101

Re: Merginos yra savanaudes

Esmeralda parašė:
nesvarbus parašė:

Esmeraldai dar palinkesiu suprasti, kad kada zmona, mergina, moteris pradeda knisti nervus savo vyrui, kontroliuoti ji ir tik kelti reikalavimus, nesistebekit, kad tas vyras po to pradeda gerti, buti jums neistikimas, nes jei pacios nemokat palaikyti, suprasti ir net paklausti vyro ar viskas gerai, tai ko jus tikites? Vyrai ir bega nuo tokiu, kurios su kiekviena diena tampa didesnem diktatorem nei pora. O tada prasideda, koks vyras nevykelis, kokie jie blogi visi. Kazkodel daug kur rasoma, kad vyrai kaip tik darbstus, tik kada nera palaikymo is antrosios puses, o tik valgot ta vyra emociskai ir finansiskai, tada ir nezliumbkit apie vyrus, pacios pakisat koja.
Kaip besistengtum del savo lietuvaites, vistiek jai viskas nepatiks, net jei ir dirba vyras bet neatnesa karalaitei milijonu, arba kodel per daug darbe uzsibuna. Ne nu moterys tikrai jus ''supratingos'' smile

Iš  kur  žinai  kokie  mano  reikalavimai ,ar  juos  girdėjai.O  nuomonė  ,kad  vyras  turi  save  išlaikyti  ,ir  nebūti  moters  išlaikytiniu ,tai  man  normalu. Na  jeigu  pretenduoji  į  išlaikytinius  ir  tokia  nuomonė  tau  didžiulis  reikalavimas  ,tai  jau  tavo  problema . O  apie  gėrimus  tai  man  čia  netaikyk ,nes  nei  aš  negeriu  ,nei  mano  aplinkoje  alkoholiku  nėra. Ir  ne  kartą  minėjau  ,kad  mano  giminių  tarpe  vyrai  darbštūs  ir  atsakingi .Jei  komentuoji  tai  bent  jau  įsiskaityk  į  žmogaus  komentarus .Kad  mėgsti  žeminti  moteris  tai  tikrai,bet  atsimenu  ,kad  negeri.Tikriausia  kvaile  išvadintum  ,jei  parašyčiau ,kad  prisisproges  sapalioji. Išmok  skaityti.Ar  tavo  įžeidinėjimai  lietuvaičių  atveju  ir  yra  didžiulės  tavo  pastangos  dėl  lietuvaičių?,Bent  kitokių  nepastebėjau.

Paskaityk dar karta mano teksta, nes dabar susideda toks ispudis, kad apsimeti kvaile. As nepretenduoju i islaikytinius, bet ir nenoreciau, kad moteris sedetu ant sprando ir nieko neveiktu. Noreciau, kad irgi dirbtu, o kada butu vaikai, tada jau kitaip galima butu isspresti sita klausima. Kodel tau yra nenormalu kai ir vyras ir moteris kazka daro kartu? Pvz dirba? Ar tau noretusi sedeti su draugem gerti kava, miegoti, valgyti ir kritikuoti vyra kuris dirba, bet pagal tave viskas blogai, tau jis vistiek bus nevykes ir per mazai dirbantis, mazai pinigu atnesantis. Todel apie mane nekalbek jei nemoki skaityti, niekur nerasiau, NIEKUR NERASIAU, KAD AS NORECIAU BUTI ISLAIKYTINIU, bet ir moteris tikrai nebus islaikytine. Jei papai duoti, tai nereiskia kad dabar vyro role bus kaip kokio vergo.  Vel pasikartosiu, o moteris neturi buti darbsti? Ar istiesus ranka tai jau galima vadinti darbstumu? Tai kam tada moterims issilavinimai, jei pagal tave jos turi sedeti vyrui ant sprando?:)

102

Esmeralda parašė:
tinsanis parašė:
Esmeralda parašė:

Labai  protingos  mintys,na  o  tinginius  ir  chamus  siutina  vyrai  džentelmenai .Galvoja  ,jei  nebūtų  džentelmenų  ,užsieniečių,ir  šiaip  atsakingų  vyrų  ,kurie  žino  ,kas  yra  pareiga  ir  atsakomybė ,tai  merginos   išlaikytu  chamus  ir džiaugtusi  ,kad  jie  su  jomis  būtų. Geriau  jokio  ,nei  tokie  kurie  verkšlenti  temoka.Geriau  vietoj  verkšlenimų  apie  pinigines  parašytų  vieną  kitą  civį  ir  nereikėtų  bliauti  ,kad  merginos  į  juos  nežiūri.

