21

Re: Kaip gyventi, kad nesigailėtum ir džiaugtumeis visada?

Linai nesupyk pasakysiu savo nuomone... Dievas yra daug geru sielu vienoje vietoje. Kai mire man artimas lb zmogus as nemiegodama keliavau tokiu tuneliu kartu su siela (na ji buvo kaip rukas kaip debeselis...) ir gale tunelio isvydau kalna ir daug geru sielu ant jo, i kurias keliaujant buvo labai labai gera... todel daba tikiu kad dievas yra tiesiog geris. gyvenkim pagal savo sazine ir nieko cia daugiau nesumastysi.. gyvenkim del kitu jei patys to norim. nes jei darai tai tik del dievo tada tai nera is tavo vidaus sklindantis geris... aisku manymas kad dievas yra labai daug kam gelbsti nuo senu laiku... nes taip lengviau gyvent kai yra psixologine atrama... gerai yra tiketi kazkuo-tai nuramina, suteikia jegu ir sunkiausiais momentais net isgelbsti gyvybe... tad tikekim wink

22

zmones nesupykit bet as manau kad jus perdiedat. Nei to dievo nera nei ka cia jau mano nuomone. Kazkada as ir juom tikejau garbinau nu zodziu... gavosi grina nesamone... tik man niekad gyvenime nesiseke, ka dariau dariau del kitu, net gyvenau tik del kitu... ir kas, o gi nieko tik viena beda nespejau o gal net nenorejau paziuret i savo pacios gyvenima, o kaip tai padariau vos nemiriau is sielvarto... o kas buvo tikrai nepasakosiu... taip sutinku gyvenimas grazus ir reikia moket juom dziaugtis ir taip toliau bet kas is to jie to dziauksmo jau nebere o juokiesi vien del to kad pripratai tai daryti... suprantu skamba kvailai bet ehhhh... o jus cia kalbat dievas dievas, jo nera viska darome mes patis o ir siela tik pramanai tam kad zmones turetu kuom tiketi... kaip man pasake vienas zmogus " o tu irodik kad dievas yra va tada as patikesiu" to padaryti as nesugebejau o gal net nenorejau. Tai taip iseina kad niekad as juom netikejau? taip cia jum sprest bet... as tik pasakiau savo nuomone ir tiek

23

Kaip gyventi ir nesigaieti bei dziaugtis? Labai paprastas atsakymas - enjoy every minute. Nesvarbu, ar bedos, ar dziaugsmai. Gyvenimas yra nuostabus. Tik mes patys galim keist savo poziuri i ji. Jei liudesim, tai ir bus liudna, jei i bet kokia situacija, ziuresim su sypsena, tai ir gyvenimas nusisypsos. Elementaru? Taciau taip mastant gyvent nera lengva!

24

Ačiū už komentarus!

Dorotėja,
L. džiaugiuosi, kad esi tikintis žmogus - visiškai nepykstu. Aš tikiu antgamtine tikrove ir, tavo atveju, asmeniniais apsireiškimais. Tik, štai, gyventi dėl kitų galima ir nelabai to trokštant, nes ir nežinant yra ugdoma artimo meilės dorybė. Dėl jos, vėliau pažvelgus atgal ir į priekį, tikrai nesigailėsi, nes tai kraitis į anapus. Dievas yra mūsų geriausias Draugas. Jis yra Asmuo ir gali būti tik mylimas, garbinamas dėl Jo Paties. Jis mus sukūrė, apdovanojo gėrybėmis ir gerbia mus, nes dovanodamas laisvą valią laukia geranoriškos draugystės su mumis. Jei Jį priimame dėl išskaičiavimo ar naudos – klystame.

Alesia,
Skaudu, kad esi patyrusi savo gyvenime sunkių lūžių. Gaila, kad tavo dabartinis stovis nėra palaimingas. Tu neigi Dievą, Jo buvimą ir net netiki sielos buvimu, tai parodo, kad esi dar labai mažai išprususi. Na, gal tau gyvenime dar teks susidurti su dvasingais humanitariniais mokslais: filosofija, religija... Tuomet bent suprasi ir tą relybės dalį, kurią dabar ignoruoji ir manai esant išgalvotas. Aš parašiau tikrai nemažai Tiesos apie Dievą, ir jei neišgali sovokti ir priimti – tavo pasirinkimas. Po pasirinkimo tegaliu į klausimą atsakyti klausimu: “Kas galėtų paneigti, kad nėra Dievo?” 

