141

Re: Kaip daznai jaunimas lankosi baznycioje? Ko joje tikisi?

Vaiva, 19 parašė:

mano nuomone kiti i baznycia eina tik pliotku pasiklausyti...kaskokia neteisybe..pvz jei nori priiteiti komunija kiekviena sekamadieni drauge su tevais eini i baznycia (pas mus taip yra,nes turim toki sena kunika kuris turi moteri ir visada mielai primena kiek zmoniu eina ispazinties nukvakes kunigas) o i baznycia eidavau senaiu labai daznai nes tekdavo pagiedoti baznycioje visai smagu budavo...bet db kasko nebesinori rodytis ten nes tokie kunigai kurie dazniau nusikalsta uz mane is sakyklos pamokslauja kokia as bloga ....

o visokiu kunigu yra, bet dauguma manau yra nuosirdus ir geri, o uz nuodemes manau turetu duot ir sioki toki moraliuka, nes kaipgi kitaip itikins nedaryt nuodemiu, tikrai per pety uz nuodems nepleksnos, bet jeigu uz nuodmes tave visaip isvadins, tai geriau pas toki kuniga nesirodyt... siaip ar taip ispazinitis yra susitaikymo sakramentas, ir tikrai smagu zinot, kad visiskai svarioj sazinej buni jei pries tai buvai ko prisidirbes, bet aisku yra pasakyta pirma atsiskaityk su nuskriaustuoju, o po to eik ispazinties... taip rasau, nes man patinka ir nesikabinekit:D

142

Vytautai>>kazin kiek ilgai eitum pas toki kuniga kuriam niekada nera gerai...jis vos ne Dievas elgiasi,as nesuprantu tokiu dalyku kaip galima kitiems sakyt kad blogai darai jei pats ne kitaip elgiesi...
zinoma yra ir geru kunigu tikrai zinau ne viena ir ne du...bet db kur yra paskirtas tai gal kas nors norite ji pasiimti as save?

143

Vaiva zinai, kad nenusidedanciu praktiskai nera, net popiezius turi savo nuodemklausy... tai labai nevaryk ant to kunigo. neteisk ir nebusi teisiama, bet uz pikta bart reikia, nes kitaip nepasimokins...

144

na, mano vienas draugas savo tetos si savaitgali buvo isvadintas eretiku big_smile) nes nuveze ja iki baznycios, bet nejo kartu big_smile) << nemanau, kad jis toks.. tiesiog nera poreikio eiti.. mane tas pats kamuoja...fanatiskai netikiu, ir poreikio eiti i baznycia neturiu... kartais uzeina noras nueit, paziuret, pasedet tyloj.. viskas.. o i misias ar dar kur eiti... neiciau ne uz ka...

145

Nijole>>kaip mano mama sako jei yra Dievas jis ir taip zino ka as darau ir kaip pati savyje atgailauju ir nebutina rodytis baznycioje kurioje tave nukalba...
Vytautai>>>ta zmogu reikia sutikti nes apie ji pasakyti besansu...Merliūnas...kas su juo susidure tai niekas neuzmirs... atsiprasau kad taip blogai bet kad taip ir yra jei senos moteriskes bijo i baznycia eiti...

146

Arteja velykos... Dar viena diena, kai nenoriu, bet turiu eiti... Ir kada tai baigsis... beveik esu tikra, kad ei tevai neverstu as pati eiciau ir be prasymu... Tiesiog man taip gaunasi... Savaime toks pasipriesinimas... neutral Mane baisiai nervina tas dievobaiminguju teatras... Todel nesuprantu kam versti...

147

Egle>>> tai kam tau per prievarta ten eiti... as nesuprantu tokio dalyko nenori ir neini juk...busiu as tokia bloga ir prisipazinsiu kad niekada neu ejusi as su tevais per jokias sventes i baznycia.man kaskaip keistai atrodo verbos pasventintos ar kai mociutes tempiasi i namus kaskokio surugusio vandens ir laiko ji...

148

galiu lazintis, kad normalus pasventintas vanduo greit tikrai nesurugs, nes jo struktura tokia kuri nepriima nesvarumu, netirbdo rudziu... kas ziurejo velykaja taina vadi arba skaite "zinia kuria mums atnesa vanduo" tai turetu zinot, ir praktiskai galiu papasakot viena nutikima: bobute dejavo, kad pas ja sulinyje rudas ir smirdintis vanduo, tai jai vienas zmogus pasiule ipilt penklitre bonka sventinto vandens, tai ji taip ir padare, pasirodo tas vanduo pakeite viso sulinio vandens struktura, atsiskyre visos tos rudys ir nusedo ant dugno,  o blogas kvapas dingo.

