos ir tetes vaidmens, matys tik viena puse mama su mama arba teti su teciu. Jis augdamas tokioje seimoje, galvos kai tai normalu ir kaip manot koks jis uzaugs?

Ir kokie gi jie uzaugs? yra nemazai heteroseksualiu zmoniu uzaugusiu homoseksualioje seimoje, kad ir nesantuokoje, kad ir neivaikinti. Ir uzauga ir gyvena laimingai, pilnai suprasdami (jei tevai protingi) kas yra kas ir kuo ju tevai skiriasi nuo iprastu seimu. Zinoma, itakos to zmogaus gyvenime tai tures, gal net ir blogos, bet ne butinai vien blogos! Juk visai dar neseniai santuokos tarp skirtingu rasiu buvo priimamos su lygiai taip pat pasisiaususiais plaukais kaip sios homoseksualu santuokos. Tai buvo nenormalu, tai pazeidineju moreles normas ir ko tik ne. O dabar tai savaime suprantamas dalykas ir nemanau kad musu morales normos daug nuo to nukentejo. Tikrai manau kad yra baisesniu seimu variantu is vaiko perspektyvos nei seima su dviem mamom ar dviem teciais.   

58

Lukas, 20 parašė:

Skaitinedamas tema apie tai kaip 11 metes isimyli 10okus netycia taip pagalvojau apie siuolaikiniai europai (gal ir likusiam neislamiskam pasauliui) aktualia tema, geju ir leizbieciu santuokos.
Vis dazniau gejai ir leizbietes pradeda reikalauti kaskokiu savo teisiu, santuokos legalizavimo ir netgi isivaikinimo teisiu. Bet pagal musu tikejima (visi esame krikscionimis, aktyviais ar pasyviais, na nebent musulmonai) ir zinoma tai priestarauja musu katalikiskam mokymui. Ka jus apie tai manote? Tai toleruotina?

Kadangi kaip daugumai teko girdeti pastaruoju metu yra dauk hipoteziu kad gejai(padedami zydu big_smile ) valdo pasauly. Na tiesa tai kad dauguma geju (nezinau kaip lezbietes)  yra tikrai pasiturintys zmones ir isivysciusiose salyse turi siokia tokia ekonomikai, taigi tuo paciu ir tiesiogiai politiniams sprendimams, taigi yra labai didele tikimybe kad ju paveikti politikai ims ir viena diena pasakys prasom, jums zalia sviesa....
Kaip manot kaip pasikeis pasaulis? I gera? Ar neprades dar labiau menkti musu morales normos, o gal tai tiesiok neisvengiamas dalykas musu kosmopolitineje, siuolaikineje visuomeneje? Galbut tai butinybe?

Stai kada atsisukama i krikscionybe ieskant argumento! O kaip veikia musu krikscioniska morale kunigai kurie tvirkina vaikus arba kutinejasi ten tarpusavy? Isvis "krikscioniskas" morales normas diktuoja baznycia o ne dievas. Diktuoja ir dar pakoreguoja kai jiems reikia. O pasaulieciai i jas atsiremia tada kai reikia pateisinti savo nusistatyma pries kazka - anksciau pries kitas rases, kitos socialines padeties zmones ir tt. Visais laikais taip buvo ir bus. Praeis 20 metu ir visiem geju santuokos bus savaime suprantamas dalykas. hm. Strictly my opinion

59

Ka gi nieko nepadarysi, kad Dievas sukure ir tokius zmones. Man asmeniskai tai jau nebekeista, nors ispradziu budavo slykstu, taciau dabar vis vien. Va tik kai isgirdau, kad vienoja salyje bando iteisinti, kad jie galetu isivaizkinti vaika, esu pries tai, nes vaikas nebegyventu normalioje seimoje, nesvarbu kaip gejai ar lesbietes ji myletu. Vaikui butu nesuprantama, kaip jis turi du tevelius ar dvi mamytes. Is karyo vaika traumuos nuo gimimo. Esu pries tai. Zinoma jiems ne ka geriau ir vaiku namuose, bet kaip ten bebutut esu pries vaiku isivaikinima !!!! Tai nenormalu. O del sanuokoks kazkaip neturiu jokios nuomones, zinoma tai isniekinamas sakramentas, bet...Jeigu popiezius tai leidzia vadinasi tai imanoma, neturiu cia siuo atveju jokios nuomones, esu nei pries nei uz.

60

Bitė, 17 parašė:

o kam tos santuokos?

o pati kada nors nenori isteketi?..