lietuves dzentelmeniskuma supranta kaip :pinigu leidima ant ju,ir biski makaronu pakabinima,,
jus pirma isikirskit i tas savo tuscias(ne visom galioja)galveles ,,ka reiskia dzentelmeniskumas,,kur jis atsirado ka reiskia,,,
karu nera,visko yra pakankamai daug,,inkst kiek cia ateina? 2000 buna prisijunge ir keli is ju iesko..noretu rastu,,o ne metus 2,,,sedetu cia ir ta pati sneketu ieskau,,,
siutina?nors nera taip,,juokas tik ima kai lietuvaites citatas ,ar seip zodzius "isvarto"pagal save,,

Kas  tave  siutina   ar  kad  kritikuoju  kurie  taiko  į  išlaikytinius?Taip  nemėgstu  žmonių  kurie  skaito  ,kad  būdami  kartu  jie  daro  tau  malonę.Nesvarbu  ar  tai  vaikinas  ar  mergina . Jei  būnam  kartu  tai  vadinasi  to  reikia  abiem ,ir  man  atrodo  jei  abu  stengsis  vienas  dėl  kito ,tai  ir  problemų  nebus. O  jei  tai  nepatinka  tiems  kurie  nori  kažkuo  pasinaudoti  ,tai  manęs  nejaudina. Aš  tokiems  labai  greitai  pasakau  viso  gero.

O mane siutina kiekviena chaliava, ypac islaikytines. Vat aisku Esmeralda sako, kad abu turi viska daryti kartu, bet kazkur linkusi laikyti, kad vyras tik viska turi daryti, o cia jau diskriminacija:)

103

nesvarbus parašė:
gabriele parašė:

Na žinot permečiau kai kurių postus tai tiesiog juokinga daros...Jeigu jums nepatina fifos,savanaudės ir panašiai tai nežiurėkit i jas,ir širdelės neskaudės...Visokių merginų yra,taip pat kaip ir vyrų...Bet va klausimas,kažkodėl vyrai nori gražios moters šalia savęs,nesvarbu,kad jinai gal kokia tupa gražuolė,daugumai tai nesvarbu,svarbiausia,jiems kad gali pasipuikuot prieš draugus ,gimines ir panašiai...o i tas išsilavinusias protingas moteris,kurios gal ir neturi isvaizdumo tokio,i jas neziūrima...tai pirmiausia patys paklauskite savęs ko jūs norit?Gal užtenka dėti moteris i šuns dienas,o gal geriau pažvelkit i save,ka jūs ne taip darot,gal tada ir mes neatrodysim tokios kalės-intrigantės...

Galiu pasikartoti, kad man grazuoles nereikia, nes labai retas atvejis kada vienu metu manekene ir protinga.
Man maloniau bendrauti su merginom kurios yra paprastesnes, moka maloniai bendrauti, be visokiu issidirbinejimu, jos aisku nera modeles, gal neturi tokiu ilgu koju ir dar kazko, bet labi minimalaus grozio turi, ir to pakanka, na o svarbiausias grozis tai aisku ne spaklius o pats zmogus. Tenka bendrauti su merginom kurios nera kazkokios modeles, yra ivairiu ir normaliu. O i tas barakudas tai net neverta ziureti, kada nors jos pacios susimastys kodel i jas ziuri kaip i prostitutes.

kam idomu kaip kas i tave ziuri ,,i tave ir ziuri kaip?kam tas idomu,,kiekvienas renkas kokiu jam but ir kaip jam geriau taip jis gyvens,,,taip bendraus,,barakudu pavadinimas ir pan,,kas sugalvojo,visokie ubageliai ne vien finansine prasme...

104

tinsanis parašė:
nesvarbus parašė:
gabriele parašė:

Na žinot permečiau kai kurių postus tai tiesiog juokinga daros...Jeigu jums nepatina fifos,savanaudės ir panašiai tai nežiurėkit i jas,ir širdelės neskaudės...Visokių merginų yra,taip pat kaip ir vyrų...Bet va klausimas,kažkodėl vyrai nori gražios moters šalia savęs,nesvarbu,kad jinai gal kokia tupa gražuolė,daugumai tai nesvarbu,svarbiausia,jiems kad gali pasipuikuot prieš draugus ,gimines ir panašiai...o i tas išsilavinusias protingas moteris,kurios gal ir neturi isvaizdumo tokio,i jas neziūrima...tai pirmiausia patys paklauskite savęs ko jūs norit?Gal užtenka dėti moteris i šuns dienas,o gal geriau pažvelkit i save,ka jūs ne taip darot,gal tada ir mes neatrodysim tokios kalės-intrigantės...

