21

Re: DIEVAS

Uzhsidejau chia ta Majakovski i savo avatara jis nelabai tinka prie forumo temos apie Dieva. Nu bet tiek to. Gerai chia suvartei apie Dieva staba ir zhmones kurie tiki nes neturi ka veikti. Be komentaru.

22

Tomas, 27 пишет:

Uzhsidejau chia ta Majakovski i savo avatara jis nelabai tinka prie forumo temos apie Dieva. Nu bet tiek to. Gerai chia suvartei apie Dieva staba ir zhmones kurie tiki nes neturi ka veikti. Be komentaru.

Butent, kad be komentaru, nes tai yra teisybe tongue net savo nuomone neigi tongue

23

Nijolė, 20 пишет:

>>> o siaip, kaip sako man vienas brangus zmogus >> nebijok dievo, bijok bobutes, kuri juo tiki ... nes dievas, kaip skelbia visos tos knygos, gailestingas ir jis atleis,.. o va mociute.. ...

Nijolyte 4ever big_smile
as tik vieno dalyko nepakertu... kodel vieni su kitais cia taip pjaunas... nu gi vistiek didzioji dalis netikinciu... pirmi trys lapai ta jau parode wink

24

Shiaip chia niekas nesipjauna:)

25

Ar Dievas Egzistuoja? norint atsakyti i si klausima reikia nemazai pasamprotauti bei "apsizvalguti"aplinkui... visu pirma pazvelkti i musu planeta ir i ta fakta kad ji idealiai sukurta... planetos dydis, ozono sluoksnis... zeme turi idealu duju misini kuris leidzia givybei egzistuoti. zeme besisukdama aplink saule visada islaiko butent idealu atstuma kuris neleidzia mum susalti ar sudegti. Pazvelgus i saule, kitas planetas... zinoma i zeme ir jos aspektus galima teigti kad zeme butent pritaikyta musu egzistavimui... ir tai tikrai daugiau nei "gamtos desniai"... kitas dalykas tai musu kunas, smegenu konstrukcija bei paskirtis... atmintis, mastymas, jausmai, emocijos... is kur tokia galia? smegenys kontroliuoja musu sirdies veikla, kvepavima, alki, raumenu judesius, bei visus kitus fiziunius pojucius bei funkcijas. Ar tai tik biologine priezastis, kad musu kunai yra genealiai sukurti? visos musu emocijos... gebejymas isreiksti jausmus... myleti… svajoti... planuoti... galu gale smprotauti ir komunikuoti su kitais zmonemis... Is kur mes tokie? mano manymu zmogus kuris palieka dieva sone ir bando sapmprotauti apie katik mano isvardintus dalykus lieka tik su vienu atsakymu... kad viskas atsirado is niekur, kad niekas neprisidejo prie zemes bei zmogaus dizaino, ir mes bei viskas kas supa mus atsirado fortunai nusisypsojus...
Mokslininkai per amzius isrado nemazai "tiesu" apie zemes bei zmogaus atsiradima... viena is tu teigiamu "tiesu" tai mano septintos klases istorijos vadovelis su nuotrauka kaip is driezo palaipsniui issivysto zmogus... posiai dienai mokslines technologijos progresuoja, taip atrasdamos nauju moksliniu faktu apie zemes bei zmogaus atsiradima ir kas keisciausia, kad tyrimai ne atitolina mokslininku mintis nuo dievo, bet priesingai, privercia susimastyti, kad zeme bei zmogus buvo sukurti, o ne susiformave is dvieju skirtingu anglevandeniu is kuriu atitinkamai atsirado vyras bei moteris. Kad ir kaip bebuti sitie objektyvus faktai nera viskas. Istoriniai parodymai susije su dievu, jezaus veikla zemeje, bei milijonai zmoniu kurie tiki i dieva... kad ir kaip skeptiskai beziuretume i tai, nemanau kad galetume absoliuciai teigti kad tie zmones yra neteisingi... dabar skaitydam ka as rasaui tikriausiai susimastote, giliai mintyse ir klausinejate saves, jauciate alki atsakymui i klausima "ar dievas egzistuoja?". Tas alkis yra sukurtas dievo mumyse, tik ji uzgozia musu aklumas kasdieniame gyvenime bei alkis zemiskiem dalykam, kurie galu gale vistiek nepasotins musu... Kas liiecia kitas religijas tai nei buddha nei muchamedas nepasivadino dievu. Taciau Jezus pasisake esas dievas ir jo darbai zemeje atspindi dieviskas savybes, tas savybes apie kurias as kalbejau pirmoje sio argumento dalyje... Jezus taippat pasake kad tas kuris mate mane mate mano teva ir tas kuris tiki manimi, tiki ir mano tevu... Jei bent kiek giliau pazvelgtumem i kitas pasaulio religijas rastume begalyme priestaravimu, perrasytu rastu, pakeistu "tiesu"... kai biblija yra ideali savo turiniu kurio negali paneigti net kitu religiju atstovai ar netikintys zmones... dievas nevercia musu tiketi juo... vietoj to jis suteikia mum pakankamai argumentu bei faktu kurie irodo jo egzistavima... ir mes visi turime visiska laisve pazinti dieva arba nugyventi toki gyvenima koki dabar gyvenam ir as visiskai nesmerkiu tu forumo dalyviu kurie labia jau skeptiskai ziuri i tikejyma... taciau jei dievas egzistuoja tai tiek rojus tiek pragaras irgi egzistuoja... taigi broliai ir seses pasistenkim... noriu jus visus matyti rojui...:)