Milda,
Kai mums labai liūdna, mes verkiame, kai linksmina – juokiamės. Bet tai tėra emocijos. Save deformuoti ir įsiteigti, kad gyvenimas gražus yra sunku, kai patiriame blogį. Nėra lengva todėl, kad mes nepasiruošę ir nekovojame su juo. Jei kovotume su vidiniu ir, pagal išgalias, su išoriniu blogiu, mes taptume užgrūdintais ir per sunkumus ir kančią išskaistintais. Žinoma, labiausiai reikalingos aukščiausios vertybės bei gyvenimo prasmė. Dvasinis gyvenimas yra mūsų sielos gėris, jei juo galime artėti prie Dievo.

25

Doroteja,protingai papasakojai:::833

26

aciu vile malonu kad kazkas uz wink

27

Linai, as snekejau is savo patirties. Esu patyrus tiek daug, kad tas DAUG deformavo mane, tiksliau pakeite mano mastyma ir poziuri i pasauli. Todel, man nebaisus joks liudesys, jokia kancia, jokia nesekme ir t.t. Jei sunku, tai vadinas tik tam, kad ateity butu geriau!
Beje, aciu uz komentara!

28

Džiaugiuosi tavimi, Milda, kad nepaisant daug sunkumų tavo gyvenime, išlieki optimiste. Dabar labiau suprantu, tau svarbu, nes kuo tu gyvensi tas ir bus (jei šypsosies, bus ir šypsenų aplinkui). Tada esi užgrūdintas žmogus, nors dar tokia jauna. Tegul tau nušvinta sėkmės Saulė ir paguodžia už vargą. Nors, tikiu, kad viliesi jos šviesos ir šilumos kai ateis laikas. Sulauksi. Tegul tave Angelas Sargas globoja.

29

Doroteja, pritariu tau mergyt!;)

30

Linas, 36 wrote:

“Kas galėtų paneigti, kad nėra Dievo?”

O kas galėtų paneigti, kad nėra dviejų dievų?

31

linui:
skaiciau skaiciau ash tas tavo religijos pamokeles, tylejau, nors kas antras tavo pasisakymas taip ir prashosi kritikos, bet shi karta del alesios perlenkey lazda. vadint zhmogu neishprususiu vien del to kad jis tiki ne tuom kuom tiki tu tay ir yra tas tavo minetasis visuotinis geris? mano manymu tay yra ribotumas ir nenorejimas suvokt kad pasaulis nera balta/juoda, o turi atspalvius, ir nebutina klupot puse savo gyvenimo bazhnycioj kad buti ishprususiu zhmogum.

32

Nesikarščiuok Tomai, jei aš tik liaupsinčiau, o ne palikčiau galimybę pažvelgti į savo pamąstymo seklumas bei pasirinkimo klystkelius, nebus dvasinės ir išganingos pažangos. Aš trokštu, kad kiekvienas žmogus atrastų tikras vertybes ir jas rinktųsi.

33

kiekvienas negali atrasti,nes kitam tų dvasinių vertybių nereikia,tiesiog toks jau jis ribotas,jei būtume visi tokie dvasingi,turbūt net diskutuot ta tema nereiketu:)

34

Turbūt. Žmogus susikuria savo nestabilų pasaulį, pasiduoda žemesniems instinktams, užmerkia akis tiesai apie ateitį ir baigia gyvenimą visiškai nepsiruošęs mirti. Koks kraitis ir indėlis į anapusybę. Vien sąžinės graužatis, nuoskauda dėl iššvaistyto laiko ir paniekintų žmonių. Kokia gyvenimo apyskaita - gautų asmeninių talentų ir dovanų realizacija? Skaudu, kai minios rieda aklai į pragarą.
Todėl tebūna paguostos nuolankios ir ieškančios sielos. Gal sunku ir tamsu, bet jei "beldžiasi, bus joms atidaryta..."

