121

Re: Ar vaikinai turi mokėti už savo paneles kavinėse ar kur kitur?

Sutinku su Darium,musu karta moka.Tik as vadovaujuos principu-nepiknaudziauk,kitu atveju gali tekt moket paciai.Uz savo issidirbinejimus.Labai nesunku nueit prie baro...ir susimoket uz save,o toliau?-ne mano reikalas.:::615

122

Na zmones jau 21amzius moterys turi lygias teisias manau gali ir pacios susimoket ar bent kiek prisidet smile .Man nepatinka kai moteris pasikelia, ir net nesusimasto apie kazka panasaus kad susimoket ar kazka prisidet.Na kartais nors pasisiulytu,wis maloniau kad nesinaudoja tawimi..

123

Ar vaikinai turi moketi uz savo paneles kavinese ar kur kitur? labai senoviskas poziuris "uz savo" islikes dar nua tu laiku kai moterys neturejo lygiu teisiu su vyrais ir tupedavo namie ir budavo nua vyru priklausomos.

moketi uz panele meginimas ypirsti "tu mano", jei ji nesutinka tai ji nelabai tavo? o gal ji visai netavo o tu tik asilas? Gal ji tau net nepatinka o "dzentelmenas uz dama" tai jos idea?... he he he smile

can I by you a drink? skamba panasei kaip can I by you? or your time? Debar kai moterys niekuam nua vyru neatsilieka tai jau tas klausimas moketi ar ne vis darosi subtilesnis ir tikrai reikia jausti situacija kada tu moki  kaip istroskes paneles palankumo, arba kaip nebylus sanderis: as moku sugaishk truputi laiko man.

bet kaip "dzentelmenas uz dama" tai jau tikrai kad ne nebeviduramzei.

Manau tai betkokiu atveju turetu buti ne vyro pareiga, bet savanorishka inisiativa ir visada butu gerai paneles mandagei atsiklausti pries tai, bent jau parodyti pagarba moterei kad ji lygevertis suauges zmogus.

Man tai asmenishkai nepatinka kai kas moka uz mane man nesutinkant lygei kaip kad net neperspejus kas pasiplauna man palikes saskaita. Cia manau kaip labai artimi  santykei neturetu buti persami per prievarta.

124

Manau, kad draugystė , bendravimas tai yra bendradarbiavimas. Pažinties pradžioje kiekvienas už save, visgi, ne pinigais įtikimas svarbiausias. Kai santykiai nusistovi, atsiranda pasitikėjimas ir savumo jausmas, manau, kad tada jau nesvarbu. wink

125

moku ir nesuku del to galvos!:::817

126

as kaskaip niekaip dar nesusitaikau su tuo kad vaikinai visada moka, kaskaip nekaip.... gaila man ju pinigines nors tu ka...

127

gan sudetinga situacija... mano manymu, kuomet vaikinas ir mergina tera du nepazistami asmenys susitike pirmajame pasimatyme, iniciatyva turetu rodyti 50:50... na bet jei vaikinas uzsispiria, ka bedarysi kita vertus, asmeniskai as nemegstu buti nuo kazko priklausoma, t.y.kuomet uz mane sumoka jauciuosi skolinga... zinoma jei vakina pazistu isties pakankama laiko tarpa, sakysite jog poziuris kiek senamadiskas, taciau visgi vaikinui sumoketi butu isties dzentelmeniska! tokia tema verta ginco, debatu ir pokalbiu... nuomone turi kiekvienas ir vargei ar si gali buti pastumiama, ar pakeiciama...
Na as tai dazniausia vaikinui nelabai leidziu kaip ir sakiau nejaukiai jauciuosi:::757

128

jeigu einu su mergina tai visada moku uz ja nesvarbu ar ji turi pinigu ar ne ir jeigu jau eini kazkur su ja tai privalai ir pasirupinti kad turetum pakankamai pinigu sumoketi ne tik uz save smile  bet nesitikiu mainais is jos kazko tiesiog man buna nemalonu jog mergina moka uz save kai bunu kartu su ja smile