26

Gintautas, 24 пишет:

tiki netiki vistiek reikia eit i baznycia ir pamastyt kodel nusidejom

O man atrodo,kad nebutina.Jeigu zmogus nenori,tai per prievarta,nereiktu eiti,na nebent nueiti paaukoti pinigu.Tas zmogus,kuris giliai tiki,gali eiti i baznycia  kiekviena sekmadieni ir ispazinti savo nuodemes kunigui,bet svarbiausia,kad suprastu jog negerai pasielge ir nekartotu savo klaidu,o tam,mano nuomone,tikrai nereikalingas kunigas.

27

o jo joi kiek daug skaityt:)man irgi kyla klausimas is kur pas zmogu protas atsirado:)bet kuo daugiau galvoji tuo baisiau darosi,kur tas galas ar isvis tas galas yra.del to zmones eina i baznycia ten viskas paprasta zmogu sukure dievas ir fsio:)

28

Tomas, 27 пишет:

Ar tikite. Einate i bazhnychia, jei taip kodel, jei ne kodel? Kalbu apie visus tikejimus ne vien Romos katalikus Lietuvoje. Ka manote apie religingus zhmones? Sekmes

Labas, norejau to paties ir taves paklausti, ko tu kitu klausei, ar gali atsakyti pats i savo klausimus?
Nezinau, galbut to jau kazkas ir klause, bet as visko neskaiciau, butu malonu jei atsakytum...Aciu

29

Dina, 23 пишет:
Tomas, 27 пишет:

Ar tikite. Einate i bazhnychia, jei taip kodel, jei ne kodel? Kalbu apie visus tikejimus ne vien Romos katalikus Lietuvoje. Ka manote apie religingus zhmones? Sekmes

Labas, norejau to paties ir taves paklausti, ko tu kitu klausei, ar gali atsakyti pats i savo klausimus?
Nezinau, galbut to jau kazkas ir klause, bet as visko neskaiciau, butu malonu jei atsakytum...Aciu

tai gal is pradziu paskaityk, o tada klausk ? kur logika ? jis jau pasake savo nuomone.

30

Martynas, 23 пишет:

kitas dalykas tai musu kunas, smegenu konstrukcija bei paskirtis... atmintis, mastymas, jausmai, emocijos... is kur tokia galia? smegenys kontroliuoja musu sirdies veikla, kvepavima, alki, raumenu judesius, bei visus kitus fiziunius pojucius bei funkcijas. Ar tai tik biologine priezastis, kad musu kunai yra genealiai sukurti? visos musu emocijos... gebejymas isreiksti jausmus... myleti… svajoti... planuoti... galu gale smprotauti ir komunikuoti su kitais zmonemis... Is kur mes tokie? mano manymu zmogus kuris palieka dieva sone ir bando sapmprotauti apie katik mano isvardintus dalykus lieka tik su vienu atsakymu... kad viskas atsirado is niekur, kad niekas neprisidejo prie zemes bei zmogaus dizaino, ir mes bei viskas kas supa mus atsirado fortunai nusisypsojus...

