Darius parašė:Nu as suprantu kad zodis kaip kazkurioj temoj pavadinimas buvo 'patarkyt' atrodo nekazka. Bet kad ten tuos lietuviskus rasmenis naudot - as tiesiog paprastai bunu angliska klaviatura isijunges, nes tenka rasyt pvz !@#$%& simbolius tai man reik perjunginet, kas uzima laika.
Kaip sakoma "kai nenori - ieškai priežasčių, pasiteisinimų". Nesakau, kad čia taip ir yra, visgi... Kiek laiko užtrunka tas kalbos perjungimas? Dešimtadalį sekundės? Pas mane yra trys kalbos: EN, LT ir RU. Tai man iš LT į EN persijungti reikia ne per vieną, o per du kartus ir aš nematau tame jokių problemų. Aš irgi naudoju tuos simbolius. Pagrinde ! ir @, o kitus daug rečiau. Tai man tiesiog įstrigo galvoje jų kodai ir nebereikia perjunginėti kalbos ALT + 33 ir ALT + 64 atitinkamai. Na, bet čia neesmė. Esmė, kad "persijungti užtrunka laiko" manęs neįtikina niekaip, kad tai gali būti priežastis nerašyti lietuviška abėcėle.
Viršininkas parašė:Ironiska, bet jos pacios parasytas tik pirmas sakinys, kuriame yra gramatine ir stilistine klaida:) Ka manote?:)
Tobulų žmonių nėra, visi daro klaidas. Paprasta.
Na, o dabar bendrai nuomonė tokia, kad esu labai priekabus gramatikai, tačiau niekada to garsiai nereiškiu žmogui, pasilaikau savo nuomonę sau. Jei žmogus rašo lietuviška abėcėle - labai malonu sulaukt ir skaityt tokius laiškus. Jeigu rašo "švepla" lietuviška kalba naudodamas anglišką abėcėlę, tai nieko blogo nematau - jų reikalas. Bet nemėgstu, kai žmonės net ir pastarąja nesugeba normaliai rašyti. "reike, rymti, baigiai, apsirupnias" ir t.t. Šito netoleruoju ir su tokiais žmonėm dingsta noras susirašinėti. Nieko jam nesakyčiau, tiesiog gražiai pabaigčiau pokalbį.
O jei jau kas nori išmokt rašyt su lietuviška abėcėle, tai galiu pasakyti, kad pirmas dienas, o gal visą savaitę bus nepatogu. O paskui tai taps taip pat lengva, kaip ir su angliška abėcėle. Aš jau rašau ne du ir ne trys metai taip ir kartais nutinka tokie kuriozai, kai nepastebiu, kad įjungta EN kalba. Tuomet pradedi "6tai taip ra6yti nety2ia". Per tiek laiko jau įsiminė, kurioje klaviatūros vietoje yra lietuviškos raidės, tai greitai rašyti nėra jokių problemų. Tiesą pasakius, dabar nepatogu būtų rašyti naudojant vien tik anglišką abėcėlę, nes jau instinktyviai pirštai krypsta prie skaičių, kur lietuviškos raidės.
O kartais šypseną sukelia, kai perskaitai anketą, kurioje viskas gražiai, tvarkingai ir lietuviškais rašmenimis parašyti, o laiškus rašo jau angliška abėcėle. C'mon, kam save apgaudinėti ir vaidint tą, kas neesi?
P.S. Apskritai, lietuviškos raidės tai tik gabaliukas. Nepamirškime ir visos gramatikos ir stilistikos: skyrybos ženklai, tvarkingas minčių dėstymas, reiškimas ir t.t. Tai ne ką mažiau svarbus dalykas, nes kai kurių žmonių rašliavas reikia skaityt kelis kartus, kol suvoki, ką jis bandė parašyti.