Re: Pirmo susitikimo klausimai, kurie palieka tam tikrą įspūdį
Patys blogiausi pasimatymai man buvo būtent tie, kuriuose vyko klausimų ir atsakymų viktorina. Nuobodu, šabloniška ir labai gesina pokalbį. Turbūt pagrindinė man problema ta, kad jeigu yra vien tik klausimai, tai labai greitai esi priverstas keisti temą, nes tu klausi konkrečių dalykų ir nepalieki žmogui vietos tam tikra prasme išsiplėsti. Ypač kai dažnai žmonės uždavinėja klausimus, į kuriuos pakanka Taip/Ne atsakymo.
Kokie buvo geriausi pasimatymai? Kur klausimai sudarė mažesnę dalį viso pokalbio. O pagrindas buvo diskutavimas, savo minčių, patirties dalinimasis su kitu žmogumi. Tuomet dažnai atsakymai į norimus klausimus išlenda savaime, dar net nepradėjus klausinėti. Tarkime, diskutuoji apie tai, kokios žmonių savybės erzina ir pasakau "bla bla bla, ypatingai tai erzina darbe", o iš jos gauni atsakymą "ooo, žinok tikrai, aš pati dirbu ten ir ten ir man sunku su tokiais žmonėm susitvarkyti" - prašau, gavai atsakymą, kur žmogus dirba, nors visai ne apie tai kalba buvo.
Tokia yra mano patirtis, susijusi su bendravimu gyvai: diskusijos ne tik palieka didžiausią įspūdį apie žmogų, bet ir labiausiai leidžia žmogui atskleisti save.