Re: Įvertink savo loginį mastymą :)
ne, Tomai, juk virvutes dega netolygiai, bet per valanda sudega. nu tipo, pirma 10 min dega lb letai, kitas greiciau ir pan. ne taip
Jūs esate neprisijungęs. Prašome prisijungti arba registruotis.
Diskusijų forumas → Naujienos / Apie Viską → Įvertink savo loginį mastymą :)
Puslapiai Ankstesnis 1 … 15 16 17 18 19 … 23 Sekantis
Norėdami rašyti atsakymą turite prisijungti arba registruotis
ne, Tomai, juk virvutes dega netolygiai, bet per valanda sudega. nu tipo, pirma 10 min dega lb letai, kitas greiciau ir pan. ne taip
Ai nu jo..as ta netolygiai biski netaip supratau..:D
Taigi galima ja uzdegt is abieju pusiu..nu viena virve uzdegta is abieju turi degti pusvalandi..o kitos virves kaip sakiau ketvirtadalis dar ir gausis 45 min..:D
Violeta, 29 parašė:Radau internete uzdavinuka toki nesunku...
Turime dvi skirtingas netolygiai degančias virvutes, kurios sudega per 1h. Kaip jų pagalba išmatuoti 45min?
pasukit galvytes
nelabai supratau uždavinio sąlygos, na gal man nesigalvoja, o ar tos virvutės atskirai po 1h sudega ar kaip suprast?
taip, kiekviena is ju dega lygiai 1h, bet jos netolygios, t.y. kaip Nijole aiskino Tomui, virvuciu karpyti nelabai gaunasi
na bandysiu spėt vieną padegi iš abiejų galų, kai sudegs kitą padegi iš abiejų galų ir per vidurį, pagal mane turėtų išeiti, kad pirma degs 30min, o kita 15 min... kol kas tik toks variantas manyčiau
Aurelija tu teisi
na siek tiek kitaip, vienu metu reikia padegti abi virvutes, tik viena is abieju galu. kai ta sudegs, bus praejes pusvalandis, tada ir padegi ir antrosios virvutes antra puse (jos bus like tik pusvalandis), taip gausis 15 min
abejojau tik dėl vieno - mane suklaidino tas pasakymas, kad jos dega netolygiai, bet galvoju, koks skirtumas juk ta pati virvutė, jei degs puse jos tai ir laikas atitinkamai per pusę dalinsis. Manyčiau nereikėtų to sakinio.. arba gal man paaiškinkit kam jis ten buvo? nes niekaip neišmąstau
as parasiau kitaip siek tiek, nes butent del netolygumo, tu nezinosi kaip rast viduri
ai, db supratau ta pati virvutė dega netolygiai ta prasme, vietomis greičiau, vietomis lėčiau aš maniau tas netolygumas pasireiškia nevienodai, kad degimo greitis vienos ir kitos virvutės skiriasi na bet fainas uždavinukas
aga, man irgi patiko reiktu dar paieskot kokiu
čia toks easy uždavinukas šiaip prasiblaškimui:
išvardykit penkias dienas, nenaudojant skaičių ir savaitės dienų
hmm... nu nesugalvoju nieko
darbo dienos
darbo dienos
pagal pastaruju darbo bei svenciu dienu paskirstyma drysciau suabejoti
Vytautas, 21 parašė:darbo dienos
pagal pastaruju darbo bei svenciu dienu paskirstyma drysciau suabejoti
cia jau reiketu uzdavinuko autores komentaro:), beja pas mane telefone butent penkios dienos ir ivardintos kaip darbo dienos:D
suktai galvoji, bet reik jas paeiliui išvardint kol kas teisingo atsakymo nesulaukiu
as pasakysiu:
uzvakar, vakar, siandien, rytoj, poryt
šaunuolė Nijolyt
atspejau geras ;D maniau, kad nesamone ;D
o rimtai kazkaip nepagalvojau apie tai
gal dar kas koki uzdavinuka? D
Puslapiai Ankstesnis 1 … 15 16 17 18 19 … 23 Sekantis
Norėdami rašyti atsakymą turite prisijungti arba registruotis
Diskusijų forumas → Naujienos / Apie Viską → Įvertink savo loginį mastymą :)