1161

Re: Ką geriate šį vakarą?

kaip įdomu - o kokia krienų sriubos esmė? Lapai ar šaknys? džiovinti, konservuoti ar kaip? smile

1162

Andre parašė:

kaip įdomu - o kokia krienų sriubos esmė? Lapai ar šaknys? džiovinti, konservuoti ar kaip? smile

Jie tarkuoti. Nu, tokia tirštoka su grietinėle virta kol sutirštėja. Bulvių gal dar deda paskui persuka su mixeriu ir gaunasi tokia vientisa beveik be jaučiamų tirščių.

1163

Ai, tiesa, dar pridurti galiu, kad krienų sriubą seniau valgydavo šaltu metų laiku, nes ji šildo iš vidaus.

1164

tai krienų šaknis laiko kaip morkas? na, kad būtų žalios?
kartą ar du bandžiau įpjaustyti į sriubą ar troškinius, bet man nepatiko, jokio aštrumo, keistas prieskonis.... o receptų niekur neradau smile
krienas - dalykas galingas smile

1165

Laimutė parašė:

Ai, tiesa, dar pridurti galiu, kad krienų sriubą seniau valgydavo šaltu metų laiku, nes ji šildo iš vidaus.

Krienai tai geras padažas o ypač prie vodkes) bet kvapelis bus nekoks jau bučiuotis nelabai išeis

1166

Anksčiau sovietmečiu krienų padažas buvo kiekvienam priekybcentryje o dabar niekur nerasi matai kaip pasikeitė mūsų mityba. Nors žinau kad Vokietyjoj rusų pardese gali nusipirkti krienų

1167

aūūūū, KOnstantinai, pilna krienų parduotuvėse, tik silpni.. ir turguose pilna. bet ne tas lao[ anlsčiau - trupiniuką suvalgydavai ir akyse tamsu, o dabar arbatinis šaukštelis norma norma....
belieka oačiam kasti ir tarkuoti.... dar galima sutarkuoti, sudžiovinti i rpaskui vandeniu skiesti.

1168

as i lietuviskas pardes nevaikstau. ir todel kad retai cia gyvenu ir todel kad nieko neperku Lietuvoje. tai susije su finansu srautu isvedimu i uzsieni. tai net nezinau kas pas jus pardese parduodama

1169

Konstantinas parašė:

Anksčiau sovietmečiu krienų padažas buvo kiekvienam priekybcentryje o dabar niekur nerasi matai kaip pasikeitė mūsų mityba. Nors žinau kad Vokietyjoj rusų pardese gali nusipirkti krienų

Yra ir vokiškų krienų ir padažų su jais. Meerretich arba Meerretichsosse.

1170

niam-niam) mielai suvalgyciau)

1171

geriau iš kaimynės nusipirk jos paruoštų krienų smile paklausk, ar jai patinka tavo garsiai klausoma muzika smile

1172

Andre parašė:

geriau iš kaimynės nusipirk jos paruoštų krienų smile paklausk, ar jai patinka tavo garsiai klausoma muzika smile

pas mane jau dvi kaimynes mire

1173

dabar geriu kompota is obuoliu ir juoduju serbentu

1174

Konstantinas parašė:

dabar geriu kompota is obuoliu ir juoduju serbentu

Pagaliau kažką sveiko.

1175

Konstantinas parašė:
Andre parašė:

pas mane jau dvi kaimynes mire

tai pirk iš trečios, kol nenumirė smile

1176

Andre parašė:

aūūūū, KOnstantinai, pilna krienų parduotuvėse, tik silpni.. ir turguose pilna. bet ne tas lao[ anlsčiau - trupiniuką suvalgydavai ir akyse tamsu, o dabar arbatinis šaukštelis norma norma....
belieka oačiam kasti ir tarkuoti.... dar galima sutarkuoti, sudžiovinti i rpaskui vandeniu skiesti.

Aš turiu sode. Pavasarį kasiu. Aš burokėlių sultyse uždarau. Bet nelabai apsimoka terliotis kai yra pirkti.
Męs jau Paryžiuje.

1177

Laimutė parašė:
Andre parašė:

Aš turiu sode. Pavasarį kasiu. Aš burokėlių sultyse uždarau. Bet nelabai apsimoka terliotis kai yra pirkti.
Męs jau Paryžiuje.

Šaunu!

1178

Laimute,
koks oras Paryžiuje? ar jie turi sniego?

1179

Paryziuje riauses ir nera sniego. per Euronews rodo

1180

tai ir gerai, kad mes ne Paryžiuje - pas mane kieme ir sniego yra, ir paukščiukų, ir eglė po langu, o neseniai kažkas ilgai šaudė nuostabiausius saliutus smile