Galiu pasikartoti, kad man grazuoles nereikia, nes labai retas atvejis kada vienu metu manekene ir protinga.
Man maloniau bendrauti su merginom kurios yra paprastesnes, moka maloniai bendrauti, be visokiu issidirbinejimu, jos aisku nera modeles, gal neturi tokiu ilgu koju ir dar kazko, bet labi minimalaus grozio turi, ir to pakanka, na o svarbiausias grozis tai aisku ne spaklius o pats zmogus. Tenka bendrauti su merginom kurios nera kazkokios modeles, yra ivairiu ir normaliu. O i tas barakudas tai net neverta ziureti, kada nors jos pacios susimastys kodel i jas ziuri kaip i prostitutes.

kam idomu kaip kas i tave ziuri ,,i tave ir ziuri kaip?kam tas idomu,,kiekvienas renkas kokiu jam but ir kaip jam geriau taip jis gyvens,,,taip bendraus,,barakudu pavadinimas ir pan,,kas sugalvojo,visokie ubageliai ne vien finansine prasme...

na kad nepasakyciau, kad ubageliai. manau tai teisingas apibudinimas, nes yra kelios kategorijos, yra grazi, svarankiska ir protinga mergina, o yra grazi, gudri ir turtu siekianti gauti is vyro, ne betkokio, o tokio kuris koks biznierius, show menas ir panasiai, nes tokios tikrai su ubageliais tariamais ar paprastais vaikinukais nesusides niekados:)
pas amerikonus barakudom vadinamos merginos su vyrisku charakteriu:D

105

nesvarbus parašė:
Esmeralda parašė:
tinsanis parašė:

lietuves dzentelmeniskuma supranta kaip :pinigu leidima ant ju,ir biski makaronu pakabinima,,
jus pirma isikirskit i tas savo tuscias(ne visom galioja)galveles ,,ka reiskia dzentelmeniskumas,,kur jis atsirado ka reiskia,,,
karu nera,visko yra pakankamai daug,,inkst kiek cia ateina? 2000 buna prisijunge ir keli is ju iesko..noretu rastu,,o ne metus 2,,,sedetu cia ir ta pati sneketu ieskau,,,
siutina?nors nera taip,,juokas tik ima kai lietuvaites citatas ,ar seip zodzius "isvarto"pagal save,,

Kas  tave  siutina   ar  kad  kritikuoju  kurie  taiko  į  išlaikytinius?Taip  nemėgstu  žmonių  kurie  skaito  ,kad  būdami  kartu  jie  daro  tau  malonę.Nesvarbu  ar  tai  vaikinas  ar  mergina . Jei  būnam  kartu  tai  vadinasi  to  reikia  abiem ,ir  man  atrodo  jei  abu  stengsis  vienas  dėl  kito ,tai  ir  problemų  nebus. O  jei  tai  nepatinka  tiems  kurie  nori  kažkuo  pasinaudoti  ,tai  manęs  nejaudina. Aš  tokiems  labai  greitai  pasakau  viso  gero.

O mane siutina kiekviena chaliava, ypac islaikytines. Vat aisku Esmeralda sako, kad abu turi viska daryti kartu, bet kazkur linkusi laikyti, kad vyras tik viska turi daryti, o cia jau diskriminacija:)

kodel tai turetu siutint,,gi tu ju neislaikai,,kazkam patinka islaikyt,,turet namini gyvuneli ir sokinet apie jy,,,visi mes turim kazkokiu paslapciu ir esam siektiek egoistai-ir tai normalu

106

tinsanis parašė:
nesvarbus parašė:
Esmeralda parašė:

kodel tai turetu siutint,,gi tu ju neislaikai,,kazkam patinka islaikyt,,turet namini gyvuneli ir sokinet apie jy,,,visi mes turim kazkokiu paslapciu ir esam siektiek egoistai-ir tai normalu

bet jei tiesiogiai taip prieiti prie zmonos ir pasakyti - tu mano naminis gyvunelis.  na reakcija butu nelabai teigiama:D nors niekas nemaiso ir paciai pakelti lopeta ir padirbeti truputi, bent kad kalorijas numesti;)

107

nesvarbus parašė:
tinsanis parašė:
nesvarbus parašė:

bet jei tiesiogiai taip prieiti prie zmonos ir pasakyti - tu mano naminis gyvunelis.  na reakcija butu nelabai teigiama:D nors niekas nemaiso ir paciai pakelti lopeta ir padirbeti truputi, bent kad kalorijas numesti;)

viskas priklausytu kaip tai pasakytum,,,ir kokiu gyvunelio pavadinimu pavadintum,,:jai kazkuom panasiu i murkianti gyvuneli reakcija butu teigiama,,aisku pavadinus kokio graziko pavadinimu -rekacija gali but neitin teigiama,,,

