61

Re: DIEVAS

Dina, 23 parašė:

...viskas tyliu, nieko neklausiu...as juk istisa dienas negaliu sedet ir skaityti, as uzbegu trumpam, pasiziuriu, nieko nera- iseinu...

Dina, nesinervuok - viskas o.k. smile Aleksandras taip bendrauja: rašo atsakymus į ne jam skirtus komentarus ir paskui siautėja: išsirenka, ką užsipult ir stengiasi sugadinti dieną... taip kad neverta kreipt dėmesį ir pergyvent... smile

62

Diva, 33 parašė:
Dina, 23 parašė:

...viskas tyliu, nieko neklausiu...as juk istisa dienas negaliu sedet ir skaityti, as uzbegu trumpam, pasiziuriu, nieko nera- iseinu...

Dina, nesinervuok - viskas o.k. smile Aleksandras taip bendrauja: rašo atsakymus į ne jam skirtus komentarus ir paskui siautėja: išsirenka, ką užsipult ir stengiasi sugadinti dieną... taip kad neverta kreipt dėmesį ir pergyvent... smile

aciu, kad palaikai, bet tai kad jis "uzpuole", mane tikrai paskatino perskaityti visus atsakymus sios temos autoriaus-Tomo!

63

Aleksandras, 22 parašė:

ne, nu rimtai cirkas big_smile Dina, per sia savaite jau galejai penkis kartus perskaityt visus puslapius big_smile dar tokio tingaus zmogaus nesu sutikes big_smile

tikrai nebandziau buti klaunu cirke, man taip isejo... sorry. Bet vis del to perskaiciau...Ir zinai, kai pirma karta as paklausiau, tai jo, Tomo, atsakymas buvo tik po to, tik nelabai laiku tu man atsakei i mano pirmaja zinute, bet niekis...Ar draugai? smile taikoje? Nors is mano puses ir nebuvo karo...

64

Tomai, labai aciu uz labai idomu komentara-minciu isdestyma!
As nelabai sutinku su tavo siuo teiginiu: "jei Dievas nenores kad tu butum krikschionis tu ir juo netapsi, nesvarbu kiek stengtumeisi".Nejaugi Dievas nedave zmogui valios rinktis ir Jis nesidomi zmogumi kaip asmenybe? Juk tam valia ir duota, kad zmogus rinktusi...Na, nebent as nesupratau tavo teiginio

As taip pat esu is tokios pat baznycios kaip ir tu, todel man buvo labai idomi tavo nuomone smile
Bet siuo metu labai ilgiuosi lietuviu draugu...:( aciu

65

na jei jau taip laikomes tos biblijos tai kad dievas galejo sukurti toki pati kaip save tobula super duper zmogu.. bet tokie nesam tongue

> na zmogus pats ieskosi meskeres kad pasigautu zuvies wink

66

Linas, 19 parašė:

na jei jau taip laikomes tos biblijos tai kad dievas galejo sukurti toki pati kaip save tobula super duper zmogu.. bet tokie nesam tongue

Dievas pradzioje zmogu sukure tobula!
Taciau zmogui suabejojus Dievu, keiciasi ir zmogaus prigimtis. Nuodeme keicia zmogu

67

Dina, 23 parašė:
Linas, 19 parašė:

Taciau zmogui suabejojus Dievu, keiciasi ir zmogaus prigimtis. Nuodeme keicia zmogu

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Mieloji, gyvenam cia ir dabar.. zmogaus gyvenima daugiausia praeities o darbartisk aip akimirksnis prabega.. na todel zmogus pats turi laisve pasirinkti kaip savo gyvenima nugyventi.. ar gyventi ar egzistuoti...

> manau siai diskusijai Biblija nebetinka nes ji jau senas rastas is kurio tik keletas fatku tinka.. na man ta draze patiko labai "tikejimo vartai siauri o prazuties platus" << ar kazkaip taip...

> ^^ bet nebutinai tai sieju su Dievu..

68

Dina, 23 parašė:
Linas, 19 parašė:

Jei dievas butu sukures tobula zmogu, zmogus nebutu suabejojes dievu ir pasirinkes nuodemes.

