1

Tema: vienatve

Ar normalu buti laimingam vienatvei ? As katik susivokiau kad yra zmoniu kuriems aplamai nieko nereikia ar tai normalu? negi turi jie jaustis kaip nenormalus ?

jiems gerai ir tikrai nieko nenoretu keisti  Kai kas pavadintu tai egoismu ir sakytu senatvei tu gailesies …  negi turetu apgailestingai gyventi debar kad senatvei nesigailetu?

Turi jie draugu labai nedaug susitinka, retai, jei ne darbas ar mokslai tikriausei isvis zmoniu nesutiktu.

Ar pazystat kas tokiu ? galbut tu o gal as pats vienas is ju?

Ydomu koks liaudies poziuris i laiminga vienatve?

2

Re: vienatve

jei bunant vienatvej nesijauciama vienisu, tai gal ir nieko blogo, bet siaip zmogui reikia su kuo nors bendrauti. buna taip, kad tarp zmoniu zmogus jauciasi vienisas, vat tada tai buna prastai, gal tokie zmones poto ir pasirenka buti vienatvej, nes mano, kad niekas ju nesupras, ar dar del ko...

3

karta isgeres nusikabinau gitara nua sienos ir parasiau:

Some times I feel lonely in the crowd
Sitting in the corner, lock a round   
Watching other peoples life like show
But my own life was never shown

Somme times I just feel like disappear
Drown down to my own fear

I feel lonely only in the crowd
I joy my freedom, tanks… se you a round
I can afford this luxury isolation
Relationship gives only complication 

I hugging pillow after stupid dream 
There you and me was doing sweetest dream

4

idomu, Zilvinai, apie kokia tu kalbi vienatve????? vienatve, kai esi be antrosios savo puses??? vienatve, kai turi mazai draugu??? vienatve, kai lieki nesuprastas, neisgirstas?? ...vienatve, kai tave aplinkui supa daug zmoniu???
kaip tu vadini ta vienatve, kiti joje atranda ramybe ir savo tikejima ...kaip Tibeto vienuoliai ......Jogai .....

5

Matai as dirbu su psichineis ligoneis ir po darbo man tyla kaip palaimos eleksyras tikrai kad neliudna paciam su savim smile Tikeji mas vienualynas tibetas ... no no no as kaip studijuajantis medicina esu super realistas renkuasi zinojima vietoi tikejimo. bet baznycia palaikau kaip sveikatai teigiama faktoriu, joga zinau kelias pozas palengvinancias nugaros skausma. esu ysitikines kad zmogaus psichine kaip ir fisine sveikata priklauso nua gyvenimo budo.

Tibeto stebuklas man tai ne "auksinis buda" bet retas oras dideliam aukstyje arba deguanies trukumas skatina organizma prisitaikyti ir gaminame daugiau raudonuju kraujo kuneliu kurie transportuaja deguani plus pasimankstinus visi geriau pasijaucia. elito sportininkai tai gerai zino ir daznai tiesiok susileidzia sau papildomu eritrocitu pries varzybas.(vadinasi kraujo dopingas)

Na nusvaigusiems romantikams tai Tibeto aplankymas suteikia pasakisku magisku euforiju, jegu energijos lauku ir bla bla bla he he he

Kua maziau zmones zino tua giliau jie linke tiketi. Kai tik pradejo plestis elektros tinklai bobutes persiziegnodavo kiekviena karta uzsidegus lemputei smile as nenoriu patiket kad lietuvoi dar pilna zmoniu tikinciu Tibeto "stebuklais"

6

Po tam tikru gyvenimo etapu,pilnai suprantu ,kodel vienatve tampa lydinciu seseliu.Vienaip ar kitaip iskovotas laisves jausmas.Buti vienam nereiskia egoistiskai nusistatyti  visuomenes atzvilgiu,man atrodo , tai laikotarpis -zmogaus jegu kaupimo metas ,ruosiantis ateity kuriamiems darbams, arba laukiant neisvengiamu ivykiu.