108

nesvarbus parašė:
Esmeralda parašė:
tinsanis parašė:

Teisingai  parašei ,kad  aš  visur  sakau  ,kad  turi  stengtis  abu.O,kad  aš  linkusi  manyti,kad  viską  turi  daryti  vyras  ,tai  jau  iš  tavo  fantazijų  pasaulio.Jeigu  pasijuokiau  ,kad  Alfonsiukams  gerai  būtų  Barakūdos ,tai  nereiškia  ,kad  vyrai  turi  jas  išlaikyti, nes  Alfonsiukai  tikrai  nesistengs  to  daryti,kaip  ir  barakūdos.Įdomu  būtų  pažiūrėti  ,kaip  tokie  gyventų  palapinėje  danguje  skaičiuotų  žvaigždes  ir  iš  ten  kepti  karveliai  jiems  į  burnas  kristu. Bet  deje  tokie  vieni  kitus  aplenkia  iš  tolo,jie  medžioja  tik  storas  pinigines. Tik  nesuprantu  kodėl  jus  žeidžia  mano  nuomonė  apie  Alfonsioukus ,jei  tokie  nesate  tai  ir  neturėtų  jūsų  tai  jaudinti. Kiek  pastebėjau  vyru  ,kurie  pasisako ,kad  turi  būti  dėmesingi  moterims ,jei  nori  ,kad  ir  jos  dėl  jų  stengtusi  ,į  mano  replikas  apie  Alfonsiukus  dėmesio  nekreipia. Matyt  atkreipia  dėmesį  į  tai  ,kad  dažnai  parašau  ,kad  yra  daug  puikių  atsalkingų  vyrų,ir  save  laiko  tokiais.

109

idomu ko daugiau, alfonsu ar barakudu?:) na i tai as nesigilinsiu jau tikrai.
o kad moteris irgi turi rodyti demesi ir iniciatyva, taip ir turi buti, nes jei vienas kazka daro, na tada nieko gero.
bet ir kaip tu besakytum apie alfonsus, pripazink, kad daugiau merginos siekia pinigu is vaikinu, nei vaikinai is merginu, tad.

110

nesvarbus parašė:
Esmeralda parašė:
tinsanis parašė:

Kadangi  nerašiau  ,kad  vyras  turi  viską  daryti  ,o  boba  tik  bambėti  ,tai  pradedi  fantazuoti  ,kad  aš  tai  linkusi  manyti  ,iš  kur  tau  žinoti  ką  aš  manau?
Ir  valgyti  taisau  ,skalbiu ir  tvarkausi  pati. Net  plaktukas,vinis  ar  drelė  man  nėra  svetimas  dalykas.Man  asmeniškai  vyras  ,kaip  darbinis  arklys  nereikalingas ,o  ir  išlaikau  save  pati.Bet  Alfonsiuko   į  draugiją  tikrai  neieškau. Draugystė  tikra  ,kai  kartu  linksminamės  ir  dirbame .
O  jei  pakomentavau  ,kad  yra  moterų  verslininkių ,kurios  yra  patenkintos  ,kad  namuose  viską  žiūri  vyras,ir  abiem  tai  gerai ,tai  kodėl  aš  turėčiau  būti  nusistačiusi,prieš  tokį  jų  gyvenimą.Nors  mano  šeimos  modelis  yra  ne  toks ,nelabai  linkusi  savo  namų  tvarką  perduoti  į  kitas  rankas ,nors  pasitarti  ką  keisti  namuose  galima.
Kažkuris  iš  jūsų  rašė  ,kad  jei  vyras  netektų  darbo ,tai  moteris  privalėtų  jį  išlaikyti.O  ką  tada  jei  vyrui  pasakytų  išnešk  nors  šiukšles  į  konteinerį ,juk  per  diena  nieko  neveikei,tai  jau  žiaurus  jo  išnaudojimas? Man  toks  požiūris  Alfonsiuku  kvepia.

111

Esmeralda parašė:
nesvarbus parašė:
Esmeralda parašė:

