Taigi siaip as buvau girdejes tai tik kitokiu pavadinimu.. Liucidiniai sapnai lucidity..tipo gali savo sapnu kontroliuot, keist fona, skraidyt ir t.t. pora kart rimtai paskaiciau apie tai.. rase jog pradedantiesiems geriausia praktika butu 5ias valandas pamiegot, poto atsibust, valanda nemiegot ir vel uzmigt, nes tada prasideda kazkokia tai ten shustra sapnu faze.. pora kartu bandziau atsibust, bet ilgiau 20 sekundziu po vos 5iu valandu miego neistemdavau ir uzmigdavau..
bet viena diena gavosi labai varginanti diena, gavau nuvaaziuot marsruta vilnius-kaunas-klaipeda-kaunas-vilnius o klaipedoj dar tampytis per diena.. nu vnz kai jau grizau namo ishgeriau dar viena stipraus alaus ir nuejau miegot.. gal kokia 12a valanda.. gal anksciau net.. taigi 4a valanda ryto skambutis i duris,- ten dede mano, mes su broliu jam pazadejom, jog gales palikt masian pas mus, o mes i oro uosta nuvesim.. brolis mane ishsiunte, jog nuvesciau ji i oro uosta.. taigi iki oro uosto ir atgal su visom preliudijom ir t.t. uztruko ~1valanda ir kaip tik miegojes buvau ~5val.. jutau nuovargi grizes i lova ir jauciau, jog tuoj tuoj uzmigsiu, taciau atsiminiau jog galiu pabandyt panaudot ta medziaga apie liucidinius sapnus praktiskai.. ir kaip jau Gintare minejo koncentravausi i galva, leidau sau uzmigt, taciau neisjungt samones.. prasidejo baisiausia dalis kunu beginejo keistas, gal siek tiek malonus siurpas, taciau tuo pat metu didelis mirguliavimas akyse ir paralyzius ir tada palegnva pakilau i ora ir maciau kazkoki silueta savo lovoj! norejau tipo isitikint ar sapnuoju priejau prie sienos,- bandau pereit nesigauna.. bet vistiek jauciau jog sapnuoju ishejau i lauka ir galvoju skrisiu pakeliau aukstyn rankas ir tik pradejus skrist pameciau sapno kontrole ir sapnas beveik kosmaru virto.. kokius 4is kartus sapnavau jog prabundu ir kazka veikiu.. ta prasme susapnuoju jog prabudau atsikeliau su zmonem babendravau ir dar kazkas keisto nutiko ir vel krupteliu vel pabundu, bet pabundu vistiek sapne..
nu bet finale kai pabudau ryte pasakiau sau jog daugiau tokiu dalyku nepraktikuosiu.. nemalonu...
kiekvieno asmenine nuomone tiket tuo, ka papasakojau, ar ne, taciau tai nieko nera ishgalvota..