7

Labas Clara Gyveni vokietijoi?     was tust du in Deutschland? Picks Erdbeeren? Sag mir deine Geschichte. Sie können sich schriftlich direkt an meine Mail, wenn Sie es wünschen. Ich möchte nur das Gefühl ein wenig besser
Grüße... smile

8

Zilvinai, truputi juokinga zinok smile tu cia demonstruoji savo kalbu mokejima? (retorinis klausimas)...tam yra pastas...

9

Zilvinas, 37 parašė:

Matai as dirbu su psichineis ligoneis ir po darbo man tyla kaip palaimos eleksyras tikrai kad neliudna paciam su savim smile Tikeji mas vienualynas tibetas ... no no no as kaip studijuajantis medicina esu super realistas renkuasi zinojima vietoi tikejimo. bet baznycia palaikau kaip sveikatai teigiama faktoriu, joga zinau kelias pozas palengvinancias nugaros skausma. esu ysitikines kad zmogaus psichine kaip ir fisine sveikata priklauso nua gyvenimo budo.

Tibeto stebuklas man tai ne "auksinis buda" bet retas oras dideliam aukstyje arba deguanies trukumas skatina organizma prisitaikyti ir gaminame daugiau raudonuju kraujo kuneliu kurie transportuaja deguani plus pasimankstinus visi geriau pasijaucia. elito sportininkai tai gerai zino ir daznai tiesiok susileidzia sau papildomu eritrocitu pries varzybas.(vadinasi kraujo dopingas)

Na nusvaigusiems romantikams tai Tibeto aplankymas suteikia pasakisku magisku euforiju, jegu energijos lauku ir bla bla bla he he he

Kua maziau zmones zino tua giliau jie linke tiketi. Kai tik pradejo plestis elektros tinklai bobutes persiziegnodavo kiekviena karta uzsidegus lemputei smile as nenoriu patiket kad lietuvoi dar pilna zmoniu tikinciu Tibeto "stebuklais"

ne, nestebuklas, o tiesiog gyvenimo budas zmoniu arba ieskojimo .....
blebla ba, o ka kalbi as supratau wink ...

Ingrida, jei tu nemoki, o kitas moka ir paraso, tai nereiskia, kad jis puikuojasi wink .......pvz.: atsidurusiam tokioje vietoje, kur visi moketu, o tu ne turbut toki zmogu palaikytu paprastai tariant neispruseliu wink

10

brr izanga i siaubo filma . zilvinui linkiu nepaluzti dirbant toki darba .

11

Austeja, 22 parašė:
Zilvinas, 37 parašė:

ne, nestebuklas, o tiesiog gyvenimo budas zmoniu arba ieskojimo .....
blebla ba, o ka kalbi as supratau wink ...

Ingrida, jei tu nemoki, o kitas moka ir paraso, tai nereiskia, kad jis puikuojasi wink .......pvz.: atsidurusiam tokioje vietoje, kur visi moketu, o tu ne turbut toki zmogu palaikytu paprastai tariant neispruseliu wink

as nesakau, kad puikuojasi, bet kokia tikimybe, kad forume apsilankys tas, kuris moka butent ta kalba (?)...na, manau, kad butu zymiai mandagiau jei visi suprastume tai, kas rasoma forume, nes forumas skirtas bendrauti visiems wink
o kad as neisprusus tai ir pati zinau big_smile bet nesuku del to sau galvos..kiekvienam zmogui skirtingu dalyku prireikia ir negali zinoti ...gal..kadanors...mokesiu daugiau tu kalbu, nes niekas nezinome ko mums prireiks wink

12

man ,atrodo, cia kalbama apie "vienatve" ,nuklystate nuo temos

13

na, as atsakiau i klausima, o tu nezinau.. smile

14

na as priduriau -savo pozicija palaikau

15

jei zmogus sugeba buti laimingas vienatvej,tai yra puiku...

16

...vienatvėj kartais pateka ryški mąstymo saulė...

17

Zilvinas, 37 parašė:

Ar normalu buti laimingam vienatvei ? As katik susivokiau kad yra zmoniu kuriems aplamai nieko nereikia ar tai normalu? negi turi jie jaustis kaip nenormalus ?

jiems gerai ir tikrai nieko nenoretu keisti  Kai kas pavadintu tai egoismu ir sakytu senatvei tu gailesies …  negi turetu apgailestingai gyventi debar kad senatvei nesigailetu?