Kadangi  nerašiau  ,kad  vyras  turi  viską  daryti  ,o  boba  tik  bambėti  ,tai  pradedi  fantazuoti  ,kad  aš  tai  linkusi  manyti  ,iš  kur  tau  žinoti  ką  aš  manau?
Ir  valgyti  taisau  ,skalbiu ir  tvarkausi  pati. Net  plaktukas,vinis  ar  drelė  man  nėra  svetimas  dalykas.Man  asmeniškai  vyras  ,kaip  darbinis  arklys  nereikalingas ,o  ir  išlaikau  save  pati.Bet  Alfonsiuko   į  draugiją  tikrai  neieškau. Draugystė  tikra  ,kai  kartu  linksminamės  ir  dirbame .
O  jei  pakomentavau  ,kad  yra  moterų  verslininkių ,kurios  yra  patenkintos  ,kad  namuose  viską  žiūri  vyras,ir  abiem  tai  gerai ,tai  kodėl  aš  turėčiau  būti  nusistačiusi,prieš  tokį  jų  gyvenimą.Nors  mano  šeimos  modelis  yra  ne  toks ,nelabai  linkusi  savo  namų  tvarką  perduoti  į  kitas  rankas ,nors  pasitarti  ką  keisti  namuose  galima.
Kažkuris  iš  jūsų  rašė  ,kad  jei  vyras  netektų  darbo ,tai  moteris  privalėtų  jį  išlaikyti.O  ką  tada  jei  vyrui  pasakytų  išnešk  nors  šiukšles  į  konteinerį ,juk  per  diena  nieko  neveikei,tai  jau  žiaurus  jo  išnaudojimas? Man  toks  požiūris  Alfonsiuku  kvepia.

Jei vyras netektu darbo, bet pvz ieskotu jo, vistiek iskart prasidetu nervu gadinimas:) O visko juk buna, kad zmones netenka darbo, tai nereiskia, kad jie nenori dirbti. Tiesiog kai moteris nori visko ir iskart, tada jokio gero gyvenimo su tokia. O jei jau toki radai, kad viska uz ji darai ir vadini kokie yra alfonsai, tai jau pati ir spresk savo bedas.

112

Tai  ką  randi  tik  barakūdas ,kad  apie  jas  diskutuoji ? Tai  gal  irgi  pats  spręsk  bėdas ? Diskutuoti  apie  berakūdas ,alfonsus  ,geriančius ,tai  dar  nereiškia ,kad  pats  toks  esi  ir ar  su  tokiu  gyveni. Tai  tik  išsakai  savo  požiūrį  į  gyvenimą  ir  tai  nereiškia  ,kad  kiti  gyvens  pagal  jį.O  ir  aš  nesiruošiu  gyventi  pagal  kitų  požiūrį . Tarp  kitko  buvo  ,kad  vyras  kelis  mėnesius  neturėjo  darbo, buvo  ir  man  tokia  situacija .Bet  jo  ieškojome  ,radome ir  dėlto  nei  didelių  barnių  nebuvo ,nei  skirybos  neįvyko.

113

Labutis visiems,
nepatingejau, perskaiciau visus penkis psl. As cia tik vakar prisiregistravau. Vieno zmogaus duota tema perejo i dvieju (Esmeraldos ir Nesvarbaus) komentarus (svelniai tariant).Judu labai panasus smile, ar nepamastet susitikt, manau, is judvieju gautusi geras duetas (be ironijos, nuosirdziai). Panasus dalykai traukia panasius. Tikiu, jei susipazintumet, tai nurimtumet. Bet, tai tik mano nuomome.
O jei i tema, tai tiesa, ka vienas lankytojas parase, jog kiekvienas esam maziau ar daugiau, savanaudziai. Kiekvienas norime graziu, geru dalyku. Tik daug dazniau viskas susisuka aplink materialius ir apciupiamus dalykus, nuo ko zmogaus jausmai galu gale atbunka ir jis praranda gebejima dziaugtis mazais, salia esanciais dalykais (pvz. vakarinio dangaus spalvom, kad ir kaip tai banalu pasirodytu). "Zmogus, jausmai, kasdienube, pasaulis... susideda is smulkmenu. Is smulkmenu susidaro visuma. Visuma YRA gyvenimas. Isvada...". O isvada padaro kiekvienas pagal savo sazine smile .
Juk neturetu buti sunku buti tiesiog geram. Noret nedraudziama, bet jei ismoksim duoti, tai butinai gausim atgal. Nebereikalo yra posakiai: kaip pasiklosi, taip ismiegosi...ka pasesi, ta ir pjausi...kaip pasauksi, taip ir atsilieps.
Kokias mintis sukam galvoj, toki gyvenima ir atitinkamus zmones ir pritraukiame. Geram buti nera sunku. Laikui begant grazos gauni daug daugiau negu investavai. Nesvarbu ar tai geras darbas, ar zodis, ar mintis.Jei nori, kad kas pasikeistu, reikia pradeti nuo saves. Dauguma pasakys, kad visa tai zino, bet ar kas nors tai daro? Va.
Uzkandai

