41

Re: Ar studijuojant lengviau nei mokantis vidurinėj?

nu sakyciau viskas priklauso nuo to ar pats nori mokintis,nes jei ne tj visur bus sunku..

42

univere zyyyymiai sunkiau..

43

univere visa medžiaga nepalyginamai sunkesnė, bet daugiau laisvės (na bent jau VU). vos per kelias paskaitas žymi, kas neatėjo.

44

man unike fainiau, bent destytojai i tave ziuri kaip i zmogu, ne visi, bet su jais jau galima kalbet kaip su sau lygiais ir pajuokaut, o va mokykloj, nelabai....
o mokytis tai man lengviau gal unike, nors kiti sako, kad ne, bet sunkiau todel, kad medziagos daugaiu buna koliokviumams (nes jie rasomi tik 2 kartus, tai ir medziagos daugiau, nes mokykloj juk belekiek kontroliniu ir todel atrodo lengviau)
bet unike tokios mokymosi tvarkos, kaip mokykloj nenoreciua, nes nebutu laiko sau...

45

universitete reikia mokytis ir viskas. jeigu ruosiesi studentaut o ne studijuot tai bus problemu. nepamirsk kad i ta vieta i kuria stojai, buvo daugiau norinciu, ir jei nesimokysi tai tave pakeis kitas

46

jetau,sulej buvo pasaka big_smile ir dabar ziurint i mokyklos ir univero skirtumus yra sunku suprast,kodel galioja tokios skirtingos sistemos... Sakykim baigi sule 18 metu,iskart pradedi studijuot universitete ir iskart ivyksta toks didelis suolis... Juk is esmes zmogus tai nepasikeicia,jam vis dar tiek pat metu. Vis dar masto kaip mokykloje. Kazkaip galetu is anksto tuos mokinukus paruost ateiciai,tokiems kruviams... O del tu specialybiu skirtumu ir t t... tai tikrai galima daug diskutuot smile as busima drabuziu dizainere (tikekimes big_smile ) ir net jei as beveik visa semestra beveik nieko neveikciau,o veikla pradeciau paskutini menesi ir dirbciau diena nakti,tai tikrai neatlaikyciau tokio kruvio... Apie darbu darymus paskutinem naktim ne kalbos nera... Visa semestra sukies kaip voveryte rate ir plius per sesija atsiduodi mokslams iki paskutiniuju big_smile krc,net pavydas ima pasiklausius,kaip galima sekmingai sesija atlaikyt idedant minimaliai pastangu... Kartais pasvarstau,kas butu jei studijuociau kita specialybe... Turbut bet ka mokantis galima gilintis iki begalybes ir siekiant geriausio rezultato atrodo,kad mokslams visada reikia skirti daug laiko... O siaip visokiu reikia ir visokiu bus. Vieni bim bam zaidzia,kiti rimtesniais dalykais uzsiima. Bet kokiu atveju,visiems linkiu SEKMES wink big_smile

47

Ziurint kokius sau tikslus issikeli. Jei nori buti savo dalyko ekspertas, tai bus labai sunku studijuojant. Jei tikslas gauti diploma, saziningai atlankyti paskaitas, egzus, tai ziauriai sunku nebus. Bet stoti studijuoti tam, kad baigti , yra tuscias laiko gaisimas, todel reikia stengtis dometis tuo ka darai. O paskaitose neretai pasakoma tik maza dalis ( cia kaip kur aisku. Bet ten kur as studijuoju tai budinga kalbeti daug ,bet nieko nepasakyti ). Todel domejimasis savo pasirinktai profesijai suris tiek laiko , kad geriau jo neskaiciuoti. Viskas priklauso nuo poziurio ir nuo specialybes.

48

tai jau tikrai daznai per paskaitas nieko perdaug nepasako,o jei ir pasako,tai jog suprastum,reikia laiko suvirskinimui big_smile na kiek pastebejau daugumai ir nepatinka pasirinkta specialybe,todel ir poziuris tampa atmestinas...

49

Jurgis, 20 wrote:

Ziurint kokius sau tikslus issikeli. Jei nori buti savo dalyko ekspertas, tai bus labai sunku studijuojant. Jei tikslas gauti diploma, saziningai atlankyti paskaitas, egzus, tai ziauriai sunku nebus. Bet stoti studijuoti tam, kad baigti , yra tuscias laiko gaisimas, todel reikia stengtis dometis tuo ka darai. O paskaitose neretai pasakoma tik maza dalis ( cia kaip kur aisku ) . Todel laiko domejimasis suris tiek laiko , kad geriau jo neskaiciuoti. Viskas priklauso nuo poziurio ir nuo specialybes.

labai sutinku.cia issamiausias ir teisingiausias atsakymas i tema

50

oi as tai labai dziaugiuosi istojus ten,kur sedziu, neisivaizduoju saaves net kitur...
o mano manymu atmestinai ziurima i destoma medziaga del to, kad destytojas nesugeba idomiai jos pateikti studentams, ir issamiai isaiskinti... turejau ne viena toki ir dabar turiu as tokiu destytoju..
labai daug kas priklauso ir nuo destytojo poziurio i jo destoma disciplina ir studentus,.. jei jam dzin, tai ir studentams bus dzin, jie parinsis ir viskas, daugiau nieko gero nebus...