69

Karolina, 19 parašė:
Dina, 23 parašė:
Linas, 19 parašė:

Jei dievas butu sukures tobula zmogu, zmogus nebutu suabejojes dievu ir pasirinkes nuodemes.

taciau be Dievo buvo tas, kuris pastumejo zmogu suabejoti Dievu

70

Linas, 19 parašė:
Dina, 23 parašė:
Linas, 19 parašė:

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Mieloji, gyvenam cia ir dabar.. zmogaus gyvenima daugiausia praeities o darbartisk aip akimirksnis prabega.. na todel zmogus pats turi laisve pasirinkti kaip savo gyvenima nugyventi.. ar gyventi ar egzistuoti...

> manau siai diskusijai Biblija nebetinka nes ji jau senas rastas is kurio tik keletas fatku tinka.. na man ta draze patiko labai "tikejimo vartai siauri o prazuties platus" << ar kazkaip taip...

> ^^ bet nebutinai tai sieju su Dievu.. [/quot

Biblijai neegzistuoja laikas, Ji nesensta, kaip ir Dievas...

71

Dina, 23 parašė:
Linas, 19 parašė:
Dina, 23 parašė:
Linas, 19 parašė:

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

> ^^ bet nebutinai tai sieju su Dievu.. [/quot

Biblijai neegzistuoja laikas, Ji nesensta, kaip ir Dievas...

oo dievai.. dar viena fanatike big_smile

> zmoguje veikia ego sazine o ne dievas

72

Juk kiekvienas kazkuo tiki

73

Dina, 23 parašė:
Karolina, 19 parašė:
Dina, 23 parašė:
Linas, 19 parašė:

taciau be Dievo buvo tas, kuris pastumejo zmogu suabejoti Dievu

O tai kam dievas sukure tai, kas priverstu tobuliausius jo kurinius juo suabejoti?

74

:DDDD kieno šis sumanymas įvesti tokią tūpą diskusiją :DD jio žinok dievulis įra jis geras jis tave pabučiuos nusiūs velniop tiesiai į šaltą niūrią kapo duobę nes jis visagalis :DD tikėk daugiau bobučių paistalais ir būsi šventas avinėlis :DD

75

Tomas, 27 parašė:

Ar tikite. Einate i bazhnychia, jei taip kodel, jei ne kodel? Kalbu apie visus tikejimus ne vien Romos katalikus Lietuvoje. Ka manote apie religingus zhmones? Sekmes

tiketi tikiu,siuo metu einu i baznycia nes privaloma kai eini i sutvirtinimo sakramenta, o kiek zinau kad tarp dievo ir zmogaus nereikia tarpininko(kunigo), bent tiek tos pamokeles praverte...:D:D:D:D:d

76

Aleksandras, 22 parašė:

nu zodziu, as nematau logikos, tame atskirime, jog vienas dievas yra tikrasis, o kiti netikri. dievas yra vienas visiems, nesvarbu kokiu pavidalu, kur apie ji ir ka raso. as is vis manau, kad dievas yra musu sirdyse, o ne kazkur danguj. mes esam dievas.