Gyvenimo psūkiai
tu neatspėsi, nesužinosi,
Kuriuo keliu tavo gyvenimas pasuks:
Jis tau atnešti laimę gali,
Bet gali žiaurų pokštą tau iškrėst.
Viena vienintelė nelaimė
Tau gali viską sugadint.
Gali šypsotis ir šokti ligi ryto,
Bet vakare jau laimės nebeliks.
Tu vis galvosi
Apie tą nelemtą dieną,
Kai nejučia paslydai ant akmens,
Tu galvoji, ir tau pikta -
Juk galėjai kažką pasakyt,
Ar kažką padaryt.
Galva sunkėja,
Jos rankom jau nenulaikai,
O akys plačiai pramerktos
Patvinsta lyg rudens ežerai.
potvynis nuslūgsta,
Išdžiūna lig aušrų,
Bet kas iš to -
Tai tik lig ateinančių sutemų.
Jeigu tik galėtum pasidalint sūriu skausmu,
Gal tada nereikėtų slėpti savos naštos
Nuo nesuprantančių minčių.

Bukime siektiek geresni kitiems ir sau, bukim siek tiek atviresni ir tada lengviau suprasim vieni kitus.

Geros dienos smile

114

Laima parašė:

Labutis visiems,
nepatingejau, perskaiciau visus penkis psl. As cia tik vakar prisiregistravau. Vieno zmogaus duota tema perejo i dvieju (Esmeraldos ir Nesvarbaus) komentarus (svelniai tariant).Judu labai panasus smile, ar nepamastet susitikt, manau, is judvieju gautusi geras duetas (be ironijos, nuosirdziai). Panasus dalykai traukia panasius. Tikiu, jei susipazintumet, tai nurimtumet. Bet, tai tik mano nuomome.
O jei i tema, tai tiesa, ka vienas lankytojas parase, jog kiekvienas esam maziau ar daugiau, savanaudziai. Kiekvienas norime graziu, geru dalyku. Tik daug dazniau viskas susisuka aplink materialius ir apciupiamus dalykus, nuo ko zmogaus jausmai galu gale atbunka ir jis praranda gebejima dziaugtis mazais, salia esanciais dalykais (pvz. vakarinio dangaus spalvom, kad ir kaip tai banalu pasirodytu). "Zmogus, jausmai, kasdienube, pasaulis... susideda is smulkmenu. Is smulkmenu susidaro visuma. Visuma YRA gyvenimas. Isvada...". O isvada padaro kiekvienas pagal savo sazine smile .
Juk neturetu buti sunku buti tiesiog geram. Noret nedraudziama, bet jei ismoksim duoti, tai butinai gausim atgal. Nebereikalo yra posakiai: kaip pasiklosi, taip ismiegosi...ka pasesi, ta ir pjausi...kaip pasauksi, taip ir atsilieps.
Kokias mintis sukam galvoj, toki gyvenima ir atitinkamus zmones ir pritraukiame. Geram buti nera sunku. Laikui begant grazos gauni daug daugiau negu investavai. Nesvarbu ar tai geras darbas, ar zodis, ar mintis.Jei nori, kad kas pasikeistu, reikia pradeti nuo saves. Dauguma pasakys, kad visa tai zino, bet ar kas nors tai daro? Va.
Uzkandai

Gyvenimo psūkiai
tu neatspėsi, nesužinosi,
Kuriuo keliu tavo gyvenimas pasuks:
Jis tau atnešti laimę gali,
Bet gali žiaurų pokštą tau iškrėst.
Viena vienintelė nelaimė
Tau gali viską sugadint.
Gali šypsotis ir šokti ligi ryto,
Bet vakare jau laimės nebeliks.
Tu vis galvosi
Apie tą nelemtą dieną,
Kai nejučia paslydai ant akmens,
Tu galvoji, ir tau pikta -
Juk galėjai kažką pasakyt,
Ar kažką padaryt.
Galva sunkėja,
Jos rankom jau nenulaikai,
O akys plačiai pramerktos
Patvinsta lyg rudens ežerai.
potvynis nuslūgsta,
Išdžiūna lig aušrų,
Bet kas iš to -
Tai tik lig ateinančių sutemų.
Jeigu tik galėtum pasidalint sūriu skausmu,
Gal tada nereikėtų slėpti savos naštos
Nuo nesuprantančių minčių.

Bukime siektiek geresni kitiems ir sau, bukim siek tiek atviresni ir tada lengviau suprasim vieni kitus.

