321

Re: Įvertink savo loginį mastymą :)

ne, Tomai, juk virvutes dega netolygiai, bet per valanda sudega. nu tipo, pirma 10 min dega lb letai, kitas greiciau ir pan. ne taip

322

Ai nu jo..as ta netolygiai biski netaip supratau..:D
Taigi galima ja uzdegt is abieju pusiu..nu viena virve uzdegta is abieju turi degti pusvalandi..o kitos virves kaip sakiau ketvirtadalis dar ir gausis 45 min..:D

323

Aurelija, 19 parašė:
Violeta, 29 parašė:

Radau internete uzdavinuka toki nesunku...

Turime dvi skirtingas netolygiai degančias virvutes, kurios sudega per 1h. Kaip jų pagalba išmatuoti 45min?

pasukit galvytes wink

nelabai supratau uždavinio sąlygos, na gal man nesigalvoja, o ar tos virvutės atskirai po 1h sudega ar kaip suprast?

taip, kiekviena is ju dega lygiai 1h, bet jos netolygios, t.y. kaip Nijole aiskino Tomui, virvuciu karpyti nelabai gaunasi wink

324

na bandysiu spėt smile vieną padegi iš abiejų galų, kai sudegs kitą padegi iš abiejų galų ir per vidurį, pagal mane turėtų išeiti, kad pirma degs 30min, o kita 15 min... kol kas tik toks variantas manyčiau smile

325

Aurelija tu teisi wink

326

na siek tiek kitaip, vienu metu reikia padegti abi virvutes, tik viena is abieju galu. kai ta sudegs, bus praejes pusvalandis, tada ir padegi ir antrosios virvutes antra puse (jos bus like tik pusvalandis), taip gausis 15 min

327

abejojau tik dėl vieno - mane suklaidino tas pasakymas, kad jos dega netolygiai, bet galvoju, koks skirtumas juk ta pati virvutė, jei degs puse jos tai ir laikas atitinkamai per pusę dalinsis. Manyčiau nereikėtų to sakinio.. smile arba gal man paaiškinkit kam jis ten buvo? big_smile nes niekaip neišmąstau smile

328

as parasiau kitaip siek tiek, nes butent del netolygumo, tu nezinosi kaip rast viduri

329

ai, db supratau smile ta pati virvutė dega netolygiai smile ta prasme, vietomis greičiau, vietomis lėčiau smile aš maniau tas netolygumas pasireiškia nevienodai, kad degimo greitis vienos ir kitos virvutės skiriasi big_smile na bet fainas uždavinukas wink

330

aga, man irgi patiko smile reiktu dar paieskot kokiu wink

331

čia toks easy uždavinukas smile šiaip prasiblaškimui:
išvardykit penkias dienas, nenaudojant skaičių ir savaitės dienų smile

332

hmm... nu nesugalvoju nieko big_smile

333

darbo dienos

334

Vytautas, 21 parašė:

darbo dienos

pagal pastaruju darbo bei svenciu dienu paskirstyma drysciau suabejoti big_smile

335

Ingrida, 22 parašė:
Vytautas, 21 parašė:

darbo dienos

pagal pastaruju darbo bei svenciu dienu paskirstyma drysciau suabejoti big_smile

cia jau reiketu uzdavinuko autores komentaro:), beja pas mane telefone butent penkios dienos ir ivardintos kaip darbo dienos:D

336

big_smile suktai galvoji, bet reik jas paeiliui išvardint wink kol kas teisingo atsakymo nesulaukiu :::734

337

as pasakysiu:
uzvakar, vakar, siandien, rytoj, poryt

338

šaunuolė Nijolyt wink

339

atspejau :::921 geras ;D maniau, kad nesamone ;D

340