Re: Ar studijuojant lengviau nei mokantis vidurinėj?
nuo poziurio i moksla bet kuri priklauso...
Jūs esate neprisijungęs. Prašome prisijungti arba registruotis.
Diskusijų forumas → Studijos (Universitetai, Aukštosios, Kolegijos…) → Ar studijuojant lengviau nei mokantis vidurinėj?
Puslapiai Ankstesnis 1 2 3 4 5 Sekantis
Norėdami rašyti atsakymą turite prisijungti arba registruotis
nuo poziurio i moksla bet kuri priklauso...
teisingai sunkiau universitete tuom, kad jei nenoresi, tai nieko ir nebus. mokykloj spausdavo, mokykis, daryk namu darbus. o cia niekas nespaudzia, reikia paciam prisiverst, visi supranta, kad esat suauge jau zmones ir patys atsakot uz savo veiksmus. norit mokotes, norit ne.
pritariu wisu 100 procentu:) jei bus noro ir istosi ten kur tau patiks studijuoti tai pamatysi kaip bus lengwa:) naujos pazintys nauji draugai, nauja patirtis smagu:)))))
MAN TAI ATRIDO, KAD DAUG IR NUO MOKYKLINIU METU PRIKLAUSO, JEI VIRSKINAI ZINIAS GERAI, MEDZIAGA SEMEI, TAI TADA STUDIJUOJANT NEREIKIA MOKYTIS KAZKO NUO PAGRINDU
Studijuoju anglu kalba kolegijoje ir man ten patinka daug labiau negu mokykloj ir tikrai daug lengviau, na gal todel, kad nera dalyku kuriu nemegau (mache, fizika, chemija etc.) ir mokytis visko siaip maziau negu mokykloj reikia ir paskaitu ne per daugiausiai buna:)
Kaip bebutu keista universitete kur kas paprasciau (bent jau man). Teturiu 15 paskaitu per savaite, kai kurios is ju tetrunka 45 minutes. Mokykloje budavo 20 pamoku per savaite, visos po pusantros valandos. Netgi reikalavo mokykloje daugiau. 12toj klasei rasydavau eses maziausiai 3 kartus per savaite ir dazniausiai ne trumpesnes nei 10 lapu. Dabar galiu atsipalaiduoti, atsiskaitymu ne tiek jau ir daug. Galiu miegoti bent po 8 valandas kai mokykloje temiegodavau 3
Keisciau dar negirdejau kad mokykloj miegociau tik 3 val niekada nebuvo o ir mokiausi geraj... gal baigei supergimnazija ar net liceju? zodziu mokykloj man daug kartu lengviau buvo ir tik pries 12 klases egza pasinervavau ir tiek... Daba perstosiu i spec kurioj net nzn kaip bus (bet zadu siekt tikslo nes ne del diplomo mokysiuos) bet manau vis tiek sunkiau aukstosiose...
Dora, 18:
Kaip bebutu keista universitete kur kas paprasciau (bent jau man). Teturiu 15 paskaitu per savaite, kai kurios is ju tetrunka 45 minutes. Mokykloje budavo 20 pamoku per savaite, visos po pusantros valandos. Netgi reikalavo mokykloje daugiau. 12toj klasei rasydavau eses maziausiai 3 kartus per savaite ir dazniausiai ne trumpesnes nei 10 lapu. Dabar galiu atsipalaiduoti, atsiskaitymu ne tiek jau ir daug. Galiu miegoti bent po 8 valandas kai mokykloje temiegodavau 3
Kas cia per kosmosas???pritariu Dorotejai, kad keisciau nebuna..man rodos sitam pasisakyme daug painiavos, nes paprastai unikuose buna pusantrines valandos paskaitos, bet tikrai ne mokykloj..tikrai kazkokia olei holei sule
Siaip mano nuomone, tai univere kiek sunkiau. Mokaus KTU siuviniu dizaine, bet puse paskaitu, tai nesuprantu kam reikalingos..pvz sis semestras beveik vien fizika ir matke..tai bent man, kai esu siek tiek kitokio profilio zmogius-sunku. Bet viskas imanoma-stengies ir pasieki ko nori..ol i mokykla nenoreciau sugrizt...vezlio zingsniu ten viskas vyksta...
Daiva >> tos visos paskaitos turi sioke toke reiksme. Jos nera is lempos kaip tu sakai. tipo nereikalingi dalyko, oi reikalingi patikek. Nes gyvenime susiduri kad su tavo specialybe jie kartais risasi. Pats tai patyriau.. Beto zmogus turi si ta moketi ir is kitu sriciu, gi nebus taip kad skirtingu specialybu zmones susirinke, tai vienas sneka apie A, kitas apie B ir visi krupcioje peciais.
O siaip galiu pasakyti mokykloj buvo rojus. Ten tikrai nebuvo ka veikti, o univere tenka ir gerai pasimokyt, ir isiaiskyt viska ir pan. Jei nenorit buti dundukai kurie viska nusiraso, gauna diplomus po to ir eina dirbti I senuku sandeli, nes ****, tipo diploma turi, bet nieko nemoka... SIulau i moksla ziureti rimtai ir mokytis. O baliuskos gerai. Bet savaitgaliais atispalaiduot. O savaites laikotarpy mokytis.