51

Universitete buvo tikras rojus. svarbiausia stoti ten kur nori, tada ir mokslas tampa lengvesnis, nes idomus ir nereikia kalti sau i galva ir verkti.
Pats baigiau magistra, galvoju apie tolimesni etapa, labai patiko atostogauti, tai yra studijuoti smile

52

Kaip bebutu keista universitete kur kas paprasciau (bent jau man). Teturiu 15 paskaitu per savaite, kai kurios is ju tetrunka 45 minutes. Mokykloje budavo 20 pamoku per savaite, visos po pusantros valandos. Netgi reikalavo mokykloje daugiau. 12toj klasei rasydavau eses maziausiai 3 kartus per savaite ir dazniausiai ne trumpesnes nei 10 lapu. Dabar galiu atsipalaiduoti, atsiskaitymu ne tiek jau ir daug. Galiu miegoti bent po 8 valandas kai mokykloje temiegodavau 3 smile

53

gal ir kvaila bet as noriu atgal i mokykla...man ten 100% geriau buvo :::745

54

as pvz teisininke ir man labai patinka smile kai sedyne svyla tai ir mokytis nesitingi , o atrodo niekada tiek neismoktum big_smile ten paprasciau, mokaisi sau o ne kazkam smile

55

Kai mokiausi mokykloje, maniau, ojojoj, kaip sunku. Galiausiai ramindavaus, kad įstosiu ten, kur širdis linksta. Na, įstojau į mediciną, nors visi sakė, kad jaunystę gadinsiuos, kvaila buvau ir netikėjau:) Na, tai va ir mokaus- savaitė- kolis-kolis- ligos istorija- egzas,taip visą laiką. Atsiskaitymai KASDIEN (nes kaupiamo balo sistema). Vylėmės, kad po pirmųjų kursų palengvėja... Viltis- motina:) Visa laimė, kad priprantama.
Viskas priklauso, kur mokysies ir kiek motyvacijos turėsi. Čia kaip anekdote:
-studente, ar įmanoma per vieną naktį išmokti japonų kalbą?
-na, jei egzaminas bus....

56

idomiau o ne sunkiau

57

pritariu Meilei.

58

Deimante, 18 wrote:

gal ir kvaila bet as noriu atgal i mokykla...man ten 100% geriau buvo :::745

VISISKAi pritariu :0 laaaabai noreciau grizt i mokykla...net i 12 klase ir laikyt tos egzus smile

59

daugiau laisves nei sulioj ir tiek, siaip is tikruju gan idomu, susipazisti su ivairia liaudim, pasilinksmint gali, o tie mokslai tai 3kart i pusmeti prispaudzia...koliai, kontrai ar referatai ir egzu sesija

60

Renatas, 21 wrote:

neskaiciau visu komentaru tad jei kartojosi i kieno jau parasyta tai nekreipkit demesio i toliau kas rasoma :=) norint tiksliai atsakyt i si klausima tai reikia visas specialybes studijuot. visuose univeruose viska issniukstinet. kiekvienam kuris studijuoja yra savaip. bet nera sunku studijuot. kad ir kokia sunki specialybe butu tu prisitaikysi prie to. atrodys kai studijuoji sunku bet visada po sesijos pagalvoji "kaip lengva buvo..." siaip uz nieka padidintos stipendijos neduoda. del jos vargt reikes ir labai jei noresi ja nuolat islaikyt sau... man kai visiskai nerupi balai gauti. studijuoju tik del diplomo tai studijos man prilygsta poilsiuj. studijuoju fizika VU tai per savaite nueinu i pora laboru ir i pora seminaru. ir viskas. ten paskaitai 15min laikrasti ir paskaitos baigtos. taip per savaite pora dienu nupedinu ir vsio, atejus sesijai grupele mano likimo grupioku  susikonspektuojam kompu kurios grazei rasancios grupiokes paskaitu konspektus ir i egza su mini spera nueinam ir islaikymas garantuotas. taip jau tris metus baigiau. nei vieno egzo nesimokiau. nieko nekaliau. apsoliuciai. aisku balu vidurkis nevirsija 6 tikrai. bet skolu nera, viskas ciki. TAIGI AR SUNKU STUDIJUOT FIZIKA? big_smile tai vat.  aciu uz demesi kas iskaitet iki galo.

Nediskredituok Fizlendo!