Re: Klasika Veza
Mouricio Ravel Bolero guitar as jau nemaza gabala ismokau man tai orgazmas tiek klausyti tike paciam groti
Ir aš myliu Bolero. Gal vienišos gitaros skambesys niekaip neprilygs orkestro sukuriamai dvasiai, bet, aišku, pačiam grojant pojūčiai kiek kitokie, nei pasyviai klausantis...
Kiti mano mylimi klasikos kūriniai Gershwino "Rhapsody in Blue" (apskritai man šitas kompozitorius labai imponuoja), Debussy "Claire de lune" ir "La mer", Čiurlionio "Miške", Paganinio "La campanella", Barbero "Adagio for strings", daugelis Chopino kompozicijų... na, jau nekalbant apie Liudviko 5-tąją simfoniją ar Volfgango turkų maršą
Kažkada per MEZZO klausiausi Rimskio-Korsakovo "The Kalendar Prince" iš "Šecherezados" (dangiška!). Minia žmonių nuklojusių didžiulę aikštę po atviru dangum. Jokių šansų pasireikšti visokiems beždioniukams su buteliais rankose ir keiksmais marmūzėse. O ant scenos siautėja orkestras. Tobulas koncertas.
Beje, jei kas nors esat žiūrėję bent vieną "Baltish" laidą, pasiklausykit "Pictures at an excibition" - nustebsit
Iš tiesų tai kiek nedrąsu kalbėti apie klasikinę muziką, manau, ne man vienai taip... nes čia vis tik neužtenka pasakyt "ai,skonio reikalas"... o demonstruoti neišmanymą irgi nėra smagu...