Kartais galvoju ar yra teisinga aplamai priklausyti kokei snobu bandai? Visi kurie attitinka snobu reikalavimus yra priimami i rata. Uz rato ribu visi kiti yra laikomi nenormaleis ir tada juas meginama paveikti palauzti tam kad jie pritiktu prie tame rate esanciu. Tie kurie nepalauziami ir nepakeiciami uzdaromi i institucijas ir ystaigas.
As kartais galvoju kaip butu miela nepaisyti visu socialiniu snobiniu trigdanciu ir stabdanciu normu ir tada kiek daug vietos liktu vystymuisi i prieki. Kiek ginealiu ideju yra slopinama vien del to kad mums tai neyprasta jog tai nepatogu net ysivaizduati arba jog tai tiesiog nepopuleru. Manau truksta visuamenei mazu berniuku kurie isdrystu susukti: ”Karalius nuagas”
Kazkodel zmones aplinkui linke manyti kad jie tikrai geriau uz mane ismano ko man reikia.
Aha! Jaunas sveikas vyras ir be bobos sukruva vaiku?!? Tikrai kad negerai(?) ir prasideda jam reikia pripirsti, prisiuliti, supazindinti … kartais jautiesi zmogus kaip bulius stumiamas prie karves ir jei neuzlipo tai tada aha! Gal nesveikas?!? Reikia gyditi! Gal jam nestovi? Gal jis gejus?
Stop! Stop! Stop! As neprivalau priklausyti snobu ratui ir esu visiskai sveikas ir man nusisvilpt kas yra normalu kitiems …
Kodel negali buti normalu tiesiog dgiaugtis gyvenimu? Ir nebuti kieno nors isskaiciavimu, vertinimu , lukesciu, vilciu objektas?
Jei buciau invalidas ar alkoholikas tada man butu atleista , bet kadangi esu sveikas tai aotomatiskai esu kaltas nes… (?).
Belieka prisipazinti jog esu baisus iskrypelis: myliu jura gamta veja laisve ir man gerai taip kaip yra ir as kaip tikras nenaudelis dziaugiuasi ir megaujuasi savo gyvenimu be kaltes jausmo ir baimes uz tai degti pragare