Geros dienos smile

cia ne eilerasciu tema -
ir sita nesamone -but geresni kietiem?--kokio velnio ?but geresnis kitiem ar suprast kita?kokia nauda is to?kam prikist galva informacija kuri tau nei naudinga nei reikalinga?esi savimi ,gyveni ir viskas,,,
ka turiu duot?o jai as nenoriu nieko duot,,kaip ir nelaukiu kad man kas turetu duoti ar pan,

115

as tik pasakiau savo nuomone, o nebandau atversti i kokia religija. Nenori neduok, kiekvieno teise rinktis. Tiesiog teko daug ka isgyvent ir man nusibodo pykti ant viso pasaulio ir ieskoti kaltu savo problemose. Atsiprasau uz atimta laika

116

Perskaičiau visus puslapius,l visas replikas, diskusijas, rietenas... Prisiminiau realią situaciją. Iš gyvenimo. Nesvarbus, labai prašyčiau pakomentuot, ką tu į tai.
O situacija tokia. Yra pora - moteris, išsiskyrusi, keturi vaikai (beveik visi daugiau ar mažiau savarankiški ir beveik visi turi/turės savo šeimas), vyriausiasis padeda motinai, nors turi savo šeimą ir gyvena bei dirba užsienyje. Yra ir penktas - pagrandukas, kurio ji susilaukė su dabartiniu gyvenimo  draugu (jie lyg ir norėjo tuoktis, bet to taip ir nepadarė). Moteris už vyrą vyresnė beveik 10 metų, bet tai jiems nesutrukdė susilaukt vaiko. Moteriai prieš 4 metus diagnozuotas ir sėkmingai operuotas vėžys. Turi invalidumą. Vyras visada turėjo vieną tokią 'draugę' - taurelę. Ir ji tai dar kentė, nors n kartų spyrė lauk, bet vis priimdavo atgal. Ir štai vieną negražią dieną vyruką dar šiltą suvystė prie vairo. Prarado teises, prarado darbą (buvo troleibuso vairuotojas). Iki šių metų jis niekur nieko nedirbo (chaltūros darbu nelaikau - pinigus 99% prapildavo). Kai jau rimtai prispyrė, pareiškė, kad jis, matote, atprato dirbt. Na ką - neįgali moteris išlaiko sveikut sveikutėlį meitėlį (sorry, kitaip neišeina sakyt), kuriam daug patogiau nieko neveikt ir kartas nuo karto (kartą per. savaitę/dažniau/rečiau) leistis į daugiadienes. Kaip tokį vyra pavadinsi? A? Vyru? Būna dienų, kai moteris negali dirbt - jai tiesiog labai bloga būna, ir tai, kaip sakė daktarai, dabar bus nuolat - tik nežinia, kada tokia nemaloni būsena užeis. Tiesa, prieš mėnesį vyriokas darbą rado ir gavo. Padirbo porą dienų ir vėl - užpylė. Ji ir vėl jį varė velniop - bet... Nėra kam padėt tvarkytis buityje, tai priėmė atgal, nors jau žadėjo, kad dabar jau viskas viskas... Vyrioko laimė - matyt, su darbuotojais striuka, tai priėmė atgal be didelių laužymųsi į tą pačią darbo vietą.

Tai štai - vyriokas pačiame jėgų žydėjime, bet tiesiog tingi dirbt, ji - gal irgi kai kada labiau pamyli save ir pagaili, bet turi negalią. Kas ką turi išlaikyt?

117

Rūta parašė:

Perskaičiau visus puslapius,l visas replikas, diskusijas, rietenas... Prisiminiau realią situaciją. Iš gyvenimo. Nesvarbus, labai prašyčiau pakomentuot, ką tu į tai.
O situacija tokia. Yra pora - moteris, išsiskyrusi, keturi vaikai (beveik visi daugiau ar mažiau savarankiški ir beveik visi turi/turės savo šeimas), vyriausiasis padeda motinai, nors turi savo šeimą ir gyvena bei dirba užsienyje. Yra ir penktas - pagrandukas, kurio ji susilaukė su dabartiniu gyvenimo  draugu (jie lyg ir norėjo tuoktis, bet to taip ir nepadarė). Moteris už vyrą vyresnė beveik 10 metų, bet tai jiems nesutrukdė susilaukt vaiko. Moteriai prieš 4 metus diagnozuotas ir sėkmingai operuotas vėžys. Turi invalidumą. Vyras visada turėjo vieną tokią 'draugę' - taurelę. Ir ji tai dar kentė, nors n kartų spyrė lauk, bet vis priimdavo atgal. Ir štai vieną negražią dieną vyruką dar šiltą suvystė prie vairo. Prarado teises, prarado darbą (buvo troleibuso vairuotojas). Iki šių metų jis niekur nieko nedirbo (chaltūros darbu nelaikau - pinigus 99% prapildavo). Kai jau rimtai prispyrė, pareiškė, kad jis, matote, atprato dirbt. Na ką - neįgali moteris išlaiko sveikut sveikutėlį meitėlį (sorry, kitaip neišeina sakyt), kuriam daug patogiau nieko neveikt ir kartas nuo karto (kartą per. savaitę/dažniau/rečiau) leistis į daugiadienes. Kaip tokį vyra pavadinsi? A? Vyru? Būna dienų, kai moteris negali dirbt - jai tiesiog labai bloga būna, ir tai, kaip sakė daktarai, dabar bus nuolat - tik nežinia, kada tokia nemaloni būsena užeis. Tiesa, prieš mėnesį vyriokas darbą rado ir gavo. Padirbo porą dienų ir vėl - užpylė. Ji ir vėl jį varė velniop - bet... Nėra kam padėt tvarkytis buityje, tai priėmė atgal, nors jau žadėjo, kad dabar jau viskas viskas... Vyrioko laimė - matyt, su darbuotojais striuka, tai priėmė atgal be didelių laužymųsi į tą pačią darbo vietą.

