Re: keisti ingridientai
rikota, maskarponė - itališkų minkštų sūrių rūšys, būna ir pas mus pirkti;
gražgarsčiai - turėtų būti gražgarstė (arba, kaip kai kas, sekdamas italais, pageidauja ją vadinti - "rucola");
kraujalakė - manau, kad augalas, ir tikriausiai prieskoninis;
pankolių sėklos (isvis kas tie pankoliai?..) = fennel (anglu k.), daržovė, kartais dar vadinama anyžiniais krapais... nors šiaip tai valgomi jų gumbai (būna Maximose, balti tokie), ir kaip prieskonis naudojamos sėklos, žolė
dašiai - prieskoninis augalas, sėklų parduotuvėse būna sėklų, gali užsiauginti darže
kaparėliai - koservuoti pumpuriukai kažkokio augalo, būna pirkti nedideliuose stiklainiukuose, sako, kad galima bandyti keisiti marinuotomis nasturčių (tokios gėlės) sėklomis;
apelsinų (vyšnių) cukatos (ar cukatai) - dar bobutės darydavo...
vanilės ekstraktas - ne tas pats vietoj jo naudot toki pat kieki vanilinio cukraus?.. - ekstraktas (bet koks, ne tik vanilės) yra koncentruotas produktas, jei naudoti vanilinį cukrų, jo tikrai reikia daugiau....