Laimutė wrote:Andre wrote:Shameless, pats prisiprašei - miškelis, miškelis, o kai tau kas nors pasiūlo miškelį, tai ir baigiasi visi juokeliai 
Laimute, ieva tikrai daugiau už mane žino, geriau jos klausyt...
aš tik profesionali brochitininkė, tai galiu pasakyt taip - pakosėsi, pakosėsi ir praeis... žinoma, blogai, kai nuo kosulio skauda visą kūną ir nemiegi kelias naktis...
Yra keletas liaudies receptų puikių, bent vienas tikrų, bet ar gausi Vokietijoj tikro sviesto? tikro nefiltruoto alaus? pušų pumpurų?... nebent medaus...
Sviestą pati plaku iš kaimo grietinės nusipirkus. Po to išgryninu virdama su prieskoniais. Nefiltruoto alaus irgi galima gauti tiesiog iš bravoro. Pušų pumpurų turiu džiovintų nuo pavasario dar. Sibiriško kėnio. Kokia receptura?
3 atskiri receptai. jokiais būdais nemaišyti. o gali ir nė vienas netikti.
1. šaukštas sviesto, šaukštas medaus, kaitinti bliūdelyje kol ištirps. lėtai suvilgyti ir miegot.
2. kaitinti puslitrį alaus puode. įdėjus šaukštą sviesto. jokiais būdais neperkaitint, nes teks pilt lauk. pradeda garuoti, įkišus pirštą karšta - ir užteks. gerti ir mėgautis. sviestas sutepa, alus migdo, natūralios alaus gyvo dalys gydo. eit miegot., (kad bandė dėl skanumo įsidėti medaus, tą supykino konkrečiai...)
3. paimti puodelį ir šaukštelį, kurių negaila sugadinti sakais. įdėti keletą pušies pumpurų. užpilti verdančiu vandeniu ir intensyviai maišyti. gerti kiek įmanoma karštesnį. kartoti kaskart prasidėjus sausam dusinančiam kosuliui. šio recepto kur nors užrašyto nemačiau. perduotas žodžiu 