del to vieno dievo ir as nesutinku.. kas nori, tas tiki tuo vienu dievu.. keliais... tais visais arabiskais ir indiskais dievais.. kaip kam pakeliui ir pagal kultura wink teisingai Aleksandras pasake, kad MES ESAM DIEVAS.. << pasauli juk susikurem MES..
10 dievo isakymu:
1. Neturėk kitų dievų, tik mane vieną.
2. Netark Dievo vardo be reikalo.
3. Švęsk sekmadienį. <<< sitie 3 tai kazkokie siaip del oro ir del grozio sukurti, kad TIPO myletume dieva....
4. Gerbk savo tėvą ir motiną.
5. Nežudyk.
6. Nepaleistuvauk.
7. Nevok.
8. Nekalbėk netiesos.
9. Negeisk svetimo vyro ir svetimos moteries.
10. Negeisk svetimo turto. <<< o sitie 7 likusieji, kaip jau minejau kazkada, kad yra tiesiog doro ir pavyzdingo gyvenimo vertybes, normos ar dar kazkas :? ir jokie cia DIEVO isakymai... tai MUSU isakymai.. tai MUSU taisykles.. ZMOGUS jas parase, o dievas.....
ne dievas nori pasaulyje taikos, meiles ir gerio.. o mes patys.. tik MES norime gyventi santarveje.. mes patys ir esam TIKEJIMAS, mes tikime geresniu rytojumi... geresne ateitimi.. savo brangiais zmonemis, it vaikai tikime meile, svajonemis, siltu apkabinimu, drsaugyste ir t.t. ir ne dievas mums visa tai duoda.. o MES patys...
--------------------------
o cia kitas klausimukas tikintiems bibliniu dievu>>>
apie dievo geranoriskuma ir meile ir nesusipratimus su jo kuriniais, del kuriu diskusiju belekiek :?
>> na, va.. dievas sukure zmogu.. tipo adoma ir ieva :? na ok.. jie heteroseksualus :? taciau yra homoseksualiu zmoniu :? tai siaip irgi juos dievas sukure :? ar ne :?
taciau skaiciau kazkurioj dieviskoj knygutej, kad homoseksualumas yra NUODEME :? tai jus man dabar paaiskinkit :? jei zmogus homoseksualus, tai jis jau savo nuodemes niekaip neispirks, nepades nei milijonas sveiku mariju ir teve musu, nei 20tukst. uzsakytu misiu, nei 50tukst. apejimu keliais aplink bvaznycia :? ir kaip TOKIA nuodeme ispirkti :? ka, tas zmogus gyvena visa gyvenima nuodemingas ir niekas jam nepades.. net nusizudyti jis negali,nes tai irgi nuodeme pries dieva :?
tai ka tam zmogui daryti :? juk savo jausmu jis issizadeti irgi negali :? zdz.. ka daryyyyyyt ???

77

Algis, 21 parašė:

ok, darvinu as nesiremiu, remiuosi neo-darvinizmu smile (na, nesidomite gerbiamasis jus, nesidomite)
as netikiu, as esu isitikines, nes sita teorija kol kas turi daugiausiai ja pagrindzianciu irodymu.

"Manau jie galis tureti pokychius bet ne ish esmes. Keichiasi tik tam tikri kaip chia jau minejot prisitaikymo bruozhai"
na ir vel nepasidomejes bandot aiskinti - gi berods sakiau, jog trumpas laiko tarpas evoliucijai yra niekas (nulis), mutacijos paplitimas vyksta ZYMIAI ilgesni laiko tarpa (na zinoma dar prisideda tokie veiksniai kaip populiacijos dydis, jos paplitimas ir t.t.). jei remiates biblija, gerbiamasis, (kuri teigia, jog pasaulio/gyvybes amzius yra ~6500 metu) nieko keisto, kad sunku suvokt jog drastiski pokyciai per 3 kartas neivyksta.

Shiek tiek nesusikalbam. Nesu tiek zhinantis apie Darwinizma iki visu smulkmenu, tiesa pasakius turiu ta jo knyga Origin of spieces, bet vis neprisiruoshiu prisesti. Zhinau pagrindines jo mintis ir teiginius ir man kol kas to uzhtenka. Ash chia apie pokychius grinai remiausi biblijiniais ir krikschionishkais pozhiuriais. Todel, kad pritariu jiems. Ash pilnai suprantu ka norite pasakyti apie ilga laiko tarpa ir kad pokychiai vyksta jusu nuomone ne per trumpa laiko tarpa. Negaliu to komentuoti nes ash tuo netikiu, o chia jau jusu prioritetas paaishkinti ta fenomena KODEL tuo tikite??? O ne tai kad kai kurie shaltiniai tai rasho. Ash nuo pat vaikystes buvau mokinamas tu dalyku apie pirmuju lasteliu atsiradima ir leta evoliucija kuri truko milijonus metu. Taip kad sudejus tashkus mane DAUG labiau domina KODEL tikite tais milijonais, o ne savo zhiniomis apie tai.