noriu atkreipti demesi i viena aspekta. gyvunai taip pat turi smegenis, kad ir ne tokias tobulas, ir zodziu visus kitus organus, kurie juos taip pat palaiko gyvus. tai dievas ir juos sukure mums ? tipo.. nepagaunu ?.. man evoliucijos ir prisitaikymo prie aplinkos teorija daug itikinamesne.
kitas dalykas, o kaip del tu laiku, kai tokio kaipo "dievo" nebuvo ? kai buvo daug dievu, kai buvo pagonybe ? zmones irgi maste, kad juos kazkas sukure ir pan. tada irgi tikejo dievais, nuosirdziai tikejo  ir garbino. bet jezaus nei alachu nebuvo. tai tie dievai buvo netikri ? o krikscioniskas tikras ? kodel jis atsirado is niekur, daug veliau, nei buvo visi kiti dievai. kurie buvo isstumti, pakeisti naujais.. kodel naujas dievas yra tikresnis uz sena ? per daug klausimu..

31

Na pradedant mano tikejimas nera tas kuri butu galima pavadinti labai kietu ir nenutrukstamu, kartais ash labai turiu dideles abejones apie Biblija, Dieva ir t.t. Bet dienos pabaigoje po visu abejoniu pokalbiu ir darbu kazhkas viduje sako, kad negali viskas tiesiog baigtis. Nesu Romos katalikas ir nevaikshtau i ju bazhnychias, ne del to kad ju nemegchiau ar kazhkas panashaus, bet tiesiog po visokiausiu ieshkojimu ir samprotavimu ji labai atitolusi nuo tiesos. Dabar nevardinsiu chia tu faktu su kuriais nesutinku bet jei butu idomu parashykite ir juos pabandysiu ishvardinti. Keletas dalyku kas dabar galvoje apie tai kuo ash labiausiai nesutinku tai bazhnychios hierarchija. Kunigu pasiskirstymas pagal laipsni. Antra ishpazhintis ir komunija. Trechia ishlikes labai didzhiulis pagonishkas kultas visokioms statuloms, paveikslams ir t.t. Na bet nesismulkinsiu. Chia tos priezhastys del kuriu ji man nera priimtina. Aishku yra ir daugiau bet neishsiplesiu. Taip kad butu atsakymas i Romos kataliku bazhnychia neinu. Einu i baptistu bazhnychia. Kodel? Todel kad ji yra daug archiau tiesos. Sekimas Dievo zhodzhiu Biblija. Tai vienintelis dokumentas kuriuo galima pasitiketi jei esi krikschionis. Manau kad juo esu. Nebutina eiti ii kataliku, baptistu, evangelistu ar unitaristu bazhnychias kad butum tikras krikshionis. Mano sampratoje krikshchionis tai tas kuris pritaria ir be abejoniu tiki kiekvienu zhodzhiu Biblijoje. Chia prasideda sunkumai ir abejones, kurios tikriausiai tesis visa gyvenima. Tikiuosi kad ne. Didzhiausi klausimai butu apie pasaulio atsiradima, evoliucija, jezaus dievishkuma, kitu religiju svarbuma, nojaus arka. Mano draugai sako kad jei nori zhinoti atsakymus reikia melstis ir skaityti biblija. Ash dazhniausiai sakau, kad jei Dievas nenores kad tu butum krikschionis tu ir juo netapsi, nesvarbu kiek stengtumeisi. Nezhinau. Ash tikiuosi, kad esu juo. Tai sunku, kai pagalvoji visi tie 12 apashtalu praleido 3 metus su Jezumi ir nesuprato apie ka visa tai. 3 metus su dievu kasdien matydavo stebuklus, dare ivairiausias uzhuominas, palyginimus o jie vis dar nesupato. Pritrenkia tokie dalykai. Ir net pachia paskutine diena kai jis turejo buti ishduotas jie visi uzhmigo. Nezhinau kaip reiktu jaustis kai save atiduodi tikslui ir ne vienas nesupranta, netgi ishduoda. Turbut jis buvo vienas vienishiausiu zhmoniu zhemeje. Nukrypau.
Ka manau apie religingus zhmones. Jei jie tikri krikschionys tai tik teigiamai. Jei zhiauriai suprimityvinchiau tai pasakychiau taip: religingumas ish taves neatima nieko, kaip sakoma reikia tik tiketi, daugiau nieko. Kodel tiek daug netikinchiu? Biblija sako kad siauri vartai i tikejima ir platus i prazhuti. Nemanau kad religija padaro zhmogu kazhkoki tai daug geresni ar ypatingesni nes nusideda visi. Tiesiog tikri krikschionys dazhniau susilaiko tam. Buvau dideliuose susitikimuose su krikschioniu jaunimu ish viso pasaulio ir shiaip zhinau nemazhai pazhistamu jie tikrai nuostabus bet nera ne nusidejeliai. Ash neskirstau zhmoniu tarp jie ir mes, ash tas zhmogus kuris nukryzhiavo dieva todel ir esu chia. Kitaip butu galima paneigti jo zhodzhius Jei Kuris ish jusu be nuodemes tegul pirmas i mane meta akmeni, neatsirado ne vieno.
Kai randu daugiau laiko ir pradedu gilintis i Biblija viskas make sense. Ta knyga visai nepasenusi, jos nevarzho laikas. Viskas vyksta shiandien kas ten parashyta.
Taip kad ash esu krikschionis kartais turintis labai reksmingus klausimus ir abejones del kai kuriu dalyku. Butu idomu sutikti dar daugiau zhmoniu su skirtingom nuomone, sedeti ir diskutuoti.

