Tema: Suplanuotas gyvenimas
Turiu draugę, o gal ne draugę - tik pažįstamą, kuri visą gyvenimą planuoja, o vėliau tam tikrų pastangų dėka, tuos planus įgyvendina. Pamenu, gal buvom 14 ar 15 metų, kai jos mama ją barė, kad nesusitvarko savo kambario: -„Brangioji, joks berniukas nežiūrės į nevaleiką“.
Jos atsakymas buvo toks: -„Aš pati niekada nežiūrėsiu į berniuką - gausiu turtingą vyrą, turėsiu prabangią raudoną mašiną, dėvėsiu tik madingus drabužius, auklės augins du mano vaikus, o kai atsibos toks gyvenimas, tada susirasiu tokį meilužį, apie kokį tik pasvajosiu“.
Taip ir įvyko, visą tai ji turi, net „dievinamą“ meilužį, ne kokį ten Alfonsą, o iš proto dėl jos besikraustantį vyriškį, kuris peršasi jai jau ketvirtą kartą. Nežinau, kokių pastangų dėka, bet ji visada pasiekia, tai ko užsimano. Ji - ne gražuolė, bet, matyt, kažką tooookio turi. Kartą paklausiau, ar tu laiminga, ar nemanai, palikt nemylimą vyrą ir ištekėt už mylimo. Atsakymas buvo toks:-„Taip, aš už jo ištekėsiu, bet prieš tai jis taps turtingas.“ Pasijuokiau, paklausiau, ar ji tikra, kad kada nors jis taps turtingas? Jos atsakymas mane šokiravo: -„taip ir gana greitai.“ Ką manot? Neseniai sužinojau, kad ji palieka savo pirmąjį vyrą, kad jos meilužis sėkmingai investavo savo kuklias pajamas (pardavė butą, garažą) į šiuo metu klestintį versliuką.
Netelpa galvoje, kaip įmanoma taip viską suplanuot? Ji braižo kažkokias lenteles, susirašo ateities planus, šalia - gretimoje skiltyje surašo, ko reikia, kad tai būtų įgyvendinta, dar kitoje skiltyje, kokiu būdu tai įgyvendins, sekančioje - kiek laiko truks plano įgyvendinimas. Ar bandėt kada nors taip daryt?