41

Re: vienatve

Ingrida, 22 parašė:

Zilvinai, draugo gyvenimas, jam ir rinktis...nusvils, gal pasimokys..svarbu, kad jam dabar gera...

teisingai sakai, nes blabla gyvens vyras teisingai, bet nemanau, kad labai jau laimingas bus . . .
Blemb...noreciau ir as taip "puppy love" bet bijau sudek, tai dabar sedziu ir nosi i snargline trinu, nes negyvenu taip kaip noriu...o gal ir nemoku gyventi taip kaip noriu :::225 ir sedziu vienatvej dabar nu tokioj, kad gyvenime taip nesijauciau vienisa....:::a55

42

Rasa, 21 parašė:
Ingrida, 22 parašė:

Zilvinai, draugo gyvenimas, jam ir rinktis...nusvils, gal pasimokys..svarbu, kad jam dabar gera...

teisingai sakai, nes blabla gyvens vyras teisingai, bet nemanau, kad labai jau laimingas bus . . .
Blemb...noreciau ir as taip "puppy love" bet bijau sudek, tai dabar sedziu ir nosi i snargline trinu, nes negyvenu taip kaip noriu...o gal ir nemoku gyventi taip kaip noriu :::225 ir sedziu vienatvej dabar nu tokioj, kad gyvenime taip nesijauciau vienisa....:::a55

Rasyt, mums tikrai reik susitikt :Deitumem bernu ieskot ;D

43

Rasa, 21 parašė:

kartais ir tarp savų galima vienišam pasijusti....

44

Ingrida, 22 parašė:

jei ne mano ciucka tai pirmu reisu pas tave, kad ir snd atlekciau big_smile

45

Rasa, 21 parašė:
Ingrida, 22 parašė:

ot tie mazi vaikai :Dtai tu nebijok, as palauksiu kol uzaugs, netekesiu jei siulys ;D

46

Ingrida, 22 parašė:
Rasa, 21 parašė:
Ingrida, 22 parašė:

ot tie mazi vaikai :Dtai tu nebijok, as palauksiu kol uzaugs, netekesiu jei siulys ;D

jo kartais jaucuosi lyg vaika turedama ;D valgyt gaminu, prausiu, ziursta pasiuvau, kad nesizarbuoliuotu ;D
ale sedziu savaitgaliais ir taip liudnoka :::225 vienisa kad ir su "vaiku" ;D

47

Rasa, 21 parašė:
Ingrida, 22 parašė:
Rasa, 21 parašė:
Ingrida, 22 parašė:

jo kartais jaucuosi lyg vaika turedama ;D valgyt gaminu, prausiu, ziursta pasiuvau, kad nesizarbuoliuotu ;D
ale sedziu savaitgaliais ir taip liudnoka :::225 vienisa kad ir su "vaiku" ;D

na, bent jau atseikeja tau su kaupu, tas ciucikas tongue zinai :? kad nesijaustum tokia vienisa, reik bent keliu vaiku tau ;D big_smile

48

Man sunku suprasti kodel tas negatyvus vienisumo jausmas toks stiprus? As manau kad jei jautiesi vienisa su vaiku tai pasijausi vienisa ir su vyru sad . Tas stiprus poreikis socialiniam bendravimui zmones tik zudo. Manau tavo vyrui turetu buti slegenti uzduatis vos ne kaip antras darbas pastovei buti uzimtu tavimi kad nesijaustum vienisa.

Ir kodel zmones negali tiesiog buti, laimingi patys is savo paties sulciu? 

Juk vienatve turi ir savo pozitiviu savybiu tai laisve nepriklausomybe, beto jei gali buti laimingas pats tai neapkrauni niekada savo partnerio reikalavimais ir lukesceis.

Kodel blogai tyiesiog buti ir leisti kitiem tiesiog buti savimi arba tua kua jie nori? 

49

Zilvinas, 37 parašė:

Man sunku suprasti kodel tas negatyvus vienisumo jausmas toks stiprus? As manau kad jei jautiesi vienisa su vaiku tai pasijausi vienisa ir su vyru sad . Tas stiprus poreikis socialiniam bendravimui zmones tik zudo. Manau tavo vyrui turetu buti slegenti uzduatis vos ne kaip antras darbas pastovei buti uzimtu tavimi kad nesijaustum vienisa.

Ir kodel zmones negali tiesiog buti, laimingi patys is savo paties sulciu? 