Trumpai Martynui. Achiu uzh idomias nuomones. Norejau pridurti apie pasaulio sukurima ir Nojaus arka. Tiksliau apie zhemes amzhiu. Chia toks tik idomumui su pamastymais. Skaichiau vienam zhurnale nemazhai apie zhemes pokychius per flooda kuris buvo priesh 4300 metu. Sakoma kad priesh tai zhemeje buvo tik vienas kontinentas. Ten daug rashoma ir smulkiai apie tai kaip jie ishsiskyre ir t.t bet kas labiausiai sudomino tai, kad sujungus pietu amerikos ir afrikos zhemynus gautusi kaip puzzle sekminga delione. Na neturiu prie shono zhemelapio bet kiek pamenu tai tiesa. Atrodo kad tie zhemynai buvo viename, ir formos ishlikusios identishkos abiems zhemynams.
Dar toks juokingas faktas gal girdejote kad neseniai astrologai atrado planeta kuri tinkama gyventi zhmogui. Na tai juokinga visu pirma koks tas planetos atstumas nuo zhemes. Kad ja pasiekti reikia skristi kazhkiek tai shimtu metu. Jei toks atstumas tai kaip jie ishvis suzhinojo apie ta tinkamuma? Na nzn kartais atrodo kad kai kurie zhmones specialiai nori paneigti Dievo buvima ir akivaizdhius faktus. Achiu

32

o man Dievo savoka yra kvailoka....
> as manau kad Dievazmogus issigalvojo kad butu lengviau... na patys pamastykime ar butu labai smagu netiketi niekuo kai labai  labai sunku :?
>> as siaip i baznycia nelinkes eiti vien del davatku ir siaip pasenusiu dogmu... kaip gali buti zmogus pamaldus (as apie davatkas) jei tik prasivere baznycios durys ir tos moterukes su rozanciais pirsuose ziuri kas ten atejo... taip meldziamasi :?

>> zmogus pasimelsti glai savo Dievui.. ir tarpininkas nera reikalingas...
>  As kazkodel tikiiu kad siela yra bet del Dievo kazkaip abejoju as siaip save laikau agnostiku .. gal jis ir yra bet i zemes reikalus nesikisa..

>> gizes is baznycios as jauciuosi issunktas ir bejegis.. nes labai emociskai pavargstu.. manu tai bobulytes kaltos nes siurbia energija big_smile

33

Tomai >>>> pasidomek zemynu slankiojimu ir suprasi kad tos krikscioniskos pasakoeles nlb teisingos big_smile as tikiu visgalia biologija sesmologija geografija ir etnologija big_smile

34

noriu atkreipti demesi i viena aspekta. gyvunai taip pat turi smegenis, kad ir ne tokias tobulas, ir zodziu visus kitus organus, kurie juos taip pat palaiko gyvus. tai dievas ir juos sukure mums ? tipo.. nepagaunu ?.. man evoliucijos ir prisitaikymo prie aplinkos teorija daug itikinamesne. 
kitas dalykas, o kaip del tu laiku, kai tokio kaipo "dievo" nebuvo ? kai buvo daug dievu, kai buvo pagonybe ? zmones irgi maste, kad juos kazkas sukure ir pan. tada irgi tikejo dievais, nuosirdziai tikejo ir garbino. bet jezaus nei alachu nebuvo. tai tie dievai buvo netikri ? o krikscioniskas tikras ? kodel jis atsirado is niekur, daug veliau, nei buvo visi kiti dievai. kurie buvo isstumti, pakeisti naujais.. kodel naujas dievas yra tikresnis uz sena ? per daug klausimu..