Tai štai - vyriokas pačiame jėgų žydėjime, bet tiesiog tingi dirbt, ji - gal irgi kai kada labiau pamyli save ir pagaili, bet turi negalią. Kas ką turi išlaikyt?

Moteris turi pati ziureti su kuo prasideda. Jei pamate kad pradeda gerti kuo dazniau ir nieko neveikti, tai kokio velnio tada su tokiu sedeti ir gadinti sau nervus?
Beje, tokie atvejai yra reti, nes dazniausiai tai moteris visada nori buti islaikoma, o jus pykstat ir rasot, kad kokie vyrai buna tinginiai, tik nelabai norit pripazint kad ir moteru toli ne angelu yra.

118

Supratau. Moteris kalta jau vien dėl to, kad yra moteris. Ir pagal tave, kad ir ką ji bedarys, vis tiek bus kalta. Padėtis be išeities? Ar kažkieno rimtai ligota fantazija, m? Ji juk išlaikymo nereikalauja? Išlaikymo reikalauja JIS. Tai JIS nenori dirbt. Bet valgyt ir - atsiprašau - pasidulkint nori. Už dyka, žinoma. O toks meitėlis kaip jis valgo tikrai daug. Na gerai, išvys tokį. O ką jai daryt po to? Pražiūrėta tas tavo "reikia žiūrėt' - mokyt kitus visi labai gudrūs, o kai patys š atsiduria - prasideda verksmai.
Bet aš klausiau - tai normalu? Toks vyras vertas pagarbos? Ai, tiesa... pamiršau vieną faktą - jis parnešdavo pinigų - birža mokėjo pašalpą. Kurią darbą praradęs irgi prarado (tik, kaip minėjau, išgelbėjo darbo jėgos toj firmoj trūkumas). Tu vis tiek pateisini tokį vyrą?

119

Rūta parašė:

Supratau. Moteris kalta jau vien dėl to, kad yra moteris. Ir pagal tave, kad ir ką ji bedarys, vis tiek bus kalta. Padėtis be išeities? Ar kažkieno rimtai ligota fantazija, m? Ji juk išlaikymo nereikalauja? Išlaikymo reikalauja JIS. Tai JIS nenori dirbt. Bet valgyt ir - atsiprašau - pasidulkint nori. Už dyka, žinoma. O toks meitėlis kaip jis valgo tikrai daug. Na gerai, išvys tokį. O ką jai daryt po to? Pražiūrėta tas tavo "reikia žiūrėt' - mokyt kitus visi labai gudrūs, o kai patys š atsiduria - prasideda verksmai.
Bet aš klausiau - tai normalu? Toks vyras vertas pagarbos? Ai, tiesa... pamiršau vieną faktą - jis parnešdavo pinigų - birža mokėjo pašalpą. Kurią darbą praradęs irgi prarado (tik, kaip minėjau, išgelbėjo darbo jėgos toj firmoj trūkumas). Tu vis tiek pateisini tokį vyrą?

dazniausiai nuskriaustais vaidina tokie kurie gauna minimuma ir nori but skaitomi kad cia vau,,as vyras parnesiau atlyginima,,visko buna ir darbo netenkama ir pan,cia pastebiu painkst megstanciu vyru,,kad va uzdirbu nedaug gyvenu su tevais ir moteris negeros nes as vat geras bet i mane neziuri,,

120

Rūta parašė:

Gal  šis  klausimas  labiau  tiktų  Laimutei.JI  juk  žino  ,kaip  gerumu  ir  davimu  padaryti  laimingus  žmones.Gal  po  jos  gero  patarimo  ,šeima  laimingai  gyvens. Laimute  laukiu  tavo  protingo  atsakymo   ir  aš  su  nesvarbiu  pasimokysiu  tavo  gyvenimo  tiesos.