Juk vienatve turi ir savo pozitiviu savybiu tai laisve nepriklausomybe, beto jei gali buti laimingas pats tai neapkrauni niekada savo partnerio reikalavimais ir lukesceis.

Kodel blogai tyiesiog buti ir leisti kitiem tiesiog buti savimi arba tua kua jie nori?

visu pirma,as manau, kad vienisumo jausmas zmonems nepriimtinas del to, kad toks stereotipas...juk kai sutinki koki sena pazystama, jis iskart paklaus ar turi antra puse...taigi, kiekviena kart sutikdamas vis kita, tu vel isgirsti ta klausima.Tada susimastai, kad kazkas negerai, nes jei visi to paties klausia, vadinas, turi buti ta antra puse, o jei jos neturi, tai kazkas su tavimi negerai...
antra, kad ir kaip sakytume, kad mums gerai ir vieniems, nepaneigsime jog noris, kad butu kazkas salia, kam rupetum...
trecia, taip jau "duota", kad zmonijai pratesti reikia dvieju zmoniu, o susitikt tik tam, kad ja pratesti, tai... big_smile

50

as linkes tiketi kag normali sveiko zmogaus busena yra jei ne visiska laime  tai bent jau su mazyte "monalizos" sypsenele. Jei zmogus liudnas tai jau kazkas negerai. Esu net ysitikines kad jei tau nera viskas gerai tai susiradus drauga  tos problemos neisspres pacios. sekminga partneryste labiau tiketina tarp dvieju (sveiku) laimingu zmoniu. Nei kad tarp tokiu kurie jiesko kazko... tikedamiesi kad nuasavos problemos issispres.

Mano mintis buvo pritraukti cia laimingu vienisiu kurtie patenkinti savo gyvenimu reiskia "sveiku" zmoniu.

51

smile .. ilga laika pritariau tavo mintims ir pritariau mintims, kad vienas zmogus gali buti sau laimingas, bet man tai nusibodo!.. dabar manau, kad zmones, kurie sako, kad yra vienisi ir laimingi tiesiog bando save itikinti - visi zino, kad garsiai issakius mintis lengviau jomis itiketi... tai gal ir tu cia tai darai? ..(nu nebent tu vienisas ne ilgiau metu smile - tada dar patikeciau, kad esi laimingas).

As turbut ne i ta tema pataikiau big_smile, kadangi nenoriu but viena ar vienisa.. manau nera didesnio kaifo, kaip pazinti kita zmogu, tureti pabiruciu ir kiekviena akimirka juos mokint savo pavyzdiu myleti jura gamta veja laisve.... o tada vakare visiems sumigus imirkt i putu vonia ir paidziaugt 15 minuciu vienatves ... arba pabudus paryciaus uzsiplilyt stikla atbatos ir siaust i laukus saules pasitikt - tik tiek man jos tereiktu wink

PS o siaip perskaiciau visa tema ir tik dabar supratau, kad susipainiojau - ar cia buvo kalbeta apie vienus ir laimingus, ar apie vienisus ir laimingus? :S

52

pritariu gustei 100%.  namanau kad vienisas zmogus gali buti laimingas. taip, kai nenusiseka santykiai, buna tox tarpsnis visada kai save bandai itikineti- man vienai geriau. tai padeda pergyvent skyrybas. bet zmogus taip jau sukurtas, kad jam reikia bendravimo, reikia paramos, palaikymo, galu gale- reikia kazkuo rupintis, buti suprastam, jaustis reikalingam.. kaip gali jaustis laimingu be visa to? apgaudineja savie tie, kurie save itikina kad vienatve-gerai.. tustuma.
As laiminga. bet as ne vienisa. nes labai gerai zinau, kad viena laiminga but nemoku. net didziausi gyvenimo pasiekimai neatrodo tokie reixmingi, jei neturi su kuo jais nuosirdziai pasidziaugti...

53

O kas pasake kad vienisei zmones negali "pazinti kita zmogu, tureti pabiruciu"

Skirtumas kad vienisei gali pazinti tiek zmoniu kiek jiem patinka ir jie visada istikimi sau.(laisve)

Nevienisi zmones gali pazinti tik viena zmogu ir privalo buti istikimi jam.(nelaisve)

vienisei niekada nekencia del partnerio neistikimybes ir nejaucia kaltes istvirkaudami, jiems nereikia nei meluati nei teisintis ar nerimauti.