Gyvunai turi smegenis ir net kai kuriais atvejais lenkiachius zhmogaus tam tikrose vietose. Didzhiausias skirtumas zhmones valdomi jausmu o gyvunai instinktu. Pvz jei zhmogus nuzhudo kazhka ar padaro kazhka negero jis jauchiasi gerai arba blogai arba dar kazhkaip reaguoja. Gyvunams tas pats. Nu yra ishimchiu bet retai. Jei jau evoliucija priimtinesne pasakyk kodel, krokodilas priesh 1000 metu buvo krokodilas ir jis toks dabar? Kodel neevoliucionavo?

Dievas buvo visada tik ne visi ji norejo pamatyti. O pagonybe ne buvo o ir dabar yra. Net nustebtum kiek shiandieniniame pasaulyje zhmoniu kurie tiki stabais. Nemegstu zhodzhio krikschionis ar krikschioniskas nes jis apipintas stereotipais. Dievas buvo yra i bus visada ir kaip minejau ne visi ji nori priimti. Zhmogaus tokia jau vergishka primgimtis kazhka garbinti, vieni garbina mena kiti pinigus treti sexa ir t.t. Zhmones visada turejo ir tures dievus. Tai dar vienas bruozas kuris mus skiria nuo gyvunu. O pabaigai tai jei skaitei Biblija kai Moze pervede zhmones per jura ir pamaitino duona ish dangaus jam ishejus i kalnus ir zhmonems nesulaukus jo jie pasidare aukso vershi ir pradejo garbinti. Tai viska pasako

35

Tikiu tuo kas apciuopiama;D

36

Nors...

37

Tomas, 27 пишет:

kitas dalykas, o kaip del tu laiku, kai tokio kaipo "dievo" nebuvo ? kai buvo daug dievu, kai buvo pagonybe ? zmones irgi maste, kad juos kazkas sukure ir pan. tada irgi tikejo dievais, nuosirdziai tikejo ir garbino. bet jezaus nei alachu nebuvo. tai tie dievai buvo netikri ? o krikscioniskas tikras ? kodel jis atsirado is niekur, daug veliau, nei buvo visi kiti dievai. kurie buvo isstumti, pakeisti naujais.. kodel naujas dievas yra tikresnis uz sena ? per daug klausimu..

Gyvunai turi smegenis ir net kai kuriais atvejais lenkiachius zhmogaus tam tikrose vietose. Didzhiausias skirtumas zhmones valdomi jausmu o gyvunai instinktu. Pvz jei zhmogus nuzhudo kazhka ar padaro kazhka negero jis jauchiasi gerai arba blogai arba dar kazhkaip reaguoja. Gyvunams tas pats. Nu yra ishimchiu bet retai. Jei jau evoliucija priimtinesne pasakyk kodel, krokodilas priesh 1000 metu buvo krokodilas ir jis toks dabar? Kodel neevoliucionavo?

Dievas buvo visada tik ne visi ji norejo pamatyti. O pagonybe ne buvo o ir dabar yra. Net nustebtum kiek shiandieniniame pasaulyje zhmoniu kurie tiki stabais. Nemegstu zhodzhio krikschionis ar krikschioniskas nes jis apipintas stereotipais. Dievas buvo yra i bus visada ir kaip minejau ne visi ji nori priimti. Zhmogaus tokia jau vergishka primgimtis kazhka garbinti, vieni garbina mena kiti pinigus treti sexa ir t.t. Zhmones visada turejo ir tures dievus. Tai dar vienas bruozas kuris mus skiria nuo gyvunu. O pabaigai tai jei skaitei Biblija kai Moze pervede zhmones per jura ir pamaitino duona ish dangaus jam ishejus i kalnus ir zhmonems nesulaukus jo jie pasidare aukso vershi ir pradejo garbinti. Tai viska pasako

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>.
Na tas versis tai todel kad zmogus is prigimties linkes vekti savaip ir lauzyti taisykles..
> na jie netikejo dievu ar Moze.. todel pasidare ta jauti.. velgi kad butu kuo tiketi... isigalvojo "dieva"
>pagonybe vel gi issigalvojo dieva tarkim Perkuna (Lietuviai apie juos kalbu smile Zmogu visada baugino tai kas nezinoma..
> dar zmogaus prigimtis tokia kad jis iesko lengviausio kelio nakad kuo maziau apstangu ideti reiketu.. todel ir seke paskui moze as taip isivaizduoju..

