41

Re: Kodel vaikai taip sparciai verziasi i suaugusiu pasauli?

as tai dar tikrai nesiverziu i "suaugusiujiu pasauli"... nereikalingas dalykas. viskas turi buti palaipsniuj ir ateis, kai ateisir tas laikas.

42

butų labai labai gerai kad daugelis tavo bendraamžių būtų tokios pat nuomones

43

bet šiaip pagalvojus koks skirtumas. tegu jie daro ką nori. užaugs ir supras, kad prarado vaikyste

44

o tada jau bus per vėlu, per anksti pradėtas lytinis gyvenimas gali palikti didelę žymę žmogaus, ypač jauno žmogaus gyvenime

45

na nemanau, kad 12m berniukas nori drauges del sekso. jie pradeda apie tai galvoi kokiu 14... na as dar negalvoju. bet pasitaiko paskaityti tokiu dalyku "man jau 14 ir as dar nekalta. ar tai normalu?" manau nenormalau, kad ji apie tai sitaip galvoja.

46

Gintaute, 14 parašė:

na nemanau, kad 12m berniukas nori drauges del sekso. jie pradeda apie tai galvoi kokiu 14... na as dar negalvoju. bet pasitaiko paskaityti tokiu dalyku "man jau 14 ir as dar nekalta. ar tai normalu?" manau nenormalau, kad ji apie tai sitaip galvoja.

vadinasi dar mažai tekę paskaityti, žiūrėk jau 11metis domisi kaip ten viskas, koks turi būti pirmas kartas...

47

nu ką žinau. šiaip man vienodai. kaip minėjau jie patys dėl to gailėsis. jų pasirinkimas.

48

taigi, tokioj aplinkoi kai būna jie, kai girdi iš aplinkinių "man vienodai" tokie dalykai ir darosi...

49

gerai. prisiimu kaltę, dėl to, kad vaikai nori sekso.

50

nieks nieko nekaltina, tiesiog visada yra lengviausia nusisukti - nueiti lengviausiu keliu, nors mes ištikrųjų nelabai ką čia ir pakeisim...

51

tai, ką daryti, kad vaikai nenorėtu sekso?... reikia su jais kalbėtis. išaiškinti, kad jie dar per maži. na jau ne. šito nesiruošiu daryti big_smile

52

tipo suaugusiu gyvnime tik sexas?pamirshot tema... :::111

53

nu dzin. vienu žodžiu su jais reikia šnekėtis smile

54

mano nuomone todel , kad nori buti sustresni ri taip toliau ...gal jie sawo tarpe is jauciasi kazkaip ypatingai ,. bet pasiziurejus is sono tik juokas ima ..

55

ir mane knisa, kai vaikai ruko, vien del to, kad atrodytu kietesni.

56

ka padarysi jau nieko nepakeisi nors visu taip gaila kai skuba suaugti
nu ka reikia susitaikiti su tuom ka mes turime visu nepakeisi.
nebent tevai turi  geriau priziureti vaikus wink

57

Didziausia itaka manau daro draugai..as pati gimiau ir augau tarp vyresniu ir galiu pasakyti, kad tos vaikystes kaip ir nelabai turejau...Gal ir is dalies isvaizda kalta buvo... Kai buvau 12 visi mane kad man 15-16...nors enbuvau tokia kuri labai dazosi ar panasiai...bet kai 12 metu buvau, geriausi draugai buvo15-16...jau nebegaliu sakyti vaikai,...tai ir as prie ju taikiausi. Laimei, kad mano draugai nebuvo is tokiu, kuriems tik pagert ir parukyt galvoje. O seip del tevu...Gali buti ir griezciausias auklejimas, kaip vaikas nores, taip jis ir darys... man tevai sake, kad prarasiu vaikyste draugaudama su vyresniais, bet zinoma as tada neklausiau...kad ir kiek pykciu buvo...Nors seip nelabai gailiuosi del to. Zinoma, gal siek tiek apmaudu, bet... Kad ir dabar nesu as senute,bet esu ismokyta, kad reikia brangint draugus. O del tu, kad 12-ameciai ieskosi merginos ar vaikino. Na manau tokiame amziuje tai nebuna kazkas baisaus, buna kaip draugai,tiesiog tik pavadinimas"pora". Na beto sake kazkas, kad ir 11-meciam rupi sexas...na gal ir rupi...bet nemanau ar tokio amziaus berniukas ka bandytu daryti nes...na manau tiesiog neiseitu ;>

58

vat del to rukymo ka pamasciau... kaip sakoma uzdraustas vaisius skanesnis...tai vaikai tuo labiau nores tai ispandyti, o kai tevai draus, tai dar laabiau... o as bendravau su bendraamziais...ir mane visada laiko jaunesne... tipo zmones pagal ugi sprendzia kiek metu. jei jau as zemo ugio, tai butinai 6-oke, o ne 9-oke...

59

todel kad nori patirti tai ka patiria suaugusieji ir nori greiciau jeis tapti kad darytu ka nori

60

tai jo... kas be ko...