Aleksandrui: Turiu begales panashios informacijos apie tai ka siuntete, video ir audio knygu, bet forumas ne tam kad vienas kita itikintumem bet, tam kad pasidalintumeme patirtim tuo kuo esame.

JAV shiuo metu leidzhia milijonus, tam kad pilnai patvirtintu savo bedieviskuma, t.y kad zhemes amzhius shimtai milijonu metu ir kad mes evoliucionavom ish gyvunu. Noriu pabrezhti, kad tiek Dievo tiek Evoliucijos faktishkai irodyti NEIMANOMA.

Chia shiandien tokia kilo idomi mintis, ir kartu klausimas pamastymui. Jei jau toks Dievas akivaizdhiai kai kuriems ishgalvotas ir yra tik mitas, tai kodel zhmonija skiria
ebutiems dalykams tiek daug demesio ir pastangu? Pvz tas pats komunizmas, kodel Sovietu Sajungos vadai tiek daug jegu shvaiste tikejimo griovimui??? Tik nesakykit kad jiems nepatiko cerkviu architektura ar pan.

Dar keletas minchiu. Vakar chia perskaichiau apie viena mokslininka kuris paskaichiavo zhmoniu dauginimasi nuo 6 700 metu iki shiandienos ir gavo beveik identishka skaichiu zhmoniu kurie gyvena shiandieniniame pasaulyje. Kita vertu jei jau pasaulis buvo milijonus metu kodel zhemeje tiek mazhai zhmoniu? Juk ne paslaptis kad isheitu taip jog zhmoniu skaichius ishaugo shimtus kartu greichiau per tuos 2000 metu negu per tuos visus isivaizduojamus milijonus. Na chia pamastymui. Sekmes.

78

na, su tais mokslininkais, tai zinai.. jie ten visko priskaiciuoja.. ir uraganus atranda ir viska.. jie visagaliai ;D

79

heeee... Nijole smile :::035:::035:::035 geras tas tavo priešpaskutinis postas LABAI ;] man patiko.
Tomai, aišku, kad per paskutinius porą tūkstančių metų žmonių skaičiaus augimo tempas stipriai padidėjo. Ir nieko čia keisto, juk civilizacijos išsivystymo lygis kinta!

80

Dina, 23 parašė:

Tomai, labai aciu uz labai idomu komentara-minciu isdestyma!
As nelabai sutinku su tavo siuo teiginiu: "jei Dievas nenores kad tu butum krikschionis tu ir juo netapsi, nesvarbu kiek stengtumeisi".Nejaugi Dievas nedave zmogui valios rinktis ir Jis nesidomi zmogumi kaip asmenybe? Juk tam valia ir duota, kad zmogus rinktusi...Na, nebent as nesupratau tavo teiginio

As taip pat esu is tokios pat baznycios kaip ir tu, todel man buvo labai idomi tavo nuomone smile
Bet siuo metu labai ilgiuosi lietuviu draugu...:( aciu

Zhinau kad tu nesutinki:) Ash labai dazhnai
ervuoju aishku ne specialiai krikschionis kurie daug zhino ir gerai pasikauste, nes taip ishprovokuoju ju pokalbi ir irodinejimus. Zhinai ash nesu tas kuris guli ant sofos ir sau ramus mastau ash tikiu Dievu ir nera jokiu problemu. Ash ieshkantis ir klausiantis. Bet dienos pabaigoje su viskuo sutinku nes tai tiesa. Man tiesa.

I tavo pamastyma apie laisva valia ir pasirinkima, galiu pasakyti shie dalykai shiek tiek sudetingi, sunku juos suprasti. Aishku reikia tiketi, bet jeigu jau Dievas kaip Biblija moko zhino viska nuo pradzhiu iki galo ir jam nera staigmenu tai tas pasirinkimas kazhkaip nebetampa toks ypatingai privatus.

Žinutės: nuo 61 iki 80 iš 340

Puslapiai Ankstesnis 1 2 3 4 5 6 17 Sekantis

Norėdami rašyti atsakymą turite prisijungti arba registruotis

The pun_bbcode official extension is installed. Copyright © 2003–2009 PunBB.