129

Manau, kad kol vaikinas su mergina tėra pažįstami, reikėtų mokėtis atskirai ir nesistengi kažkurio įpareigoti smile

130

Manau, kad per pirmuosius pasimatymus turetu moketi mergina, veliau, kuomet santykiai nusistovi, mergina turetu moketi dar mieliau, taip jos gali jaustis svarbiomis ir reikalingomis

131

Tai tau teko girdėt. Man teko patirti. Tik kitaip... Nesumokėjau už merginas, ir jos daugiau susitikti nebenorėjo smile
Kita daugiau nesusitiko, nes cigarečių nenupirkau smile Pasakiau kad aš nerūkau.
Ir dar viena buvo kuri supyko, ir daugiau nebe susitikom,  nes alaus neatnešiau kai pakvietė į svečius smile
Gal tai buvo tiesiog merginos kurios išmoko gyventi kitaip, ir į pasimatymus eina, dėl naudos. Pvz picerija, pavalgyti ir t.t.
Buvo toks atvejis, pavėlavom su draugu į pasimatymą, su 2 merginom, kad vėluosim pranešėm. Kai susitikom, jos buvo jau pavalgiusios ir atsigėrusios. Dar paklausė ar męs nieko neužsisakysim. Valgyti nesiruošėm, nes jos jau buvo pavalgiusios, ir kažkaip nepatogų.  Tai užsisakėm atsigerti smile Na sumoj gal 10 Lt.
O jų užsakymas buvo apie 40 Lt. Picos, kokteiliai dar kažkas.
Ir kai atnešė sąskaita. Męs padėjom 12 LT. 2Lt arbatpinigiai. smile
Joms akys ant kaktos iššoko. Jos pradėjo kažką įrodinėt, kad męs kvietėm ir t.t. Kad turim sumokėt smile Pasakiau kiek turiu sumokėt sumokėjau. Tai visa laimė kad jos draugė, pinigų turėjo, nes pasirodo kad ji net pinigų neturi smile
Išėjom į gatvę, išvadino visaip negražiai smile ir pasakė kad jos ex draugas, ir kiti vaikinai visada viską perką. O mes ne vyrai wink
Tai gal va ir bijo kiti, būti ne vyrais... smile
Kitą vertus, jei mergina susimoka pati, gal būt taip parodo kad nėra lengvai pasiekiama. O vaikinai, nenori gaišti laiko, neprieinamoms. Bet manau protingos merginos išsisuka smile Ir pakviečia, pačios susitikti dar kartą. Taip parodo susidomėjimą, ir kadangi jos kviečia, vyras neprivalo už ją mokėti, pagal taisykles, kas kviečia tas moka...  Bet čia priklauso ir nuo vyruko, ir nuo merginos smile Jei vaikinui, didesnis malonumas, apipirkinėti merginą.  Tai gali būti, kad jam dovanoti dovanas, ir stebinti yra malonu taip, kaip kitiems jas gauti. O kai jie to negali padaryti, jiems tai netenka prasmės.

Kita vertus, buvo tokių kurios susimokėjo pačios, ir gan neblogai išsisuko iš situacijos. Padaviau kreditinę. O už sąskaitą apmokėti, galima arba kreditinę arba grynais, per pusę neina smile  nuo mano kreditinės atskaičiavo visą sumą, o ji padėjo grynais 22Lt.
Pasakiau kad neįmsiu wink atsakė :
- tada gerai smile čia tegul bus arbatpinigiai. Ir paliko 22 Lt padavėjai wink
Na tokia sutikau tik 1 smile bet gerbsiu ją turbūt labiausiai nei tas už kurias reikia mokėti smile nes jei už jas nesumoki... jos tavęs negerbia.