>> na cia as nerisiliai mintis destau nes esu girtas.. dar apie zmogu (maza vaika apie kokius 4 metus) jis linkes i taisykliu lauzyma (pavyzdys gal banalokas bet.: mama sudraudzia eiti prie virykles be veikas nepaklauso apsidegina ir jis jau zinos kad virykle pavojinga) taip paciai ir gyvunai viska empiriskai ivertina ir pazista...
>>>>>>>>>>
> del gyvunu.. juos valdo instingtai bet kai kurie is ju turi pasamone.. tarkim drambliai sunys delfinai zmogbezdziones. sunys sapnuoja reiskia emocijas bet to nlb suvokia.
>>o tas tavo taip megiamas korokodilas buvo toks ir eb toks todel kad jo egzistencijai nereikia tobuleti nes jo kuno sandara tobula tokiam gyvenimui.. jie jau moka medzioti instingtyviai ir medzioti nesimoko..

38

ta pati norejau pasakyt apie krokodila, jam nera kur tobuleti, nes jis ir taip yra tobulas smile zodziu kiekvienas prisitaiko kad galetu isgyvent.
i tomo minti apie biblija - tiketi kiekvienu zodziu. nesutinku, biblija kaip bebutu rase zmones. zmones ir dabar daug raso, bet as netikiu kiekvienu ju zodziu. o tokie dalykai kaip patarles taip pat nesensta ir pritaikomi beveik visiems laikams, kaip ir biblijoje daug protingu minciu yra, galima sakyti amzinos, nesenstancios tiesos.
taigi Tomai, tu neatsakei, ar tie dievai kuriuos zmones garbino iki "tikrojo" dievo atsiradimo buvo netikri ? ar visgi bet koks tikejimas, nesvarbu kokiu pavidalu (auksinio jaucio ar perkuno) yra sveikintinas ?

39

Nemanau kad ash pats geriausias atsakinetojas i tokius klausimus bet kiek ash suprantu atsakysiu. Labai paprastai, taip jie buvo netikri. Bet visu pirma ash neskaitau kad jie buvo pirmi ar antri ar dar kazhkokie. Tiesiog jei tiki Biblija jau pachioje pradzhdhioje kai Dievas sukure viska per 6 dienas jis buvo vienintelis (aishku mane uzh shitus zhodzhius koks musulmonas ish kart nudetu). Taip kad Dievas buvo pradzhioje Dievas ir jei renkiesi tiketi Biblija kaip ash, tai tiesa. Jis buvo pirmas. O zhmones veliau sugalvojo visokiu gamtos reishkiniu garbnima ir t,t O del to sveikintinumo tai nezhinau, pats pamastyk jei tu dabar namie nusilipdysi ish plastelino meskiuka ir ish RIMTUJU tai priimsi kaip dieva kuri tu turi garbinti nemanau kad tai butu sveikintina. Bent jau mano siauram prote mastant.

Del tos Biblijos parashymo tai patikek man irgi del to daug klausimu ir abejoniu. Tipo kiek su kuo kalbejau kurie tai studijuoja sako kad jie buvo ikvepti Dievo ir kad padiktuot Dievo. Jie visi mire kankinio mirtimis ir t.t. Nu chia atskira kalba bet su tavim sutinku.

Del krokodilo chia tik pavyzdys, kita vertus zhuvys irgi mokejo plaukioti, bezdzhiones irgi kuo puikiausiai prisitaikiusios ir jos neevoliucionuoja. O zhmogus kazhkaip opa zhuvis, sausumos gyvunas ir tada ish leto i zhmogu pavirto. Na bent jau taip sako Big Bango shalininkai. Sekmes

40

"Nu yra ishimchiu bet retai. Jei jau evoliucija priimtinesne pasakyk kodel, krokodilas priesh 1000 metu buvo krokodilas ir jis toks dabar? Kodel neevoliucionavo?"
em smile atsakymas paprastas, mutacijos paplitimui populiacijoj 1000 metu yra niekas, dometis reikia smile