35

viso pasaulio neisgelbesi....o ir ar reikia?juk gyvenime visur turi buti pusiausvyra:ir geris ir blogis egzistuoja salia,taip kaip diena ir naktis,taip kaip pavasaris ir ziema,taip kaip meile ir neapykanta.Darykim revizija tik savo sazineje ir dziaukimes jei nera dideliu nukrypimu:)

36

dzhiaugiuosi kad atradai savo vertybes, bet nesuprantu tavo noro jas primigtinay iskiepyt kazhkam kitam, ir vietoj to kad pasidzhiaugt kad zhmogus ieshko savo kelio, ishvadint ji neishprususiu. nera nieko universalaus shiam pasauly, ir tavo rojus kitam gali pasirodyt pragaru, o tavo dievas - shetonu. visa tay tera simboliai, ir jey kiekviena biblijos zhodi supranti tiesiogiai tay pats esi neishpruses. nesu nusiteikes priesh religijas ish esmes, ir sutinku su daugeliu jos moraliniu nuostatu, taciau neturiu poreikio stabams kuriuos stato bazhnycia, ir atviray pasakius man juokas ima zhiurint i 36mecius kuriems, kaip antrokams, reikia kunigelio grasanciu pirshtu ir pasakojancio pasakas apie amzhinas kancias pragare kad jie atskirtu geri nuo blogio.
faktas kad tiki dievu dar nepadaro taves ishprususiu ir geru. esu mates susmurgusiu anarchistu ir panku, rengianciu pogrindinius koncertus ir ish surinktu leshu maitinancius benamius, ir tuo paciu maciau bobutes, nesugebancias atskirt jezaus nuo popiezhiaus, bet aklay tikincias kad padavusios i kunigelio auku skrynele puse savo pensijos gaus ish shvento petro 2% nuolaida prie rojaus vartu. esu mates kunigus, sustabdytus policijos uzh greicio virshijyma neblaiviam stovy ir su kruva prostituciu mashinoj. tad kuriems ish ju reiktu daryt savo sazhines revizija?

37

Uzjauciu tave Linai... Tau nereikia atsakineti i kiekvieno aklo bei ignoringo zmogaus kvailus klausymus. Nesizemink pries kiekviena kvaili kuris ignoruoja ir trypia savo Kureja ir tuo paciu garbina Setona... Dievo egzistavimas yra akivaizdus ir nevienas is musu neturime legalaus preteksto ignoruoti sitos tiesos, nes joks atsiprasymas po mirties negalios... Yra didelis skirtumas tarp tu kurie nemato tiesos ir yra pasiklyde, ir tu kurie nenori matyti, kurie renkasi buti aklais ir ignoringais, kurie atsisako tikruju vertybiu ir pasirenka garbinti pinigus bei visa kita zmogaus sukurta mesla kuris taip ir toliau nuodyja musu visuomene... Seksas (purvinas terminas iskraipytos visuomenes deka) turejo buti kazkas grazaus, kazkas tyro tarp vedusiu vyro ir zmonos... paziurekim ka visuomene is to padare... musu gyvenimo savokos bei visos vertybes egzistuojancios dabartineje realybeje yra labai stipriai iskraipytos... ir as nekaltinu, ir niekada nekaltinsiu, ir neteisiu netikinciu zmoniu, net tu zmoniu kurie ignoruoja ir zemina Dieva, nes mes visi esame broliai ir seses, visi esame lygus, nevienas nesame idealus, daugelis is musu GERIAU NEZINO... tik pasakysiu viena, kad kazkur giliai musu surudijusiose ir tamsiose sirdyse slypi tikroji meile vienas kitam, ir tai yra KAZKAS TIKR0, ir jei mes to nesugebame iszvelgti tai yra didziausia musu problema...

38

Ačiū tau, Martynai, už pagalbą tiesiant kelius į gera...
Sutinku su tuo, ką parašei.
Tik papildyčiau pastebėjimu, kad mylėti reikia žmogų, bet ne nuodėmę. Jei žmogus tapatina save su blogiu ir sąmoningai stengiasi kenkti ir griauti, jis gali būti net ne savyje. Kalbu apie žmones, kurie yra apsėsti - velnio vergai. Tokiems žmonėms pirma reikia išvadavimo - egzorcizmo - kad sugrįžtų į save ir pajėgtų spręsti apie vertybes.
Kas prisirišęs prie į bloga vedančių pasirinkimus sąmoningai - čia jau tikras kovos laukas. Man didžiausias pavyzdys, kaip elgėsi Jėzus su fariziejais ir kitu išpuikusiu "pasaulio elitu". Tad, kad padėti tokiems žmonėms broliška meile, reikia atviros kritikos ir pažeminimo. Kad susimąstytų ir atsiverstų.

39

Aš labai norėčiau, kad Linas ir/ar Martynas išdėstytų savo nuomonę apie predestinacijos teoriją, jei tai nebūtų pernelyg sunku?

40

na galiu pasakyt tik tiek laimes reik neiskoti o ji pati turi ateiti aisku be savo pagalbos jos nepasieksi.;)