Mano manymu, ir pažinties pradžioje, ir vėliau turi mokėti kiekvienas už save smile Tiek kiek jie gali sau leisti. Jei už mane pastovei mokėtų mergina, į mašina piltu kurą, kad pas ją važiuoju ir parvežu namo smile tai po kokių 3-4 mėnėsių. Man liktų pinigų kelionei abiem atostogoms Egipte, ar Turkijoj. Dabar atpigusios kelionės wink tai manau sutaupyčiau tam reikalui.
Na bet jei kaip dauguma mano, kad tik pradžioj neriek už jas mokėt. O po to jas turi išlaikyti vyrai. Na tai toks ir išlaikymas smile pamaitini, nueini į kiną, baseiną, piliesi kurą ir t.t. Jei to jei užtenka, tai kam siekti kažko daugiau? Juk jei už nieka nemoka, gali nusipirkti pati sau ko nori. Per metus, tai yra nemaži pinigai smile Kad ir per mėnesį sutaupo 100 Lt. per metus gaunasi 1200Lt wink

132

As tai dazniausei sakau: rinkis betkoky restorana vaisinu... bet kava gersime pas tave namuase.

Kartais merginos pasiulo kavos ishkarto ....  manau geriausia tai tiesiog apie tai pasishneketi kad ishvengti nesusipratimu nes cia tai kiek zmoniu tiek ir nuamoniu.

ta tokia dzentelmenishkumo apraishka kartais gali buti klaidingai suprasta

133

mano manymu per puse nes  vakara leido abu gerai  tj ir dalintis:::607

134

Man tai tuo lietuviai ir patinka, kad sumoka uz paneles smile ... nors per pirmaji pasimatyma smile o as jau tada galiu gerimuko ji pakviesti smile ...duoda vyras atsilosti smile ...rodo kad idomu...o kur puse per puse ir jau per pirmaji pasimatyma, tai jokio idomumo smile

135

Na as pasakysiu taip,uz mergina gali moketi ir ji uz tave gali kai jau esat pazystami ar esat draugai ir dalinates viska per puse.O jei nesat pazystami tikrai nera privalu moket uz pana per pirma pasimatyma,nebent is mandagumo.O panos taip pat turetu susiprotet ir per pirma pasimatyma elgtis mandagiai ir susimoket uz save.O tokios kurios neturi pinigu ir susitinka tikedamosios kad uz jas sumokes ,tai yra ne panos o padugnes,ir tokios dazniausiai uz savo toki xarakteri po to labai kencia... Taip kad bukit mandagus vieni kitiems,o baxurai nelepinkit tokiu materialisciu.Jei turit per daug pinigu panaudokit kilniasniems tikslams wink

136

kvieti, vadinasi moki :) kur radote cia problema? :D

137

aisku sumoket uz  mergina yra dzentelmeniska,bet prisiminkim ir tai kad riteriu laikai senai baiges:)
as ir pats nieko pries sumoket ir sumoku, bet kai pana nahaliskai ziuri akis isputus ir tipo tu cia atsimojuok as varau nu atsiprasau tada...

138 (2010-08-09 18:05 отредактировано Vija, 28)

skaitau cia kai kuriu pasisakymus ir juokas ima
koks gi skirtumas, siaip normali mergina per pirma pasimatyma tikrai neissirinks prabangiausio restorano ir neuzsisakys langustu.. o pavaisinti kava  - baikit, negi nuo 5 litu nuskursit.. bet bet kokiu atveju as visada pasisiulau susimoketi uz save, bet tikrai nesistengiu prievarta igrusti savo dalies, nes tikrai yra vaikinu, kuriems garbes reikalas sumoketi uz mergina ir saunu - svarbu proto ribos ir saikas

139

Siaip priimtiniausia kai kiekvienas uz save susimoka, ypac jei mergina i pirma pasimatyma  ateina ir uzsisako  sau visa vakariene, tai tegu ir moka pati, o jei tik kavos puoduka ar dar kazka proto ribose tai tikrai nemanau kad yra didelė beda

140

As sakyciau  jeigu jei 19 tai zinoma as uz ja sumokesiu.

Tarp bendraamziu tai kazkaip nekyla problemos tua klausimu, ytariu kad dazniausei per puse arba  visaip.

Bet jeigu jei 49, tai manu nesvarbu kas mokes, bet svarbu atsargini ishejima susirasti ish ankso ir ypatingai tua atveju jei ji uzsispyrus nori susimoketi uz abu smile