Istikimybes savoka seis laikais antiek simbolishka, kad as simbolishkai esu vedes visas pasaulio moteris o ne viena. smile

Del pabiruciu tai niekada negali buti tikras katras tavo ir ar tai svarbu? juk puse ju auga ir taip ne su savo tevu (antra santuaka ir t.t.)

jei zmogaus prigimcei nebutu svetima ta biblijine seimos ideja, tai sendien AIDS  ir venerines ligos tikrai kad nebutu gresme.  smile

Anksciau neistikimybe budavo baudziama mirties bausme , debar tai tobulinamos apsisaugojimo priemones

gandonai debar tai netik vyru reikalas

http://www.youtube.com/watch?v=mnyC_v0-DQ4

As manau vienisei tai modernus ateities zmones gyvenantys su shvare sazine.

Jei kiekvienas sutuaktinis sulauzes baznytine vedybine priesaika ta pacia sekunde dingtu tai zmonijai grestu isnykimo gresme smile

As manau kad zmones gali buti laimingi viengungei lygei taip pat kaip kad kesti santuaka.

statistishkai is 20 poru tik viena gyvena tikrai labai laimingai, 5 seip sau pakenciamai, 10 laikosi kartu del yvairiu priezasciu (isskyrus ta graze romantishka meile) ir 4 isgyvena kartu gryna kristolinio skaidrumo 100% pragara.

ir tai neturi jokios reiksmes ar pora sulipa y kruva patys (wakarietishkai) ar tevai suveda kaip veislinius sunis y kruva (azietiskai)

Vadinasi as kaip patenkintas viengungis turiu didesny sansa buti laimingu negu kad zadedamas iki grabo lentos baznycioi.

Arba atmetus religines dogmas: tam kat rasti ta vienintele reiketu "isbandyti" kiek ymanoma daugiau nes jei is 20 tik 1 tai is 100 tik 5 laimingi shansai reiske musu visuameneje tik 5% yra tikrai laimingu kaip pasakoi poru. Visi kiti turetu buti viengungei ir krustis kaip pasiute kad surasti ta vienintely/le smile (saziningas varijantas)

Arba gyventi kartu ir vistiek krustis kaip pasiutusem sutuaktiniui nezinant (sendieninis realistinis varijantas)

as nesu fantastishkai euforishkai laimingas bet ir nesu nelaimingas. Beto saziningas ir istikimas pats sau ir neskaudinu kito. As nevengiu pazinti zmoniu bet tik 5% galimybes kad tai baigsis laimingai.

Statistishkai reiktu maziausei "pazinti" 20 kad sutikti ta vienintele/ly ir kadangi ne kiekvienam 20-tuke yra te vienintele  tai reiskia kazkur 100 butu optimalei realus skaicius (5) kad sutikti ta vienintele ir tai dar begarantijos kad tu jos nepraziopsosi. 

Kazkaip man rodos kad vienatvej rasti laime paprasciau smile

54

zilvinas akivaizdziai vienisas, matyt turi pabiruciu, issiskyre ir sazines priekaistu nejaucia smile
nepritariu vistiek ir sitox mastymas man varo depresija, labai dziaugiuosi kad mano zmogus taip negalvoja, ir tikrai buvau sutikus panasaus mastymo vyru savo gyvenime. tegul ir gyvena jie sau, vienisi, duodasi su tuzinais moteru, aistra patenkina- o dusioj vienisa, nes neprisileidzia nieko  itikinai save kad tau taip gerai- ir valio. sveikinu. ir siaip, tegul egzistuoja poziuriu laisve. visokiu yra, visokiu reikia. bet zilvino filosofija man is pasaknu nepriimtina. BENT JAU PASISTENGTI VERTA.
vienisei gali pazinti tiek zmoniu kiek jiem patinka ir jie visada istikimi sau.(laisve)
Nevienisi zmones gali pazinti tik viena zmogu ir privalo buti istikimi jam.(nelaisve),. cia dabar kas do nesamone? kol buvau vienisa ir rinkimosi stadijoj- pazinau ju pakankamai. bet ateina laikas issirinkti. negali turet VISKO, ir kuriem galam. ne kiekybe, o kokybe svarbiausia. as NEPRIVALAU buti istikima, as tiesiog NENORIU buti neistikima, man to nereikia. jei tau seimoj viskas tvarkoj- kam? uz antra puse niekad negali but garantuotas, bet-nepagautas ne vagis, o tada ir sirdies neskauda. ir pasitiki, ir tiki, nes be tikejimo nera gyvenimo.
zodziu, galeciau gincytis su kiekvienu tavo teiginiu, nes tavo filosofija man nepriimtina. as vis dar tikiu zmonemis.