Turi jie draugu labai nedaug susitinka, retai, jei ne darbas ar mokslai tikriausei isvis zmoniu nesutiktu.

Ar pazystat kas tokiu ? galbut tu o gal as pats vienas is ju?

Ydomu koks liaudies poziuris i laiminga vienatve?

O kodėl gi laimę vienatvėje reikia matuoti "normalumo" matu?
Viskas, kas žmogiška, yra normalu. Ir nebūtinai tai, ką linkusi daryti dauguma, yra teisinga.

Kol kas aš neprastai atitinku tą "laiminga vienatvėj" aprašymą. Tiesa, žmonių man vis dėlto reikia (bijau, kad visiems reikia vienaip ar kitaip), bet tik tuomet, jeigu jų egzistavimas pernelyg neerzina ir neapkrauna tuščiais plepalais ar kitokiais vaipymaisis.

Šiuo atveju liaudies požiūris dažniausiai tas, kad tokie žmonės laikomi priešiškai nusistačiusiais daugumos atžvilgiu ir todėl nėra ko su jais terliotis. O tiesa ta, kad tie linksmuoliai, kurių pilnos visos pakampės ir kurie skelbiasi turintys porą sunkvežimių draugų, neretai pagarbos kitam žmogui turi nepalyginamai mažiau už vadinamuosius "atsiskyrėlius".

18

Martyna, 20 parašė:

O tiesa ta, kad tie linksmuoliai, kurių pilnos visos pakampės ir kurie skelbiasi turintys porą sunkvežimių draugų, neretai pagarbos kitam žmogui turi nepalyginamai mažiau už vadinamuosius "atsiskyrėlius".

nu čia tai mintelė... išplėtok labiau, nes nelabai supratau, kaip čia taip gaunasi? smile

19

na manau yra zoniu, kuriems vienatve yra lemtis... ir kartais ta lemtis buna visai laiminga..... kartais kai esi tarp daug zmoniu, jautiesi beprotiskai vienisas.... o kartais budamas vienas -tos vienatves visai nejauti...:)

20

Mano bendradarbis  mane guasdamas sako:  …tu neturi seimos vaiku merginos …

Na pasiklausius jo yra dvi iseitys:
1. ysijausti i jo paguada ir apsizliumti ir jaustis blogai 
2. Dziaugtis gyvenimu kury turiu, laisve, galimybe daryti ka tik noriu

Mano kolega turi  seima, tevus, uasvius, zmona, vaikus, nama, volvo, suni ir t.t,
Bet dukra iki ausu ysimilejus Stockholmo narkomana, uasvene tiesiogine skrandzio zaizdos priezastis, santykei su zmona : …yra kaip yra gerai kad negriuna… , ekonomine situacija bankas del paskolu lipa ant kulnu vos per plauka issisuka papildomai uzdarbiaudamas.

Todel as apkabinau karstai savo kolega ir is sirdies jam padekojau uz jo supratima ir paguada
-    aciu kad tu esi , pasakiau jam, bet vien tik tam kad jis pats geriau pasijustu nes tikrai kad nenoreciau su jua keistis vietom.

Pasakiau jam gal kadanors ir man laime nusisypsos ir as turesiu seima nama vaiku ir t.t. smile

Manau nevisada yra gerai sakyti tiesa , kartais geriau kai zmones girdi tai ka jie nori isgirsti.
Beto betkokioi situacijoi yra ”dvi medalio puses”.

Manau ta pacia vienatve zmones suvokia skirtingai: jauniem tai nera draugu, vyresniem tai nera seimos.  Bet juk betkokioj situacijoi visada kazko nera ir kazko yra (dvi medalio puses).

Puse taures vyno:  - puiku! nudziugo optimistas
-    gaila kad puse kazkas jau nugere dadejo pesimistas

As renkuasi buti realistas ir suvokti abi puses todel manau nera nei geriau nei blogiau tiesiog tai yra kitaip