Baigiau KTU informa, neturejau nei 1 skolos, isilaikaiu normaliai. Isojau kiek zinau 250 ir 550 Musu tebaige apie 130 kazkur per vidury. Taigi mokytis mokytis ir dar karta mokytis
..aisku, kad gal kazkie ir pritaikysim veliau, bet dabar tai atrodo beprasmiskai..suprantam aiskiai, kad viskas del musu bendro isprusimo, bet vaje vaje..kaip mokytis ir ismokti tokius dalykus, kurie yra visiskai ne prie sirdies?:S
manau, jog svarbiausia istoti ten kur nori, kur sirdis geidzia, nes kitaip bus kosmaras, jei tau bus neidomu tai tiesiog ir nebus noro mokytis.
MAN TAI ATRIDO, KAD DAUG IR NUO MOKYKLINIU METU PRIKLAUSO, JEI VIRSKINAI ZINIAS GERAI, MEDZIAGA SEMEI, TAI TADA STUDIJUOJANT NEREIKIA MOKYTIS KAZKO NUO PAGRINDU
Monika :V deja.. to, ka mokeisi mokykloj.. gal reikia .. na, man prireike tik matkes ir informes, visa kita man nauja buvo :V ai, dar vokieciu ir lietuviu siek tiek (kalba ir kalbos kultura)
>> tai va, o per pusmeti turejau 7 paskaitas, tai pamastom.. pamastom ir isvada >> mokaisi kazka naujo, kas kartojasi paskui :V arba nesikartoja.. zdz.. ziurint kur istoji.. man buvo nauja viskas
>>> o del Doros, 18 posto apie tas bemieges naktis mokykloj.. Daiva pasake teisybe > KOSMOSAS.. nepyk, bet man melu kazkokiu... nu nzn... Dora, gal apsiputei kazko, kaip studentai daro :V kad kazkaip man cia sumaisei mokykla su uniku., Daiva ir sako tiesa, unikuose buna paskaitos 1.5val, o mokykloj 45min... zdz, zvaigzdziu planeta....
>> JOlita, ne visi istoja ten kur nori... noreti galima daug...
Sutinki studentus, vieni sako siaubas, nestok geriau niekur... kiti sako, jog studijos vien tik vakarėliai ir idomios paskaitos.. tai kaip ten iš tikrųjų?..
Naivu tikėtis, kad bus lengviau (jei eisi ten mokytis, o ne vaidint, kad aukštojoj studijuoji).
Nors apskritai beprasmiška kažką kalbėti ta tema, jei nori sužinoti "kaip ten iš tikrųjų". Universitetai skirtingi, programos skirtingos, dėstytojai skirtingi, studentai skirtingi... Tai kaip tu vienareikšmišką tiesą gali surasti???
Blyn, Dora... Pamokos po psantros valandos?:D Parodyk man ta mokykla...
ji ten konclagery buvo ;]
..tikrai noret galima daug..as labai..jau nuo 16metu buvau nusprendus ir tikrai laaaaabai norejau istot i psichologija..deja-pritrukau gerokai balu-tai dabar dizaine sedziu..nesakau, kad man tai labai nepatinka, nes siaip zmogus lyg ir prie meno esu..bet kad KTU fuuuuuuuuu..........
manau klaida padarei.as vat irgi visai noreciau studijuot psichologija bet deje jau informatika 4 kurse esu nebeapsimoka keist.
geriausia manau palaukt metus ir vel stot i psichologija o ne plaukt pasroviuj
..tai kodel tuomet neperstojai?..as tai maniausi po metu perstot, bet paskui reikaliukai susikloste kiek kitaip..tai vat ir kalu fizika ai..nemirsiu..o psichologija palauks-jei ir po kokiu 5metu dar jos noresiu-tai studinsiu..gyvenimas tam ilgas ..manau..
Man bent jau lengviau. Kazkaip viskas konkreciau, nes suvoki kam viena ar kita dalyka darai. Bet is kitos puses gal ir sunkiau kai nieks nieko nevercia daryt, ir jei kazkas blogai negali kaltinti kitu nes kaltas tik pats tu:)
cia jau ziurint, kas ka studijuoja. nuo to tas sunkumas ir priklauso. man sunkiau universitete, nes cia reikia nemazai, ka padaryti, be to tenka mokytis visus dalykus (tai yra ir humanitarinius, ir realinius), o mokykloje galejau didesni demesi skirti tik vienai is siu sriciu...
bet studijuoti idomiau, nors ne visi destytojai ir turi ka pasakyti
na man tai pvz galeciau pasakyt isdalies lengviau, nes maziau paskaitu na ir siaip viskas visai neblogai tik iki to momento kai buna like iki sesijos koki puse menesio ar savaite na ir is dalies gal sesija, bet patis idomumai siaip pries sesija kai reikia 10 laboru apsigint 3 kontrolinius parasyt koki darba parasyt 10 ar 20 lapu ir t. t. ir kai iki sesijos savaite liko o tau reik but viska atsiskaicius na tada linksmybes buna
na man tai pvz galeciau pasakyt isdalies lengviau, nes maziau paskaitu na ir siaip viskas visai neblogai tik iki to momento kai buna like iki sesijos koki puse menesio ar savaite na ir is dalies gal sesija, bet patis idomumai siaip pries sesija kai reikia 10 laboru apsigint 3 kontrolinius parasyt koki darba parasyt 10 ar 20 lapu ir t. t. ir kai iki sesijos savaite liko o tau reik but viska atsiskaicius na tada linksmybes buna
aga, man irgi taspast.
Puslapiai Ankstesnis 1 2 3 4 5 Sekantis
Norėdami rašyti atsakymą turite prisijungti arba registruotis
Diskusijų forumas → Studijos (Universitetai, Aukštosios, Kolegijos…) → Ar studijuojant lengviau nei mokantis vidurinėj?