55

Taip as vienisius ir bent jau kiek pats zinau neturiu pabiruciu. Zmones linke tiketi pasakomis su laimingom pabaigom . Mano "filosofija" tai tik atspindi realybe o statistinei duamenys (2007 11 Macionis "Sociology") faktus. Ups! realybe nevisad tokia kaip mes ja linke ysivaizduati. optimistams ji varo depresija , pesimistams pakelia nuataika. As jau bent stengiuasi buti realistas uztai renkuasi vienatve vietoi prastos santuakos.

Pilnai sutinku kad stenktis reikia ir tikejimo tikrai kad nereikia prarasti. Bet tiketi galima dievu likimu ar kitais pasirinktinais nematerialeis dalykais. Bet zones as renkuasi geriau pazinti kaip kad zmogiskaja prigimti.

zmogishka yra aukotis tiketi buti istikimam lygei taippat kaip kad suklysti pasiduati silpnybei meluati.
Bet neverta aklai tiketi ir idealizuati zmogaus vien tik del to kad tai tavo sutuaktinis tai nereiskia kad jis niekada nemeluaja ar ne klysta.

"as vis dar tikiu zmonemis" Asta viena diena tu busi yskaudinta. Kad taip neatsitiktu verciau galvok kad "as pazystu zmogaus prigimty" ir esu pasiruasus atleisti savajam ka jis be iskrestu nes as myliu ji pakankamai. Jei tikrai nera to ko negaletum atleisti savo zmogui vadinasi  jusu pora yra ta viena is 20. Na jei varijantas 5 is 20 tai irgi netaip ir prastai, bet jei zemiau tai as geriau renkuasi vienatve.

Santuakos sekme priklauso ne nua zmoniu sventumo laipsnio (zmogiska prigimtis nesikeicia), bet nua to kiek sutuaktinei sugeba atleisti vienas kitam.

Kai as sutiksiu zmogu ir pamilsiu ji tiek kad galeciau atleisti jai visas zmogiskas nuademes kokios tik budingos zmogishkai prigimcei, tada zinosiu kad esu pasiruases vedybinem gyvenimui.

Tiketi baznytineis pazadais ar romantines meiles priesaikom yra naivu smile Tai taspats kas suplanuatai save yskaudinti. ah Ji/jis melagis isdavikas apgavo! he he he visi zmones meluaja absuliucei 100% smile

atsiprasau na gal Asta niekada nera melavus? ok as irgi sventas smile metam skudurus y kruva smile

56

manau tiesiog atleiti uz nedorybe nera tiksliai tai ka reiktu daryti...  ta psichologija, kartais labai smaikstus dalykas (mano, turiu prisipazinti, gana pavirsutiniskom ziniomis). uz nedorybes reiktu bausti nedorybem smile tik truputi mazesnem... nes jei nebausi, tai bus taip, kad sventasis gyvens su nesventuoju.. o taip gyventi neiseina sad.. nubausdamas tu leidi partneriui ispirkti kalte.. kitaip jis visvien sugalvos, kaip tave palikti.

nu bet cia teorija...
PS sakydama nubausti as negalvojau, kad jei tu permiegojai su mano pusesere, tai as permiegosiu su tavo antros eiles pusesere, tai nebutinai turi buti ta pati opera big_smile .. tiesiog tikiu pusiausvyra - duoda, grazink tik truputi daugiau, atima ir tu atimk tik truputi maziau wink.

57

Na betkokiu atveju bausme neturetu buti ilgalaike tai gal ne bausme bet astrus pazenklinimas kad tai nera gerai na panasei kaip suniui. Beto bausdama ta kuri myli skaudinsi ir save pacia (nua to santykei negeres). Beto jei zmogus tave myli tai tavo kancia jam jau bausme ir negatyvius jausmus reikia mazinti ir ju vengti. Nes jei ju bus per daug zmones daznai apsisprendzia kad nera verta del to buti kartu. Nes kartu zmones nori buti kad isgyventi pozityvius jausmus. Keista bet zmones supranta kad negalima musti ar bausti nei arkliu nei sunu nes tai neveikia. Bet juk tai neveikia ir zmonem.

