Visagalis Kūrėjas yra tik - Dievas. Dievas yra Absoliutus: Meilė, Gėris, Išmintis, Grožis... Jo Galia begalinė - "Amžinas Žodis tampa Kūnu". Jis pirminė tiek medžiaginio, tiek dvasinio pasaulio Priežastis, Tikslas, Lemtis... Jis palaiko bei kuria iš nieko ir be ribų - yra absoliučiai laisvas ir nuo nieko nepriklausomas. Visa kūrinija yra sąlygota ir egzistenciškai priklausoma nuo Dievo.
Dievas yra arčiau manęs nei aš pats. Aš savo dvasinėmis galiomis ir siela turiu poveržį būti amžinas ir laimingas. To pasiekti niekur niekada negalėsiu be savo Kūrėjo.
Gėrio ir blogio problema yra prileista, bet neapspręsta galutinai. Visa, ką Dievas kūrė pradžioje, buvo vien Gera. Dievas panorėjo sukurti tokius kūrinius, kurie būtų panašūs į Patį Dievą. Tai buvo angelai ir žmonės. Angelai grynai asmenys(išskirtinė ir vienintelė dvasinė šerdis-esybės centras)-dvasinės būtybės, turinčios: protą, laisvą valią, Dievo pažinimą. Žmogus taip pat yra asmuo turintis nemirtingąją sielą ir kūną (žemėje laikiną, amžinybėje perkeistą amžiną) dar yra: protas, laisva valia, sąžinė. Pradžioje buvo sukurti angelai ir visi buvo geri. Tačiau dalis angelų išpuiko, panoro prieš Dievo valią tapti dievais ir tada tapo piktosiomis dvasiomis - velniais, kurių vyriausias Šėtonas(skaldytojas) Liuciferis(Šviesos nešėjas). Jie atsiskyrė nuo Dievo ir yra nutrenkti į tamsybes - pragarą. Žmonės(Adomas ir Ieva) taip pat buvo geri ir nieko nestokojo - gyveno rojuje. Tačiau piktoji dvasia(gyvatės pavidalu) sugundė pirmuosius tėvus. Jie nusidėjo, buvo atskirti nuo Dievo ir dabar gimdydami vaikus perduoda paveldimą gimtąją nuodėmę(polinkį į bloga). Iš čia kyla pasirinkimas: už gera ar bloga? Gero šalininkai pagelbint Dievo angelams(jei krikštyti) yra skatinami daryti gera ir kreipti žingsnius į Dangų. Skaistykloje po mirties nusikaltę, bet tikintys bus apvalyti skaistykloje, po kurios pateks į Dangų. Kas sąmooningai renkasi blogį ir nusisuka nuo Dievo bus įtakoti Šėtono ir pateks pas jį - į pragarą. Dangus ir paragaras yra amžini, o Skaistykla laikina.
Vienoks ar kitoks ieškojimas, tikėjimas ir abejonės, pakilimai ir nuopoliai yra kiekvieno žmogaus istorija, per kurią galima atrasti Dievo ženklus - "prisilietimus", palydėjimus. "Matai, Dieve, palei jūrą ant smėlio mano žemiškoje kelionėje buvo tik vienos pėdos momentais, o sakei kad ėjome kartu... Jėzus atsakė - Kai tu jau nepajėgdavai vienas keliauti aš tave nešdavau ant rankų..."