Re: Ar studijuojant lengviau nei mokantis vidurinėj?
Siaubas, negazdinkit manes
You are not logged in. Please login or register.
Diskusijų forumas → Studijos (Universitetai, Aukštosios, Kolegijos…) → Ar studijuojant lengviau nei mokantis vidurinėj?
Siaubas, negazdinkit manes
jei studijuoji neakivaizdžiai lengviau... na priklausomai nuo to ką studijuoji... šeip ištikro tavo reikalas ar tu nori gerų balų ar mažų... sunkei aišku jei studijuoji akivaizdžiai gauti gerus balus, bet juk su gerais balais nemokamas mokymasis... tai čia jūsų teisė rinktis...
studijuojant linksmiau ))
studijuoti yra rimciau,nei mokintis...nes tada turi apsispresti ka veiksi gyvenime su tarkim savo pasirinkta specialybe..o del paskaitu skaiciaus,tai jo,nors irgi priklauso nuo univero...
o is mokyklos kas,padarei matematika,nupiesei daile ir darbelius ir pasimokinai "gamta ir pazinimas" ;D ,na nekalbu apie brandos egzaminus
na cia prisiskaiciau visokiausiu nuomoniu.. bet galiu drasiai teigti, kad KTU chemines inzinerijos fakultete, studentai neturi laisvadieniu, nes visdada yra nesveikai apkrauti... ir labai daug kas nepakelia sio kruvio.. na tarkim pateiksiu pavyzdy, kuri pati maciau .. pirmame kurse pas mane grupeje buvo 35 zmones, spekit kiek liko dabar? (treciame kurse), ogi nepatikesit.. treciame kurse liko 8.. ir is tu 8 dar keletas atkris.. tad nei as, nei mano like grupiokai, niekada "nestudentavom" o tik studijavom.. tokia ta realybe... is kitos puses pazvelgus, tai labai gera specialybe ir t.t... bet kaip sakoma, jei dabar buciau 12klasej, tikrai i tas pacias roges nelipciau... geriau rimtai koki verslo administravima buciau pasirinkus, nes bent jau buciau ir pastudentavus ir pastudijavus ir galiausiai nesunkiai diploma gavus
Manau kad visur sunku zinoma kai baigi viena savo etapa ir taip atsigrezi paziureti oj kaip buvo lengva pradinej klasej,o tada buvo siaube kaip sunku... visur reikia mokintis,ir tai priklauso nuo kievineo individualiai nes mes ne vienodai greit isisavinam pateikiama medziaga..o studijuojant bent man laiko nera..ir vakar pamaciau savo nauja tvarkarasti siaube,nuo 8-7 paskaitos tai kaskaip nesijaucia tas laisvumas ir baliukai
nuo daug ko priklauso. man pvz daaaug lengviau univere. del to kad megstu mokytis, jei man idomu. del to kad pataikiau istot kur man tikrai patinka. del to kad paskaitos ir seminarai per savaite uzima tik apie 9-12 valandu. del to kad nemazai paskaitu galiu pasirinkti pati. del to kad univere esi pats uz save atsakingas, niekas taves nebaudzia, nevercia mokytis. aisku del to kai kam sunkiau, jei nesi linkes mokytis. nesimokai - bausme pats sau gauni - neislaikai egzu. jei lb daug neislaikai, sedi antrus metus, moki pilna studiju mokesti ir lauki perlaikymu=) (bent jau cia, UK taip - smagumelis kam taip "pasiseka"..). reikalavimai gerokai aukstesni nei mokykloj tam kad gaut gera ivertinima.
is tikruju, jei tiketi kiekvienos paskaitos programa, neskaitant paskaitu ir seminaru reiktu savarankiskai skirti kiekvienai paskaitai dar po apytikriai 6 valandas kiekviena savaite. vadinasi realiai mokymuisi reiktu skirti kazkur 48h per savaite=)) atmetant savaitgalius - 9.6h per diena. tai realiai laiko liktu tik miegojimui, valgymui, nusitrenkimui i univera ir atgal nu ir gal dar retkarciais apsitvarkymui. o kada gyvent?..;D bet aisku nieks tiek nesimoko (bent jau as tokiu nukvakusiu nepazistu=)))
siaip jei stoji tik tam kad istot - geriau nereikia. jei stoji todel, kad nori mokytis - tada tikrai bus lengviau nei mokykloj. jau vien del to kad idomiau ir kad su tavim elgiasi kaip su suaugusiu zmogumi=)
Man atvirksciai... Universitetas tiesiog pasaka:) Mokaisi tada,kai tau reikia, vaikstai ten,kur manai,kad ten svarbiau nuejt negu i kita paskaita:D nznau nznau.. cia gal priklauso kokia specialybe mokaisi:) bet kur studijuojant, norint pasiekti geru rezultatu - mokytis reikia, ar tai mokykla, ar universitetas:)
aisku mokytis lengviau, nei studijuoti, mokykkloje galima su mokytojais gincytis, jei nepatinka iseiti is klase, o unike nepasipriesinsi, nes poto gali dalyka neislaikyti, ir niekas tau nepades.
aisku ka sulej gali pastumti dura, o cia jau nebegali........
man lengviau studijuoti ;D
Seip is mano puses mokykoj tai mokytis tikras pragaras... o kai istoji i univera ar kole ar dar kur, tai savo malonumui mokaisi... nes zinai kad jegu nesimokysi leksi von is studiju... kartais buna sunkiau kartais galima atsipust... bet palygint su shule tai daug linksmiau, geriau, lengviau...
Universitete esi laisvesnis zmogus,paskaitu lankymas tavo reikalas,esi gabesnis,gali paskaitu nelankyti,o tik laiku darbus apsiginti ir pateikti,kolius parasyti,o mokymosi sudetingumas tikrai nera matuojamas ar lyginimas.Universitete pradedi gilintis i rimtesnius dalykus ir jeigu i tai ziuri rimtai,laiko atima daug kaip ir pastangu,mokykloje kancia budavo tas ilgas valandas atbuti ir tie ND nenormalus ir verte manyti,jog mokykloje nelengva,taciau realiai ten dar gali jaustis paaugliu
Svarbiausia isirinkti tinkama specialybe,nes 4 metus i prieki renkiesi ka veikti,isirinksi ne savo specialybe,kankinsies ir keiksi svietimo sistema
pats studinu 4k informatika,mokausi tik del perspektyvos,mieliau studijuociau kokia siltesne specialybe,kur maziau skaiciu,bet daugiau saules,pvz turizmas:)
Nu man asmeniskai uni daug lengviau nors negaliu labai tixliai atsakyt nes ne lirtuvoj mokaus:) bent pas mane (skotijoj) tai tikrai nepersimokau xD
Vidurineje lengviau, bet universitete ar kolegijoje studijuojant yra idomiau, nauji zmones pradeda supti, mokantis suzinai daug nauju ziniu kurios gyvenime pravers, ir tuo paciu prasideda naujas gyvenimo etapas
Diskusijų forumas → Studijos (Universitetai, Aukštosios, Kolegijos…) → Ar studijuojant lengviau nei mokantis vidurinėj?