149

o as tai einu is poreikio. nors ir lbai retai (2-3 kartus per metus), bet tikrai ne todel, kad reikia. jei sakote, kad baznycioj tik apkalbineja kiti ir viskas, tai yra ir tam iseiciu. tarkim pati esu is panasaus baznytkaimio, bet,kai man kyla poreikis,nueinu i vilniaus katedra ir ne sekmadieni, o paprasta darbo diena ir ten niekam neidomu, kas esi ir kodel cia sedi...:) pati asmeniskai einu, nes ten randu ramybe, kurios siuolaikiniuose miestuose retai rasti galima, pabunu tyloje su savo mintimis........

150

Vytautas, 21 parašė:

galiu lazintis, kad normalus pasventintas vanduo greit tikrai nesurugs, nes jo struktura tokia kuri nepriima nesvarumu, netirbdo rudziu... kas ziurejo velykaja taina vadi arba skaite "zinia kuria mums atnesa vanduo" tai turetu zinot, ir praktiskai galiu papasakot viena nutikima: bobute dejavo, kad pas ja sulinyje rudas ir smirdintis vanduo, tai jai vienas zmogus pasiule ipilt penklitre bonka sventinto vandens, tai ji taip ir padare, pasirodo tas vanduo pakeite viso sulinio vandens struktura, atsiskyre visos tos rudys ir nusedo ant dugno,  o blogas kvapas dingo.

kaskodel netikiu kad gali vanduo pakeisti...nezinau koks stebuklas turi nutikti kad sulyje vanduo pasikeistu nebent buvo kaledos ;D

151

cia paprasciausias mokslas, japonijoj gal net uzpatentuotas sitas dalykas(ten kalbama apie įvairų vandeni, netik sventinta), yra knygu lietuviu kalba parasyta, keli net filmai, reikia tik pasidomet. vanduo yra lb ydomus materialas, beja svarbiausias is visu, ir nenuostabu, kad jo iki galo dar greit neistirs... ar susimastet kas pavaizduota ant mano avataro? cia viena is  tobuliausių vandens strukturų kuri susidaro esant dekingumui.

152

Vytautai nejau tu esi kunigas?ar koks klierikas? na netikiu vis tiek kad visoje lietuvoje to super tavo vandeniuko ir turi kasko netikiu....

153

joks as kunigas, tik merginos neturiu, todel yra laiko ir tokiais dalykais pasidomet, manau tikrai nekenkia zinios.

154

nesilankau.. big_smile

155

tikejimas nuo seno ipersamas nuo vaikystes,nepaliekan teises rinktis uzaugi su tuom kas tau sakoma o ne su su tuom kuo noretum tiket... ps.cia tik mano nuomone.

156

as tai kiekviena diena po tris kartus, pries valgi..  big_smile

157

Vilmantas, 26 parašė:

tikejimas nuo seno ipersamas nuo vaikystes,nepaliekan teises rinktis uzaugi su tuom kas tau sakoma o ne su su tuom kuo noretum tiket... ps.cia tik mano nuomone.

o kaip ir kodel tikejimas ipareigoja, cia taspat, kad pasakei- "isipareigojau ziuret krepsini per tv". ir is vis is to tikejimo issidirbinejama kiek tik eina. paneik Dievo egzistavima jei gu taip, arba visatos... normalus krikscionys turetu ir savo vaikus augint kaip krikscionys...

158

Hmm...Iš tiesų seniai bebuvau ir itin retas svečias aš ten...Bet iki gegužės mėnesio turėsiu bent kartą nueiti...Ir tai...Kad ir kaip...Kvailai atrodo, tai tik tiesiog prisišnekėjimas...Ką padarysi...Ilgas liežuvis...Nežinau, nesijaučiu aš ten gerai...Manau, jei žmogus širdy tiki ir jei Dievas yra, tai žmogui nebūtina eiti į bažnyčią, kad Dievas būtų su juo ir tikėtų jo tikėjimu...Sviestas sviestuotas ;>