perskaičiau temą ir tokių labai jau įvairių nuomonių išgirdau.. kai kurioms pritariu, o kai kurios man pasirodė labai jau siauros.
visų pirma, reikia apibrėžti, ką laikai emigrantu ir kas liko Lietuvoje. tikrai ne visi emigrantai važiuoja skinti braškių. tikrai ne visi iš taip jūsų vadinamojo kaimo ar vagys bei nusikaltėliai. yra visokių visokiausių. aš, asmeniškai, studijuoju dabar Anglijoje, tai kaip ir emigrantu laikyti save turėčiau. ir čia yra tikrai nemažai šiltų, draugiškų, fainų lietuvių, kurie čia kuria savo gyvenimus žinoma, teko matyti ir tokių su dryžuotais treningais, bet čia kita kalba. Lietuvoje ir liko visokių žmonių - tikrai liko labai daug protingų, imlių, galinčių, mąstančių bet liko ir negatyvių, siauro požiūrio, jei galima taip pavadinti.
šiaip nereikia smerkti nei vienų, nei kitų kiekvienas turi savo pasirinkimą. jei žiūrėtume iš patriotinių jausmų, tai taip - gaila, kad žmonės emigruoja.. iš kitos pusės: jei jie grįš pasisėmę žinių/patirties bei praplėtę akiratį, tai Lietuvai bus tik į naudą. būtent dėl to patarčiau norintiems bei galintiems važiuoti į užsienį įgyti patirties, kelti kvalifikaciją. ir vėliau tai parvežti į Lietuvą. Lietuvos tikrai nereikia išsižadėti, tikrai neišsižadu ir aš. tėvynė ir liks vienintele tėvyne - tai vieta, kur tau pažįstami papročiai, kultūra, KALBA, žmonių mentalitetas. žinoma, trūkumų daug, bet ir Anglija tikrai ne svajonių šalis. trūkumų daug ir nereikia šaukti "vau, kaip čia viskas super, už 1000 svarų galiu nusipirkti naują skalbimo mašiną bei dar liks pinigų, o Lietuvoj taip neišeina!".. ne viskas pinigais gi matuojama. nors šiaip, aišku, čia sąlygos susikurti materialinę gerovę daug geresnės, o Lietuvoje sąžiningu darbu ir nėra lengva prasimušti (gi yra pas mus korupcija, sovietinis mąstymas dar likęs)..
apibendrinant mano nerišlų tekstą: išmokim tolerancijos vieni kitiems dabar labai jau tie "emigrantai" yra apipinti mitais tikrai neišvažiavo visi iš Lietuvos dėl to, kad Lietuvoje gyveno skylėse, neturėjo draugų ir šiaip buvo menkystos (kaip kiti mano)