Partnerio kalte isperkama ne bausme bet atleidimu per savo kancia  (panasei kaip Jesus) smile Atleisdama tu issaugai netik partnerio bet ir savo santuaka smile

Priimdami dovanu suniuka mes zinome kad suniukai slapina ant kilimo grauzia batus ir baldus bet juk del to mes nekankiname gyvunelio bausmem. Arba jei to negalime pakesti tai graziname suniuka atgal.

Tas pats ir su zmonem jei myli pakankamai kad pakelti visas zmogiskas nuademes tai turesi ta zmogu jei ne tai tada apkars gyvenimelis tiek kad ir pati nebenoresi.

"nesvarbu kas yra nutike ir kiek tik mes nesam patyre ir isgyvene, bet mes vis dar kalbames" Hilari Klinton USA przidento zmona.

Ilgalaikes santuakos tan nereiskia kad jos be demeles tai reiskia kad jie isgyveno jas smile

Psichologai taipat patire skyrybas ir visas kitas zmoniskas negalias skirtumas tik kad jie tai sugeba mokslishkai paaiskit. Jie gali padeti kitiem bet negali padeti sau ir yra sunku padeti psichologui nes jis zino isanksto ko tu paklausi ir kaip atrodo schematiskai terapeutinis,  kognityvinis, motivuajantys ar aplamai profesinalus pokalbis.

58

Zilvinas, 37 parašė:

Psichologai taipat patire skyrybas ir visas kitas zmoniskas negalias skirtumas tik kad jie tai sugeba mokslishkai paaiskit. Jie gali padeti kitiem bet negali padeti sau ir yra sunku padeti psichologui nes jis zino isanksto ko tu paklausi ir kaip atrodo schematiskai terapeutinis,  kognityvinis, motivuajantys ar aplamai profesinalus pokalbis.

Tu cia apie save wink ? zinoti ir elgtis, taip, kaip zinai, yra du skirtingi dalykai. Visi zino, kad sportas gerai, arba bent gera manksta, o kiek is tu zmoniu, kurie zino, tuo uzsimineja smile ?

beje, va, linkas. Ten bus viena idomi fraze, :"vis saves klausiu, kas sita moteris gyvenanti mano namuose".

http://www.youtube.com/watch?v=B87Y2MLoC8c

59

Idomus beja ir pats apibudinimas "laiminga vienatve" tai tik dar karta irodo kad netgi ir pats poziuris i vienatve kiekvieno skirtingas. Tikrai kad yra zmoniu kurie laimingi ir patys su savimi, bet taip jos jau ir negalima pavadintivienisais. Manau visgi butent tokiu zmoniu nera ir ypatingai daug.

60

nenorejau as taip ziauriai nuskambeti - bausti, nepasigaileti.. ir velgi kalbejau, ne apie meile, bet apie partneryste - o tai manau yra daugiau, nes meilei uztenka vieno, o partnerystei niekaip. Manau, kad jei tik atleidinesi situacijos nepagerinsi, nes "nusikaltes partneris" nesijaus ispirkes kalte - lygus su tavim.. o jei jis jausis kaltas nebus santarvej ir galu gale sugalvos, kaip is sios partnerystes pabegti. nesakau, kad tai apgalvoti zingsniai, daugiau gal uzprogramuotas pasamones veikimas (nors cia as diletante - vilkas avytes kailyje turbut galetu nesutikt wink) manau atoveiksmis turi buti, nes jei iskaudinta puse para nesnekes, ar trenks durim, sugris ir pasakys "as tau atleidziu" tai nieko neispres.

kad butu pusiausvyra tas pats ir su davimu - kai pasakai komplimenta ir gauni atgal masina pirma karta gal smagu, bet ilgainiui negaledamas grazinti partneriui atgal tiek pat kiek tau jis duoda, tu jautiesi nejaukiai, o jausdamasis taip tu stengsies pasitraukt.

PS praeitam pasisakyme paminedama fizine neistikimybe kaip "nusikaltima" nenorejau subanalinti, tai gali buti patys papraciausi buitiniai dalykai.

nu bet cia tik mano, turiu prisipazint, irgi pakankamai teoriski pamastymai wink