Tema: Kaip iš karto mesti rūkyti?
Atradimai tęsiasi ir tai kolkas pats svarbiausias.
Trumpai.
Yra dvi rūkymo priežastys:
1. Vitaminas K
Džiovintuose tabako lapuose yra labai didelis vitamino K kiekis. Bent kai kuriuos vitaminus, kaip vitaminą E iš marichuanos, galima įkvėpti su dūmais. Didžiausias vitamino K kiekis iš Lietuvoje valgomo maisto yra šviežiose petražolėse (2050%) ir špinatuose (604%) bei mažesnis brokoliuose (127%) 100 g. Palyginimui, įprastai valgomuose kopūstuose (90%). Suvalgant reikiamą vitamino K kiekį iš maisto, poreikis rūkyti iš karto išnyksta.
2. Acetaldehidas
Tabako dūmuose yra acetaldehido, kurį mūsų organizmai paverčia į acetatą, kurį kaip kurą naudoja smegenų ląstelės. Nustatyta, kad esant pakankamam acetato kiekiui, smegenų ląstelės renkasi jį vietoj gliukozės. Nuo to smegenys veikia daug protingiau. Pagrindinis acetaldehido šaltinis yra alkoholis. Tie žmonės, kurie rūko, ir negeria alkoholio nuolat, trūkstant acetato, ir nebetrūkstant vitamino K, gali rūkyti šiek tiek cigarečių. Vienu atveju, ėmus valgyti didžiausią vitamino K kiekį turintį maistą, ir negeriant alkoholio dažnai, surūkomų cigarečių skaičius iš karto sumažėjo nuo 20 iki 7 per dieną.
Mano atveju, išgeriant alkoholio kas dieną, ir iš jo gaunant visą acetaldehidą ir acetatą, suvalgant reikiamą vitamino K kiekį iš maisto, surūkomų cigarečių skaičius iš karto tapo ir yra lygus nuliui.
Tiek žinių.